Πιθανό Clouding LE32C550

hm0JNoJnYiGqhx

New member
24 December 2009
3
Παιδιά με λένε Βαγγέλη και είμαι νέος κάτοχος μιας Samsung LCD LE32c550.Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από την τηλεόραση,το μοναδικό "πρόβλημα" είναι ότι στο κέντρο της οθόνης και όταν η σκηνή είναι εντελώς σκοτεινή εμφανίζεται μια κηλίδα ένα τόνο πιο φωτεινή από την υπόλοιπη οθόνη.Έχω ακούσει για το φαινόμενο Clouding, που ταλαιπωρεί τις οικονομικές LCD αλλα δεν ξέρω αν το πανέλο μου είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια,η πρέπει να ζητήσω αντικατάσταση

(βλέπε Φωτογραφία)

Uploaded with ImageShack.us

Από ότι έχω ακούσει και από άλλους κατόχους samsung, που τους έτυχε το ίδιο θέμα, για τη samsung αυτό δε θεωρείτε πρόβλημα.
Πάντως από αυτό που βλέπω στη φοτο, για μένα είναι σημαντικό πρόβλημα. Επικοινώνησε μαζί τους, και εσύ πες τους ακόμα πιο πολύ μεγάλο το πρόβλημα από ότι είναι, για να έρθουν να την δουν και ίσως πετύχεις αντικατάσταση. Αν όμως είναι θέμα του μοντέλου μπορεί να είναι σε μια άλλη συσκευή μικρότερο, μπορεί και μεγαλύτερο. Πάντως μίλα μαζί τους, ποτέ δε ξέρεις.
Δες όμως πρώτα καλού κακού και τις ρυθμίσεις σου, μήπως το περιορίσεις σημαντικά.

Φιλε Leonid αυτό ακριβώς φοβάμαι ότι είναι γενικότερο το πρόβλημα και ότι αν μου το αλλάζουν υπάρχει περίπτωση να πέσω σε χειρότερο πανέλο..Ξέρει κανεις αν γίνεται αλλαγή με καινούργια τηλεόραση η με ανακατασκευασμένη από επιστροφή αλλου πελάτη? Αν ισχύει το δεύτερο με βλέπω να τη κρατάω,ευτυχώς φαίνεται μονο όταν έχει απόλυτο σκοτάδι στο σαλόνι σε συνδυασμό με απόλυτα μαύρα frames. Τη φωτό την έβγαλα με μεγάλο χρόνο έκθεσης και απόλυτο σκοτάδι στο δωμάτιο

Φιλε Leonid αυτό ακριβώς φοβάμαι ότι είναι γενικότερο το πρόβλημα και ότι αν μου το αλλάζουν υπάρχει περίπτωση να πέσω σε χειρότερο πανέλο..Ξέρει κανεις αν γίνεται αλλαγή με καινούργια τηλεόραση η με ανακατασκευασμένη από επιστροφή αλλου πελάτη? Αν ισχύει το δεύτερο με βλέπω να τη κρατάω,ευτυχώς φαίνεται μονο όταν έχει απόλυτο σκοτάδι στο σαλόνι σε συνδυασμό με απόλυτα μαύρα frames. Τη φωτό την έβγαλα με μεγάλο χρόνο έκθεσης και απόλυτο σκοτάδι στο δωμάτιο
Από όσο ξέρω, αν γίνει αλλαγή τη κάνουν με καινούργια τηλεόραση, το αντίθετο είναι απατεωνιά. Τώρα πως μπορείς αυτό να το τσεκάρεις, δε γνωρίζω, ίσως μόνο από τη συσκευασία που πρέπει να είναι άθικτη, αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος.
Πάντως από αυτά που έγραψες τώρα, το συγκεκριμένο πρόβλημα όπως το περιγράφεις, για το μοντέλο αυτό , δεν είναι θέμα σοβαρό. Άλλα κατάλαβα στην αρχή που το παρουσίασες. Είναι κάτι που θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι θα έχει και η οποιαδήποτε άλλη συσκευή σου φέρουν από το ίδιο μοντέλο.
Δυστυχώς αυτά είναι ελατώματα των πιο φθηνών lcd, και δύσκολα τα αποφεύγεις. Ακόμα και σε πολύ πιο ακριβά μπορεί να σου τύχουν.
Αν λοιπόν έιναι έτσι, μη κάνεις τίποτα άλλο, από το να παίξεις λίγο ακόμα με τις ρυθμίσεις της , και πολύ πιθανό να τη βελτιώσεις και άλλο.

Έχω ακούσει για το φαινόμενο Clouding, που ταλαιπωρεί τις οικονομικές LCD αλλα δεν ξέρω αν το πανέλο μου είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια..

Ολες τις LCD τις ταλαιπωρουν φαινομενα ανομοιομορφιας.

Υπαρχει σχετικο θεμα εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=70257

Ευχαριστώ για το χρόνο σας κύριοι. Υπερίωνα ευχαριστώ για το Link, μου έφυγε ένα βάρος από πάνω μου.Φοβήθηκα στην αρχή ότι πέταξα 400 euro από το παράθυρο