PLASMA 50' HDready η LCD 42' FULLHD?

Απάντηση: Re: PLASMA 50' HDready η LCD 42' FULLHD?

Aφιερωμενο στο φιλο μου τον Μez...-bye-

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=746517

Γιάννη -bye-, ο ίδιος χρήστης (xp1) λίγο παρακάτω γράφει:

'The screen is great apart from the "dirty screen" issue, which i dont think i can live with. This fault should not be in a screen this price.

I'm sorry to hear about your two PZ70's MrNPG, i thought it was just mainly a Pioneer problem. The two PX80's i had did'nt have this problem but that's not to say they are all like that.'

Επίσης ο ίδιος:

'Thanks, so the image retention would have settled over time.

I would have kept my PX80 if it had'nt had the marks in the anti-reflective coating which although people have said there is none in theirs the one i got from dixons, the one i had and the two i looked at in Richer Sounds all had them and that is too much of a coinsidense.

The kuro is a good screen, and it should be for the price but the dirty screen effect lets it down.'

Τι συμπέρασμα βγάζεις???:nounder:

Υ.Γ.:Το 'the marks in the anti-reflective coating', μήπως είναι αυτό που είχε αναφέρει ο Vincent στο hdtvtest??? αν είναι αυτό είναι ορατό μόνο από γωνία θέασης πάνω από 150 μοίρες και είναι αντανάκλαση λευκού (π.χ. υπότιτλοι, λογότυπα καναλιών κ.λ.π.) σε μαύρο φόντο.

Re: Απάντηση: PLASMA 50' HDready η LCD 42' FULLHD?

"Small nicks in the screen coating" , το μεταφραζω "μικρα σκισιματα στο καλυμα της οθονης" χωρις να ειμαι σιγουρος αν ειναι ακριβης η μεταφραση.

Mηπως εννοει οτι το αντιανακλαστικο καλυμα δημιουργει ανακλασεις?

Απάντηση: Re: Απάντηση: PLASMA 50' HDready η LCD 42' FULLHD?

"Small nicks in the screen coating" , το μεταφραζω "μικρα σκισιματα στο καλυμα της οθονης" χωρις να ειμαι σιγουρος αν ειναι ακριβης η μεταφραση.

Mηπως εννοει οτι το αντιανακλαστικο καλυμα δημιουργει ανακλασεις?

Έτσι νομίζω, αλλά για να το δεις πρέπει να γίνεις ΤΙΡΑΜΟΛΑ!!!!

Άσε που δεν είναι πρόβλημα του πάνελ.!!!!!

Page 1: ‛Design’
‛The somewhat muted (presumably due to anti-glare filter) plasma glass of Panasonic TH42PX80 ….’

Page 3: ‛Calibration’
Viewing Angle
‛There was no visible drop-off in contrast and colour even from extreme angles of 75° off-axis, but it's probably worthwhile pointing out that depending on your viewing angle, distance and content on screen (e.g. white text on a black background), you may see a ghost image repeated behind the original image, probably as a result of the multilayered glass screen implemented

http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX80/

γνωριζει καποιος σε ποιο καταστημα υπαρχει demo η Panasonic 50-PX-7 ?
Ειδα την Panasonic 42PZ70E FHD και την Panasonic HDready 42PX80E η HDready ειχε καλυτερη εικονα απο την FUll HD γιατι?
Σημειωση οι ρυθμισεις ηταν στο ιδιο επιπεδο και το Δισκακι ηταν απο την ιδια πηγη! θα μας τρελανουν !

γνωριζει καποιος σε ποιο καταστημα υπαρχει demo η Panasonic 50-PX-7 ?
Ειδα την Panasonic 42PZ70E FHD και την Panasonic HDready 42PX80E η HDready ειχε καλυτερη εικονα απο την FUll HD γιατι?

Να υποθεσω οτι επαιζε απο κανενα DVD?

To εχουμε ξαναπει , μια τηλεοραση Full HD βρισκεται στο στοιχειο της οταν της δινουμε 1080p. Mε οποιοδηποτε αλλο σημα (576p, 720p κτλ) η HD Ready ακριβως επειδη εχει μικροτερη αναλυση θα δειχνει καλυτερα γιατι ειναι πιο ευκολο να γινει upscale το σημα.

