Pipo X7

Εγω θα συμφωνησω με τον xlemp21.Αρκετα σπασιματακια στην αναπαραγωγη των ταινιων τοσο απο το δικτυο οσο και απο usb δισκους.Καμια σχεση με το pop corn a-410 και medx600.
Ισως πεσαμε σε ελλατωματικα προιοντα,τι να πω.

Οχι δεν έχω κάνει κάτι με τις θερμοκρασίες κ ούτε ξέρω τι παίζει με το δικό μου κ ούτε σκοπεύω....δεν έχω κ το χρόνο αλλωςτε...μου αρέσει ένα μηχάνημα να το αγοράζω κ να ειναι όσο το δυνατόν plug n play....αμα ειναι να βάζω χέρι κ εγώ....:( ..εδω κ άλλες κινεζικές εταιρίες όπως η minix...και άλλες βεβαια κ δεν εχουν τέτοια θέματα.....το βάζεις κ παίζει...εδω το μικρουλι μικρουλι μικρούλι rasp pi2...κ τέτοια θέματα σε μένα δεν εχει...άρα για μένα ειναι πιο αδύναμο η τέλος πάντως οχι καλύτερο!!! Απο αυτά που ανέφερα.....
Άποψη πάντως παιδιά....αλλα φαντάζομαι δεν μπορεί να πει κανένας ότι ειναι καλύτερο ...παντα σε θέματα media player και streaming xbmc(kodi)

Σημείωση παντα τα μηχανήματα μου παίζουν μονο απο Ethernet!!!!
Και τις περισσότερες φορές streaming με Vdsl 49999 που έχω στο σπίτι....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για κατεβαστηρι πάντως ειναι εξαιρετικοοοοοο....βεβαια λόγω σύνδεσης που έχω....μετά ομως που βάζω να παίζει το αρχειακού 20 πχ giga avatar....τα θεματάκια τα εχει σιγουρα!!!!
Τα αλλα μηχανήματα που έχω δεν το εχουν...μιλάω out of the box χωρίς μοντες firmware περίεργα κ τέτοια...
Φιλικά γιωργος

Εγω θα συμφωνησω με τον xlemp21.Αρκετα σπασιματακια στην αναπαραγωγη των ταινιων τοσο απο το δικτυο οσο και απο usb δισκους.Καμια σχεση με το pop corn a-410 και medx600.
Ισως πεσαμε σε ελλατωματικα προιοντα,τι να πω.

Εννοείτε καμία σχέση με αυτά που ειναι pure media players!!! Συμφωνώ!!!!

καπου κανεις λαθος συγνωμη κιολας για μενα ειναι απο τα καλυτερα μηχανακια που εχω πιασει τωρα τι συμβαινει με το δικο σου δεν μπορω να ξερω αν εισαι προθυμος να το ψαξεις εδω ειμαστε ολοι να βοηθησουμε.
κοιταξε και το gfx boost αν ειναι ενεργοποιημενο και ποσο τιμη εχει σε μενα ειναι 256mb.

Απάντηση: Re: Pipo X7

καπου κανεις λαθος συγνωμη κιολας για μενα ειναι απο τα καλυτερα μηχανακια που εχω πιασει τωρα τι συμβαινει με το δικο σου δεν μπορω να ξερω αν εισαι προθυμος να το ψαξεις εδω ειμαστε ολοι να βοηθησουμε.
κοιταξε και το gfx boost αν ειναι ενεργοποιημενο και ποσο τιμη εχει σε μενα ειναι 256mb.

Γιατί οχι να το κάνω ....που το βρίσκω αυτο για αρχή....να δω ειναι καλύτερο απο αυτά που έχω τώρα (minix x8-h---rasp pi 2 openelec)

Και λίαν συντόμως nvidia shield android TV..( αυτο που ποστάρες σε άλλο topic xloupas)!!!!!

