πηρα optoma hd800xlv

ace-mc

New member
21 September 2008
45
Λοιπόν παιδία μόλις παρήγγειλα , σε λίγο καιρό θα είμαι κάτοχος του optοma hd800xlv και ενός ηλεκτρικού πανιού celexoh design 240x135 επειδή είμαι οπός έχω πει εντελώς αρχάριος ελπίζω αυτά που πείρα να είναι καλά και να μπορώ να απολαύσω blue ray ταινίες star wars κτλ το πρόβλημα οπός έχω πει πολλές φορές είναι ότι ι απόσταση που θα είναι ο προβολέας απ το πανί θα είναι 3,60μ άντε και 4μ με μια πατέντα θα μπορώ να εκμεταλλευτώ όλο το πανί? 2 πρόβλημα ότι ι σοφίτα μου είναι χαμηλοτάβανοι 2,3μ υ έχω πρόβλημα σε αύτο? Δείτε και μερικες Φώτο απ το δωμάτιο το σημείο που θα μπει ο προβολέας είναι με κλίση οπός βλέπεις στη Φώτο http://www.flickr.com/photos/34583173@N03/3239617270/ έχω σε αύτο πρόβλημα? Και τελευταίο δεν είμαι και απαιτητικός πωρωμένος θέλω να πω θα δυσκολευτώ στης ρύθμισης για μια καλή εικόνα αυτά sorry που σας κούρασα ξανά…

Εκ πειρας μηλών,ο προβολεας σου ειναι αγγουρι στη ρυθμιση.
Καποια στιγμη ευελπιστω να δημιουργησω ενα thread με καποιες κατευθυνσεις για τους κατοχους προβολεων hd8xxx.

φιλε μου γιατι πηρες τον ποιο δυσκολο στην τοποθετηση προβολεα της αγορας?Α..και καλοριζικος!

Φίλε κατ' αρχήν καλορίζικος..

Ο προβολέας αποτελεί εξαιρετική επιλογή για την κατηγορία τιμής του, έχω ωστόσο σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με το αν αποτελεί την ιδανική (ή έστω αποδεκτή) επιλογή για το χώρο σου..

Το ταβάνι είναι εξαιρετικά χαμηλό για θέαση από προβολέα, επιπλέον θα πρέπει σίγουρα να το ξαναβάψεις με σκουρόχρωμη ματ μπογιά, καθώς με δεδομένη την υψηλή φωτεινότητα του Optoma οι αντανακλάσεις θα σου βγάζουν τα μάτια..

Λόγω των σοβαρών περιορισμών που θέτει ο χώρος, πιστεύω ότι θα είχες καλύτερα αποτελέσματα επιλέγοντας τελικά τηλεόραση και όχι προβολέα (και σίγουρα όχι κάποιον με τους περιορισμούς τοποθέτησης που θέτει ο συγκεκριμένος που επέλεξες..)

Αν τελικά πάρεις την απόφαση, καλύτερα να απευθυνθείς σε επαγγελματία εγκαταστάτη..

Φίλε, πρώτον καλορίζικος, δεύτερον, μην βιάζεσαι! Κανονικά πρέπει να πάρεις προβολέα που για την απόσταση σου δίνει κάμποσο- και να πάρει και ανάλογο πανί μετά, εχει μεγάλη σημασία να "γεμίζει" το πανί. Τέλος πάντων, αφού τα παρήγγειλες, να σου πω... Για να πάς όσο πίσω γίνεται και να βλέπεις ταινία σε πολλές ίντσες, αφού το ταβάνι κατεβαίνει.. σκέψου να τον βάλεις σε ενα λίγο ψηλό τραπεζάκι, και φυσικά να κάθεσε μπροστά και δίπλα του (αριστερα/δεξιά). Πιο οικονομικό , και σίγουρα θα μπορείς να φτάσεις στα όρια την απόσταση απο το πανί. Βέβαια δεν αποτελεί την καλύτερη λύση, αλλα δεν έχεις και πολύ εύκολο χώρο...
Καλό σεττάρισμα.

Κατ' αρχήν, καλορίζικος! :a0210:

Τώρα, ο προβολέας είναι σχετικά long throw. Φοβάμαι ότι δεν θα σου γεμίσει το πανί από την απόσταση που σκέφτεσαι να προβάλλεις.

Επίσης, έχει σταθερό offset, πράγμα που σημαίνει ότι αν τον τοποθετήσεις εκεί που σκέφτεσαι (ανάποδα), θα προβάλλει μέρος της εικόνας στο πάτωμα.

Μία λύση είναι η παραπάνω - τραπεζάκι.

Μια άλλη λύση, με κατώτερα ποιοτικά αποτελέσματα, είναι η εγκατάσταση σε γωνία και μετά χρήση keystone correction.

Παιδία αν και στεναχωρήθηκα αρκετά μαυτά που άκουσα και απελπιστικά τελικά υπάρχει θεός τον προβολέα θα τον βάλει ο πατέρας μου στο σαλόνι και έτσι γλιτώνω τα έξοδα αλλά τη τηλεόραση να Πάρο ώστε να είναι μεγάλη και να έχω έστω κάποια αίσθηση λίγου σινεμά για τηλεόραση δίνω μέχρι 3000euro το πολύ ..κάντε κάποιες καλές προτάσεις αλλά να είναι μεγαλούτσικη…….

προτεινω προβολεα, ευελικτο στην τοποθετηση
(θα εχεις και αρκετα ρεστα απο τα 3000, τοσα ωστε να παρεις και ωραιοτατη τηλεοραση)

αλλά τη τηλεόραση να Πάρο ώστε να είναι μεγάλη και να έχω έστω κάποια αίσθηση λίγου σινεμά για τηλεόραση δίνω μέχρι 3000euro το πολύ ..κάντε κάποιες καλές προτάσεις αλλά να είναι μεγαλούτσικη……. [/FONT][/SIZE]
Στα 3000 χιλιάρικα παίρνεις την Samsung 956 στις 55 ίντσες .
Και αρκετά καλο μέγεθος και η εικονα της εξαιρετική ειδικα για ταινιες σε dvd και φυσικά σε HD ( Bluray η mkv )

Με 3000 παίρνεις:

Προβολέα 1800 ευρώ,π.χ.sony 10 (Μάλλον κάνει στο χώρο σου)

Τηλεόραση πλάσμα 50'' 800 ευρώ

Blu ray 350 ευρώ π.χ.sony 550

Και τα υπόλοιπα 50 ευρώ,ποπ κορν για τις ταινίες

που θα δεις:D

Με 3000 παίρνεις:

Προβολέα 1800 ευρώ,π.χ.sony 10 (Μάλλον κάνει στο χώρο σου)

Τηλεόραση πλάσμα 50'' 800 ευρώ

Blu ray 350 ευρώ π.χ.sony 550

Και τα υπόλοιπα 50 ευρώ,ποπ κορν για τις ταινίες

που θα δεις:D

Πρώτον έχω πάρει projector απλά περιμένω να μου τον φέρουν αλλά το θέμα είναι ότι δεν έχω τον κατάλληλο χορό γιαυτο καταλήγουμε σε τηλεόραση και άσε που δεν θελο καρναβαλιστικα πράγματα να τον εχο σε τραπεζάκι και ήθελα βιθοθει κανονικά πανό αλλά τι να κάνουμε είναι χαμηλοτάβανο το δωμάτιο και πολυμορφικό λόγο σοφίτας για να ρισκάρω να Πάρο και αλον προτζεκτορ μπα αυτός που χρεώθηκα απλά θα πάει στο πατέρα μου

Φιλε να σε ρωτησω,τον optoma hd800xlv τον πηρες τελικα?Αν ναι πως παει απο εικονα?Αν μπορουσες να μου τραβηξεις και καμια φωτο θα με βοηθουσες αφανταστα!