Πηραμε την κατω βολτα...

Τα μεγαλυτερα και ποιο δραματικα εργα γραφτηκαν σε στιγμες μελαγχολιας και δυσκολων καταστασεων των δημιουργων τους.

Αυτό, ισχύει μόνο εν μέρει: οι μεγαλοφυίες δεν έχουν ανάγκη το θυμικό τους για να γράψουν Μεγάλη μουσική. Μάρτυρές μου ο Κάντορας, ο Σκαρλάττι -esercizi (sic) per clavicembalo- ο Μότσαρτ και οι "βλάσφημοι" μετά τον Μάλερ στο σύνολό τους.

Μουσική ακούω κάθε μέρα, ακόμα και στο κρεβάτι αν δεν έχω χρόνο, πρώτον για να μην τρελαθώ και δεύτερον για να συνεχίσω να αισθάνομαι ότι είμαι άνθρωπος και όχι υποζύγιο-κατά τον ίδιο λόγο προσπαθώ να διαβάζω, να βλέπω ταινίες κλπ. σε βάρος του ύπνου.Παλιότερα πίστευα ότι το κάνω για να γίνω καλύτερος άνθρωπος κατά Μπερτόδουλο, σήμερα δεν το κόβω νά'ναι του κόσμου τούτου.
Μου αρέσει το φθινόπωρο και δεν το βλέπω με τη μελαγχολική ματιά των βορείων, αλλά ως εποχή χάους και αλλαγών.Έτσι σαν σωστός Κινέζος προτιμάω τη μουσική αναδρομή σε ρολερ κοστερ -Baba O' Riley, Won't get fooled again, I can see for miles, Kick out the jams, όλο το αριστουργηματικό Working man's dead, την Τετραλογία, τα πιανιστικά του Σένμπεργκ με τον Πολίνι, ότι πετύχω μπροστά μου του Pascal Comelade, του Paul Robeson και του Charlie Parker, το live του S.Richter στη Βερόνα με Brahms, Oliver Nelson, Benny Carter, Lennie Tristano, Kinks χονδρική, Rain dogs εντός κλίματος και μετά από προτροπή της συζύγου μου φέτος θα εμβαθύνω στο έργο των Army of Lovers των οποίων είμαι φαν αλλά χωρίς αιτία, so far, that is.Φυσικά διατηρώ το δικαίωμα να αλλάξω γούστα και όλα τα παραπάνω εκτός από το υπεσχημένο στη σύζυγο για το οποίο θα πρέπει να παραδώσω δοκίμιο με επαρκή αιτολόγηση.

χαχαχα, αυτους τους Army of Lovers για ένα περίεργο λόγο τους γούσταρα τρελλά στην εποχή τους .... άπαιχτοι, και η μουσική και τα βιντεοκλιπ....

χαχαχα, αυτους τους Army of Lovers για ένα περίεργο λόγο τους γούσταρα τρελλά στην εποχή τους .... άπαιχτοι, και η μουσική και τα βιντεοκλιπ....

Υπάρχουν σχεδόν όλα στο youtube και είναι ότι πρέπει για Φθινόπωρο, κλιμακτήριο κλπ αρκεί να μη σου βάλουν τίποτα ιδέες-bye-

Moυσική ακούω σχεδόν κάθε μέρα, δυστυχώς όμως πια μέσα στο αυτοκίνητο.
Δεν ξεχωρίζω εποχές, ίσως το καλοκαίρι λίγο η θάλασσα, λίγο οι διακοπές και τα ακούσματα να γίνουν περισσότερο light, δηλ. λίγη ρέγγε, τίποτε επιτυχίες που ακούγονται της εποχής ( λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το κορίτσι μου), ένα τέτοιο πράγμα.

Η μουσικη ειναι ζωη, τουλαχιστον για μενα.

Ολες μου τις σημαντικες αλλα και ασημαντες στιγμες υπαρχει απο κατω ενα μουσικο "χαλί" να τις θυμιζει...
Και εγω αλλαζω γουστα το φθινοπωρο, λιγο η συνεφια, λιγο το κρυο, οδηγουμαι σε πιο "βαρια" ακουσματα.
Ισως γιατι το καλοκαιρι ειμαι πιο εξωστρεφης και ερχεται το φθινοπωρο να με γυρισει στην ενδοσκοπηση...

Αλλα ευτυχως, ακομα, παντα ακουω...

Οχι και την κατω βολτα ρε παιδια...μην παθουμε και τιποτα.

Το καλοκαιρι δεν ακουω πολυ μουσικη εκτος απο τ' αυτοκινητο κι αυτο επειδη συνηθως ειμαστε πιο πολυ εξω.

Ομως περιμενω σαν παλαβος το χειμωνα, που πολλοι απο μας πιστευω οτι μπορουμε να μενουμε γι αρκετες ωρες στο σπιτι (ειδικα ΣΚ) για να ξαναχαρω τις μουσικες μου με την ησυχια μου. Ζητω ο χειμωνας...:a0210: :music-smiley-006:

Απάντηση: Re: Πηραμε την κατω βολτα...

Μουσική ακούω κάθε μέρα, ακόμα και στο κρεβάτι αν δεν έχω χρόνο, πρώτον για να μην τρελαθώ και δεύτερον για να συνεχίσω να αισθάνομαι ότι είμαι άνθρωπος και όχι υποζύγιο-κατά τον ίδιο λόγο προσπαθώ να διαβάζω, να βλέπω ταινίες κλπ. σε βάρος του ύπνου.Παλιότερα πίστευα ότι το κάνω για να γίνω καλύτερος άνθρωπος κατά Μπερτόδουλο, σήμερα δεν το κόβω νά'ναι του κόσμου τούτου.
Μου αρέσει το φθινόπωρο και δεν το βλέπω με τη μελαγχολική ματιά των βορείων, αλλά ως εποχή χάους και αλλαγών.

Γιατί, τι έχει το κρεβάτι; Το βασίλειο της διακριτικότητας και της ελευθερίας συνάμα, τουλάχιστον για τους ανύπαντρους. :rolleyes: Ένα ζευγάρι ακουστικά και φύγαμε! Αιματώνεται καλύτερα και ο εγκέφαλος. :a0210: Τώρα πειράζει που κάνω trading ταινίες με ύπνο; Στον τελευταίο έχω και μια αδυναμία...:flipout:

Καλύτερος άνθρωπος γίνεσαι, τουλάχιστον ανταποκρίνεσαι καλύτερα στις εμμονές σου. ;)

Ταιριάζουμε στη συμπάθεια μας για το φθινόπωρο. Δώσε μου λίγο από το δικό σου χάος να σου δώσω εγώ λίγο από την κυνική ανατροπή που κάνει στη ραθυμία του καλοκαιριού - εκεί και αν υπάρχει χάος! - και φτιάνουμε compatible πακέτα! :grinning-smiley-043

Σόρρυ που σε πήρα σημείο προς σημείο, αλλά είδα συγγενή προβληματική και κόλλησα. Ελπίζω να μη ξαμολήσεις το φοβερό κουνέλι που κρύβεις στη σπηλιά σου! :BDGBGDB55:

E's no ordinary rabbit:)
Με τα ακουστικά στο κρεββάτι δεν νιώθω πολύ βολικά... θέλω ηχεία και χώρο ώστε να διευθύνω από το πόντιουμ, να τσεκουρώνω με την ηλεκτρική κιθάρα κλπ.
Ένα ακόμη για το φθινoπωρινή χαρμολύπη στο κρεβάτι: John Dowland-ότι βρεθεί-Flow my tears, In darkness let me dwell, come again...