Πιθανό πρόβλημα μπαταρίας..

krokodilos

Established Member
26 February 2008
193
Παρατήρησα τις τελευταίες 2 φορές που έκλεισα το macbook μου (προηγούμενο μοντέλο "το άσπρο"), ότι όταν το ξανάνοιξα η μπαταρία του είχε μειωθεί και το ποσοστό της τελευταίας φοράς που το άνοιξα ήταν κάπου στο 86% ενώ όταν το είχα κλείσει ήταν πλήρως φορτισμένο. Εννοείται ότι στο διάστημα που ήταν κλειστό , περίπου 1-2 μέρες, δεν το χρησιμοποίησα.

Πιθανό πρόβλημα μπαταρίας ή απλά έτσι λειτουργεί το macbook;

Να σημειώσω ότι το έχω κάτι λιγότερο απο 4 μήνες και κάθε μήνα καλιμπράρω την μπαταρία.

Μετά απο 2 χρόνια με το δικό μου και καθημερινή χρήση εκτος ρεύματος μέχρις εξαντλήσεως της μπαταρίας δεν παρατήρησα ποτέ κάτι τέτοιο...αλλά δεν έκανα και ποτέ calibration. Η αυτονομία έπεσε 30-45 λεπτά ανάλογα τη χρήση με ελάχιστο τις 2 ώρες και μέγιστο τις 4 ανάλογα τη χρήση.

Calibration?Τι ειναι αυτο ρε αδερφια?Ολοκληρωτικο φορτισμα-ξεφορτισμα?

Η μπαταρία μου την τελευταία εβδομάδα έχει πέσει σε Health 59% σε 252 Cycles. Πριν από αυτό ήταν πάντα γύρω στο 90%.
Επίσης, δε μπαίνει σε sleep mode όταν αδειάσει (και δεν φτάνει στο 0, άλλες φορές αδειάζει στο 7% άλλες στο 10%, όμως όταν το ξανανοίγω είναι στο 0%) αλλά κλείνει τελείως.
Calibration σωστό μπορώ να κάνω αφού δεν μπαίνει σε sleep;
Επίσης, έχει τύχει να κλείσει και στο 19%, αλλά όταν το ξανάνοιξα είχε παραμείνει στο 19%.
Σώζεται ή πάω για καινούργια;

Πάντως τέτοια συμπεριφορά δεν είχα ποτέ μετά απο δυο χρόνια χρήσης όπως είπα και παραπάνω...Κάπου έχω διαβάσει για παρόμοια προβληματάκια...για επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία πρωτού κλείσεις χρόνο...

Εμένα το πρόβλημα μου είναι κυρίως ότι η μπαταρία αποφορτίζεται απο μόνη της, γιαυτό και ρώτησα αν αυτό είναι φυσιολογικό. Δηλαδή το έχω πλήρως φορτισμένο στο 100% και το ανοίγω σήμερα , ύστερα απο 2 μέρες που ήταν κλειστό, και η μπαταρία δίχνει ότι είναι στο 89%..

Το οτι η μπαταρια αποφορτιζεται μονη της νομιζω ειναι φυσιολογικο. Το μη φυσιολογικο ειναι ο χρονος στον οποιο αποφορτιζεται.

παιδια εχω ενα προβλημα
εκει που ηταν συνδεδεμενος ο υπολογιστης με το ρευμα ξαφνικα παρατηρησα το φως λιγο ποιο σκοτεινο και την μπαταρια να ξεφωρτιζει.το λαμπακι ομως του φορτιστη δεν αναβει για να δειχνει οτι φορτιζει.
εχω προβλημαστον φορτιστη ή στην μπαταρια?
ευχαριστω εκ των προτερων

To παρουσίασε και ο δικός μου ΜΒΡ και ήταν πρόβλημα φορτιστή. Πήγα μια βόλτα από τη Systemgraph (στη document ήθελαν να τους αφήσω τον υπολογιστή για μερικές μέρες!), έβαλαν άλλον φορτιστή και η μπαταρία άρχισε να φορτίζει και να ανάβει το πορτοκαλί λαμπάκι φόρτισης. Παρήγγειλα τον νέο μου φορτιστή και όλα είναι εντάξει. Το περίεργο στην όλη υπόθεση ήταν πως χωρίς τη μπαταρία στο φορητό, ο φορτιστής έδινε ρεύμα και ο Μακ λειτουργούσε κανονικά....

τελικα ηταν ο φορτιστης σημερα ηρθε ο καινουριος και ολα παλι καλα ευτυχως !!!
στο τελευταιο που λες εμενα ουτε χωρις την μπαταρια δουλευε ο φορτιστης μαλλον καηκε απο διαφορα τασης που ειχαμε την περασμενη εβδομαδα.
μου κανει παντως εντυπωση που ηταν τοσο επιρεπης!!!
δεν ξερω αν τρακαρει με φορτηγο ο μακ και δουλευει παντως εδω στο γραφειο μου δυσκολο να περασει φορτηγο!!!