Πρεπει να μπεις στο bios πατωντας delete οταν το αναβεις μετα στην επιλογη advance - nortbridge - και εκει μεσα θα το βρεις κοιταξε και στο νημα του pipo x7s που εχω βαλει φωτογραφια και βαλτα οπως σε μενα αν ειναι ομως ιδια μην πειραξεις τιποτα και save changes ελπιζω αυτο να ειναι το προβλημα.
Για το shield δεν λεω πολυ καλο φαινεται αλλα καπου εχω μαλωσει με την τιμη του :)

Πρεπει να μπεις στο bios πατωντας delete οταν το αναβεις μετα στην επιλογη advance - nortbridge - και εκει μεσα θα το βρεις κοιταξε και στο νημα του pipo x7s που εχω βαλει φωτογραφια και βαλτα οπως σε μενα αν ειναι ομως ιδια μην πειραξεις τιποτα και save changes ελπιζω αυτο να ειναι το προβλημα.
Για το shield δεν λεω πολυ καλο φαινεται αλλα καπου εχω μαλωσει με την τιμη του :)
Eγω παντως και τα αλλα παιδια δεν εχουμε πειραξει απολυτως τιποτα,σε ολα τρεχουν τα παντα αψογα,κανενα θεμα πουθενα,μιλαω παντα για genesis,και οχι καποια αλλα που εχουν θεμα απο μονα τους,μονο 4κ δεν εχω δοκιμαση,αλλα δεν εχω και tv,οποτε δεν υπαρχει λογος,το μονο που καναμε ειναι να να τα κανουμε pro τα win.Δωσε ενα link απο την foto,να δω τι εχεις σκαλιση φιλε.

@ xlemp21
Τις ....... γιατι τισ βαζεις φιλε???
@ nscovria
Τι σχεσει εχουν φιλε αυτα τα μηχανακια που αναφερεις με το X7??για αλλη δουλεια το ενα και για αλλη δουλεια το αλλο,και τιμολογιακα δεν ειναι το ιδιο.

Kαι ενα μικρο δειγμα video απο εμενα απο τπ pipo για το ποσο καλα τρεχει,ετυχε να βλεπει η γυναικα μου ταινια οποτε δειτε το---->
https://www.youtube.com/watch?v=omHr5SzxTrY&feature=youtu.be

Αυτη ειναι η φωτο αλλα δεν εχω πειραξει τιποτα και δουλευει μια χαρα http://prntscr.com/77zp16
Και μιλαω και για τα 2 που εχω πλεον στην κατοχη μου και το
X7 αλλα και το X7s καιδεν εχω βαλει pro οπως ο φιλος απο πανω οποτε xlemp κατι αλλο πρεπει να φταιει απλα θελει ψαξιμο

Last edited:
Για να δω βρε παιδιά...θα τραβήξω κ φωτο να δω πως ειναι τα δικά μου settings.....
Αυτο που επίσης θελω να πω σιγουρα ειναι ένας μίνι υπολογιστής κ τρέχουν κ διαφορετικά πράγματα απο πισω του σε σχέση πχ με ένα dedicated media player Linux όπως ειναι το rasp pi 2 η ακομα κ το minix x-8h
Ιςως γιαυτο
Ακομα απο ότι θυμάμαι όταν το κλείνω σχεδόν παντα κάνει install updates,μήπως φταίει αυτο;

Last edited:
Δεν θα επρεπε να κανει συνεχεια updates εμενα μια φορα εκαναν και τα 2 απο 500 mb περιπου και τερμα απο εκει και υστερα μονο το windows defender κανει και αυτο αν το επιτρεψω εγω.
Υ.Γ. Και στο android τρεχουν εργασιες στο παρασκηνιο.

Help όποτε τα απενεργοποιώντας πετυχαίνω κάτι καλό;
Και κάτι άλλο αυτή την στιγμή πάτησα dell k μπήκα στο bios...μετά με το βελάκι δεξιά πάω advance και μετά τι πατάω ..δεν βρήκα αυτο το northbridge

Άκυρο το βρήκα xloupas....οι επιλογές ήταν όλες το ίδιο με σένα με εξαίρεση gfx boost ήταν στο disable
Το έκανα enable, Τι σημαίνει αυτό δηλαδή τι θα πετύχει παραπάνω το μηχάνημα ;
Τελικά να απενεργοποιήσω την την επιλογή να κάνει μόνο του update ή όχι γιατί συνήθως Με το που το κλείσω το μηχάνημα κάνει install updates και μετά shutdown

Ιςως γιαυτο πχ μπορεί να παίζω μια ταινία στον kodi..και αυτο απο πισω να κάνει download η install καποια updates ....και σε Συνδυασμό με την επιλογή που ήταν στο off να δημιουργούσε θέματα στο playback

Το windows defender το έχω κ εγώ;
Σε μένα πάντως τα windows updates κάνανε συνεχεια install updates,τώρα την απενεργοποίησα αυτήν την επιλογή
Έκανα καλά;

Η αλήθεια ειναι ναι είδα φως!!!!! Μεγάλη διαφορά εμφανέστατη για λιγο !!δυστυχώς κ εξηγούμε
Μέσω kodi 14.2 έβαλα το κλασικό animation big bunny σε 1080 p suround5.1
Στο πρώτο παίξιμο κ αφού είχα κάνει την αλλαγή στην ρύθμιση στο bios Ήταν η μέρα με τη νύχτα πολύ καλή κίνηση ομολογουμένως
Όπως κ τα rsp pi2 και x8 !!
Το κάθε παίξιμο διαρκούσε ούτε δίλεπτο με ενεργοποιημένο το frame interpolation της σονυ για να βλέπω ευκολότερα σπασίματα κ τυχών λαγκαρισματα που δεν τα είδα σε κανένα απο τα 3
Στο τρίτο δίλεπτο παντα συγκεκριμένης σκηνης(τα 2 πρώτα λεπτά της ταινιουλας) ενώ τα rasp pi2 k x8 συνέχιζαν κ συνεχίζουν μέχρι τώρα το ομαλότητα βίντεο ,το pipo παρέδωσε αρκετά λαγκαρισματα σπασίματα πως να το πω κ audio drops σε κάποιες περιπτώσεις!!
Σημειώση παίζουν όλα στο ίδιο δίκτυο με Ethernet όλα!!!
Και τους έδωσα να καταναλώσουν το ίδιο υλικό για να δω συμπεριφορές
Επίσης όλα εχουν το 14.2 kodi στο λειτουργικό τους κ οχι καποια σπέσιαλ βερσιον

Με τα ίδια settings στο kodi σε ότι αφορά video play back...αυτά παιδια

Και τώρα αυτή την στιγμή εχει φάει το κόλλημα της αρκούδας το kodi στο pipo
😡😡😡😡😡😡😡

Re: Απάντηση: Pipo X7

Η αλήθεια ειναι ναι είδα φως!!!!! Μεγάλη διαφορά εμφανέστατη για λιγο !!δυστυχώς κ εξηγούμε
Μέσω kodi 14.2 έβαλα το κλασικό animation big bunny σε 1080 p suround5.1
Στο πρώτο παίξιμο κ αφού είχα κάνει την αλλαγή στην ρύθμιση στο bios Ήταν η μέρα με τη νύχτα πολύ καλή κίνηση ομολογουμένως
Όπως κ τα rsp pi2 και x8 !!
Το κάθε παίξιμο διαρκούσε ούτε δίλεπτο με ενεργοποιημένο το frame interpolation της σονυ για να βλέπω ευκολότερα σπασίματα κ τυχών λαγκαρισματα που δεν τα είδα σε κανένα απο τα 3
Στο τρίτο δίλεπτο παντα συγκεκριμένης σκηνης(τα 2 πρώτα λεπτά της ταινιουλας) ενώ τα rasp pi2 k x8 συνέχιζαν κ συνεχίζουν μέχρι τώρα το ομαλότητα βίντεο ,το pipo παρέδωσε αρκετά λαγκαρισματα σπασίματα πως να το πω κ audio drops σε κάποιες περιπτώσεις!!
Σημειώση παίζουν όλα στο ίδιο δίκτυο με Ethernet όλα!!!
Και τους έδωσα να καταναλώσουν το ίδιο υλικό για να δω συμπεριφορές
Επίσης όλα εχουν το 14.2 kodi στο λειτουργικό τους κ οχι καποια σπέσιαλ βερσιον

Με τα ίδια settings στο kodi σε ότι αφορά video play back...αυτά παιδια

Και τώρα αυτή την στιγμή εχει φάει το κόλλημα της αρκούδας το kodi στο pipo
😡😡😡😡😡😡😡
Φιλε μου εκατσα και ειδα ολοκληρη ταινια στα 1080Ρ χωρις κανενα θεμα,τωρα τι γινεται με το δικο σου δεν εχω ακομα καταλαβει.
Ενα αλλο ομως που εχω καταλαβει,ειναι οτι το kodi τρεχει καλυτερα σε android απο οτι σε windows,αυτο το βλεπω ακομα και σε laptop που το εχω περασμενο.
Αυριο θα κατσω να περασω φρεσκαδουρα τα 8.1,απο δικο μου iso,εχω την εντυπωση οτι κατι ισως να φταιει απο εκει,ετσι οπως το λες.

Επίσης στο kodi στο system info βλέπω αυτή την στιγμή τα εξής και στα 3 μηχανήματα όσο αφορά πρώτα την cpu usage και memory used
Rasp pi 2 : cpu κοντά στο 10% Kai memory κολλημένο στο 13 %
Χ8: cpu παίζει συνεχεια η μπάρα μετάκινητε δηλαδή οχι κάτω απο το 15% και μέχρι το 35 % Kai memory κολλημένο στο 28%
Pipo: cpu παίζει κ αυτή συνεχεια 50 60 70 % και memory κολλημένο στο 42%
Όλα σε αδράνεια δεν παίζουν κάτι σε βίντεο
Αυτά κουράστηκα κ μου βγήκαν τα μάτια μου έξω
ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΛΟ
ΧΕΧΕΧΕΧΕ

Φιλε μου εκατσα και ειδα ολοκληρη ταινια στα 1080Ρ χωρις κανενα θεμα,τωρα τι γινεται με το δικο σου δεν εχω ακομα καταλαβει.
Ενα αλλο ομως που εχω καταλαβει,ειναι οτι το kodi τρεχει καλυτερα σε android απο οτι σε windows,αυτο το βλεπω ακομα και σε laptop που το εχω περασμενο.
Αυριο θα κατσω να περασω φρεσκαδουρα τα 8.1,απο δικο μου iso,εχω την εντυπωση οτι κατι ισως να φταιει απο εκει,ετσι οπως το λες.

Σε ευχαριστω πολυ για την βοήθεια !!!!

Δεν θα επρεπε να κανει συνεχεια updates εμενα μια φορα εκαναν και τα 2 απο 500 mb περιπου και τερμα απο εκει και υστερα μονο το windows defender κανει και αυτο αν το επιτρεψω εγω.
Υ.Γ. Και στο android τρεχουν εργασιες στο παρασκηνιο.
Και εσένα επίσης xloupas

Πχ τώρα που το έβαλα μια ακομα δοκιμή στο πρώτο κλασικό δίλεπτο παίζει μια χαρά τώρα
Μήπως εχει να κάνει με θερμοκρασίες ,όταν πχ λιγο φτάσει κάποιες θερμοκρασίες αρχίζουν τα θέματα; Τι να πω
Τώρα μόλις ξεκίνησαν τα θέματα είμαστε προς τέταρτο λεπτό τις ταινίας...τρέλα λαγκαρισματα και audio διακοπές...

Φίλε μου, το είπες και μόνος σου: "Pipo: cpu παίζει κ αυτή συνεχεια 50 60 70 % και memory κολλημένο στο 42%"

Οπότε κάποια διεργασία σου τρώει πολλή CPU. Αν την βρεις θα λυθούν όλα τα προβλήματά σου..
Καλημέρα κ παλι...
Αυτο το γνωρίζω απο την πρώτη στιγμή ότι κάτι μπορεί να παίζει,αλλα το έγραψα για τα παιδια παρόλο που ενεργοποίησα την επιλογή στο bios

Με τέτοιο CPU load σε idle δεν πρόκειται να δεις προκοπή, ότι και να κάνεις στο BIOS. Έπρεπε να έχεις το πολύ 10%.

Στον Task Manager πάτα στο tab των Processes και μετά σόρταρε κατά CPU ώστε να δεις τι γίνεται. Αν δεν βγάλεις άκρη βάλε εδώ screenshot να δούμε.

Καλήμερα και καλή εβδομάδα κανε πρώτα αυτό που σου είπε ο Δημήτρης και αν δεν δεις βελτιώσει τότε
πηγαίνεις στην λύση http://freaktab.com/forum/main-cate...ipo-x7-windows-8-1-tv-box?p=394816#post394816
φρέσκια εγκατάσταση επιλεγείς την επιλογή 2 θα το βρεις από update and recovery.

Το θέμα είναι μην έχει κολλήσει κανένα trojan. Εγώ στο pipo, χρησιμοποιώντας το μόνο για KODI + MPC + browsing δεν έχω δει idle CPU πάνω από 2-3%.

Με τέτοιο CPU load σε idle δεν πρόκειται να δεις προκοπή, ότι και να κάνεις στο BIOS. Έπρεπε να έχεις το πολύ 10%.

Στον Task Manager πάτα στο tab των Processes και μετά σόρταρε κατά CPU ώστε να δεις τι γίνεται. Αν δεν βγάλεις άκρη βάλε εδώ screenshot να δούμε.

Το δοκιμάζω κ ενημερώνω....