Pioneer VSX-924 (Eντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Κατά κύριο λόγο η ισοστάθμιση με την πραγματική έννοια της λέξης κάνει τον ήχο πιο ομοιογενή. Το MCACC διορθώνει και άλλα πράγματα στο πεδίο του χρόνου. Μαγικά όμως δεν κάνει.
Στον 924 τα δύο ύψους αφορούν τα εμπρός και όχι τα πίσω.
Ο γενικός κανόνας είναι να τοποθετούμε τα ηχεία όσο το δυνατόν εκεί που πρέπει και μετά να τρέχουμε το MCACC. Και μετά να επεμβαίνουμε εμείς χειροκίνητα όπου δεν θεωρούμε ότι μας ταιριάζει το αποτέλεσμα.
Μια μεγάλη διαφορά που θα πάρεις εάν τρέξεις το MCACC είναι το phase control. Γρήγορα εύκολα και απλά, δουλεύει πάντα προς το καλύτερο, με απλή επιλογή on/off.

Από κει και πέρα μην περιμένεις να έχεις αποτέλεσμα ηχείων οροφής όπως στο Dolby Atmos με δύο απλά ηχεία εμπρός ύψους. Άσε που αν είχες, θα ανακάλυπτες ότι σε pioneer δεν σου επιτρέπει άλλα DSP να εφαρμόσεις.

κατατοπιστικοτατος, ευχαριστω!

Καλησπέρα σε όλους.
Πήρα ένα στικάκι φατ και έβαλα μια ταινία..
Δοκίμασα στον vu δέκτη μου. Η αναπαραγωγή χωρίς υποτίτλους και λίαν δύσκολη στην χρήση (αφού πρωτα ο σολο είπε ότι το στικάκι κα ι το αρχείο είναι unreadable..)
τεσπά
Δοκίμασα μετά στην εμπρός θύρα usb του pio.. Ναι, το στικάκι το είδε, είδε το αρχείο αλλά ... ΔΕΝ. Στην επιλογή πάντοτε του iphone/usb γιατί όταν επέλεξα media δεν το βρηκε καν!!!
Τελικώς, ακολούθησα την μάλλον αναμενόμενη εκδοχή αναπαραγωγής μέσω της τιβι που λόγω της συγκεκριμένης, το 1080p αρχείο με 5.1 το έστελνε είτε ως PCM, είτε ως dolby (όπως και επελέγη) είτε ως Neo που τα έκανα σαλάτα στον ήχο.
Είχα την εντύπωση πως ο ενισχυτής θα μπορούσε να λειτουργήσει έτσι. Νόμιζα ότι όταν λέγαμε DLNA εννοούσαμε ΚΑι αυτό... άσχετος είμαι με DLNA οπότε δεν ξέρω τι θα πρέπει να κάνω για να έχω τον ενισχυτή πιο σωστά συνδεδεμένο
(Σημ: Έχω με ethernet συνδεδεμένη τιβι, 2 δορυφορικά, έναν mac mini, ασύρματα macbook air, ipad και iphone και 1-2 σκληρούς δίσκους να περιφέρονται...)

Μόνο στον Sony STR-DA5800ES έχω δει να γίνεται αναπαραγωγή ταινίας μέσω δικτύου.

Στον 924; Πολλά ζητάς. Οι προδιαγραφές του δεν αναφέρουν κάτι άλλο πέραν του πολυκάναλου WAV μέχρι 5.1 (αλλά όχι 7.1). Μιλάμε μόνο για αρχείο ήχου. Στο 7.1 έχανε την πληροφορία του 6ου και 7ου καναλιού.

Εγκατέστησε στο PC uPnP server, αν θες τη γνώμη μου. Πιο πολλά πράγματα θα σε αφήσει να κάνεις. Απλά θα βλέπει δύο φορές το PC σου.

Πάντα σαφής και... βαθύς ο pleo..
προς το παρόν, κατεβάζω, βάζω στικάκι στην τιβι και παίζω από εκεί και παίζει ικανοποιητικά. Μέχρι εκεί...
Θα δω τι μέλλει να ακολουθήσει..

Πάντα σαφής και... βαθύς ο pleo..
προς το παρόν, κατεβάζω, βάζω στικάκι στην τιβι και παίζω από εκεί και παίζει ικανοποιητικά. Μέχρι εκεί...
Θα δω τι μέλλει να ακολουθήσει..

Οι τηλεοράσεις είναι πιο smart σε δικτυακές λειτουργίες από τους AVR.

Αυτό που συμβαίνει με το DLNA είναι το εξής. Πρόκειται για μέρος προδιαγραφών του uPnP. Κάθε κατασκευαστής AVR έχει διαφορετικούς περιορισμούς ως προς το τι αναπαράγεται μέσω DLNA. Και το κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι σου λένε π.χ. ότι υποστηρίζεται μέσω δικτύου το τάδε, αλλά ούτε σου λένε πως και με ποιο τρόπο. Μια μικρή εξαίρεση σε αυτό είναι η onkyo που απ' ό,τι έχω δοκιμάσει στους μικρούς της έχει τους λιγότερους περιορισμούς μέσω DLNA. Όχι ότι είναι τίποτε σπουδαίο, αλλά δεν σου ζητά να είσαι πυρηνικός φυσικός για να στριμάρεις DSD ας πούμε.