Plasma 3D με media player και πλατος 100cm;

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,464
North by Northeast
Εκεί που έλεγα οτι δεν θα ανοίξω ποτέ μου θέμα σε αυτή την κατηγορία, να 'μαι! :chinese:

Λοιπόν...φίλος ψάχνει για τηλεόραση plasma, 3D, με καλό media player και πλάτος 100cm +\- 5cm. Για Samsung ή LG στις 42" τον προσανατολίζω αλλα θα ήθελα και τη γνώμη σας για ποια μοντέλα να προσέξουμε.

Η απόσταση θέασης σηκώνει περισσότερες ίντσες αλλά...δεν χωράνε! Χρήση αποκλειστικά για τηλεοπτικό, αθλητικά και ταινίες και ο χώρος δεν είναι φωτεινός. Η τιμή προτιμότερο να μείνει σε...τριψήφια επίπεδα!

Αν η απόσταση θέασης είναι μεγαλύτερη από δύο μέτρα δεν υπάρχει κάποιο νόημα να είναι 3D η τηλεόραση. Ίσως όμως η Panasonic UT50 είναι αυτό που ψάχνει.

Εκεί που έλεγα οτι δεν θα ανοίξω ποτέ μου θέμα σε αυτή την κατηγορία, να 'μαι! :chinese:

Λοιπόν...φίλος ψάχνει για τηλεόραση plasma, 3D, με καλό media player και πλάτος 100cm +\- 5cm. Για Samsung ή LG στις 42" τον προσανατολίζω αλλα θα ήθελα και τη γνώμη σας για ποια μοντέλα να προσέξουμε.

Η απόσταση θέασης σηκώνει περισσότερες ίντσες αλλά...δεν χωράνε! Χρήση αποκλειστικά για τηλεοπτικό, αθλητικά και ταινίες και ο χώρος δεν είναι φωτεινός. Η τιμή προτιμότερο να μείνει σε...τριψήφια επίπεδα!

https://www.skroutz.gr/s/443995/Samsung-PS43E490B1W.html?keyphrase=samsung+43e490

πλάτος 1011,8 mm

Η lg δεν έχει 3d σε 2d

https://www.skroutz.gr/s/446870/LG-42PA4500.html?keyphrase=lg+42pa4500

Πλατος 983.6mm

Αμφότερες hd ready

Μετά σε full hd πανασονικ 42ut50 - 42st50 (1009mm η ut - 1003 η st)

Καλή η ST50, αλλά αμφιβάλλω κατά πόσον αξίζει τα 300 επιλέον ευρώ σε σχέση με την UT50 (σε αυτό το μέγεθος τουλάχιστον).

Danke, danke...

Έχει και την 42ST50 στις υποψήφιες αλλα δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ο media player της. H απόσταση θέασης είναι απο 2 έως 3,5-4 μέτρα ανάλογα με τη θέση.

Να πω την μαύρη αλήθεια, αυτό το 1024x768 εδώ μου κάθεται...Εντάξει, απο τα 3,5 μέτρα δεν θα δει διαφορά αλλα απο τα 2μ και με HD ταινίες τι γίνεται;

Στα πρόθυρα του 2013 θα πάει να δώσει λεφτά και να πάρει PLASMA με ανάλυση 1024x768 ???

Στα πρόθυρα του 2013 θα πάει να δώσει λεφτά και να πάρει PLASMA με ανάλυση 1024x768 ???

Αυτό λέω κι εγώ...

Μήπως να του δείξω την Sony 46HX750; Ίσως καταφέρουμε να την βολέψουμε στο έπιπλο.

Αν χωράει ναι. Καλύτερα να πάει σε 46άρα για την απόσταση αυτή. Κοίτα και την sammy es6100 / 6030 μπάς και έχουν μικρότερο πλάτος αν είναι πρόβλημα η διάσταση της ex750

Βγήκαμε τσάρκα στα μαγαζά σήμερα.

Είδαμε:
LG 42PA4500. Καλή εικόνα για την ανάλυση της, χωρίς 3D όμως
Samsung PS43E490 (ή 450, δεν θυμάμαι). Απογοήτευση. Πολύς κόκκος σε αρχείο 720p50 που η LG το έδειχνε πολύ καλύτερα.
Βρήκαμε και την Panasonic 42UT50 στα 450 αλλα δεν μπορέσαμε να δούμε εικόνα ή τι αρχεία μπορει να παίξει ο media player.

Όπως το βλέπω, για Panasonic θα πάμε τελικά, UT ή ST.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένει σε ενσωματωμένο media player εφόσον λίγο έως πολύ όλοι έχουν διάφορα κουσούρια και περιορισμένες δυνατότητες.

Ας πάρει ένα εξωτερικό media player να τελειώνει.

