Pionner LX-81 και ps3

askorp

New member
24 October 2008
7
Καλημερα,

Πριν λιγες μερες αγορασα ενα sc-lx81 και τον εχω συνδεσει με το ps3 με HDMI και οπτικη ινα. Το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχω καταφερει να παρω εικονα απο to HDMI και ηχο απο την οπτικη. Παντα λειτουργει το ενα απο τα 2, δηλαδη ή θα εχω ηχο απο την οπτικη ή εικονα απο την HDMI. Υπαρχει καποιος τροπος να λειτουργησουν μαζι? Στα settings του ps3 εχω διαλεξει ως audio output την οπτικη αλλα τιποτα.

Re: sc-lx81 και ps3

Γιατί σύνδεσες και την οπτική;
Εφ όσον έχεις συνδέσει το ps3 με τον LX-81 με HDMI, δεν χρειάζεσαι oπτική ίνα. Ο LX-81 δέχεται πολυκάναλο PCM απ' το ps3 μέσω HDMI.
Βγάλε την οπτική, ρύθμισε στα settings του ps3 audio output HDMI, και στα settings του ενισχυτή HDMI in -> AMP (όχι pass through) και λογικά θα είσαι εντάξει.
-bye-

Απάντηση: sc-lx81 και ps3

Γειά σου Άρη, ο φίλος kblachos έχει απόλυτο δίκιο για τη σύνδεση HDMI. Και ήχο λοιπόν και εικόνα απ' τα settings του ενισχυτή σου. Μιλάει για τον Pionner LX-81 τον πολυκάναλο AV ενισχυτή.

Αυγερινε εχεις p.m
Βασικα θελω ηχο απο την οπτικη γιατι απο HDMI οταν παιζω καποιο cd μουσικης παιζουν μονο τα 2 μπροστινα μου ηχεια και δεν μπορω να αλλαξω τις ρυθμισεις για surround στον pioneer (παντα δειχνει PCM)

Αυγερινε εχεις p.m
Βασικα θελω ηχο απο την οπτικη γιατι απο HDMI οταν παιζω καποιο cd μουσικης παιζουν μονο τα 2 μπροστινα μου ηχεια και δεν μπορω να αλλαξω τις ρυθμισεις για surround στον pioneer (παντα δειχνει PCM)

Εγώ έχω συνδέσει το ps3 με hdmi στον pioneer lx 70 και από κει στην με hdmi στην 5090h. Δουλεύουν κ τα 8 ηχεία μια χαρά ότι μουσικό πρόγραμμα και να βάλω. Κοίτα τα system settings tou ps3 και του ενισχυτή σου.

Να σε ρωτησω οταν παιζεις audio cd απο το ps3 o ενισχυτης γραφει PCM. ΜΠορεις να αλλαξεις το decoding πατωντας το κουμπι standard στο controll? Εγω και να το πατησω PCM παραμενει....

Να σε ρωτησω οταν παιζεις audio cd απο το ps3 o ενισχυτης γραφει PCM. ΜΠορεις να αλλαξεις το decoding πατωντας το κουμπι standard στο controll? Εγω και να το πατησω PCM παραμενει....

Όχι δε το πειράζεις απ' το standard. Στο advance surround πας κ βάζεις από

κει όποια ρύθμιση σου αρέσει.. Έχει κ ρύθμιση για games. Επίσης μπορείς να

χρησιμοποιήσεις κ την επιλογή THX που έχει. Το stereo F. S. surround

απομονώνει τον ήχο στα 2 μπροστά δεξιά - αριστερά (κλασσικός στέρεο ήχος).

Λοιπον επαιξα αρκετη ωρα χθες βραδυ με τα settings του PS3 και του Pioneer. Δεν βρηκα κανενα τροπο να μπορω να χρησιμοποιω ταυτοχρονα και την HDMI και την οπτικη. Καταφερα ομως να παρω 5.1 ηχο απο την HDMI παιζοντας μουσικο cd. Απλα πηγα στο sound settings του ps3 και απενεργοποιησα ολες τις επιλογες που ειχαν σχεση με pcm και αφησα μονο 5.1ch, 5.1 dd ,acc κλπ.
Τωρα βαζοντας ενα cd μουσικης μπορω και αλλαζω το decoding στον Pioneer σε ProLogicII music.
Αλλη μια γρηγορη ερωτηση....χθες το βραδυ εβαλα να δω το Iron Man σε blu ray και στα settings τις ταινιας επελεξα DolbyTrueHD. Ο Pionner ομως στην οθονη του μου γραφει DDigital...δεν θα επρεπε να γραφει DolbyTrue HD?

Εγώ έχω το ps3 πάνω στον lx 70 με hdmi κ δουλεύουν όλα από κει. Και εικόνα και ήχος. Είναι λάθος αυτό? Δηλαδή δε βλέπω εικόνα hd? Γιατί να βάλει το hdmi στην tv?

Φυσικα και ειναι σωστο...απλα λεμε πως γινεται να παιζει εικονα απο την HDMI και ηχος απο την οπτικη...