piracy

Απάντηση: Re: Απάντηση: piracy

6 εκατομμύρια δεν είναι όλες οι ελληνικές οικογένειες, εντός και εκτός Ελλάδος.
Α...εσυ αυτο σε ενοχλησε!!! αντε τοτε ειναι 3 εκατομμυρια :7SFGSFG::drummer:

Για να ρίξει την τιμή στο 1/3 σημαίνει πως θα πρέπει να τριπλασιάσει τους συνδρομητές για να μην έχει χασούρα. Δηλαδή από 380.000 που έχει τώρα να φτάσει στο 1.200.000 . Αυτά είναι νούμερα που είναι αδύνατο να υπάρξουν στην Ελλάδα. Εδώ ολόκληρο Sky Γερμανίας και έχει μόλις 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές, και θα έχει η Nova 1,2 εκατομμύρια;
Πλακα θα εχει ρε εσεις να παει σε αυτο το νουμερο.

Last edited:
Re: Απάντηση: piracy

Η ίδια λάθος λογική ξανά και ξανά. Για να ρίξει την τιμή στο 1/3 σημαίνει πως θα πρέπει να τριπλασιάσει τους συνδρομητές για να μην έχει χασούρα.

Ας μην ριξει στο 1/3 , τουλαχιστον να την ριξει στα 2/3.

Ειναι υπερβολικα πολλα τα 60+ ευρω το μηνα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: piracy

Και όμως έχουμε 10.000.000 συνδέσεις κινητών.

Αν και :offtopic: ο Πάνος μιλάει για οικογένειες και έχει δίκιο. Τα κινητά δεν είναι δείγμα αφού οι περισσότερες οικογένειες έχουν περισσότερα του ενός μέλη. Ασε που κάποιοι έχουν περισσότερα απο ένα κινητά (εγώ πχ. έχω 1 εταιρικό και 1 προσωπικό) ...

Μην τα μπερδεύουμε...

Τέλος του :offtopic:

Ας βάλει η νοβα την συνδρομή της στα 20 ευρώ κα θα βγάλει την χασούρα από τις πωλησεις. Τότε τέρμα οι κάρτες, τέρμα το cs, και το πρόβλημα πλέον δεν θα το έχει η νόβα αλλά οι καρτάδες και οι σερβεράδες. Σε μία χώρα που πλήτεται από την ανεργία και τους χαμηλούς μισθούς τα 62 ευρώ το μήνα είναι πάρα πολλά. Στον χρόνο θέλεις πάνω από το 1/10 του βασικού μισθού σου, δεν βγαίνει. Εκτός και αν η νόβα θέλει τις συνδρομές από τα καταστήματα και για τον απλό κόσμο τα παίρνει από τις κάρτες...δώσε μια για την γάτα, λίγα για τον τιτάνα, λίγα για τον δράκο..μαζεύονται και από εκέι...νομίζω καταλάβατε τι θέλω να πω.

Σωστό κι αυτό το τελευταίο....χωρίς αποδείξεις χωρίς απόδοση φπα στο κράτος...που ζούμε όλα γίνονται....Εγώ απορώ γιατί να βγαίνουν κάρτες μόνο για το πακέτο αυτό κατά βάση,εδώ και πολλά χρόνια.

Αν και με κάλυψε ο Φίλιππος, τα 10 εκατομμύρια κινητά είναι και ψεύτικο νούμερο, αφού πολλά από αυτά τα νούμερα είναι ουσιαστικά σε αχρηστία. Και φυσικά πολλοί έχουν περισσότερα από ένα, ενώ και πολλές οικογένειες έχουν για όλα τα μέλη (γονείς, παιδιά κτλ).

Το έχω ξαναπεί, δε μπορεί να υπάρξει έκπτωση μαχαίρι στο 50% ή στο 67%. Αυτό θα σήμαινε άμεσα ζημίες. Εκπτώσεις γίνονται, είτε με προσφορές είτε με συνδυαστικά πακέτα, και εκτιμώ πως με την έναρξη του ανταγωνισμού θα γίνουν περισσότερες. Οι προσφορές που γίνονται κατά καιρούς έχουν και χαρακτήρα στατιστικής ανάλυσης της αγοράς. Πχ, δίνουμε σε ένα τμήμα συνδρομητών που διέκοψαν (ας πούμε 10.000) μία έκπτωση 50% και βλέπουμε πόσοι επανασυνδέονται. Αν πχ επανασυνδέονται και οι 10.000, είναι μία ένδειξη ότι φθηνότερες τιμές θα φέρουν άμεσα νέους πελάτες. Αν όμως επανασυνδέονται μόνο οι 1000, καταλαβαίνει κανείς ότι δε μπορεί να "βγει" αυτή η προσφορά σε περισσότερους και να γίνει καθολική.

Δυστυχώς αυτές οι πληροφορίες μας είναι άγνωστες, όπως άγνωστη μας είναι και η κατανομή των 380.000 συνδρομητών ανά πακέτο και ανά είδος συνδρομής (κανονική/επαγγελματική/συνδυαστική 3play κτλ)

Απάντηση: Re: Απάντηση: piracy

Η ίδια λάθος λογική ξανά και ξανά. Για να ρίξει την τιμή στο 1/3 σημαίνει πως θα πρέπει να τριπλασιάσει τους συνδρομητές για να μην έχει χασούρα. Δηλαδή από 380.000 που έχει τώρα να φτάσει στο 1.200.000 . Αυτά είναι νούμερα που είναι αδύνατο να υπάρξουν στην Ελλάδα. Εδώ ολόκληρο Sky Γερμανίας και έχει μόλις 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές, και θα έχει η Nova 1,2 εκατομμύρια;
ξέρεις πόσες κάρτες τουλάχιστον με την gamma είχε πουλήσει ή πόσοι βλεπουν χωρίς συνδρομή??? πολλές χιλιάδες, και όλα τα χρήματα μαύρα, μια κάρτα έχει κόστος 2 ευρώ και την πουλούσαν 150...για το προηγούμενο σχόλιο που έκανα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: piracy

ξέρεις πόσες κάρτες τουλάχιστον με την gamma είχε πουλήσει ή πόσοι βλεπουν χωρίς συνδρομή??? πολλές χιλιάδες, και όλα τα χρήματα μαύρα, μια κάρτα έχει κόστος 2 ευρώ και την πουλούσαν 150...για το προηγούμενο σχόλιο που έκανα.

Δε ξέρω πόσοι βλέπουν χωρίς συνδρομή. Η εκτίμηση που κάνω είναι περί τις 300 με 350 χιλιάδες (και σίγουρα όχι 3 εκατομμύρια). Αν λοιπόν ΟΛΟΙ αυτοί έπαιρναν τη συνδρομή των 20 ευρώ που λες, η εταιρεία θα έμπαινε μέσα. Όμως κανείς δεν εγγυάται πως αυτός που έδωσε 150 ευρώ για μία πειρατική κάρτα, θα έδινε 240 ευρώ για νόμιμη συνδρομή.

Απλά μαθηματικά ...

δηλαδή το βουλγάρικο με τα μισά λεφτά και τα hd μπαίνει μέσα, κ η νόβα χρειάζεται 62 το μήνα? για το ελληνικό ποδόσφαιρο? γιατί αν δεν έχεις πρόβλημα σήματος και δεν βλέπεις μπάλα δεν θα έκανες συνδρομή..αλλά όπου έχεις μονοπώλιο έχεις και μονοπωλιακή τακτική...

Αντε να δεχτούμε οτι αν κατέβαζε τη συνδρομή θα έμπαινε μέσα. Το οτι όμως ζητάει για 40 ψωροκάναλα τόσα λεφτά, αυτό πως εξηγείται; Πώς γίνεται π.χ. οι τούρκοι να ζητάνε με τα οικονομικά δεδομένα της γείτονος τα ίδια λεφτά μ αυτά που ζητά η νοβα στην ελλάδα και να προσφέρουν 100 κανάλια στο πακέτο τους ενώ η μουλτιτσοις ούτε τα μισά; Ας βγεί κάποιος απ τους τόσους της κυρίας που μπαινοβγαίνουν καθημερινά στο φορουμ να μας απαντήσει, αν ξέρουν αν μπορουν...

Στην Κύπρο πάντως η NOVA Cyprus πάει για κλείσιμο. Εδώ και αρκετό καιρό έχει ρίξει την συνδρομή στα 33 Ευρώ χωρίς καμια ανταπόκριση.

Με 20.000 συνδρομητές είναι χασούρα για τη νόβα η Κύπρος.....

Στην Κύπρο πάντως η NOVA Cyprus πάει για κλείσιμο. Εδώ και αρκετό καιρό έχει ρίξει την συνδρομή στα 33 Ευρώ χωρίς καμια ανταπόκριση.

