Pipo Max-M6

kyrliot

Supreme Member
31 March 2008
3,912
Θεσσαλονίκη
Εδώ και δύο μέρες έχω το εν λόγω tablet, είναι το δεύτερο Pipo μετά από το M1 (rockchip 3066,1gb/16gb με it's οθόνη 9.7'' 1024χ768 ). Το Μ6 έχει retina οθόνη 9.7'' 2gb/16gb rockchip 3188 και wifi n που υποστηρίζει και 5Ghz. Στα χαρτιά μιλάμε για μια ολοκληρωμένη αναβάθμιση στο ίδιο μέγεθος οθόνης και μπαταρίας. Τα πράγματα επί της ουσίας είναι ότι έχω ένα Μ1 με μια πάρα πολύ καλή οθόνη, που ήταν και αυτό που περίμενα. Η οθόνη έχει απαιτήσεις, που φέρνουν το τελικό αποτέλεσμα και αίσθηση που αποκομίσεις από το μηχανάκι στο επίπεδο του προκατόχου του. Προσωπικά δεν παίζω βαριά παιχνίδια οπότε για σερφαρισμα και βιβλία είναι μια χαρά χωρίς lag και λειτουργεί smooth. To wifi είναι από τα δυνατότερα που έχω δει, η μνήμη αρκεί και η οθόνη είναι η καλύτερη που είχα. Η ποιότητα κατασκευής που αισθάνομαι στο χέρια μου είναι ελαφρώς χειρότερη από το Μ1 γιατί η επιλογή να έχει πλαστικά τελειώματα στην πλάτη μπορεί να βοηθάει το wifi και το ζαγρε πλαστικό να μην γλιστράει από τα χέρια αλλά εμφανισιακά είναι χειρότερο και φτηνότερο από το κορυφαίο κινέζικο Μ1.Η μπαταρία φτάνει για τουλάχιστον 7 ώρες και με χρήση κατάλληλων προγραμμάτων ακόμα περισσότερο. Στα 190 ευρώ είναι μια τίμια επιλογή.

Last edited:
Καλοριζικο!

Το max m6 ειναι κάποιο απο αυτα;
http://www.geekbuying.com/category/Android-Tablet---MID-1146/?c=1005,1004&v=122,247&freeshipping=3

Απο που το αγοράζουμε; Γενικά το προτείνεις για απλη χρηση σε μεγάλης ηλικίας άτομα χωρις προηγουμενη επαφή με tablet;
Υπαρχει κάποιο άλλο καλύτερο με retina ή 1920x1200 ανάλυση;
http://www.geekbuying.com/category/Android-Tablet---MID-1146/?c=1004,1005&v=431,122&freeshipping=3

Max-M6 και M6 είναι το ίδιο απλά εκτός από άσπρο και μαύρο χρώμα, υπάρχει σε έκδοση μόνο με wifi ή με wifi + 3G. Από το link που έβαλες δεν κατάλαβα τι είναι το silver M6 και γιατί είναι τόσο φθηνό.... το freelancer αναμένεται και δεν ξέρει κανείς πώς θα είναι στην πράξη. Τα άλλα Pipo που έβαλες διαφέρουν στην ουσία στο μέγεθος της οθόνης και την ανάλυση, πάνω κάτω είναι τα ίδια σε απόδοση.

Φίλος ενδιαφέρεται για το εν λόγω tablet, και ενδιαφερεται για την αγορα του.
Το θέλει για ταξιδια οπου δείγματιζει προϊόντα απο φωτογραφίες. Οπότε η ποιότητα της οθόνης και η διαρκεια της μπαταρίας ειναι καιριας σημασίας. Δεν τον ενδιαφέρουν τα games και οι επιδόσεις.

Κάπου είχα διαβάσει οτι η retina display, τελειώνει την μπαταρία παρα πολυ γρήγορα και ειναι προτιμότερο ενα tablet με 1920x1200, ισχύει κατι τέτοιο;

Γνωριζεις κάποιο αξιόπιστο shop να το αγοράσει χωρις να περάσει απο τελωνείο κτλ;

Με την ισχύει του wifi (εχει συζητηθει και σε γειτονικο νημα) και την ακρίβεια του GPS ειχες κάποιο προβλημα;
Γενικα το προτείνεις;

Ευχαριστω

Δεν θα βρεις καλυτερη αυτονομια απο ipad 4.Οχι τοσο στην λειτουργία (οπου και πάλι ειναι top , απλα το φτανουν καλα android τυπου nexus 10) αλλα στο stand by ...

Δεν θα βρεις καλυτερη αυτονομια απο ipad 4.Οχι τοσο στην λειτουργία (οπου και πάλι ειναι top , απλα το φτανουν καλα android τυπου nexus 10) αλλα στο stand by ...

Αυτό το γνωρίζω, χρησιμοποιώ iPad 3 και nexus 7. Απλά ο φίλος θέλει κάτι οικονομικό κ ειναι παν-άσχετος με τεχνολογια... το χρειάζεται όμως για την δουλεια του, όπου θα δείχνει φωτογραφίες (δειγματιζει) προϊόντων.

Και θα πρέπει εκείνη την ώρα να μην κολλάει κ να κρατάει κάποιες ώρες ώστε να κάνει την παρουσίαση στους πελάτες του.

Αλήθεια εχει διάφορα το iPad 3 με το iPad 4 στην αυτονομία της μπαταρίας;

Φίλος ενδιαφέρεται για το εν λόγω tablet, και ενδιαφερεται για την αγορα του.
Το θέλει για ταξιδια οπου δείγματιζει προϊόντα απο φωτογραφίες. Οπότε η ποιότητα της οθόνης και η διαρκεια της μπαταρίας ειναι καιριας σημασίας. Δεν τον ενδιαφέρουν τα games και οι επιδόσεις.

Κάπου είχα διαβάσει οτι η retina display, τελειώνει την μπαταρία παρα πολυ γρήγορα και ειναι προτιμότερο ενα tablet με 1920x1200, ισχύει κατι τέτοιο;
Γνωριζεις κάποιο αξιόπιστο shop να το αγοράσει χωρις να περάσει απο τελωνείο κτλ;

Με την ισχύει του wifi (εχει συζητηθει και σε γειτονικο νημα) και την ακρίβεια του GPS ειχες κάποιο προβλημα;
Γενικα το προτείνεις;

Ευχαριστω
Είναι ίσως το καλύτερο value for money κινεζικό tablet αυτή την στιγμή, η οθόνη είναι πάρα πολύ καλή, το wifi είναι το ισχυρότερο από όλα τα android που έχω και η μπαταρία ή καλύτερα οι μπαταρίες γιατί έχει δύο των 5000 κρατάνε από 7 έως 12 ώρες ανάλογα την φωτεινότητα της οθόνης και το gaming. Όσο για το GPS δεν έχω γνώμη γιατί....... απλά δεν έχει :flipout:Πρέπει να είναι κάποιος πολύ άτυχος για να σταματήσει στο τελωνείο, όσο για μαγαζιά εγώ το πήρα από το dealsprime, αλλά έχω αγοράσει και από το geekbuing, merimobiles και pandawill χωρίς πρόβλημα. Gps αγοράζεις ένα bluetooth εξωτερικό με 12 ευρώ που κλειδώνουν και μέσα στο σπίτι πάρα τα ενσωματωμένα κινέζικα που θέλουν 2-3 λεπτά. Το tablet το έχει και γνωστό μέλος του forum..... αλλά δεν το φανερώνει :laugh:Αυτά που θέλει τα κάνει και με το παραπάνω απλά ως γνωστόν αν πάθει κάτι πρέπει να σταλεί πίσω στην Κίνα...κανε ένα κόπο και διάβασε και εδώ για παραπάνω http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=368022

Last edited:
Ο κρυφός ιδιοκτήτης είμαι εγώ (υποθέτω), και δεν το φανέρωνα επειδή απλά έλειπα στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους :-)

Επιβεβαιώνω τα όσα λέει ο φίλος kyrliot, το tablet έχει απίστευτο value for money, η οθόνη είναι ίδια με το iPad, η διάρκεια της μπαταρίας πολύ καλή (αλλά φορτίζει λίγο αργά, τουλάχιστον 4 ώρες), δεν λαγκάρει καθόλου, δεν μου έχει κολλήσει ποτέ και γενικά είναι μάλλον ότι καλύτερο μπορεί να ψωνίσει κανείς με αυτά (ή και αρκετά περισσότερα) χρήματα.

Σε ότι αφορά το gps, πράγματι η εξωτερική μονάδα sirf 3 με μηδαμινό κόστος λειτουργεί εξαιρετικά, οπότε μάλλον αξίζει να προτιμήσετε αυτή την λύση παρά ένα tablet με ενσωματωμένο gps κακής ποιότητας. Εννοείται ότι κλειδώνει "σφαίρα" ακόμα και σε σύγκριση με γνωστά smartphones, οπότε μερικές φορές το χρησιμοποιώ σε συνδυασμό και με αυτά.

Η απτή ποιότητα κατασκευής είναι μισό "κλικ" χειρότερη από τα M1 και momo 11 speed (που επίσης είχα), αλλά αυτό αφορά την αίσθηση και μόνο, ενώ σε αντιστάθμισμα, έχεις το όφελος του ισχυρού wi fi και καλύτερο grip.

Για τους φίλους της φωτογραφίας η retina είναι must, εξαιρετικά χρώματα, ανάλυση, φωτεινότητα και γενική αίσθηση. Κλάσεις ανώτερη από το πρώην κορυφαίο γέρο-laptop που γράφω τώρα...

Ρίχτε μια ματιά στον σύνδεσμο, που παραθέτει ο kyrliot, αξίζει να γίνετε root βάζοντας μια custom rom, και να σετάρετε το μηχανάκι όπως περιγράφεται αναλυτικά εκεί!

Ευχαριστώ για τις εντυπώσεις. Τελικά θα το παραγγειλουμε από το dealsprime ή το banggood τις επόμενες μέρες. Μένει μόνο η επιλογή του χρώματος κ αν θα ειναι η 3G έκδοση ή όχι.

custom rom κτλ δεν μας ενδιαφέρει μιας κ ο user δεν εχει απαιτήσεις αλλά και εγω δεν θέλω να μπλέξω και να χάσω πολυτιμο χρόνο σε τέτοιες επεμβάσεις. Αρκεί βέβαια να εχει το android 4.2.2 και όχι καμία κινέζικη έκδοση...

Να συμπληρώσω ότι έχω την έκδοση με το 3G, το οποίο δουλεύει ικανοποιητικά, δηλαδή σήμα το ίδιο καλό όσο και με την sim σε στικάκι. Με τις "τρελές" ζέστες του Αυγούστου, μετά από μια ώρα σερφάρισμα, ζεσταίνεται αρκετά, αλλά όχι σε βαθμό που να προκαλεί ανησυχία (σε σύγκριση, το laptop κόντευε να πάρει φωτιά, παρά την βάση με ανεμιστήρες).

Edit: η rom με την οποία έρχεται είναι "Αγγλική" 4.2.2 αλλά έχει αρκετές κινέζικες εφαρμογές. Η rom για την οποία μιλάμε είναι ουσιαστικά η "μαμίσια" με κάποιες τροποποιήσεις, και έχουν αφαιρεθεί οι κινεζιές εκτός από μια. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Pipo γράφει τις καλύτερες rom, και μάλιστα στις τελευταίες τους εκδόσεις εκτός από τον κλασσικό τους launcher (που είναι πολύ καλός), έχουν έναν εναλλακτικό "παραθυρικό" που προσφέρει άμεση πρόσβαση στις περισσότερες ρυθμίσεις και εφαρμογές, ενώ παράλληλα είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος. Τόσο που λόγω ταξιδιού και δουλειάς έμεινα με τον "παλιό", τώρα που γύρισα θα ασχοληθώ, χρόνου επιτρέποντος.

(Κύριοι συντονιστές έληξε ο χρόνος μου, οπότε παράκληση να το συμπτύξετε με το προηγούμενο)

Όπως έγραψε κάποιος στο myphone.gr βγήκε ή θα βγει σύντομα έκδοση m6 pro με 32GB και GPS απλά μέχρι τώρα οι εκδόσεις pro είχαν ψιλό προβλήματα γιατί άλλαζαν εκδόσεις της motherboard με αποτέλεσμα ασυμβατότητες

Γιάννη εδώ http://www.flashmyandroid.com/forum/showthread.php?3957-Pipo-Smart-S1-firmwares-gathered-on-one-place! θα βρεις περίπου 30 διαφορετικές για το "απλό" S1. Δυστυχώς το pro δεν είναι το ίδιο δημοφιλές, αλλά εδώ http://www.flashmyandroid.com/forum/printthread.php?t=4988 μπορείς να δεις πως γίνεσαι root (αν δεν είσαι ήδη), οπότε μετά μπορείς να "ελαφρώσεις" την μαμίσια που δεν είναι άσχημη...

για το απλο το ηξερα... θελω για το pro, γιατι δε παιζεται πια με τιποτα!
Σερνεται πολλες φορες και κολλαει ανηξηγητα.
Αν βρεθει κατι , στειλτε με pm πληροφοριες.

το εχω κανει root , αλλα δε βρηκα τροπο να το ελαφυνω ιδιαιτερα... απλα απενεργοποιησα τις κινεζικες εφαρμογες.
Δοκιμασα και καποια προγραμματα που κοιτανε τη χρηση (greenify κλπ) alla δεν ειδα διαφορα (ισως και χειροτερα).

Το pipo m6 δεν δουλευει απροβληματιστα ως εχει; Χωρίς την εγκαταστάση custom rom κτλ...

Αν εχει τα προβλήματα που αναφερει ο Γιαννης, με καθυστερήσεις, lag και αλλα ομορφα, να ψάξω κάτι άλλο, γιατί για τον χρήστη που προορίζεται, όπως ανέφερα κ πάρα πάνω, ειναι άσχετος και δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Κοινώς, θέλει κάτι που να παίζει σωστά out of the box.

Last edited:
Όχι δεν είναι απαραίτητο στο Μ6 το μηχανάκι πετάει, απλά για εμάς τους πωρωμένους το root είναι αυτονόητο. Στο s1 της κόρης μου δεν έχω custom rom, απλώς έγινα root και ξήλωσα ότι δεν μου άρεσε. Επί πλέον "πάγωσα" και κάποιες εφαρμογές με σπάνια χρήση...