Pipo X7

Αν και δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ πολύ με το Pipo, 2 φορές μου κόλλησε το δίκτυο με αποτέλεσμα να κολλάει και η ταινία που παίζει το kodi (από το NAS) και να επανέρχεται με restart. Είναι κάποιο γνωστό πρόβλημα αυτό που μπορώ να το λύσω εύκολα;

Εξακολουθώ και έχω πρόβλημα με το δίκτυο.

Προσπάθησα να κάνω boot από το recovery usb που έφτιαξα μέσα από το control panel αλλά μάτεα δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω για να επαναφέρω το Pipo στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Οποιαδήποτε βοήθεια θα την εκτιμούσα.

recovery usb,τι ειναι αυτο? εσβησες το recovery των windows που ηταν μεσα στο pipo και το περασες σε usb?

recovery usb,τι ειναι αυτο? εσβησες το recovery των windows που ηταν μεσα στο pipo και το περασες σε usb?
Όχι δεν έσβησα κάτι απλά δημιούργησα αντίγραφο του recovery partition μέσα από τα pc settings σύμφωνα με τις οδηγίες του finless.

Δοκιμασε τοτε το εξης που σιγουρα θα γινει
http://windows.microsoft.com/el-gr/windows-8/restore-refresh-reset-pc
και επελεξε την δευτερη επιλογη.
Αλλιως θελεις τα αρχεια που ειχε δωσει η pipo και υπαρχουν και στο geekbuying
http://blog.geekbuying.com/index.php/2015/01/23/pipo-x7-tv-box-latest-firmware-released-20150123/
θα σου γυρισει πιθανοτατα την γλωσσα σε κινεζικα αλλα κατεβαζεις την αγγλικη ή ελληνικη και εισαι ενταξει.
Ειχα δωσει και οδηγιες αρκετα ποστς πισω.

Μου ήρθε το 5mm pad από Γερμανία. Επειδή δεν προλαβαίνω να το δω καθώς φεύγω, είδα ότι έχει 2 σελοφάν πάνω-κάτω. Είναι και οι δύο πλευρές αυτοκόλλητες, μια, καμία;

Μου ήρθε το 5mm pad από Γερμανία. Επειδή δεν προλαβαίνω να το δω καθώς φεύγω, είδα ότι έχει 2 σελοφάν πάνω-κάτω. Είναι και οι δύο πλευρές αυτοκόλλητες, μια, καμία;

Δεν είναι αυτοκόλλητες, έχουν όμως πολύ καλή πρόσφυση και σαν να σου αφήνουν μια αίσθηση ότι θα κάτσουν χωρίς να κουνιούνται όπου τις βάλεις. Θα σου ρίξουν 10 βαθμούς τις θερμοκρασίες κάτω από φόρτο με Prime95 (αντί για 80 θα δείς max 70). Αν θες να τις ρίξεις άλλους 10 τότε πρέπει να βγάλεις το μεταλλικό κάλυμμα που καλύπτει επεξεργαστή και να βγάλεις τα χαζοpads που έχει και να τα αντικαταστήσεις με phobya 1mm.

Βασικά θα βάλω ψύκτρες πάνω στο μεταλλικό καπάκι που υπάρχει πάνω από CPU + Μνήμες (ύψος ψυκτρών 9,4mm) και ασφαλώς το pad από κάτω. Όσο πέσει. Το καλοκαίρι εδώ είναι ψυχρό και μέχρι στιγμής το δουλεύω σχεδόν κάθε μέρα το Pipo. Ειδικά το Kodi δεν σταματάει να παίζει.

Βασικά θα βάλω ψύκτρες πάνω στο μεταλλικό καπάκι που υπάρχει πάνω από CPU + Μνήμες (ύψος ψυκτρών 9,4mm) και ασφαλώς το pad από κάτω. Όσο πέσει. Το καλοκαίρι εδώ είναι ψυχρό και μέχρι στιγμής το δουλεύω σχεδόν κάθε μέρα το Pipo. Ειδικά το Kodi δεν σταματάει να παίζει.

Τι pad θα βάλεις απο κάτω? To phobya έχει 7W/mk. Εμένα με 2 κομματάκια απ'το pad που πήρες κάτω απ´την πλακέτα, το phobya πάνω από επεξεργαστή, μνήμες και pmic όπως εδώ και μετά μερικές ψυκτρούλες πάνω απ'το αλουμινένιο κάλυμμα με αυτοκόλητο alphacool 1W/mk για να κολλήσω τις ψύκτρες στο αλουμινένιο κάλυμμα, έχω 60 max με stress από prime95.

To ίδιο 5mm pad έχουμε πάρει. Έχω βάλει και link πιο πάνω. Τις ψύκτρες θα τις κολλήσω πάνω στο καπάκι της CPU με την adhesive ταινία της Akasa. 1W/mk αν δεν κάνω λάθος είναι. Μετά το Πάσχα θα κάνω την μόντα και θα επανέλθω με αποτέσματα. Μου αρέσει που έγραψα πριν το καλοκαίρι είναι ψυχρό! :p Εννοούσα φούρνος!

Καλησπερα ηθελα να κανω μια ερωτηση μηπως εχει δοκιμασει καποιος να βαλει την εφαρμογη nova go λεω μηπως το αναγνωριζει σαν laptop.

Έχετε διαπιστώσει κανείς πρόβλημα αναπαραγωγής με αρχεία bd iso μέσω δικτύου; Μου κάνει το εξής κουφό, ενώ ξεκινάει και τα παίζει μια χαρά στην αρχή μετά από 5 λεπτά παίζει σε αργή κίνηση και στη συνέχεια κάνει διακοπές (1-2 δευτ.). Τα παίζω με dvd fab αλλά και με το kodi και παρουσιάζουν το ίδιο. Από τότε που το πήρα έχω εγκαταστήσει μόνο τα updates των windows και έβαλα και το νέο firmware της κάρτας γραφικών intel. Επίσης από το post 580 του vertical έβαλα το τελευταίο από Davicom ethernet drivers, αλλά και από το πόστ 585 του Δημήτρη μπήκα και εγώ στο BIOS και ενεργοποίησα το GFX Turbo και έδωσα και περισσότερη fixed μνήμη στην κάρτα γραφικών (128ΜΒ από 32ΜΒ). Κάτι άλλο που κάνω λάθος;

Δοκιμασε τοτε το εξης που σιγουρα θα γινει
http://windows.microsoft.com/el-gr/windows-8/restore-refresh-reset-pc
και επελεξε την δευτερη επιλογη.
Αλλιως θελεις τα αρχεια που ειχε δωσει η pipo και υπαρχουν και στο geekbuying
http://blog.geekbuying.com/index.php/2015/01/23/pipo-x7-tv-box-latest-firmware-released-20150123/
θα σου γυρισει πιθανοτατα την γλωσσα σε κινεζικα αλλα κατεβαζεις την αγγλικη ή ελληνικη και εισαι ενταξει.
Ειχα δωσει και οδηγιες αρκετα ποστς πισω.

Τελικά μετά από reset και fresh install των windows αν και δεν κατάλαβα αν χρησιμοποιήσε το εσωτερικό κρυφό Partition ή το stickaki, το πρόβλημα με το δίκτυο που είχα λύθηκε και πλέον παίζει τέλεια!

Ευχαριστώ πολύ!

Τελικά μετά από reset και fresh install των windows αν και δεν κατάλαβα αν χρησιμοποιήσε το εσωτερικό κρυφό Partition ή το stickaki, το πρόβλημα με το δίκτυο που είχα λύθηκε και πλέον παίζει τέλεια!

Ευχαριστώ πολύ!
Να υποθέσω ότι και εγώ για να λύσω το δικό μου θέμα που ανέφερα στο πιο πάνω post 611 πρέπει να κάνω το ίδιο. Δηλ. κατάργηση όλων και επανεγκατάσταση των Windows;

Εαν κανεις αυτο που εκανε ο nikosmag δεν χρειαζετε να καταργησεις κατι εσυ, απο την στιγμη που θα γινει fresh install θα ειναι το μηχανακι οπως ηταν την πρωτη φορα που το εβαλες μπροστα, απλα μετα θελει να περασεις ξανα τις αναβαθμισεις windows, τωρα για εσας που παιζετε απο δικτυο εδω δεν μπορω να βοηθησω γιατι δεν το εχω δουλεψει ποτε απο δικτυο και δεν ξερω.

Εαν κανεις αυτο που εκανε ο nikosmag δεν χρειαζετε να καταργησεις κατι εσυ, απο την στιγμη που θα γινει fresh install θα ειναι το μηχανακι οπως ηταν την πρωτη φορα που το εβαλες μπροστα, απλα μετα θελει να περασεις ξανα τις αναβαθμισεις windows, τωρα για εσας που παιζετε απο δικτυο εδω δεν μπορω να βοηθησω γιατι δεν το εχω δουλεψει ποτε απο δικτυο και δεν ξερω.
Άρα δεν θα κερδίσω κάτι, γιατί το πρόβλημα με την αναπαραγωγή αρχείων bd iso μέσω δικτύου μου το έκανε από την αρχή που το πήρα. Έτσι από την στιγμή που θα γινει fresh install των Windows και λογικά θα κάνω πάλι εγκατάσταση τα updates των windows και θα βάλω πάλι και το νέο firmware της κάρτας γραφικών intel, θα είναι ακριβώς το ίδιο με τώρα. Κάτι άλλο φταίει!!! Πάντως ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Το δίκτυο του Pipo είναι 100άρι. Σε κατοστάρι οριακά παίζει BD ISO ειδικά τα 3D. Εξαρτάται και από το total bitrate της ταινίας. Σε πολλά έχω δει να πηγαίνει οκ, σε άλλα χάνει σε σημεία που το bitrate χτυπάει max, σε άλλα κάνει ότι λες. Επίσης και το δίκτυο πρέπει να είναι σωστά δομημένο από πλευράς hardware και καλωδίωσης. Αν θες να πάρεις το max, θα χρειαστείς ένα router με gigabit θύρες ή ένα 1000άρι switch, Cat5e καλώδιο και εξωτερικό USB Gigabit ethernet στο Pipo. Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος για όλα. Προσωπικά έχω κάνει test με τα αρχεία από εδώ. Έχω κατεβάσει τα αρχεία μέχρι 50Mbps, τα έχω κατεβάσει στο NAS ή στο PC από το οποίο 'τραβάω' και πάω ένα-ένα. Μέχρι να δω τι σηκώνει το δίκτυο.

Το δίκτυο του Pipo είναι 100άρι. Σε κατοστάρι οριακά παίζει BD ISO ειδικά τα 3D. Εξαρτάται και από το total bitrate της ταινίας. Σε πολλά έχω δει να πηγαίνει οκ, σε άλλα χάνει σε σημεία που το bitrate χτυπάει max, σε άλλα κάνει ότι λες. Επίσης και το δίκτυο πρέπει να είναι σωστά δομημένο από πλευράς hardware και καλωδίωσης. Αν θες να πάρεις το max, θα χρειαστείς ένα router με gigabit θύρες ή ένα 1000άρι switch, Cat5e καλώδιο και εξωτερικό USB Gigabit ethernet στο Pipo. Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος για όλα. Προσωπικά έχω κάνει test με τα αρχεία από εδώ. Έχω κατεβάσει τα αρχεία μέχρι 50Mbps, τα έχω κατεβάσει στο NAS ή στο PC από το οποίο 'τραβάω' και πάω ένα-ένα. Μέχρι να δω τι σηκώνει το δίκτυο.
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω με τα αρχεία που έγραψες, αλλά νομίζω ότι το κόλλημα το έκανε και με dvd iso αρχεία που δεν είναι και απαιτητικά. Όσο για το δίκτυο πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ανέφερες και δουλεύει με το MED600X3 τα ίδια αρχεία τέλεια. Θα δοκιμάσω και θα γράψω ξανά.

Σημερα εμαθα οτι η Pipo εδωσε το firmware απο το Χ7S την πληροφορια την ειδα στο freaktab απο τον χρηστη kyrie

φυσικα με dual boot windows & android τωρα αν μπορουμε να την βαλουμε στα δικα μας Pipo X7 δεν το γνωριζω ακομα,
παρακατω θα βρειτε τα λινκ απο baidu & google drive απο τον kyrie

Ακολουθηστε τις οδηγιες που δινει ο kyrie για να το κατεβασετε απο baidu,φυσικα ολα αυτα
σας τα δινω ως πληροφοριες ακομα δεν εχει δοκιμαστει απο κανεναν οποτε αν ξερετε παραπανω
πληροφοριες και μπορειτε να βοηθησετε περιμενουμε τις προτασεις σας.

Edit:υπάρχει κίνδυνος brick οπότε αφαιρεθηκαν οι σύνδεσμοι.

Last edited by a moderator:
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω με τα αρχεία που έγραψες, αλλά νομίζω ότι το κόλλημα το έκανε και με dvd iso αρχεία που δεν είναι και απαιτητικά. Όσο για το δίκτυο πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ανέφερες και δουλεύει με το MED600X3 τα ίδια αρχεία τέλεια. Θα δοκιμάσω και θα γράψω ξανά.

To Med έχει 1000άρι ethernet.

To Med έχει 1000άρι ethernet.
Το γνωρίζω αυτό για το Med για αυτό και δεν θα το αλλάξω. Δοκιμή έκανα στα ίδια αρχεία που βλέπω μέσω δικτύου από το Med αν μπορώ να τα δω και με το Pipo X7 , άσχετα αν αυτό προορίζονταν για άλλη χρήση. Από δοκιμές που έκανα στο Pipo X7 το ίδιο αρχείο BD ISO που δεν έπαιζε μέσω δικτύου παίζει τέλεια από σκληρό με σύνδεση usb. Από δίκτυο παίζει αρχεία DVD ISO χωρίς πρόβλημα τελικά (είχα αναφέρει ότι δεν παίζει). Άρα δεν φταίει μάλλον το Pipo X7 και οι εγκαταστάσεις του, αλλά η 100άρα θύρα του. Τα αρχεία που μου έγραψες δεν πρόλαβα να τα δοκιμάσω ακόμη. Εκείνο όμως που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί παίζει μέσω δικτύου το βαρύ αρχείο τα πρώτα 6-7 λεπτά τέλεια και μετά ξεκινάει τα σπασίματα και τις διακοπές!!!! Δεν θα έπρεπε από την αρχή να εμφανίζονταν τα σπασίματα;;;;