Pionneer 428XD vs Philips 42-PFL9803 Vs Sony 46-X4500

Βρε παιδιά γιατί τρελαίνεστε τόσο πολύ με το θέμα του μαύρου,λες και αυτό είναι το μόνο πράγμα που κάνει μια tv καλή,ενώ μία άλλη σκάρτη? Παρόλο που δεν έχω plasma και παρόλο που όντως δεν έχει η Tv μου μαύρο σαν του ταμ ταμ,ποτέ δεν είπα,ωχ τί πατάτα έκανα τώρα.Ας ξεφύγουμε λίγο από το θέμα του μαύρου και ας βάλουμε και άλλα ποιοτικά στοιχεία στις συγκρίσεις μας,όπως η ευκρίνεια-φωτεινότητα κλπ.:ernaehrung004:

Βρε παιδιά γιατί τρελαίνεστε τόσο πολύ με το θέμα του μαύρου,λες και αυτό είναι το μόνο πράγμα που κάνει μια tv καλή,ενώ μία άλλη σκάρτη? Παρόλο που δεν έχω plasma και παρόλο που όντως δεν έχει η Tv μου μαύρο σαν του ταμ ταμ,ποτέ δεν είπα,ωχ τί πατάτα έκανα τώρα.Ας ξεφύγουμε λίγο από το θέμα του μαύρου και ας βάλουμε και άλλα ποιοτικά στοιχεία στις συγκρίσεις μας,όπως η ευκρίνεια-φωτεινότητα κλπ.:ernaehrung004:

Το μαύρο είναι το χαρακτηριστικό που δίνει μεγάλη αντίθεση και η μεγάλη αντίθεση και συνεπώς η "τρισδιάστατη" εικόνα είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κάποιος σε μια τηλεόραση. Η φωτεινότητα έχει ανώτατο όριο για συγκεκριμένο χώρο και από κάποιο σημείο και μετά είναι ανεπιθύμητη η αύξηση.

Η "ευκρίνεια" από την άλλη ορίζεται σαν διαχωρισμός δύο στοιχείων με διαφορετική φωτεινότητα, οπότε η αυξημένη αντίθεση βοηθάει πολύ και σε αυτό τον τομέα.

Υ.Γ Μια χαρά μαύρο έχει η τηλεόραση σου για αυτό είναι από τις κορυφαίες που κυκλοφορούν -bye-

Απάντηση: Re: Pionneer 428XD vs Philips 42-PFL9803 Vs Sony 46-X4500

Για να καταλήξω, το μαύρο στην τηλεόραση μας μπορεί να φαίνεται ικανοποιητικό και κατάμαυρο, αλλά αν το βάλουμε δίπλα σε κάτι καλύτερο η διαφορά φαίνεται.

Εγω παλι νομιζω οτι σε μια παρουσιαση πχ. της Panasonic δεν θα βλεπαμε καμια διαφορα στο μαυρο μεταξυ των δικων της μοντελων και των Kuro.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Pionneer 428XD vs Philips 42-PFL9803 Vs Sony 46-X4500

Εγω παλι νομιζω οτι σε μια παρουσιαση πχ. της Panasonic δεν θα βλεπαμε καμια διαφορα στο μαυρο μεταξυ των δικων της μοντελων και των Kuro.-bye-

Και εγώ το ίδιο νομίζω Γιάννη για αυτό δεν δίνω βάση στην φωτογραφία από την παρουσίαση της Pioneer.

Η φωτογραφία που έβαλα δεν είναι από παρουσίαση, αλλά από κατάστημα στην Αγγλία που πουλάει και Pioneer και Panasonic και τις έχει καλιμπραρισμένες και τις τρεις σε showroom. Απλά δεν συμφωνώ με την άποψη πως οι διαφορές στο μαύρο είναι δυσδιάκριτες. Ίσως να είναι αν δεις τις δύο τηλεοράσεις ξεχωριστά και για λίγο, αλλά αν τις δει κάποιος δίπλα δίπλα σίγουρα θα μπορεί να διακρίνει διαφορές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pionneer 428XD vs Philips 42-PFL9803 Vs Sony 46-X4500

Η φωτογραφία που έβαλα δεν είναι από παρουσίαση, αλλά από κατάστημα στην Αγγλία που πουλάει και Pioneer και Panasonic και τις έχει καλιμπραρισμένες και τις τρεις σε showroom. Απλά δεν συμφωνώ με την άποψη πως οι διαφορές στο μαύρο είναι δυσδιάκριτες. Ίσως να είναι αν δεις τις δύο τηλεοράσεις ξεχωριστά και για λίγο, αλλά αν τις δει κάποιος δίπλα δίπλα σίγουρα θα μπορεί να διακρίνει διαφορές.

Συγνωμη τοτε αλλαζει το πραγμα γιατι η διαφορα απο το καταστημα θα ειναι σιγουρα πιο αντικειμενικη.

Εγω παντος στην δικη μου , το βραδυ και σε κενη οθονη ..............το μαυρο το βλεπω αποχρωση του γκρι.
Οταν παιζει ομως δεν με χαλαει καθολου ,οπως π.χ. η ταση να κανουν ερυθροδεμης καταγωγης τους ηθοποιους καποιες απο τ αντιπαλα στρατοπεδα
a082.gif

Το μαύρο είναι το χαρακτηριστικό που δίνει μεγάλη αντίθεση και η μεγάλη αντίθεση και συνεπώς η "τρισδιάστατη" εικόνα είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κάποιος σε μια τηλεόραση. Η φωτεινότητα έχει ανώτατο όριο για συγκεκριμένο χώρο και από κάποιο σημείο και μετά είναι ανεπιθύμητη η αύξηση.

Η "ευκρίνεια" από την άλλη ορίζεται σαν διαχωρισμός δύο στοιχείων με διαφορετική φωτεινότητα, οπότε η αυξημένη αντίθεση βοηθάει πολύ και σε αυτό τον τομέα.

Υ.Γ Μια χαρά μαύρο έχει η τηλεόραση σου για αυτό είναι από τις κορυφαίες που κυκλοφορούν -bye-

Μα δεν το λέω για τη δικιά μου Tv,απλώς ναι μεν το καλό μαύρο συνεπάγεται σε πολλά καλούδια,όμως για πολλούς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες με συμβάλλουν στη διαμόρφωση λήψης της αποφάσης για το τί θα αγοράσουν.:ernaehrung004:

Προσωπικα νομιζω οτι το μαυρο στις καλες τηλεορασεις οπως X3500 , W4000 , 656 , PX80 ειναι τοσο καλο που μοναχα τελειομανεις και περφεκτιονιστες θα ζητησουν κατι ακομη καλυτερο.

Συννεφιά να μην είχε και ας έχω το backlight στο 2,όσο είχε στην αρχή τόσο έχει και μετά από 8 μήνες...!

EDIT: Βλέποντας τον Batman σε mkv μπορεί κάποιος να δει όλες τις αδυναμίες της τηλεόρασής του.

Παρακαλείται ο φίλος aragorn που έχει PX80 και ετοιμάζεται για Kuro να ετοιμάζει την φωτογραφική μηχανή του -bye-

Ελπίζω να περισέψει κανένα ευρώ για τρίποδο!!!

παιδια εγω ημουν ετοιμος να παρω την philips 42 pfl9703 αλλα τωρα που εμαθα οτι θα βγει η 42pfl 9803 με led που θα εχει τα πλεονεκτηματα της 9703 συν την τελεια αντιθεση (1/2000000 περιοδικο ηχος ιουνιου) τιμη που ειναι εξωπραγματικη μηλαμε δηλαδη για το απολυτο μαυρο εχω μπει σε σκεψεις.Μπορει οι led να ειναι καινουρια τεχνολογια αλλα εγω δεν βλεπω καποια μειονεκτιματα ποια ειναι η γνωμη σας αξιζει να περιμενω?

Η 42PFL9703 ειναι ηδη πολυ ακριβη για το μεγεθος της οποτε η 42PFL9803 θα ειναι πεταμενα λεφτα. Τι να τα κανεις τα LED στις 42"?

Ασε που ειναι καινουργια τεχνολογια και θα εχει και θα συνοδευεται απο τις αναλογες παιδικες ασθενειες...

Κοιτα μην το παθεις σαν τον Φερτη ..............

Στασου μυγδαλα , στασου σου λεω μυγδαλα:flipout::flipout:

Αμα εχεις λεφτα για τιβι θα δωσεις να παρεις Led ?
Δεν σου εχει μιλησει κανεις για το
rexona.jpg
με αρωμα KURO ?

παιδια εγω ημουν ετοιμος να παρω την philips 42 pfl9703 αλλα τωρα που εμαθα οτι θα βγει η 42pfl 9803 με led που θα εχει τα πλεονεκτηματα της 9703 συν την τελεια αντιθεση (1/2000000 περιοδικο ηχος ιουνιου) τιμη που ειναι εξωπραγματικη μηλαμε δηλαδη για το απολυτο μαυρο εχω μπει σε σκεψεις.Μπορει οι led να ειναι καινουρια τεχνολογια αλλα εγω δεν βλεπω καποια μειονεκτιματα ποια ειναι η γνωμη σας αξιζει να περιμενω?

Καλά καλά δεν έχουμε άποψη για την 9703 που όλο έρχεται και όλο στον δρόμο είναι. Το πόσο καλές θα είναι οι LED είναι άγνωστο. Το πόσο θα κοστίζουν πάλι άγνωστο. Το τι προβλήματα μπορεί να βγάλουν άγνωστο κι αυτό. Κατά την γνώμη μου λείπουν αρκετά στοιχεία για να έχουμε άποψη για το αν αξίζει η αναμονή.

Θα συμφωνήσω πάντως στο ότι η τιμή της αντίθεσης είναι εξωπραγματική.

Μοιλς ελαβα εξωδικο απο .........το Γιαννη Βογλη που τον ειπα Φερτη:flipout::flipout:

εκανα μια ερωτηση για το αν θα πρεπει να περιμενω αγορασω μια τηλεωραση με led (philips pfl9803) και η απαντηση ηταν οτι ειναι καινουρια τεχνολογια και μπορει να εχει καποια προβληματα και θα επρεπε να σκεφτω την αγορα μιας kuro .H kuro μπορει να εχει φανταστικη εικονα αλλα αν γνωριζεται η pionneer σταματαει απο το 2008 την παραγωγη plasma γιατι ειναι ασυμφορη.Γιατι να στραφω στην αγορα μιας kuro ?(επιπλεων παρολου που δεν συμπαθω τις samsung βλεπωντας να παιζουν διπλα η led samsung le 52f96b που ειναι και 50hz αν δεν κανω λαθος με την kuro η samsung ηταν καλυτερη.

Τι σου φάνηκε περίεργο στις απαντήσεις που πήρες ?

Όπως είπα και πριν δεν είναι δυνατόν να αξιολογήσουμε από τώρα τις LED που θα βγουν σε 3-4 μήνες. Κυρίως γιατί οι περισσότερες εταιρίες (όπως η Philips) δεν έχουν βγάλει κάτι παρόμοιο για να έχουμε μέτρο σύγκρισης. Την Kuro στην πρότεινε ο smooth γιατί αφενός είναι εντός budget σου και αφετέρου είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε τηλεόραση.

Η F96 υπερτερεί μόνο σε ένα πράγμα από τις 8G Kuro. Στην απόδοση του μαύρου όταν η οθόνη δεν έχει άλλο χρώμα. Σε όλα τα άλλα χάνει κατά κράτος, συμπεριλαμβανομένου και της πραγματικής αντίθεσης όταν προβάλλεται κανονική εικόνα.

Συμφωνω με τον Γιωργο. Μην αφησεις τον γαμο (Κuro) για να πας για πουρναρια (9803).

Ειδικα οταν μιλαμε για μολις 42" στα 3+ χιλιαρικα ειναι σαν να ψωνιζεις απο σβερκο.