Πιστόλια βαφής. Ηλεκτρικα η αερος?

Παιδια,ανοιγω τουτο το νημα για να συγκεντρωθουν οι αποψεις οσων ξερουν,περι των εν λογω εργαλείων.Θεωρητικά λυνουν τα χερια του ερασιτεχνη,οι επαγγελματιες προφανως χρησιμοποιουν αερος,κατι που φανταζομαι πως ειναι ουτοπια για τους περισσοτερους απο εμας.Στην πραξη ομως ποσο λειτουργικα-αξιοπιστα ειναι;Κανουν δουλεια;Δουλευουν με ολα τα χρωματα,βερνικια και λουστρα;Προσωπικα εχω βαρεθει να αγοραζω ακριβα πινελα,ρολακια,σκαφακια κτλ.Νομιζω πως το νημα θα εχει ιδιαιτερο ενδιαφερον..

Re: Ηλεκτρικά πιστόλια βαφής!

Αέρος Νίκο. Δεν είναι δα κ τόσο διαφορετικό το κόστος τους.

Νικολα τα αερος θελουν κοφλερ,πολυ ογκωδη και βαρια,θορυβωδη,και ακριβα αν θελει κανεις να αγορασει κατι σοβαρο.Κοινως too much για τον ερασιτεχνη.Μπορει να κανω και λαθος βεβαια,εξ'αλλου γι'αυτο ανοιξα το νημα..

ένα κομπρεσεράκι των 100 euro θα σου φανεί και αλλού χρήσιμο το μόνο θέμα είναι ο χώρος για να το βάλεις.

Απάντηση: Ηλεκτρικά πιστόλια βαφής!

πήρα ένα bosch προσφορά από eshop στα 55euros απο 85.
Δε το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα, φίλος που το έχει μου είπε ότι είναι πολύ οικονομικά σε σχεση με συνδυασμό κοφλερίου-αέρος.
Αν δεις τα βιντεάκια στο youtube εντυπωσιάζει ο τρόπος που το χρώμα δε βγάζει "άχνα" αλλά πάει κατευθείαν στην επιφάνεια.
Αν υπάρχει κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει και τα δυο "είδη" καλό θα ήταν να έχουμε την άποψη του.

Εχω το bosch pf 65 .
Πλεονεκτηματα
- Ευκολο στην χρηση
- Βαφει ομοιομορφα
Μειονεκτηματα
- Ειναι μονο για χωρους αδειους(που δεν εχουν επιπλα) γιατι οτιδηποτε τριγυρω πρεπει να μονωνεται με ταινια για να μην βαφεί απο τα σταγονιδια .
- Μεγαλυτερη καταναλωση χρωματος απο ρολο/βουρτσα. Δεν επιμενω βεβαια σε αυτο γιατι στο χωρο που το χρησιμοποιησα αλλαξα χρωμα οποτε...

Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά πιστόλια βαφής!

δεν εστρωνε με τπτ.

Μια μικρή παρατήρηση,πάνω σ`αυτό που λέει ο Κυριάκος (αν δεν κάνω λάθος στο όνομα).
Το πιστόλι δεν είναι εύκολη υπόθεση,μην μπερδεύεστε με τις διαφημίσεις telemarketing που δείχνουν την μαντάμ με το βαμένο νύχι και το ψιλοτάκουνο να βάφει γελώντας!Είναι δύσκολη υπόθεση και θέλει μαστοριά.
Οι παλιοί μάστορες έλεγαν αυτούς που χειρίζονταν καλά το πιστόλι "πιστολαδόρους",ήταν ουσιαστικά ξεχωριστή ειδικότητα δεν μπορούσε να το κάνει ο κάθε μπογιατζής.
Η (επαγγελματική) μου γνώμη είναι ότι αν δεν έχεις γράψει πολλά χιλιόμετρα με το πιστόλι,μην το χρησιμοποιήσεις αν θέλεις καλό "επαγγελματικό" φινίρισμα.οκ θα τελειώσεις γρηγορότερα (με μεγαλύτερη ΠΑΝΤΑ κατανάλωση χρώματος),αλλά το αποτέλεσμα θα είναι....χμμμμμ:)
Γνώμη μου (όπως και των γεροντομαστόρων που μου έμαθαν τη δουλειά) :αστάρια και βερνίκια ΜΟΝΟ με πινέλο και να "τον σπας τον καρπό".

Το ρολό σίγουρα.Το πινέλο τώρα.....
Θα σου δώσει καλό αποτέλεσμα αν ξέρεις να το χρησιμοποιείς.Μην σου φαίνεται περίεργο,και το πινέλο έχει την "τέχνη" του.Με καλό πινέλο και την σχετική εξοικείωση θα περάσεις λούστρο και δεν θα δεις "βινιά" ούτε με μικροσκόπιο!
Μην ξεχνάς ότι και τα πατώματα με πατρόγκες τα πέρναγαν (οι οποίες απέχουν πολύ απ`αυτό που λέμε "καλό πινέλο"),και πάλι το αποτέλεσμα είναι γυαλί!

Δεν έχεις καθόλου άδικο σε αυτά που αναφέρεις.
Έχω 4 πιστόλια αέρος και περιφανευομαι πως μπορώ να τα χειρίζομαι με πολύ καλά αποτελέσματα.
Εκείνο όμως το παράτησα σχεδόν άμεσα!

παιδιά τι λέτε για τα πινέλα και τα ρολά?
έχεις τελειώσει το βάψιμο, βάφεις σε άβαφο τοίχο και δε βγαίνει μπογιά και όταν το βάζεις στη βρύση να το πλύνεις βγαίνουν 4535324 κιλά χρώμα να πούμε!

χαχαχα

παιδιά τι λέτε για τα πινέλα και τα ρολά?
έχεις τελειώσει το βάψιμο, βάφεις σε άβαφο τοίχο και δε βγαίνει μπογιά και όταν το βάζεις στη βρύση να το πλύνεις βγαίνουν 4535324 κιλά χρώμα να πούμε!

χαχαχα
Λάθος χρήση των εργαλείων!
Το χρώμα πάνω στο ρολό πρέπει να είναι πάντα "πλούσιο".Αν απλά πιέζεις το ρολό πάνω στην επιφάνεια δεν καταφέρνεις να το στραγγίξεις,απλά "πατικώνεις" το μαλλί (ναι τα καλά ρολά είναι από αγνό παρθένο μαλλί!)και μαζεύεις το χρώμα σε σημεία που δεν έχουν επαφή με την επιφάνεια που θες να βάψεις.
Δεν θέλω να "βλογίσω τα γένια μου",αλλά ακόμα και ένα απλό πέρασμα πλαστικού σ`ένα ντουβάρι έχει τα "μυστικά" του.

Για να μην πάει χαμένο το νήμα μπορεί να γίνει "πιστόλια βαφής " ούτως ώστε να μπουν και γνώσεις για τα πιστόλια αέρος.

Φίλε Waldorf .... όλα τα πινέλα θέλουν τέχνη :laugh:
Δείχνεις να το κατέχεις το σπορ του βαψίματος ...γι αυτό μην σε χάνουμε -bye-

Φίλε Waldorf .... όλα τα πινέλα θέλουν τέχνη :laugh:
Δείχνεις να το κατέχεις το σπορ του βαψίματος ...γι αυτό μην σε χάνουμε -bye-

Το κατέχω λίγο γιατί είμαι επαγγελματίας "ασπριτζής" (υποτιμητικός χαρακτηρισμός για μπογιατζήδες,ΜΗΝ το πείτε ποτέ σε μάστορα!),και είχα και την τύχη να μάθω τη δουλειά κοντά σε παλιακό μάστορα.
Και σίγουρα δεν χάνομαι,μπορεί να γράφω σπάνια αλλά παρακολουθώ καθημερινά το φόρουμ-bye-