Πίσω στο βασικό ερώτημα κλασσικη αξία ή νεο αίμα

A ok. Με την λογικη των 350 το καταλαβαινω. Αλλα και παλι εχεις ενα παλιο πικαπ. Σε καθε περιπτωση περι ορεξεως...

Δηλαδή αν σου έδιναν ένα Goldmund κατασκευής '91,ένα Transrotor,ένα Sota ...ή ένα Air Targent ,που έγινα ζητιάνος πριν 30 τόσα χρόνια για να το ακούσω,....δεν θα το έπαιρνες,λόγω παλαιότητας????
Γιατί κάποια περίοδο (και επαναλαμβάνομαι συνεχώς..αλλά χάριν κατανοήσεως),υπήρχαν τρομερές ευκαιρίες,πριν να σκαρφαλώσουν οι τιμές των αναλογικών εκεί που έφτασαν...με το χεράκι κάποιων sites,κάποιων reviewers....,κάποιων περιοδικών..που συμπαρέσυραν τις τιμές παλιών και καινούριων στα ύψη...
Έχω δει με τα μάτια μου κάποιες σχεδιάσεις,έχω αρχείο με περιοδικά και τιμές στα οπισθόφυλλα,που τις κοιτάζω τώρα και απορώ....πως έγινε αυτό εκεί κάπου στο 2003 και μετά....
Μιλάμε για αναγέννηση αδελφέ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πίσω στο βασικό ερώτημα κλασσικη αξία ή νεο αίμα

Ti ειναι αυτο που καθιστα ενα συγχρονο πικαπ καλυτερο απο ενα παλιο? Αν "αυτο" το κατι δεν υπαρχει στην σχεδιαση του τωρα,θα ειναι χειροτερο απο τα παλια τουλαχιστον της κατηγοριας του.
Λεγοντας βεβαια παλια πικαπ εννοουμε αξιολογα παλια σε ολες τις κατηγοριες και οχι ολα.

Σωστά,δεν εννοούμε τα πλαστικά πικάπ που πούλαγαν με το κιλό,αλλά για τα αξιόλογα της εποχής,τα οποία θα παραμείνουν τέτοια στον αιώνα τον άπαντα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

A ok. Με την λογικη των 350 το καταλαβαινω. Αλλα και παλι εχεις ενα παλιο πικαπ. Σε καθε περιπτωση περι ορεξεως...

Προσωπικη μου γνωμη.

Το παλιό είναι αλλιώς,κάτι σαν το κρασί,την φερράρι,την νορτον,την πρώτη σου αγάπη.....

Σημερα π.χ υπαρχει και η ταση "ριξε ακρυλικο" και Θεος βοηθος.Οπως και βραχιονες κλπ με ανθρακονηματα.
Ναι υπαρχουν υλικα πιο μοντερνα σημερα αλλα δεν σημαινει οτι και η χρηση τους παντου κανει το πικαπ καλυτερο.
Υπαρχουν απλες λεπτομερειες που κανουν ενα πικαπ καλο ........ η ........ κακο !!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σιγουρα.Αυτο που παρατηρειται η δεν παρατηρειται πολλες φορες ειναι η παραγνωριση των βασικων :a0210:

Μισό γιατί τα έχω και τα δυο :D. Ακρυλικό με το κιλό και βραχίονα από ανθρακονήματα. Ποια είναι τα προβλήματα σε αυτές τις σχεδιαστικές επιλογές;

Κανένα πρόβλημα φίλε μου.
Αυτό που θέλει να πει ο AUDIOLYTIC είναι ότι από μόνη της η χρήση αυτών των υλικών δεν σημαίνει αυτόματα ότι αναβαθμίζει ένα πικάπ.

Δηλαδή αν σου έδιναν ένα Goldmund κατασκευής '91,ένα Transrotor,ένα Sota ...ή ένα Air Targent ,που έγινα ζητιάνος πριν 30 τόσα χρόνια για να το ακούσω,....δεν θα το έπαιρνες,λόγω παλαιότητας????
Γιατί κάποια περίοδο (και επαναλαμβάνομαι συνεχώς..αλλά χάριν κατανοήσεως),υπήρχαν τρομερές ευκαιρίες,πριν να σκαρφαλώσουν οι τιμές των αναλογικών εκεί που έφτασαν...με το χεράκι κάποιων sites,κάποιων reviewers....,κάποιων περιοδικών..που συμπαρέσυραν τις τιμές παλιών και καινούριων στα ύψη...
Έχω δει με τα μάτια μου κάποιες σχεδιάσεις,έχω αρχείο με περιοδικά και τιμές στα οπισθόφυλλα,που τις κοιτάζω τώρα και απορώ....πως έγινε αυτό εκεί κάπου στο 2003 και μετά....
Μιλάμε για αναγέννηση αδελφέ...

Θα το αγοραζα αναλογα την τιμη. Για να γινω πιο κατανοητος δεν θα εδινα λχ. 1200 για ενα sondek του 70 η του 80.
Ναι συμφωνω για τις τιμες.

Κανένα πρόβλημα φίλε μου.
Αυτό που θέλει να πει ο AUDIOLYTIC είναι ότι από μόνη της η χρήση αυτών των υλικών δεν σημαίνει αυτόματα ότι αναβαθμίζει ένα πικάπ.

Αυτο.

Πρόσφατα άκουσα ένα φτωχικό dd japan (το πήρα για τον βραχίονα- Acos Lustre) με vintage Grado κεφαλή, σε σύγκριση με ένα Oracle των 2000 ευρώ με ακριβότερη ,νεότερη κεφαλή και καλό βραχίονα.
Μεσοϋψηλά έπεσε χοντρό ξύλο. Και αν ήταν σωστά ρυθμισμένη η κεφαλή του dd, θα είχαμε δράματα.
Δεν σημαίνει κάτι το παραπάνω. Η συνέργεια και το σετάπ μπορεί να έδρασαν καταλυτικά.
Ούτε το παλιό είναι ντε και καλά καλύτερο από το καινούργιο και τούμπαλιν.
Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι η εξέλιξη στα υλικά σημαίνει και αυτόματα ''καλύτερος ήχος''. Πιο κοντά στον ήχο του cd μπορεί.
Συμφωνώ για να μην το κουράσω με τον Audiolytic.

Υ.Γ. Η αναβίωση του βινυλίου αν συνδυαστεί με κατσαρόλες, πάνχοντρα πλέξι, τσιίκι-τσίκι κ.τ.λ. δεν θα είναι μακράς πνοής. Το κόλπο είναι να υπάρξει και αναβίωση στη βιβεχρώμ.

Για μένα απόλαυση...enjoy.

Στο βασικό ερώτημα...Δεν τους συμφέρει να φτιάξουν τέτοιο πικάπ όπως το παρακάτω χαλάει ο ήχος.
Το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν σήμερα,είναι να συνεχίσουν να κατασκευάζουν πικάπ με περισσότερο κάρβουνο .

Υ.Σ
Τεχνητά νύχια με gel ή ακρυλικό ή κάρβουνο.

https://www.youtube.com/watch?v=a3qyyfYqc-8

Tελικα... μετα απο καποιους μηνες ψαξιματος, ερευνας στα sites πωλησεων ebay και τυπου ebay, emails, τηλεφωνα σε ιδιωτες, και βεβαια το συναισθημα της αβεβαιοτητας τοσο του μεταχειρισμενου προϊοντος οσοk αι της ικανοτητας των ιδιοκτητων του ακομα και για το transport, κατεληξα...Καινουριο.

Αγορασα το τελευταιο Rega RP 3, finition Τιτανιου. Χωρις κεφαλη. Σκεφτομαι να βαλω μια Goldring 2200...

Ευχαριστω :ernaehrung004:

Το καινουριο RP 3 που βγηκε προϊον της χρονιας 2016 στο What Hi Fi

Oταν λεω finition Τιτανιο εννοειται το χρωμα ... μη παει το μυαλο μας σε διαστημικα πραγματα LOL.

Θα το παραλαβω την επομενη βδομαδα κανονικα. Σε πρωτη φαση θα του βαλω για κεφαλη την ΟM20 που εχω στο Project. Kαι οπως ειπα θα κοιταξω για καποια πιο αναβαθμισμενη μετα.
Εχω στο ματι μια Goldring 2200. Sε σχεση με την Bronze της Ορτοφον τι λεει ; Την δευτερη την ξερω καλα και ειναι πολυ καλη, την πρωτη την εχω βρει σε promotion.

Οποια ιδεα καλοδεχουμενη.

....Είναι το RP3 ή το καινoύργιο μοντέλο planar 3 2016?

Τωρα που κοιταω πιο προσεκτικα την ονομασια ειναι ειναι RP3 ενω η τελευταια παρτιδα που ερχεται μονο σε ασπρο η μαυρο ειναι Planar 3.

Kοιταω στα χαρακτηριστικα δεν βλεπω καποια διαφορα στην κατασκευη... ισως καποια λεπτομερεια...

Βλεπω τις διαφορες στις περιγραφες της κατασκευης.

Προσθεση στρωματος ακρυλικου στο σασι (αλλα και σε αυτη την τελευταια εκδωση RP3 υπαρχει αυτη η διαδικασια), ο βραχιονας μετονομαστηκε 330 απο 303 με καποιες μεταβολες, ανακαλωδιωση με εξοδους RCA Neutrik...

To κουμπι On Off τοποθετηθηκε κατω απο το σασι ( σημαντικο για την αισθητικη).

Το δικο μου ειναι αυτο

platine-vinyle-manuelle-rega-rp3.jpg

Μια χαρά είναι το πικάπ σου! Δυστυχώς δεν έχω ακούσει το πικάπ σου με αυτές τις κεφαλές για να σε βοηθήσω. Έχω ακούσει την Ortofon 2M bronze σε διαφορετικό πικαπ και set up. Ισως κάποιος άλλος συνφορουμίτης να έχει άποψη.

Ευχαριστω :ernaehrung004:

Το καινουριο RP 3 που βγηκε προϊον της χρονιας 2016 στο What Hi Fi

Oταν λεω finition Τιτανιο εννοειται το χρωμα ... μη παει το μυαλο μας σε διαστημικα πραγματα LOL.

Θα το παραλαβω την επομενη βδομαδα κανονικα. Σε πρωτη φαση θα του βαλω για κεφαλη την ΟM20 που εχω στο Project. Kαι οπως ειπα θα κοιταξω για καποια πιο αναβαθμισμενη μετα.
Εχω στο ματι μια Goldring 2200. Sε σχεση με την Bronze της Ορτοφον τι λεει ; Την δευτερη την ξερω καλα και ειναι πολυ καλη, την πρωτη την εχω βρει σε promotion.

Οποια ιδεα καλοδεχουμενη.
Και οι δυο κεφαλες που αναφερεις ειναι καλες.Θα σκεφτομουν και τις nagaoka MP-150 & MP-200

Ένα πικάπ για να αξιολογηθεί σωστα χρειάζεται να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση (όλα τα σημεία τριβής) και αγωνιστικό στήσιμο στα σημεία που απαιτείται
ακρίβεια ανάγνωσης ! Εδώ τα περισσότερα vintage πικάπ υστερούν κατα κανόνα στη σωστή συντήρηση (κάποια υστερούν από κατασκευής) και πολλοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν
να τα στήσουν σωστά με αποτέλεσμα μεγαλύτερες φθορές και λάθος συμπεράσματα !
Προσωπικά είμαι υπέρ των σύγχρονων κατασκευών μιας και υπάρχουν προσιτές ξεχωριστές υλοποιήσεις με εφαρμοσμένη συγχρονη μεταλουργεία και μηχανολογική προσέγγιση
όπως τα πικάπ της Kuzma και της Transrotor με πολύ αυστηρά κριτήρια σε όλα τα χαρακτηριστικά που συμμετέχουν στην "ακρίβεια ανάγνωσης"

Ένα πικάπ για να αξιολογηθεί σωστα χρειάζεται να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση (όλα τα σημεία τριβής) και αγωνιστικό στήσιμο στα σημεία που απαιτείται
ακρίβεια ανάγνωσης ! Εδώ τα περισσότερα vintage πικάπ υστερούν κατα κανόνα στη σωστή συντήρηση (κάποια υστερούν από κατασκευής) και πολλοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν
να τα στήσουν σωστά με αποτέλεσμα μεγαλύτερες φθορές και λάθος συμπεράσματα !
Προσωπικά είμαι υπέρ των σύγχρονων κατασκευών μιας και υπάρχουν προσιτές ξεχωριστές υλοποιήσεις με εφαρμοσμένη συγχρονη μεταλουργεία και μηχανολογική προσέγγιση
όπως τα πικάπ της Kuzma και της Transrotor με πολύ αυστηρά κριτήρια σε όλα τα χαρακτηριστικά που συμμετέχουν στην "ακρίβεια ανάγνωσης"

Aκριβως εβαλα το πικαπ (Lurne romance) στη ναφθαλινη για σχεδον 2 χρονια λογο απουσιας στο εξωτερικο. Μετα απο -- ελεγχο σε όλα τα σημεία τριβής και αγωνιστικό στήσιμο στα σημεία-- αρχισε να γυριζει σαν να μη περασε μια μέρα. Ειμαστε σίγουροι οτι ολα τα μοντερνα πικαπ μπορουν να κανουν το ιδιο?

Oπως σημερα υπαρχουν καλα vintage πικαπ του χτες , υπαρχουν και μοντερνα καλα πικαπ που ειναι τα vintage του αυριο.Θα ειναι και αυτα λιγα οπως λιγα ειναι και τα vintage που κρατουν καλα μεχρι σημερα , αλλα θα τα καταφερουν :ernaehrung004: