Pioneer VSX-LX52 ή Pioneer VSX-527

Sorath

Senior Member
29 September 2010
648
Athens, Greece
Αγαπητοί φίλοι,

χρειάζομαι την γνώμη σας και την συμβουλή σας.

Λόγω μια καινούργιας ανάγκης που προέκυψε για ενισχυτή, σκέφτομαι να δώσω αυτόν που έχω τώρα και να αποκτήσω ένα από τους δύο που αναφέρονται στον τίτλο του topic. Ο LX52 φυσικά είναι μεταχειρισμένος, και τον βρήκα σχεδόν στα ίδια λεφτά με τον καινούργιο 527.

O LX52 είναι 7κάναλος, με 200W/ch, THX Select 2 και ένα σκασμό συνδέσεις. Απο την άλλη ο 527 ως καινούργιο μοντέλο, αν και 5κάναλος με 130W/ch, έχει το πλεονέκτημα των νέων τεχνολογιών όπως LAN, DLNA, USB, 3D Compatible κτλ...

Και κάπου εδώ, δεν ξέρω ποιόν από τον δύο θα με βόλευε περισσότερο. Το σύστημά μου αυτή την στιγμή είναι 5.1 και είναι απίθανο να γίνει 7.1. Επίσης, μετάβαση στο 3D σίγουρα δεν θα κάνω στα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον. Η συμβατότητα με Iphone/Ipod κτλ που είναι παντελώς αδιάφορη/άχρηστη. Απο την άλλη βέβαια, το δίκτυο και το USB φαίνονται αρκετά χρήσιμα όπως και το internet radio.

Ξέρω, μόνο ο ίδιος μπορώ να ζυγίσω τις ανάγκες και ανάλογα να πράξω αλλά ζητώ την γνώμη σας, γιατί πχ αν μου πείτε οτι ο LX52 υπερτερεί σαφώς ηχητικά απο τον 527, τότε θα έχω και επιπλέον στοιχεία να λάβω υπόψιν μου.

Ευχαριστώ.

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,698
Θεσσαλονίκη
αφού ο lx52 έχει hdmi, εγώ αυτόν θα έπερνα. Εκτός αν χρειάζεσαι 3d. Εκεί το πράγμα μπλέκει. Το δικτυακό κομμάτι των avr προσωπικά το βρίσκω μια σχεδόν άχρηστη παροχή. Βέβαια δίπλα στον avr έχω πισι οπότε...

Sorath

Senior Member
29 September 2010
648
Athens, Greece
Όντως, έχεις δίκιο Κι εγώ ένα laptop έχω δίπλα, οπότε με το HDMI θα συνδεθεί απευθείας πάνω στον ενισχυτή.

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,181
LX-52 και μια πηγη για τα υπολοιπα που θες (USB κλπ)

Βασίλης Α.

Supreme Member
10 September 2007
3,503
Βέλγιο
Εχω τον 52 αρη και σε γενικες γραμμες ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Σε μουσικη ειναι λιγο αδυναμος αλλα αυτο εχει να κανει και με τα ηχεια που θα οδηγησει.

costis_d

AVClub Enthusiast
20 November 2009
758
Πειραιάς
Μήπως να μεταφερόταν το thread στην κατάλληλη κατηγορία αφού αφορά πολυκάναλο ενισχυτή;