Πλακέτα ενδείξεων δειγματοληψίας για usb -> i2s modules

Απάντηση: Re: Usb to i2s JLsounds πλακέτα ενδείξεων

H τελευταία έκδοση κατόπιν απαιτήσεως για της "Παναγιάς τα μάτια"! :idea:

Δεν έβαλα τα ground plane γιατί σκέπτομαι τα δύο κάτω των isolators να ενωθούν σε ένα και πάλι στην περίπτωση της αμανέρο (εξαιτίας ταυτόγχρονης χρήσης των δύο απομονωτών), διαφορετικά θα τα ενώσω με φερίτη και όποιος χρησιμοποιήσει μόνο το ένα δεν θα βάλει φερίτη.

Στριμώχτηκαν κάπως τα πράγματα στο επάνω μέρος, αναγκάστηκα και έβαλα και ένα through hole περασμα για να φθάσει στο Pin16 του αμανέρο, μεγάλωσε ελαφρώς η πλακέτα.

Μπήκε η pull-up αντίσταση R1 στο dsd pin.
Μπήκαν οι φερίτες F2, F3 στην τροφοδοσία της αμανέρο, δυστυχώς 603.
Προσπάθησα να μη βάλω και 603 στις αντιστάσεις των τρανζίστορ, γιατί ξέρω ότι θα δυσκολέψει πολύ κόσμο...έβαλα και εδώ τα 805 (R2, R3)

Είμαι σίγουρος πάντως ότι με τα sot23-6 (Q1, Q2) και τα isolators (U1, U2) θα βγάλουν πολλοί τα "μάτια" τους, αλλά τουλάχιστον κάποιοι θα αποφύγουν τα τρανζίστορ!

Ελάτε με λίγη προσπάθεια χωρά και άλλο... (να δω που θα το πάμε...)

Attachments

• indicator.png
    indicator.png
    103.4 KB · Views: 223
Re: Usb to i2s JLsounds πλακέτα ενδείξεων

Μια διόρθωση Μάνο άνευ σημασίας.
Arduino nano και όχι amanero nano.
τούμπανο θα γίνει!!!

Απάντηση: Usb to i2s JLsounds πλακέτα ενδείξεων

Τέτοια μάτια θέλουμε...τόσες φορές το έχω δει και δεν το πρόσεξα!

Ωραίος Σπύρο...θέλει ψάξιμο και άλλο για τυχόν απροσεξίες και στο routing, έχω κάνει κάποιες μικρές βελτιώσεις στις δύο επάνω γωνίες για καλύτερο ταίριασμα των οπών στήριξης κ.ο.κ

Έκανα κι εγώ την παραγγελία μου για την οθόνη και το arduino!
Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτό το project.

Aν εχετε την καλοσυνη πειτε μου τι να παραγειλω για ενδειξεις με την Αμανερο .
Διαβαζω τα ποστ αν και απεχω λιγο λογω αλλων κατασκευων
http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=43954.msg272658#msg272658
οικογενειακες υποχρεωσεις βλεπετε ....

Νικος

Έγιναν και οι απαραίτητες δοκιμές με το Amanero:

2015-05-17 00.27.35_resize.jpg

Όλα δουλεύουν μια χαρά, συμπεριλαμβανομένης και της αναγνώρισης DSD στα 64 και στα 128, με τη χρήση pull-up αντίστασης 2,6Κ.

Δεν χρειάστηκε καμία αλλαγή στον κώδικα.

Aν εχετε την καλοσυνη πειτε μου τι να παραγειλω για ενδειξεις με την Αμανερο .
Διαβαζω τα ποστ αν και απεχω λιγο λογω αλλων κατασκευων
http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=43954.msg272658#msg272658
οικογενειακες υποχρεωσεις βλεπετε ....

Νικος

Βασικά για την ώρα καλό είναι να παραγγείλεις ένα Arduino Nano και ένα OLED Display 0,96" ή 1.3" με σύνδεση I2C.

Το πρώτο το βρίσκεις είτε στην εγχώρια αγορά είτε στο Ebay.

Το δεύτερο από Ebay: http://www.ebay.com/sch/i.html?_odk...l1313.TR0.TRC0.H0.TRS0&_nkw=oled+i2c&_sacat=0

Έχει γίνει αρκετή κουβέντα για τα παραπάνω σε προηγούμενες σελίδες. Καλό είναι να τους ρίξεις ένα διάβασμα.

Τα υπόλοιπα (πλακέτα και λοιπά εξαρτήματα) θα δούμε από που συμφέρει να αγοραστούν όταν ολοκληρωθεί η σχεδίαση (πολύ σύντομα απ' ότι φαίνεται).

Πολύ ωραία Δημήτρη.
Η αντίσταση που χρησιμοποίησες των 2,6Κ ήταν απλά πρόχειρη ή ταίριαξε σε αυτήν την τιμή;
Ο απομονωτής που βλέπω είναι ο ίδιος με αυτόν που έχουμε στο σχέδιο;

Βλέπω ότι τα 3.3V της εξόδου της amanero επαρκούν για τον έλεγχο των λογικών σημάτων έτσι; Οπότε η τάση για τους απομονωτές θα γίνει από τα 3.3V της amanero.

Εάν όλα τα παραπάνω είναι ΟΚ, εάν δεν έχει γίνει κάποιο χοντρό λάθος στο σχέδιο της πλακέτας είμαστε καθόλα έτοιμοι...

Η τιμή της αντίστασης ήταν κάπως τυπική για τέτοια χρήση.. Δεν είναι κρίσιμη η τιμή της, απλά αν είναι πολύ μικρή θα πρέπει να κάνει sink πολύ ρεύμα το amanero.. Οπότε 2-4Κ λογικά θα είναι μια χαρά.
Ναι, ο συγκεκριμένος isolator είναι ακριβώς ο Si8065 που θα μπει και στις τελικές πλακέτες, απλά τον έχω κολλημένο πάνω σε adapter για να μπορώ να τον έχω στο perfboard.

Τα 3.3V που δίνει το Amanero είναι ότι πρέπει για την τροφοδοσία της μίας πλευράς του isolator και για pull-up του DSD64_128 pin. Γενικά, η απαίτηση σε ρεύμα για τον isolator είναι πολύ μικρή (~10mA) οπότε οποιοδήποτε USB interface μπορεί να την καλύψει.

Όντως, η πλακέτα είναι πρακτικά έτοιμη. Την κοιτάζω λίγο και εγώ (το αρχείο που μου έστειλες) και μετά διερευνούμε το που θα μας τις κατασκευάσουν..

Μια χαρά είμαστε!
Κι από βλέπω Δημήτρη,οι δειγματοληψίες εμφανίζονται και σωστά (352.8 αντί σκέτο 352) και είναι και ευδιάκριτες από όσο μπορώ να κρίνω.
Από λεντάκια το ξεκινήσαμε,σε υπερπαραγωγή καταλήξαμε!

Πάρα πολύ ωραία...προβλέπω αίσιο τέλος για όλους τους συμμετέχοντες στο νήμα.

Περιμένουμε το Δημήτρη να κάνει το τελικό έλεγχο στο σχέδιο και αμέσως θα ανεβάσουμε μια BOM λίστα και που τελικά θα φτιάξουμε την πλακέτα...

Οι παραγγελίες για τις πλακέτες και τα υλικά φαντάζομαι θα γίνουν συνολικά και οχι ο καθένας τα δικά του;

Οι παραγγελίες για τις πλακέτες και τα υλικά φαντάζομαι θα γίνουν συνολικά και οχι ο καθένας τα δικά του;

Για τις πλακέτες ναι,για τα υλικά ο καθένας παίρνει από όπου θέλει,κάποιοι μπορεί να έχουν ήδη πολλά από αυτά στο συρτάρι,οπότε...

Τα υλικά μπορούν να βρεθούν στην Ελληνική αγορά πχ Φανός;
Πιστεύω οτι όποιος θα κάνει παραγγελία σε πλακέτα δεν θα εχει πρόβλημα να δώσει και 4 ευρώ παραπάνω και να πάρει τα υλικά και ας έχει κάποια και όχι όλα από τα να ψάχνει αριστερά και δεξιά να βρει τα υπόλοιπα. Περισσότερα θα δώσει σε βενζίνη και εισιτήρια άσε που θα εχει και την ψυχική του ηρεμία απο την κίνηση και την εύρεση πάρκινγκ.

Φτιάχτηκε και το logo.

Σκέπτομαι να μην ανεβάσω άλλη αναβάθμιση, σε τυχόν αλλαγή θα γίνεται ανανέωση αυτής του μηνύματος.

Attachments

• 3d_sampling.png
    3d_sampling.png
    159 KB · Views: 61
  • 3d_sampling_bottom.png
    3d_sampling_bottom.png
    129.9 KB · Views: 61
  • sampling.png
    sampling.png
    117.3 KB · Views: 63
Last edited:

Τα C1, C2, C3, C4 πρέπει να είναι 100n, π.χ. Mouser p/n 77-VJ0805V104MXBPBC

Για τα F2, F3, μαντεύοντας θα πάμε.. δεν είναι και ιδιαίτερα κρίσιμα. Θα έλεγα κάτι σαν το Mouser p/n 623-2506031017Y0
Επίσης, μπορούμε να τα κάνουμε F1 & F2? Έτσι, για το γαμώτο.. :p

Τα Q1, Q2 μπορούν να είναι σχεδόν οποιαδήποτε general purpose PNP, π.χ. αυτά που έχω βάλει ή BC856 ή whatever, αρκεί να είναι σε SOT23. Ο τύπος τους θα επηρεάσει προφανώς το πόσο ρεύμα μπορούν να δώσουν, π.χ. έως 100mA για τα BC856.
Προτεινόμενα: Mouser p/n 771-BC856B-T/R

Τέλος, αν βλέπω καλά η μία διάσταση της πλακέτας είναι περίπου 52mm. Μπορούμε να το πάμε στα 50 παρά κάτι; Αλλιώς το κόστος της πλακέτας θα διπλασιαστεί.

Ωραίο το logo. :smile:

Δημήτρη,υπάρχει η δυνατότητα να εμφανίζεται η ένδειξη για κάποια Χ δευτερόλεπτα και μετά να σβήνει;
Γίνεται αυτό μέσω του κώδικα;

Δεν με πειράζει εμένα να είναι συνέχεια αναμμένη αλλά μήπως θα ήταν ωραίο να είναι ας πούμε στο 70% της φωτεινότητας της και όταν κλειδώνει σε κάποια δειγματοληψία να πηγαίνει στο 100% για κάποια δευτερόλεπτα και μετά να πέφτει πάλι στο 70%;

Δεν με πειράζει εμένα να είναι συνέχεια αναμμένη αλλά μήπως θα ήταν ωραίο να είναι ας πούμε στο 70% της φωτεινότητας της και όταν κλειδώνει σε κάποια δειγματοληψία να πηγαίνει στο 100% για κάποια δευτερόλεπτα και μετά να πέφτει πάλι στο 70%;

Κι αυτό καλό!

Re: Απάντηση: Usb to i2s JLsounds πλακέτα ενδείξεων

Δημήτρη,υπάρχει η δυνατότητα να εμφανίζεται η ένδειξη για κάποια Χ δευτερόλεπτα και μετά να σβήνει;
Γίνεται αυτό μέσω του κώδικα;

Ναι, με τις κατάλληλες αλλαγές στον κώδικα μπορεί να γίνει. Αλλά αν θέλεις μετά να δεις ξανά την ένδειξη θα πρέπει να αλλάξει το SR για να το ξαναδείξει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό πρέπει να το κοιτάξω. Πρέπει να δω αν οι οθόνες που επιλέξαμε υποστηρίζουν απεικόνιση grayscale (έτσι γίνεται το dimming στις OLED).