Πιξέλιασμα , από που ξεκινάω ?

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,476
Συνηθισμένη διαδικασία πλέον , συνδέω την minidv ανοίγω το studio9 και έναρξη σύλληψης .
Στην επεξεργασία όμως , στις σκηνές που η βιντεοκάμερα κινείται δεξιά η αριστερά , δεν υπάρχει ομαλή κίνηση αλλά πιξέλιασμα , σαν να μην προλαβαίνει η οθόνη του pc την εικόνα από την κάμερα .
Έκανα το dvd και βλέπω τα ίδια και στο player .
Συνδέω την minidv στην tv κατευθείαν και παίζει τζάμι .
Δοκιμάζω να κάνω σύλληψη προσέχοντας την προεπισκόπιση πλέον και βλέπω πως το πρόβλημα στο pc παραμένει .

Την βοήθειά σας .

αν δοκίμαζες να καταργήσεις την προεπισκόπιση κατά το capturing? ειδικά αν έχεις σχετικά αργό pc... είχα κάποτε το ίδιο πρόβλημα

Φίλου μου , δεν προσέξατε μάλλον το -συνηθισμένη διαδικασία- που γράφω στο αρχικό μου post .
Τις προηγούμενες φορές όλα ήταν οκ , firewire χρησιμοποιούσα τότε όπως και τώρα .

Επανέρχομαι λοιπόν , με το πρόγραμμα movie maker των windows (για δοκιμή καλωδίου και θύρας 1394) , έκανα εγγραφή την ίδια σκηνή και παίζει κανονικά , στο studio9 μετά από απεγκατάσταση και ξαναστήσιμο , το πρόβλημα επιμένει . Καμμιά ιδέα ?

O σκληρός δίσκος είναι εντάξει;
Δοκίμασε να κάνεις capture σε διαφορετικό directory ή ακόμα καλύτερα σε άλλο δίσκο.
Επίσης δοκίμασε να κάνεις capture σε DV και όχι σε MPEG αν δε έχεις κάνει ήδη.
Το τελευταίο το θεωρώ πιθανότερο.

Billy έκανα capture με το movie maker σε ποιότητα dv και είναι τζάμι .
Με το studio9 μόνο σε dv έχω κάνει capture .

Άνοιξα αρχεία παλιά από το pc τα οποία είναι .avi και ενώ τα έχω κάνει capture με το studio9 και στην συνέχεια πετυχημένα dvd , τώρα μου τα δείχνει με έντονα σπασίματα εικόνας , ενώ το movie maker τα δείχνει καλά .

Επιπλέον με την επανεγκατάσταση ξαναπεράστηκε ένα αρχείο mpeg demo του studio9 το οποίο το δείχνει και αυτό χάλια .

Μιλάμε τα έχω πάρει και δεν ξέρω τι να σκεφτώ , λες και αρνείται να συνεργαστεί με το pc .

Πρόβλημα με κάποιον codec πρέπει να υπάρχει.Mπορείς να κάνεις update?
Δοκίμασε να μην κάνεις progressive encoding.

Το πρόβλημα το είχα κι εγώ στο Studio 9 αλλά και στο 10 που έχω τώρα.
Μή νομίζεις, με διάφορες αλχημείες το έλυσα (πχ. στα options > always re-encode entire movie) ή μεταφέροντας αρχεία σε άλλο σκληρό.
Πάντως είναι βασικό να έχεις έναν καλα αποκερματισμένο δίσκο.
Δοκίμασε να κάνεις capture σε DV πάντως, είναι πιο σίγουρο.

Και για την ιστορία:
Δοκίμασα μια πλήρη demo εκδοση του Ulead VideoStudio 10.
Εεεεεεε!!!!! Εκεί να δεις σπασίματα....χαμός!!
Και μιλαμε για PC 3,2Ghz dual core με 4gb Ram!! :nounder::nounder:

Ρε συ Billy , δεν είχα πρόβλημα σου λέω και έκανα ωραία βιντεάκια , με τα μενού , τις μεταβάσεις , τις μίξεις ήχου και διάφορα άλλα .

Τώρα τι έπαθε και μου τα παίζει όλα χάλια δεν ξέρω .

Ρε συ Billy , δεν είχα πρόβλημα σου λέω και έκανα ωραία βιντεάκια , με τα μενού , τις μεταβάσεις , τις μίξεις ήχου και διάφορα άλλα .

Τώρα τι έπαθε και μου τα παίζει όλα χάλια δεν ξέρω .

Mα ούτε εγώ είχα πρόβλημα, ξαφνικά άρχισε να κάνει κόλπα.

Και μετά τι έκανες ?

Γμτ και έχω τα γενέθλια του μικρού τα οποία τα είχα κάνει τον περασμένο μήνα capture κανονικά και τώρα δεν τα παίζει σωστά . Δεν πρόλαβα να τα κάνω και dvd γμτ.

Τι να σου πώ φίλε μου, είναι να τρελλαίνεται κανείς με δαύτα :frusty::frusty:
Uninstall και μετά install σε άλλο σκληρό δίσκο αν έχεις στο pc σου......

Έχω δεύτερο σκληρό σαν αποθηκευτικό μέσο .

Εννοείς να το κάνω εγκατάσταση σε κάποιον φάκελλο εκεί ?

Έχω δεύτερο σκληρό σαν αποθηκευτικό μέσο .

Εννοείς να το κάνω εγκατάσταση σε κάποιον φάκελλο εκεί ?

Ναι, αρκει να είναι γρήγορος (SATA) ή τουλάχιστον ανάλογος του πρωτεύοντος C: και όχι εξωτερικός usb

Λοιπόν , δεν δοκίμασα σε άλλον δίσκο , αλλά είδα μέσω της διαχείρισης εργασιών πως καταναλώνει και το 1GB RAM που έχει το pc , υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό ?