piracy

Re: Απάντηση: piracy

Τα οικονομικά αποτελέσματα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 δημοσιεύονται εδώ,

http://www.forthnet.gr//media/Company\Isologismoi\2010\Forthnet 9M 2010 report GR.pdf

Αυτό που μπορεί πάντως να παρατηρήσει κανείς είναι ο λόγος κόστους των αθλητικών προγραμμάτων σε σχέση με τα υπόλοιπα (ταινίες), 10:1! H Nova έχει αγοράσει δικαιώματα για αθλητικές μεταδόσεις ύψους 91,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ για ταινίες έχει δικαιώματα αξίας 9,7 εκατομμυρίων (σελίδα 27). Ο κούκος αηδόνι κοστίζουν τα αθλητικά και στη nova, αλλά κυρίως στους συνδρομητές της (ιδιαίτερα αν δεν ενδιαφέρονται και πολύ γι αυτά).

Δεν ξέρω αν τα κόστη αυτά αφορούν αντίστοιχες περιόδους δέσμευσης αλλά αν ισχύουν αθλητικά:ταινίες = 9:1 νομίζω είναι προφανής η "κλεψιά" που κάνει η εταιρία με τα πακέτα (μόνο ταινίες) σε σχέση με το πακέτο αθλητικών! Βέβαια ας μη ξεχνούμε πως το κάνουν με τη λογική του ενοποιημένου κέρδους και πως αν αναλογικοποιούσαν το κόστος σε κάθε πακέτο τότε θα έπρεπε να πληρώνουμε το απλό με τις ταινίες κοντά στα 20 και το πακέτο μόνο με τα αθλητικά ίσως περισσότερα και από 120 και τότε κανένας δε θα αγόραζε αθλητικά!!!
Τελικά όσοι πληρώνουν πακέτο χωρίς αθλητικά, το μόνο σίγουρο είναι πως πληρώνουν και μεγάλο ποσοστό για τα αθλητικά που δε βλέπουν! Και επειδή η κοροϊδία είναι μεγάλη και επειδή το ταπεραμέντο του "τσάμπα" οργιάζει στην Ελλάδα του 2011 και όχι μόνο στην Ελλάδα, και επειδή η πειρατεία κάνει παιχνίδι παγκοσμίως αποκομίζοντας τεράστιο μερίδιο μέσα από τους (σχεδόν) τσαμπατζίδες και ίσως από μερικούς δυσαρεστημένους, γι'αυτό αυτή τη στιγμή τα πράγματα πορεύονται έτσι.
Το μόνο που ίσως μακροπρόθεσμα (βραχυπρόθεσμα θα μπούν λίγο πιο φτηνα από την nova) θα αλλάξει το τοπίο και στα δορυφορικά αλλά και στην πειρατεία εν γένει, είναι το σπάσιμο του μονοπωλείου.
Άντε να δούμε πότε θα εμφανιστεί ο OTE. Οι ενδείξεις δέιχνουν πως αυτό θα συμβεί εντός του 2011!

Επειδή όλοι τελικά είμαστε παντογνώστε να πω και εγώ τα δικά μου.

Γνωρίζει κανείς τι εστί μισθοδοσία σε εταιρία της τάξης της NOVA;
Δεν κάνω τον συνήγορο του διαβόλου απλά το αναφέρω.

Το τι έξοδα έχει για να μπορεί να κάνει αναμεταδόσεις, εκπομπές, ηλεκτρικό ρεύμα και γενικά έξοδα;

Το θέμα είναι πως ναι θα μπορούσε να έχει φθηνότερη συνδρομή απλά δεν θέλουν να έχουν φθηνότερη.

Γιατί πολύ απλά σου λέει ο μεγαλομέτοχος εγώ έχω ρίξει αυτά τα εκατομμύρια και θέλω σε τόσα χρόνια να τα πάρω πίσω και με αυτό το ποσοστό κέρδους.
Αλλιώς καλύτερα να μη την έκανα την επιχείρηση.
Οπότε πληρώνεις πελάτη εσύ μιας και είναι και μονοπώλιο.

Οπότε άντε να δούμε ανταγωνισμό να δούμε τι θα γίνει.
Βέβαια δε περιμένω πολλά για αρχή διότι όσο έχει το Ελληνικό πρωτάθλημα η NOVA δεν είναι για πολλά.

Το πολύ πολύ να έχουμε και από τους δύο παρόχους μετά και να γκρινιάζουμε πιο πολύ που για να δούμε ότι ακριβώς θέλουμε θα πρέπει να πλρώνουμε περισσότερα από ότι σήμερα !

Αυτό που περιμένω να δω είναι απλά περισσότερες προσφορές και αυτό θα αγοράζω κάθε χρόνο.
Αν δεν έχει προσφορές δε θα ανανεώνω, αν έχει θα ανανεώνω, τόσο απλό, μέχρι να καταλάβουν πως στην Ελλάδα έχουμε κρίση μιας και την δημιούργησαν "αυτοί" οπότε και θα ζω ανάλογα με το τι μπορώ κάθε φορά.

50 ευρω μέσω όρο χ 12 = 600 ευρω επί 380.000 συνδρομητές = Ειναι πολλά τα λεφτα ......χωρίς τις διαφημισεις .....χωρίς χωρίς .......

Δεν είναι και οι 380.000 συνδρομητές full pack. Δυστυχώς δε γνωρίζουμε την κατανομή. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι το συνολικό ποσό, το οποίο σύμφωνα με τον παραπάνω ισολογισμό είναι 148 εκατομμύρια ευρώ για το 9μηνο. Συνεπώς, το μέσο έσοδο ανά συνδρομητή είναι 43 ευρώ το μήνα (μη ξεχνάμε ότι τα επαγγελματικά συμβόλαια είναι πολύ ακριβότερα από τα οικιακά).

Η κερδοφορία προ φόρων ήταν 28 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 18,9% (και όχι 75% όπως νομίζει παραπάνω ο φίλος).

Κερδοφορία 15% (τόσο πάει αν αφαιρεθούν και οι φόροι) δεν είναι λίγο στις εποχές που ζούμε, αλλά δεν είναι και υπερβολή.

Συνεπώς όπως έχω ξαναπεί, είναι εύκολο να λες "μειώστε την τιμή στο μισό", αλλά αν αυτό δε συνοδευτεί με σημαντική αύξηση μεριδίου, τότε θα οδηγήσει στη χρεωκοπία. Γι' αυτό προσφορές μείωσης στο μισό γίνονται αλλά στοχευμένα.

εδω μου φαινεται με αυτα που διαβαζω θα τρελαθω.η νοβα θα μπει μεσα γιατι εχει ριξει πολλα λεφτα στα αθλητικα και ετσι εχει ακριβη συνδρομη.ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΕ Η ΕΠΟ, ΕΠΑΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ.αυτο το πρωταθλημα που εχει χαλασει τοσα λεφτα δεν αξιζει ουτε για 10 ευρω.ας μου πει καποιος ποιος θα ενδιαφεροταν η ποιο καναλι ελευθερο η συνδρομητικο να δωσει λεφτα για αυτο το χαλι που βλεπουμε ολοι οι φιλαθλοι.και το ελληνικο θα πουλιοταν σε τιμες χαμηλες εαν δεν υπηρχε ενδιαφερον απο κανενα και οι τιμες θα ηταν χαμηλοτερες.και με τα λεφτα αυτα αγοραζε 2 με 3 πρωταθληματα ξενα πολυ μεγαλυτερου επιπεδου και διαφημιζοτανε κιολας οτι εχει πολλη μπαλα και σε καλες τιμες.φτασαμε τοchampions leaue να ειναι φτηνοτερο του ελληνικου.θα πεσει φωτια να μας καψει ημαρτον.τωρα ας υποστει τις συνεποιες της βλακειας της οπως την επαθε το αειμνηστο alfa digital.σιγα σιγα με την κριση οι συνδρομητες θα φευγουν απο την νοβα διοτι δεν θα μπορουν να πληρωνουν θα ψαχνουν αλλου τροπους να βλεπουν μπαλα και η νοβα θα μοινει να δινει τα λεφτα στης ομαδαρες της πλακας.

Και για να το κάνουμε "πενηνταράκια"...η Nova πληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της (μισθούς -που ανέφερε φίλος πιο πάνω, δάνεια, δικαιώματα, παραγωγές, κλπ κλπ) και στο τέλος του 9μήνου οι μέτοιχοι βάζουν στην τσέπη 22.200.000 ευρώ!!!

Το γράφω έτσι γιατί τα ποσοστά είναι άτιμο πράγμα, μπορούν να παρουσιάσουν κάτι πολύ καλό ή πολύ κακό κατά το δοκούν.

Η εταιρία λοιπόν που κερδίζει καθαρά περίπου 30 εκ. ευρώ το χρόνο και προσφέρει υπηρεσίες περίπου στο μέσο όρο (από πλευράς ποιότητας, περιεχομένου, εξυπηρέτησης κλπ), σε καιρούς κρίσης , μπορεί ευκόλως να προβεί σε προσφορές και μειώσεις!

αν ηταν κερδοφορα τοτε γιατι υπαρχουν φημες οτι η φορθνετ θελει να την πουλησει??? ενα μαγαζι που βγαζει κερδος δεν νομιζω να θελει ο ιδιοκτητης να το ξεφορτωθει.

εδω μου φαινεται με αυτα που διαβαζω θα τρελαθω.η νοβα θα μπει μεσα γιατι εχει ριξει πολλα λεφτα στα αθλητικα και ετσι εχει ακριβη συνδρομη.ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΓΕ Η ΕΠΟ, ΕΠΑΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ.αυτο το πρωταθλημα που εχει χαλασει τοσα λεφτα δεν αξιζει ουτε για 10 ευρω.ας μου πει καποιος ποιος θα ενδιαφεροταν η ποιο καναλι ελευθερο η συνδρομητικο να δωσει λεφτα για αυτο το χαλι που βλεπουμε ολοι οι φιλαθλοι.και το ελληνικο θα πουλιοταν σε τιμες χαμηλες εαν δεν υπηρχε ενδιαφερον απο κανενα και οι τιμες θα ηταν χαμηλοτερες.και με τα λεφτα αυτα αγοραζε 2 με 3 πρωταθληματα ξενα πολυ μεγαλυτερου επιπεδου και διαφημιζοτανε κιολας οτι εχει πολλη μπαλα και σε καλες τιμες.φτασαμε τοchampions leaue να ειναι φτηνοτερο του ελληνικου.θα πεσει φωτια να μας καψει ημαρτον.τωρα ας υποστει τις συνεποιες της βλακειας της οπως την επαθε το αειμνηστο alfa digital.σιγα σιγα με την κριση οι συνδρομητες θα φευγουν απο την νοβα διοτι δεν θα μπορουν να πληρωνουν θα ψαχνουν αλλου τροπους να βλεπουν μπαλα και η νοβα θα μοινει να δινει τα λεφτα στης ομαδαρες της πλακας.
Μπορεί να σου φανεί περίεργο αυτό που θα σου πω, αλλά οι περισσότεροι συνδρομητές nova (και ειδικά του sports pack) ενδιαφέρονται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αν δεν ήταν αυτό κανένας δεν θα ασχολούνταν να αγοράσει νόβα. Για να δει τι; Τα ελεύθερα ιδιωτικά κανάλια ή τις ταινίες; Ή μήπως για το κύπελλο Ισπανίας και την Premier League (γελάει ο κόσμος με το Αγγλικό);

Γι αυτό και η νόβα σκάει τόσα πολλά για τα δικαιώματα της superleague. Μόνο τυχαία δεν είναι τα λεφτά που ακουμπάει στις ελληνικές ομάδες. Χωρίς το ελληνικό πρωτάθλημα, θα σβήσει. Και που να δεις τι θα γίνει από του χρόνου που θα πάει και ο Ολυμπιακός στην νόβα (από την ΝΕΤ).

Προφανώς και εγώ θα ήθελα, από τη στιγμή που πληρώνω τόσα λεφτά, να μπορώ να βλέπω και Ιταλικό και Ισπανικό και Γερμανικό, αλλά αυτά τα πρωταθλήματα δεν είναι deal breakers. Αν απουσιάσει όμως το ελληνικό δεν θα έχω κανένα λόγο να τα σκάω στη νόβα.

Ή μήπως για το κύπελλο Ισπανίας και την Premier League (γελάει ο κόσμος με το Αγγλικό);
Σύγαυρε, εδώ είσαι φαουλ. Και εμένα δε μου πολυαρέσει το αγγλικό (προτιμώ ισπανία), αλλά αν λες οτι γελάει ο κόσμος με την πρεμιερ λιγκ, τότε η σουπερ λιγκ (μουαχαχα) θα πρεπε να σπάει τα κοντερ τηλεθέασης κάθε βδομάδα, πάνω απο λαζόπουλο και αρβύλες..

Και που να δεις τι θα γίνει από του χρόνου που θα πάει και ο Ολυμπιακός στην νόβα (από την ΝΕΤ).
Μην είσαι τόσο σίγουρος. Ο μαρινάκης δεν τρελλαίνεται ιδιαίτερα να δώσει την ομάδα σ ένα κανάλι, που όλοι γνωρίζουν ότι δε τρέφει ιδιαίτερα "ολυμπιακά" αισθήματα (για να μη πω καθόλου). Δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε που τον Ολυμπιακό τον είχε η νοβα και όλοι παρακαλούσαμε να τελειώσει το συμβόλαιο, να πάμε σε κανα άλλο κανάλι γιατί είχαμε αηδιάσει με το συνδρομητικό και την "αμεροληψία" του. Προφανώς τα ίδια σκέφτεται και ο πρόεδρας, οπότε για μένα η καλύτερη λύση είναι ή οτε ή σκαι (με το οποίο έχει και τα κονε ο μαρινάκης)..

Εγώ αυτό που έχω ακούσει είναι ότι οι επαφές Μαρινάκη - Παπαδόπουλου είχαν γίνει σε πολύ καλό επίπεδο από τότε που γινόταν η διαπραγμάτευσητης superleague. Δε νομίζω ότι ο Μαρινάκης θα σκεφτεί το σχολιασμό, όπου και να πάει. Αν το ποσό είναι μεγάλο, όλα θα ξεπεραστούν. Πιστεύω πως η forthnet θα το δώσει το ποσό που χρειάζεται στο τέλος. Θα είναι πλήγμα να χάσει μια ομάδα από τη στιγμή που έχει όλες τις άλλες.

Ο σχολιασμός είναι λίγο οπαδικό πράγμα. Δεν έχω ακούσει ποτέ οπαδό και βάζω και τον εαυτό μου μέσα να είναι ευχαριστημένος με τον σχολιασμό. Έτσι είναι η φύση της λογικής της μπάλας. Ο οπαδός τα πράγματα τα βλέπει ανάλογα με το τι ομάδα είναι και καλά κάνει. Τώρα κι εγώ συμφωνώ ότι στην περίπτωση συμφωνίας με τον Μαρινάκη ο τελευταίος ελάχιστα θα ασχοληθεί με το ποιος δημοσιογράφος θα κάνει την μετάδοση. Σχετικά με το αγγλικό πρωτάθλημα νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα να παρακολουθήσεις και το πιο γρήγορο ως προς τον τύπο του ποδοσφαίρου που παίζεται

Καλά προφανώς το θέμα μας δεν είναι αν το Αγγλικό (που για μένα είναι το πιο βαρετό και ξύλινο από τα τοπ5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα) είναι καλύτερο από το ελληνικό. Αλλά πόσοι θα βάζουν νόβα για το αγγλικό και πόσοι βάζουν για τη σουπερ λιγκ. ;)

Τα οικονομικά αποτελέσματα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 δημοσιεύονται εδώ....
όσο για τους ισολογισμούς, δεν είμαι λογιστής, οικονομολόγος είμαι αλλά είναι πολύ εύκολο να μαγειρέψεις και να δείξεις ό,τι σε συμφέρει.

Last edited:
Επί προεδρίας κοκκαλη παντως, γινόταν χαμός με το συνδρομητικό και μάλιστα είχε χωθεί και η θυρα7 τότε ζητώντας απ τον κοκκαλη να φυγει απ τη νοβα (τοτε filmnet - supersport), αφου η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχωρητο. Πράγματι, ο socrates τους (μας) έκανε το χατήρι και μάλιστα η επομενη κινηση του μετα το καζο με τον alpha digital ήταν να παει στο άλλο άκρο, προτιμώντας ένα οπαδικό κανάλι (magic). Τη στάση του απέναντι στην νοβα την κράτησε μέχρι τέλους.
Αν ο μαρινακης τώρα προτιμησει νοβα και ο μη γενοιτο έχουμε τις ίδιες ιστορίες, δε θα θελε σε καμια περιπτωση να βρεθει απεναντι απ τους οργανωμενους. Το συνδρομητικό στη συνειδηση των φίλων του Ολυμπιακου είναι σταμπαρισμένο σαν αντι-ολυμπιακο κανάλι, ειδικά προ δεκαετιας με netmed-enic οπότε με την πρώτη στραβή περιγραφή θα υπάρξει θέμα..
(ο κυρ-γιωργης παντως σημερα το εκανε το ντου στον στυλιαδη-τυχαίο; δε νομίζω...)
Τώρα για να επανέλθω λίγο στο θέμα, μπορεί κάποιο καλό παιδάκι απ την κατζα να μου απαντήσει στο #51; Αν και δεν τρέφω ιδιαίτερες ελπίδες...

Last edited:
Off-topic, σόρι, αλλά οι μεταδόσεις από τη ΝΕΤ είναι ο ορισμός της αντικειμενικότητας. Σα να παίζει επί χούντας ομάδα του Παπαδόπουλου με μικτή ΕΣΣΔ.......έλεος....

Ποιητική αδεία, επειδή έβλεπα την πρόπερασμένη Κυριακή το ματς στην Κέρκυρα και αηδίασα με την περιγραφή. Πληρώνω την ΕΡΤ, πληρώνω και την κυρία για κόκκινη προπαγάνδα, λέω, μεγάλο κορόιδο είμαι...

Αλήθεια, οι περιγραφές των εκτός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού πως είναι; Άκουσα ότι το σαββατοκύριακο που πέρασε ο πρόεδρος του παναθηναϊκού ανέβηκε στους δημοσιογράφους και τους είπε να σταματήσουν τη μετάδοση. Στο Nova ήταν ο αγώνας; Τελικά όλοι δυσαρεστημένοι είναι;