Παντως και αλλοι το εχουν πει αυτο και συγκεκριμενα ενας που ειχε την PΖ70 ελεγε οτι η PX70 του κουμπαρου του εδειχνε καλυτερα.

Την 50PX7 ξεχασε την , ερχεται συντομα η 50PX8.

Last edited:
ναι επαιζαν και οι δυο απο blueray dvd
Σημερα με ενημερωσαν οτι ηρθαν οι νεες lcd samsung σειρα 2008 επισης ερχετε τον Ιουνιο 08 η νεα σειρα της panasonic ομως ακομα υπαρχει σε στοκ η παλια σειρα , αλλα απο οτι φανταζομαι λογικα οταν ερθουν οι καινουργιες οι παλιες να πεσουν στον τιμοκαταλογο αισθητα

Αυτα μονο εδω,στη χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας ακουγονται.Οτι πχ μια LG πλασμα παιζει καλυτερα ενα blueray απο μια Χ3000.
Ετσι κ παλια ακουγες οτι πχ τα Hundai Accent ηταν καλυτερα απο τα BMW γιατι ειναι αυτοκινητα-σκυλια ενω τα αλλα χαλανε.
Παγκοσμιες πρωτοπορες ανακαλυψεις, που οι κουτοφραγκοι πετανε τα λεφτα τους...

Αυτα μονο εδω,στη χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας ακουγονται.Οτι πχ μια LG πλασμα παιζει καλυτερα ενα blueray απο μια Χ3000.
Ετσι κ παλια ακουγες οτι πχ τα Hundai Accent ηταν καλυτερα απο τα BMW γιατι ειναι αυτοκινητα-σκυλια ενω τα αλλα χαλανε.
Παγκοσμιες πρωτοπορες ανακαλυψεις, που οι κουτοφραγκοι πετανε τα λεφτα τους...

????? πιο σαφης?:ears:

Φαντάζομαι έχεις δει μπλου ρέυ στις δύο τηλεοράσεις δίπλα-δίπλα...έτσι; Γιατί εγώ έχω δει....και σου λέω ότι στην γρήγορη κίνηση η LCD θόλωνε αγρίως σε σχέση με την πλάσμα, και έκανε το κόκκινο πορτοκαλί.
Αυτά με τα BMW και τα Χιουντάι είναι straw arguments. Kι εγώ σου λέω ότι ο πανάκριβος Kupperschbusch φούρνος μικροκυμάτων μου κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά με αυτούς του 20ευρου. (αλήθεια είναι παρεπιμπτόντως). Αποδεικνύω κάτι σε σχέση με τις τηλεοράσεις;

Να υποθεσω οτι επαιζε απο κανενα DVD?

To εχουμε ξαναπει , μια τηλεοραση Full HD βρισκεται στο στοιχειο της οταν της δινουμε 1080p. Mε οποιοδηποτε αλλο σημα (576p, 720p κτλ) η HD Ready ακριβως επειδη εχει μικροτερη αναλυση θα δειχνει καλυτερα γιατι ειναι πιο ευκολο να γινει upscale το σημα.

Παντως και αλλοι το εχουν πει αυτο και συγκεκριμενα ενας που ειχε την PΖ70 ελεγε οτι η PX70 του κουμπαρου του εδειχνε καλυτερα.

Την 50PX7 ξεχασε την , ερχεται συντομα η 50PX8.

Γιάννη τα παραπάνω που αναφέρεις προϋποθέτουν την ίδια ή παρόμοια επεξεργαστική ισχύ μεταξύ των δύο τηλεοράσεων. Βέβαια στις Panasonic που αναφέρεις μπορούμε να υποθέσουμε πως ισχύει κάτι τέτοιο, απλά είναι λάθος να το χρησιμοποιούμε σαν γενικό κανόνα.

Για παράδειγμα δεν νομίζω να υπάρχει HD Ready Sony που να παίζει καλύτερα τα DVD ή το τηλεοπτικό σήμα από την X3500, ούτε HD Ready Philips που να κάνει κάτι παρόμοιο σε σχέση με τις FullHD 9xxx της εταιρίας.

Φαντάζομαι έχεις δει μπλου ρέυ στις δύο τηλεοράσεις δίπλα-δίπλα...έτσι; Γιατί εγώ έχω δει....και σου λέω ότι στην γρήγορη κίνηση η LCD θόλωνε αγρίως σε σχέση με την πλάσμα, και έκανε το κόκκινο πορτοκαλί.
Αυτά με τα BMW και τα Χιουντάι είναι straw arguments. Kι εγώ σου λέω ότι ο πανάκριβος Kupperschbusch φούρνος μικροκυμάτων μου κάνει την ίδια ακριβώς δουλειά με αυτούς του 20ευρου. (αλήθεια είναι παρεπιμπτόντως). Αποδεικνύω κάτι σε σχέση με τις τηλεοράσεις;
Για το φουρνο που λες, εβαλες να βρασεις πχ 2 αβγα κ μετα να τους κανεις βιοχημικη αναλυση κ κατεληξες στο συμπερασμα οτι η συσταση τους ειναι ακριβως η ιδια?
Για τις tv μπορεις να καταθεσεις οποιοδηποτε review,εστω κ ενα, ειδικου εντυπου η ιντερνετικου περιοδικου παγκοσμιως που να λεει οτι η X3000 υστερει σε blueray, οπως υποστηριζεις.

Eγώ σου λέω τί είδα με τα μάτια μου....πες κι εσύ τι βλέπεις και όχι τι σου (μας) λένε ότι πρέπει να δεις. Εκτός αν δεν έχεις δει και αναπαράγεις εντυπώσεις άλλων και τεχνικά στοιχεία από μάνουαλ. Χρήσιμα και αυτά, αλλά δεν λένε όλη την αλήθεια.
Και ξαναλέω : Στην γρήγορη κίνηση οι LCD θολώνουν, ακόμα και οι εξαιρετικές όπως η Χ, ακόμα και σε bluray και το είδα με τα μάτια μου. Και η φυσικότητα των χρωμάτων της συγκεκριμένης πλάσμα που την αγόρασα ΜΕΤΑ από πείραγμα δύο ωρών δίπλα στη ναυαρχίδα της Σόνυ με το ίδιο σήμα ήταν κατά πολύ ανώτερη. Πού υπερτερούσε η Σόνυ; Στην μέγιστη φωτεινότητα και στο 3:2 pulldown. Αυτά. Πουθενά αλλού. Πόσο κάνει η μία και πόσο η άλλη; Άστο καλύτερα.

Τα ελαττώματα των LCD βγάζουν μάτι. Γι' αυτό και προτίμησα την SXRD από την αντίστοιχη τότε Χ2000, και την LG τώρα από τις αντίστοιχες LCD.

Η Plasma πάντως έχει σίγουρα καλύτερη κίνηση, για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω. Αν ανοίξεις την X3000 μπορεί και να βρείς tuner της LG. Αντίστοιχα η LG μπορεί να έχει τσιπάκια της philips ή της Sony.
Μην συγκρίνεις τηλεοράσεις με αυτοκίνητα.

Για παράδειγμα δεν νομίζω να υπάρχει HD Ready Sony που να παίζει καλύτερα τα DVD ή το τηλεοπτικό σήμα από την X3500, ούτε HD Ready Philips που να κάνει κάτι παρόμοιο σε σχέση με τις FullHD 9xxx της εταιρίας.

Δεν ξερω σε σχεση με την Χ3500 (δεν την εχω δει παρα μονο για λιγο) αλλα απο τις D3500 και W3000 σιγουρα η ταπεινη D3000 παιζει πολυ καλυτερα και τηλεοπτικο σημα και DVD.

Πλεον ετσι και αλλιως οι HD Ready ειναι ειδος προς εξαφανιση με τις πιο πολλες που κυκλοφορουν να ειναι "φθηνες" στην ποιοτητα της εικονας.

Για να κανεις upscale και interlacing σε 1080p χρειαζεσαι επεξεργαστες 4 φορες πιο ισχυρους απο οτι σε 720p (για παρομοια ποιοτητα εικονας).
Λογικο ειναι οι εταιρειες να μην χρησιμοποιουν για λογους κοστους αυτους τους ισχυρους και ακριβους επεξεργαστες που θα επρεπε.

Εξαιρεση στα παραπανω ειναι (στις LCD) η X3500 η ZF355 και ισως και οι καινουργιες Samsung.

Στις πλασμα εξαιρεση αποτελει μονο η σειρα LX της Pioneer γι'αυτο αλλωστε ειναι και πανακριβη , λογω των εξελιγμενων ηλεκτρονικων (και πανελ βεβαια).

Τα ελαττώματα των LCD βγάζουν μάτι. Γι' αυτό και προτίμησα την SXRD από την αντίστοιχη τότε Χ2000, και την LG τώρα από τις αντίστοιχες LCD.[/quote]

τι σύγκρινε τώρα ο άνθρωπος!!!!

παιδια...ειδα την sony 40x3500 ζωηρη ! αλλαααα.....στην κινηση στα πλανα στο βαθος (φωτογραφε πώ πώ χάλια) ειδα την samsung 50c96 καλη σε hd ready τιμια για τα λεφτα που ζητουν 1450... αλλα στα βιντεο παιχνιδια oxi δεν ειναι το ιδανικοτερο , sharp 42dx20? διορθωστε με, καλη αλλα διπλα της η ιδια sharp με τα 100hz και ειχε διαφορά παρα πολυ μεγαλη και στην εστιαση στο βαθος και στην κινηση πολυ καλυτερη απο την 50 hz, στην pionner kuro 50' και 42 πανακριβες , αλλά ! ειχαν καταπληκτικο μαυρο και σημεια οπως σκιες χρωματα ταχυτητα πλανου γκρι και γενικα σε δυσκολα πλανα ηταν το κατι αλλο καταπληκτικες αλλα....οτι πληρωνεις παιρνεις 5000 ευρωπουλα ! σε συγκριση με την panasonic 42px80(hd) και 42pz70e(Fhd) αλλα οι δυο panasonic ηταν καταπληκτικες στο κοκκινο - μπλε και πρασινο καθαρες χωρις να μπαινει το ενα χρωμα μεσα στο αλλο μονο οταν εδειχναν ανθρωπο τα εκαναν ψιλομπαχαλο στους τονους του δερματος...η hdready πιο τονισμενη και καθαρη ενω η FHD καθαρη με πιο απαλα χρωματα με dvd απο την ιδια πηγη.... αυτα σημερα θα παω να δω τις καινουργιες samsung και την 50αρα panasonic νεωτερα το βραδυ !

Last edited:
Eγώ σου λέω τί είδα με τα μάτια μου....πες κι εσύ τι βλέπεις και όχι τι σου (μας) λένε ότι πρέπει να δεις. Εκτός αν δεν έχεις δει και αναπαράγεις εντυπώσεις άλλων και τεχνικά στοιχεία από μάνουαλ. Χρήσιμα και αυτά, αλλά δεν λένε όλη την αλήθεια.
Και ξαναλέω : Στην γρήγορη κίνηση οι LCD θολώνουν, ακόμα και οι εξαιρετικές όπως η Χ, ακόμα και σε bluray και το είδα με τα μάτια μου. Και η φυσικότητα των χρωμάτων της συγκεκριμένης πλάσμα που την αγόρασα ΜΕΤΑ από πείραγμα δύο ωρών δίπλα στη ναυαρχίδα της Σόνυ με το ίδιο σήμα ήταν κατά πολύ ανώτερη. Πού υπερτερούσε η Σόνυ; Στην μέγιστη φωτεινότητα και στο 3:2 pulldown. Αυτά. Πουθενά αλλού. Πόσο κάνει η μία και πόσο η άλλη; Άστο καλύτερα.

Τα ελαττώματα των LCD βγάζουν μάτι. Γι' αυτό και προτίμησα την SXRD από την αντίστοιχη τότε Χ2000, και την LG τώρα από τις αντίστοιχες LCD.
Παντως δεν ειδα να παραθετεις ουτε ΜΙΑ αποψη ειδικου ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ που να συμφωνει μαζι σου.Εγω θετω κατι απο σχετικα αξιοπιστη πηγη>http://www.hdtvtest.co.uk/selector.php
Δικια μου αποψη μετα απο ενασχοληση 2 μηνων> A656 k PX80.
Aν ηθελα να την κρατησω για 10 χρονια θα επαιρνα μια απο Χ3500 κ PDP-LX5080 σιγουρα.