Πλακωσαν οι φιλμάτες. SOS !!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

CONTAX AX "Automatic Back Focusing" in action​

EMULSIVE

Eνα review της Contax AX που βγηκε το 1996 απο την Contax / Kyocera η οποια εκλεισε 9 χρονια μετα.

Χαρά στο κουράγιο και την υπομονή όσων ασχολούνται ακόμα με το φίλμ...
Για 35αρη συμφωνώ.
Πολλά τα λεφτά για χλιαρά αποτελέσματα.

Για 6Χ6, 6Χ7 και παραπάνω, δυστυχώς πρέπει να πληρώσεις 60.000-100.000 ευρά για phase one για να έχεις παρόμοια απόδοση σε ψηφιακό σύστημα.
Ιδίως σε πορτραίτο.

Προσωπικά δοκιμάζω εδώ και αρκετούς μήνες μια φτηνή Ν90 (κάπου 55-60 σε Ελληνικά λεφτά) με μερικές ασπρόμαυρες και έγχρωμες κασέτες πριν περάσω σε medium φορματ.
Ίσα ίσα να βρω καλό μαγαζί για εμφάνιση και να δω πως γίνεται το σωστό σκανάρισμα και ποστ σε LRC/photoshop.
Κατά το Φθινόπωρο με βλέπω για Mamiya C330/ ή κάτι σε 6Χ7 για κυρίως οικογενειακά πορτραίτα.

• Like
Reactions: kbouk
Έχοντας περάσει από Mamiya C220, C330, C330 Pro S (που ήταν και το τελευταίο μοντέλο που έβγαλαν το 1983), Mamiyaflex και Mamiya M645 δεν ξέρω αν όντως αξίζει.
Ήταν ήδη πάρα πολύ ακριβό πριν 15 χρόνια...

• Like
Reactions: LongTom
Έχοντας περάσει από Mamiya C220, C330, C330 Pro S (που ήταν και το τελευταίο μοντέλο που έβγαλαν το 1983), Mamiyaflex και Mamiya M645 δεν ξέρω αν όντως αξίζει.
Ήταν ήδη πάρα πολύ ακριβό πριν 15 χρόνια...
Βλέπω πέρασες από πολλά σώματα.

Δυστυχώς σχεδόν όλες οι 6Χ6 | 6Χ7 medium format σε λειτουργική κατάσταση είναι ακριβές .
Τουλάχιστον αυτές που δίνουν καλά αποτελέσματα δίχως ζάρι εάν στο τέλος έχεις φωτογραφία.
Φτηνά μόνο σαπιοVolga, zone focusing viewfinders & folders και συστήματα που έχουν 50-50 να διαλυθούν δίχως αιτία (βλέπε πολλές σειρές Kiev).

Δεν ξέρω εάν αξίζει να πω την αλήθεια, προσωπικά έχω εμπειρία μόνο 35αρι φιλμ και ότι παραπάνω έχω δει ήταν μόνο σε γκαλερί εκτυπωμένα σε μεγάλα κάδρα.
Θα ήθελα να έχω φωτογραφίες της οικογένειας σε κάτι μη-ψηφιακό σε πολύ καλή ποιότητα, εξ' ου και το ενδιαφέρον.
Μάλλον θα κάνω μια αγορά, έστω για την εμπειρία. Το καλό είναι ότι οι τιμές δεν πέφτουν, όσο αγοράζεις πάνω-κάτω στα ίδια πουλάς...

εχοντας για χρονια ενα συστημα kiev 88 με πληρες σετ φακων θεωρω οτι πραγματικα δεν αξιζει πλεον.

Ειχε νοημα οταν ειχε να ανταγωνιστει τις εμουλσιον των 135mm οπου πραγματι εκανε την διαφορα αν βεβαια ηξερες να την χρησιμοποιησεις σε υψηλο επιπεδο σχεδιασης καδρου φωτισμου κλπ.

Τωρα δεν εχει κανενα νοημα μονο συναισθηματικη θα ηταν μια τετοια κινηση. Πολυ ωραια ομως να πω αν υπαρχει χρονος και χρημα για διαθεση ειναι μια αλλη αισθηση.

Προσωπικα διαλεξα να το δωσω και να κρατησω μερικες φιλματες 135mm

Πουλάκια μου.....
Εισηγήθηκα ήδη στο νέο Δ.Σ του AVclub υποχρεωτική δίωρη καθημερινή γυμναστική για τους άνω των 40.
Και μαθήματα σκοτεινού θαλάμου εννοείται.View attachment 269182View attachment 269183
Dream setup μηχανικών.
Βέβαια προσωπικά η Nikon F2 δείχνει καλύτερα καθαρή.

• Like
Reactions: Billy the Kid
H F2 είναι 45 χρόνια στα χέρια μου, έχει περάσει όλη η Kodak απο το ριντό της!
Και την είχα πάρει μεταχειρισμένη, μοντέλο του 72 από τις πρώτες, έχει τραβήξει τα θεία πάθη η καημένη και λειτουργεί ακόμη μια χαρά.
Το δε MD-2 drive πήγαινε μέχρι 12 καρέ/sec.....τότε!

• Like
Reactions: LongTom
H F2 είναι 45 χρόνια στα χέρια μου, έχει περάσει όλη η Kodak απο το ριντό της!
Και την είχα πάρει μεταχειρισμένη, μοντέλο του 72 από τις πρώτες, έχει τραβήξει τα θεία πάθη η καημένη και λειτουργεί ακόμη μια χαρά.
Το δε MD-2 drive πήγαινε μέχρι 12 καρέ/sec.....τότε!
45 χρόνια, μια ζωή έβγαλε το θηρίο.
Πάντως για το drive το είχα δει όταν έψαχνα F2. Ήταν μεγάλο βήμα για την εποχή.

• Like
MD-2 drive πήγαινε μέχρι 12 καρέ/sec.....τότε!
Μάλλον 3-5fps εννοείς.
Εδώ το md90 της minolta πάνω στην maxxum 9000 που είχανε καμία δεκαριά χρόνια διαφορά τερμάτιζε στα 5fps με 1/250 ταχύτητα.

• Like
τα παλια μηχανηματα εχουν ψυχη κ εφ οσον δουλευουν καλα, τα κραταμε ,..γιατι? γιατι ετσι.η για να τα κυτταμε κ να τα δειχνουμε κ να λεμε , για να θυμουνται οι παλιοι κ να μαθαινουν οι νεοι

• Love
Eχω κι άλλες! :ROFLMAO:
Όρεξη να τις ψάξω δεν έχω...

Έχω μετανοιώσει πολύ όταν πρίν 20 χρόνια έδωσα το set Leica που είχα.....R4, 28mm, 50mm και 70-210mm :mad: