Pipo Max-M6

Όπως έγραψε κάποιος στο myphone.gr βγήκε ή θα βγει σύντομα έκδοση m6 pro με 32GB και GPS απλά μέχρι τώρα οι εκδόσεις pro είχαν ψιλό προβλήματα γιατί άλλαζαν εκδόσεις της motherboard με αποτέλεσμα ασυμβατότητες

ειχαμε κανενα νεο ως προς αν εχουν προβληματα οι pro εκδοσεις του M6;
ειμαστε ενα κλικ πριν την παραγγελια αλλα εχουμε κολλησει..

http://www.banggood.com/PIPO-M6PRO-...ch-IPS-Retina-Android-4_2-Tablet-p-86200.html
http://www.banggood.com/PIPO-MAX-M6...z-9_7Inch-IPS-Android-4_2-Tablet-p-77603.html

να παμε για την pro εκδοση με 3G, 16GB αντι 8GB και κατι ψιλοδιαφορες που μαλλον ειναι τυπογραφικα λαθοι ή παραλείψεις πχ.
Battery 10000 MAh rechargeable lithium battery
Battery 10000mA 3.7V Rechargeable Li-ion Battery

Ebook Support TXT
Ebook ANSI,UNECODE,TXT,PDF,HTML,FB2,PDB,EPUB

και καποια αλλα..

ή μηπως να προτιμησουμε την απλη εκδοση για να μην εχουμε ασυμβατοτητες και προβληματα..;

Το 3G κ το GPS απλώς θα βρίσκεται.. Δεν νομίζω να τα χρησιμοποιήσει ποτέ. Το θέμα ειναι να πάμε για το pro ή θα έχουμε προβλήματα;

Το 3G κ το GPS απλώς θα βρίσκεται.. Δεν νομίζω να τα χρησιμοποιήσει ποτέ. Το θέμα ειναι να πάμε για το pro ή θα έχουμε προβλήματα;

H pipo, παλιότερα έβγαζε λίγα μοντέλα και καλά, τώρα δεν την προλαβαίνεις. Το m9pro έχει προβληματακια, ενώ το m9 ήταν o.k, το πιο ασφαλές είναι να περιμένεις κριτικές από χρήστες... το m6 το μόνο που έχει και αυτό είναι που θα πέσεις, είναι το αριστερό ηχειο που παίζει χαμηλοτερα γιατί... άνοιξαν μικρότερη τρύπα στην βάση και ότι σε μερικούς χαλάει πχ σε μένα. Πάντως με το που τους έστειλα email, στέλνουν ανταλλακτικά σε χαμηλή τιμή... αλλά σε γδέρνουν στα μεταφορικά. Βέβαια και να το στείλεις στο μαγαζί που το πηρεις το ίδιο θα σου βγει και 1.5 μήνα δεν θα έχεις ταμπλετ.

Τελικά έγινε παραγγελία το απλο M6 από το dealsprime. Ελπίζω να μην περάσει τελωνείο γιατί βάλαμε στην παραγγελία την leather case, ένα hdmi και φορτιστή αυτοκινήτου..

Επρεπε να επισημάνω κάτι για να μην περάσει τελωνείο; Πχ να αναγράφουν μικρότερη αξία, gift κτλ;

Last edited by a moderator:
Τελικά έγινε παραγγελία το απλο M6 από το dealsprime. Ελπίζω να μην περάσει τελωνείο γιατί βάλαμε στην παραγγελία την leather case, ένα hdmi και φορτιστή αυτοκινήτου..

Ελπίζω να σου έρθουν όλα, στην δική μου παραγγελία έλειπε ο φορτιστής αυτοκινήτου, μπήκα στο chat μου είπαν να τους στείλω mail - όπως και έκανα, αναγνώρισαν το λάθος τους και μου έστειλαν... άλλον ένα φορτιστή για πρίζα! Οπότε τους βαρέθηκα και κάποια στιγμή θα παραγγείλω έναν μόνο του - ελπίζω ότι δεν θα κάνουν πάλι λάθος!

Κατά τα λοιπά, με την γνωστή "Ελληνική" rom το μηχανάκι είναι πολύ αξιόπιστο. Τρέχει σφεντόνα, δεν έχει κολλήσει ή κρασάρει ποτέ, παρά τα "γυμνάσια" που του έχω κάνει. Έτσι το εμπιστεύομαι πλέον πλήρως και παράγγειλα μια θήκη με αποσπώμενο πληκτρολόγιο bluetooth για να μην σέρνω μαζί μου το laptop όταν δεν χρειάζομαι σχέδια κ.λ.π.

Παρέλαβα σήμερα το bluetooth πληκτρολόγιο + θήκη από deals prime http://dealsprime.com/visture-v4-yuandao-n90-bt-keyboard-bluetooth-keypad-leather-case-kc-792.html . Kαλές εντυπώσεις, φόρτιση σε μερικά λεπτά από την ταμπλέτα ή με έναν φορτιστή κινητού 5V mini usb (η μπαταρία πρέπει να είναι περίπου 150mA), και από κει και πέρα εύκολη σύνδεση bluetooth, ρυθμίσεις (γλώσσες, συνδυασμοί πλήκτρων κ.λ.π.) και... έτοιμοι! Για να μην παλεύετε με το soft πληκτρολόγιο, χρειάζεστε το External Keyboard Helper (επί πληρωμή, αλλά αξίζει), που κρύβει το πληκτρολόγιο της οθόνης και αναλαμβάνει το εξωτερικό. Το βάζετε σαν προεπιλογή, και όταν αποσυνδεθείτε ή το σβήσετε, ανοίγει αναδυόμενο παράθυρο και σας ρωτάει με ποιό να συνεχίσει την λειτουργία της η ταμπλέτα.

Η αίσθηση είναι πολύ καλή, καμία σχέση με κάτι μεμβράνες μηδενικής σχεδόν διαδρομής πλήκτρου, εδώ έχουμε σίγουρο πάτημα με διαδρομή τουλάχιστον 2-3 χιλιοστά. Η συνολική κατασκευή είναι μελετημένη, το πληκτρολόγιο ακουμπάει στην προβλεπόμενη θέση του και σιγουρεύει με 4 κρυφά μαγνητάκια. Στην πάνω μεριά έχει μια βαθειά εγκοπή όπου "κάθεται" η ταμπλέτα αφού τοποθετηθεί στην θήκη, με κλίση περίπου 70-80 μοίρες. Όταν κλείνει η θήκη με το πληκτρολόγιο μέσα , η δερμάτινη "κορνίζα" που περιβάλει την οθόνη της ταμπλέτας, ακουμπάει σε κατάλληλα διαμορφωμένες περιοχές του πληκτρολογίου, ενώ τα πλήκτρα είναι λίγο πιο κάτω και δεν έρχονται σε επαφή με την οθόνη. Γενικά καλή ποιότητα κατασκευής, ειδικά το πληκτρολόγιο - η θήκη είναι κι αυτή από καλής ποιότητας μαύρη δερματίνη με εσωτερική "βελουτέ" γκρί επένδυση, απλά έχει κάποιες ελάχιστες μικροατέλειες στις ραφές αν κοιτάξεις πολύ προσεκτικά. Από αντοχή στον χρόνο θα δείξει, αλλά αυτό ισχύει για οτιδήποτε προέρχεται από εκείνα τα μέρη (και δυστυχώς όλα τα μέρη πλέον!).

Edit: ξέχασα να πω ότι, αν δεν χρειάζεστε το πληκτρολόγιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την θήκη σκέτη. Το συνολικό βάρος του "πακέτου", ταμπλέτα+θήκη+πληκτρολόγιο είναι κοντά στα 1.200 γραμμάρια, συγκρίσιμο με διάφορα ultrabooks - τα οποία όμως έχουν πολλαπλάσιο κόστος...

Last edited:
Παραλάβαμε σήμερα. Πρώτες εντυπώσεις άριστες. Πολυ καλή οθόνη, γρήγορο με περασμένη την 4.2.2 και χωρίς κινεζικές εφαρμογές.

Εχει μόνο ένα internet το οποίο μάλλον ειναι μια έκδοση του chrome..

Όλα τέλεια μέχρι η μπαταρία να φτάσει το 10%
Στην αρχή νομίζαμε οτι φτάιει ο φορτιστής, οπότε με ένα νέο φορτιστή θα λυνόταν το θέμα. Ομως μια δοκιμή που έγινε με τον φορτιστή αυτοκινήτου που επίσης είχαμε παραγγείλει έδειξε οτι ευθύνεται η υποδοχή του pipo, μιας κ με λίγο πάνω κάτω το καλώδιο το pipo δείχνει οτι φορτίζει. Από την άλλη με τον κανονικό φόρτιστη όσο πάνω κάτω και αν κάνουμε βγαίνει η ένδειξη " συνδέστε το φορτιστή"

Οπότε τώρα μάλλον ξανά πίσω..
Κρίμα.

Last edited:
Παραλάβαμε σήμερα. Πρώτες εντυπώσεις άριστες. Πολυ καλή οθόνη, γρήγορο με περασμένη την 4.2.2 και χωρίς κινεζικές εφαρμογές.

Εχει μόνο ένα internet το οποίο μάλλον ειναι μια έκδοση του chrome..

Όλα τέλεια μέχρι η μπαταρία να φτάσει το 10%
Στην αρχή νομίζαμε οτι φτάιει ο φορτιστής, οπότε με ένα νέο φορτιστή θα λυνόταν το θέμα. Ομως μια δοκιμή που έγινε με τον φορτιστή αυτοκινήτου που επίσης είχαμε παραγγείλει έδειξε οτι ευθύνεται η υποδοχή του pipo, μιας κ με λίγο πάνω κάτω το καλώδιο το pipo δείχνει οτι φορτίζει. Από την άλλη με τον κανονικό φόρτιστη όσο πάνω κάτω και αν κάνουμε βγαίνει η ένδειξη " συνδέστε το φορτιστή"

Οπότε τώρα μάλλον ξανά πίσω..

σίγουρα έλεγξες ότι ανάβει το λαμπάκι του φορτιστή?

Δεν βλέπω κανένα λαμπάκι στον φορτιστή..

τι να πω.. εμένα έχει πάντως και από εκεί κατάλαβα ότι δε κάνει καλή επαφή το ανταπτοράκι που μου είχαν δώσει...έτσι διόρθωσα το πρόβλημα της φόρτισης!

έχω έναν μακρόστενο φορτιστή με ένα λαμπάκι πράσινο...

τι να πω.. εμένα έχει πάντως και από εκεί κατάλαβα ότι δε κάνει καλή επαφή το ανταπτοράκι που μου είχαν δώσει...έτσι διόρθωσα το πρόβλημα της φόρτισης!

έχω έναν μακρόστενο φορτιστή με ένα λαμπάκι πράσινο...

Μήπως μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία τον φορτιστη;
Ίσως μπορέσω και εγω αργότερα.. Αλλα ήδη άφησα το tablet στον ιδιοκτήτη του... Με μισή καρδιά μιας και εγω τον έπεισα να προβούμε στην αγορα του.. Και δυστυχώς εμπλεξα.

Γνωρίζει κανεις άμα το στείλουμε πίσω πόσο καιρο περιπου θα κάνει για να το έχουμε πίσω; Γιατι αν ειναι να κάνει 10 μέρες να παει και άλλες τόσες να ερθει... Μήπως βρούμε τροπο και το επισκευασουμε εδω...

Τα μεταφορικα για επισκευή προς Κίνα τα βάζουμε εμείς;
Τα εξοδα αποστολής μετα την επισκευη, νομίζω τα αναλαμβάνουν αυτοι..

Last edited:
Αν ο φορτιστής είναι ευρωπαϊκός δεν έχει λαμπάκι, πιθανόν να είναι καμένος από τη μαμά του. Αν είναι Αμερικάνικος με adapter για ευρωπαϊκή πρίζα τότε έχει. Στην 2η περίπτωση πέτα το adapter στα σκουπίδια και πάρε ένα άλλο (έχει ~1 ). Ψάξτε το πριν το στείλετε πίσω, πιθανόν να γλυτώσετε χρόνο και χρήμα...

Αν ο φορτιστής είναι ευρωπαϊκός δεν έχει λαμπάκι, πιθανόν να είναι καμένος από τη μαμά του. Αν είναι Αμερικάνικος με adapter για ευρωπαϊκή πρίζα τότε έχει. Στην 2η περίπτωση πέτα το adapter στα σκουπίδια και πάρε ένα άλλο (έχει ~1 ). Ψάξτε το πριν το στείλετε πίσω, πιθανόν να γλυτώσετε χρόνο και χρήμα...

Μάλλον το ανταπτορακι φταίει.
Δυστυχώς πήγε το πρωί κ πήρε ενα φορτιστή και πλέον φορτίζει. Κόστος του φορτιστή 25 .
Ίσως πάρει κ ενα καινούργιο ανταπτορακι για να εχει 2 φορτιστές.

Τελικά ο φίλος μου με ενημέρωσε οτι το tablet δεν ανοίγει.. Είτε με τον δικό του φορτιστή κ νέο ανταπτορακι είτε με ενα νέο φορτιστή όπου κ αγόρασε 25

Παραθέτω και μια φωτογραφία και τους δυο μαζι..

Μάλλον πέσαμε σε ελαττωματικό μηχάνημα.
Οπότε παει για επιστροφή/επισκευή όπου μάλλον θα ειναι χωρίς tablet κανα ενα δυο μήνες μέχρι να παει Κίνα, επισκευή και αποστολή ξανά.. Και έξτρα χάσιμο χρόνου στις συνεννοήσεις.

Μήπως υπάρχει κάποιος κάτοχος στην Θεσσαλονίκη να βεβαιωθούμε οτι δεν φορτώνει και δεν ανοίγει; Θα εξυπηρετούσε πολυ αν γινόταν αυτό.

Γενικά πλήρης απογοήτευση μιας κ του το πρότεινα.

Στα mail παντως δεν λενε να καταλαβουν οτι δεν ειναι μαλλον προβλημα του φορτιστη αλλα του ιδιου του tablet, και μου προτεινουν να στειλουν εναν ακομα φορτιστη οπου ΔΕΝ θα εχει track number και θα κανει 2-3 εβδομαδες να ερθει...

Εγω πιθανολογω οτι ειναι ειτε θεμα μπαταριας, ειτε του power on button ή τις επαφης απο οπου φορτωνει το tablet.

Γενικα ξανα ποτε κινεζια.. too good to be true.. καλυτερα ενα μεταχειρισμενο ipad ή επωνυμο android με 50-100ε παραπανω, παρα αυτη την ταλαιπωρια.. απο οτι καταλαβα για κανα μηνα ακομα δεν θα βρεθει λυση.

Last edited:
Ενα hard reset μου ειπαν να κανω το οποιο φυσικα δεν εκανε τιποτα.. δεν ανοιγει καθολου και ουτε δειχνει ενδειξη οτι φορτωνει με κανενα απο τους 2 φορτιστες.