Το 33 ευρω ειναι χωρίς τα 2 πολύ σημαντικά κανάλια LTV-Alfa που έχουν πολύ σημαντικά αθλητικά και ταινίες! Μαζί με αυτά η τιμή πάει στα 49,33 ευρώ και προσθετεις αλλα 5 αν θες και τις...τσόντες! Ειναι μέιωση σε σχέση με αυτό που ήταν αλλά όχι ότι ειναι και τζαμπα!
Το ...ονομαζόμενο "πακέτο ενηλίκων" όμως στην ελληνική νοβα στοιχίζει ακόμη 9.99 ενω τα ίδια στην Κύπρο 4.99 .....μήπως κάποιος τελικά είναι κώτσος στην υπόθεση;
Το μεγαλο πρόβλημα της Nova Cyprus είναι ότι με την συνδρομή σ αυτήν...δεν βλέπεις τα μεγάλα Ελληνικά (Mega-ANT1-Alter-SKAI-STAR-Mekedonia-Alpha) οπότε οι Κυπριοι προτιμούν να πληρώνουν περισσότερα και να αγοράζουν την ελληνική Nova...(ξέρω...είναι παράνομοι!)

δηλαδή το βουλγάρικο με τα μισά λεφτά και τα hd μπαίνει μέσα, κ η νόβα χρειάζεται 62 το μήνα? για το ελληνικό ποδόσφαιρο? γιατί αν δεν έχεις πρόβλημα σήματος και δεν βλέπεις μπάλα δεν θα έκανες συνδρομή..αλλά όπου έχεις μονοπώλιο έχεις και μονοπωλιακή τακτική...

Για να μπορείς να κάνεις σύγκριση, πρέπει να ξέρεις πόσα χρήματα πληρώνει το Βουλγάρικο πακέτο για τηλεοπτικά δικαιώματα (Champions League, Europa League, συμφωνίες με κινηματογραφικά studio κτλ). Σημασία έχει πως σύμφωνα με τους ισολογισμούς της η Nova έχει μία κερδοφορία της τάξης του 15% αν θυμάμαι καλά. Και φυσικά κανείς μέτοχος δε θέλει να δει την κερδοφορία να μειώνεται.

Είμαι περίεργος πάντως πόσο αγοράζει τα δικαιώματα το αλβανικό Digitalb και μπορεί να πουλάει στην μισή τιμή τη συνδρομή (ενώ έχει παραπλήσιο αριθμό συνδρομητών με τη nova), σχεδόν 100 κανάλια (από τα οποία 4-5 είναι HD) και μάλιστα εμπορεύεται τη συνδρομή του νόμιμα (τουλάχιστον με αυτά που έχω διαβάσει, δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος) και σε άλλες χώρες εκτός της Αλβανίας...

σύμφωνα με τους ισολογισμούς της η Nova έχει μία κερδοφορία της τάξης του 15% αν θυμάμαι καλά.

Κύριοι sorry, αλλά με όλα το σεβασμό ΑΜΑ ήταν όντως ΜΟΝΟ 15% κέρδος, θα είχε κλείσει προχτές η νοβα!
Εμένα για 75% περισσότερο μου μοιάζει :food-smiley-005:

Τα οικονομικά αποτελέσματα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 δημοσιεύονται εδώ,

http://www.forthnet.gr//media/Company\Isologismoi\2010\Forthnet 9M 2010 report GR.pdf

Αυτό που μπορεί πάντως να παρατηρήσει κανείς είναι ο λόγος κόστους των αθλητικών προγραμμάτων σε σχέση με τα υπόλοιπα (ταινίες), 10:1! H Nova έχει αγοράσει δικαιώματα για αθλητικές μεταδόσεις ύψους 91,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για ταινίες έχει δικαιώματα αξίας 9,7 εκατομμυρίων (σελίδα 27). Ο κούκος αηδόνι κοστίζουν τα αθλητικά και στη nova, αλλά κυρίως στους συνδρομητές της (ιδιαίτερα αν δεν ενδιαφέρονται και πολύ γι αυτά).

Το τι και που δημοσιεύεται είναι καλή φάση, αλλά εξίσου καλή φάση είναι όταν αυτοί που δημοσιεύονται, διαθέτουν κάτι 7-ψήφιους λογαριασμούς, καμιά 10 σπίτια, σκάφη, χλιδάτα αυτοκίνητα κλπ…

50 ευρω μέσω όρο χ 12 = 600 ευρω επί 380.000 συνδρομητές = Ειναι πολλά τα λεφτα ......χωρίς τις διαφημισεις .....χωρίς χωρίς .......