Ώς προς την τηλεόραση , μικρό το μέγεθος των 42" αλλά εφόσον δεν χωράει μεγαλύτερη... ας πάρει τουλάχιστον την ST50 να μπορεί να δει τηλεόραση και με το φως του ήλιου και να μην χρειάζεται να κλείνει τα σκούρα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένει σε ενσωματωμένο media player εφόσον λίγο έως πολύ όλοι έχουν διάφορα κουσούρια και περιορισμένες δυνατότητες.

Ας πάρει ένα εξωτερικό media player να τελειώνει.

Ώς προς την τηλεόραση , μικρό το μέγεθος των 42" αλλά εφόσον δεν χωράει μεγαλύτερη... ας πάρει τουλάχιστον την ST50 να μπορεί να δει τηλεόραση και με το φως του ήλιου και να μην χρειάζεται να κλείνει τα σκούρα.

Τι να σου πω, γούστα ειναι αυτά αν και χθες που βλέπαμε τις τηλεοράσεις άρχισε να το σκέφτεται για εξωτερικό player. Θα πρέπει να του πάρω και πολυτηλεκοντρολ γιατί με TV, DVDrecorder, Nova, Media player θα λαλήσει ο άνθρωπος :p

O χώρος δεν είναι φωτεινός. Έχει ένα παράθυρο πίσω απο την τηλεόραση με βαριές κουρτίνες που δεν τις έχω δει ποτέ ανοιχτές. Αν η UT50 έχει τις αντανακλάσεις της LG 42PA4500, δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα.

Αν η UT50 έχει τις αντανακλάσεις της LG 42PA4500, δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα.

Σε ξέπλυμα/καθρεφτισμούς είναι ίδιες ακριβώς Κώστα, απλά η LG κάνει και τα επιπλέον είδωλα υπό γωνία (εσωτερικές ανακλάσεις) λόγω του παλαιού τύπου χοντρού προστατευτικού που χρησιμοποιεί μπροστά από το πάνελ...

Σε ξέπλυμα/καθρεφτισμούς είναι ίδιες ακριβώς Κώστα, απλά η LG κάνει και τα επιπλέον είδωλα υπό γωνία (εσωτερικές ανακλάσεις) λόγω του παλαιού τύπου χοντρού προστατευτικού που χρησιμοποιεί μπροστά από το πάνελ...

Σαν αυτά που έχει η G10 δηλαδή και όταν τα είδε δεν του άρεσαν καθόλου.
Πάνε για Panasonic ή Samsung λοιπόν.

Καλημέρα και χρόνια πολλά :4624:

Παραγγείλαμε τελικά την 42ST50 στα 700 με δύο ζευγάρια γυαλιά 3D. Ευχαριστούμε για την βοήθεια. :grinning-smiley-043

Θα καταχραστώ λίγο ακόμα τις γνώσεις και την καλή σας διάθεση: τώρα πάμε στις ανάγκες των γονιών...
Πάνω-κάτω ισχύουν τα ίδια μόνο που τώρα δεν υπάρχει ανάγκη για media player. Η τηλεόραση θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Η LG 42PA4500 που πρότεινε ο Vas πιο πάνω φαίνεται τίμια περίπτωση. Ή μήπως 42UT50; Ποια είναι άραγε πιο ευαίσθητη σε IR & burn-in; :chinscratch:

Kronisk parti - godt ar

http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?from=most-popular&keyphrase=43e450

ή την lg.

Δεν νομιζω ότι αξίζει να δώσεις παραπάνω χρήματα (νομίζω 100+) για την ut50 για θέαση τηλεοπτικού προγράμματος. Εκτός αν είναι για τις ανάγκες των γονιών μου....οπότε .............. απαπα κακές σκέψεις που κάνει ο ξεκούτης ο άγιος βασίλης απαπα..

Απάντηση: Re: Plasma 3D με media player και πλατος 100cm;

Kωστα πηρα την ut50 πριν καμμια βδομαδα και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
Αν ειχα δει το νημα πιο πριν θα σου την ειχα προτεινει ηδη. Η εικονα της ειναι
θεωρητικα ιδια με αυτην που πηρατε με τη διαφορα οτι δεν εχει το φιλτρο για τις
αντανακλασεις. Η ελλειψη αυτη ομως σε σκοτεινο χωρο οπως ο δικος του ενδεχεται να
βελτιωνει ακομα περισσοτερο την εικονα. Εγω προτεινω το εξης. Παρτε τη ut50
δοκιμαστε την ΠΡΩΤΑ στο χωρο του φιλου σου και ας κρατησει οποια του κανει περισσοτερο.
Θα ειναι πολυ ενδιαφερον να ακουσουμε καποιον που θα δει και τις 2 σε σκοτεινο χωρο
side to side. Επισης θα γλιτωσει και ενα σκασμο λεφτα μιας και η εικονα της ut50
δυσκολα βρισκεται.
Αν φυσικα θελει να γλιτωσει ακομα περισσοτερα λεφτα παμε σε αυτα που προτεινει ο Βασιλης.
Αλλα το HD ειναι HD. Αν τη βρισκει στα 450 μιλαμε για 80 διαφορα. Εγω θα τα δινα.

Last edited: