Plasma-δίλημμα: Panasonic G20 ή Samsung C7000;

TheSaint

New member
11 May 2010
10
Γεια σας παιδια Γιωργο με λενε καινουργιος στο φορουμ. Συνγχαρητηρια για το πολυ χρησιμο φορουμ που δημιουργησατε :2thumb22sup:.

Μετα απο αρκετο ψαξιμο ειχα καταληξει στην G20 στις 50 ιντσες...
...μεχρι που εμαθα βεβαια για την συγκεκριμενη plasma της Samsung.
Τι εστι G20 περιπου το ξερω (βοηθησε και το φορουμ πολυ...) αλλα με C7000 δεν ξερω ακομα τι ακριβως παιζει γι'αυτο θα θελα να κανω μερικες ερωτησεις.
Καταρχας αν εχουμε νεοτερα για το ποτε ερχεται η TV στην Ελλαδα, θελω να προλαβω το μουντιαλ βλεπεται :blush:.
Τελικα θα χει ενσωματωμενο Wifi η συγκεκριμενη? Υπαρχουν πουθενα μετρησεις για τα επιπεδα contrast? Απο συμβατοτητα σε DLNA και USB πως τα παει (AVI,MKV,MP3,DTS...)? Χρησιμοποιω ενα NAS και απο κει streamaro αρχεια, υπαρχει περιπτωση να χω καποιο προβλημα στην συνδεση με την TV? Η βαση της ειναι περιστρεφομενη 180 [FONT=&quot]°[/FONT] (μην γελατε παιζει ρολο :laugh:)? της G20 νομιζω δεν περιστρεφεται καθολου. Συμπεριλαμβανονται καθολου 3D γυαλια στην συσκευασια ή οχι?

Αν πληρει ολα τα παραπανω νομιζω αποτελει δυνατο αντιπαλο της G20. Αν ειναι να παρω ξεχωριστο media player και Wifi (και βαση :P) για G20 μανι μανι ανεβαινει το budget 200++ . Η εικονα της σιγουρα δεν θα ναι τοσο καλη οσο της G20 αλλα αν ειναι κοντα (το ιδανικο ειναι να προλαβω να τις συγκρινω σε καποιο καταστημα) θα επιλεξω μαλλον την C7000.

Ευχαριστω εκ των προτερων :silly:.

Υ.Γ. Postara εδω αντι στο 'Αγορα τηλεορασης' λογο των ερωτησεων που αφορουν κυριως την C7000 δεν ξερω αν εκανα καλα :smash:

Last edited:
Αγαπητέ φίλε τα έχεις μπερδέψει λίγο. 3d από την panasonic είναι μόνο η vt20.
Τώρα σχετικά με τα δύο μοντέλα πρέπει να ξέρεις με δυο λόγια τα εξής: Αν είσαι παράξενος και έχεις σαν προτεραιότητα την ποιότητα στην εικόνα, πας κατ ευθεία στην panasonic. Αν σε ενδιαφέρει και η εμφάνιση και παραβλέψεις κάποια μικροπροβλήματα της τεχνολογίας lcd, κοιτάς την c7000. Όμως λόγω του ότι δεν δίνεις κάθε μέρα δύο και κάτι χιλιάρικα για μια συσκευή κοίτα καλύτερα τα αντίστοιχα post και θα αποκτήσεις καλύτερη άποψη για τις δύο διαφορετικές τεχνολογίες.

Sory, έχεις απόλυτο δίκιο. Και αν κρίνουμε από τα περυσινά μοντέλα της samsung πρέπει και η c7000 να είναι αρκετά καλή. Την περίμενα και εγώ, αλλά κατέληξα τελικά στην vt που εκτός των άλλων την προτίμησα και για τον hd δορ. δέκτη.

the Saint πληροφορίες για την G20 μπορείς να βρείς εδώ :
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=58830
θα σου αναφέρω τα αρνητικά, μιας και τα θετικά και των δύο είναι πολλά_
έχει πρόβλημα με τα floating blacks

Για την Samsung:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=59802
η PS50C7000 έχει παρουσιάσει προβλήματα στο 3d με τον συγχρονισμό των γυαλιών & το crosstalk και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη.

Ευχαριστω για την απαντηση soundholics. Ναι τα floating blacks ειναι προβλημα, ενας ακομα λογος που τινω προς C7000. Βεβαια και η C7000 ακουγεται οτι εχει το φαινομενο του buzzing αλλα οι αποψεις διιστανται...
Το 3D να σου πω την αληθεια δεν με απασχολει ιδιαιτερα...απλα απο περιεργια πιο πολυ θα το δοκιμαζα, αν πεσει η τιμη των γυαλιων βεβαια ή βρω κανα καλο πακετο μαζι με TV (απορω που δεν υπαρχουν ηδη, ή πολυ κακο μαρκετινγκ κανουνε ή το 3D ειναι τοσο χαλια που καλυτερα να μην το δεις καθολου :silly:)

Πιο πολυ το πως αποδιδει SD και HD υλικο με νοιαζει αλλα και τα features. Στην εικονα απο μαυρο απ'οτι ειδα και στο αλλο thread, νορμαλ πραγματα ουτε κρυο ουτε ζεστη. Απο αποδοση χρωματων, contrast κτλ. δεν ξερουμε ακομα τιποτα ετσι?
Απλα αυτο περιμενω να μαθω για να κανω την παραγγελια. Αν ειναι κοντα σε εικονα σε σχεση με G20 παω για την C7000 αλλιως G20.

Υ.Γ καλα ρε παιδια πως δικαιολογειται τετοια διαφορα τιμων? http://www.skroutz.gr/s/264711/Sams...from=suggest&keyphrase=Samsung+PS50C7000+50''
Απο 1439 το ενα, 1720 το αλλο ? :stupid:

Οπως στις LCD η Panasonic δεν φτανει τις Samsung ετσι και στις πλασμα συμβαινει το αντιθετο...

Βεβαια σε σχεδιασμο οι Samsung πλασμα ειναι καλυτερες αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα...

@TheSaint
Πράγματι υπάρχει μεγάλη διαφορά τιμών, που συνήθως συναντιέται στις μεγάλες αλυσίδες. Θα περίμενε κανείς να έχουν οικονομικότερες τιμές λόγω μαζικής εμπορίας, εν τούτοις το κόστος της διατήρησης καταστημάτων μάλλον είναι πολύ μεγάλο.
Καλά κάνεις που δεν σε ενδιαφέρει το 3d γιατι θα αλλάξει πολύ με αυτό που θα βλέπουμε σε 3-4 χρόνια. Το έγραφα σε ένα φιλο και παλιότερα και ότι χρειάζεται 1,4 HDMI και ότι αυτά που θα δούμε στο μέλλον δεν έχουν σχέση με τις φετινές σειρές, και δεν το δεχόταν με τίποτα, να δω τώρα τι θα λέει...

@yperion
όλες σχεδόν οι τηλεοράσεις LCD είναι καλύτερες από τις αντίστοιχες Panasonic
για τις φετινές πλάσμα έχω την εντύπωση ότι η C7000 θα'χει καλύτερο scaler αλλά χειρότερο μαύρο. Μένει να το διαπιστώσουμε...

Οπως στις LCD η Panasonic δεν φτανει τις Samsung ετσι και στις πλασμα συμβαινει το αντιθετο...

Βεβαια σε σχεδιασμο οι Samsung πλασμα ειναι καλυτερες αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα...

Συνεχίζοντας τη διπλή συνεπαγωγή σου(για samsung-lg αντίστοιχα), υποθέτω ότι η TX-P42C2E(κράχτης του ELECTRONET btw) είναι καλύτερη από την PJ350.(Μοντέλα 2010, 1024 Χ 768, κι εννοείται για απόδοση σε SD τηλεοπτικό)Συμφωνείς ??? Λογικά,υποτίθεται,ότι αυτές πρέπει να προσεγγίζουν περισσότερο τις CRT.Τις έχει δει κάποιος σε SD τηλεοπτικό ??? Όπου το ζήτησα μου το αρνήθηκαν......

Παροτι πηγα σε μερικα καταστηματα τις τελευταιες δυο ημερες δεν ειδα την PJ πουθενα , οι περυσινη σειρα PQ παντως ηταν στα ιδια επιπεδα με την Χ10...

Η 42U10 που εχει ο πεθερος μου δειχνει καλυτερα σε τηλεοπτικο σημα απο μια Philips 29" CRT που εχει σε αλλο χωρο , και οι δυο τηλεορασεις ειναι συνδεδεμενες με την ιδια εγκατασταση (κεντρικη κεραια)...

Ειναι αληθεια αυτο αλλα με ψιλοαπογοητευσε η Panasonic φετος. Περσι ελεγα αντε να περιμενω G20 εστω και το design να χει αλλαξει αξιζει, αλλα λιγα πραγματα αλλαξαν τελικα.
Ας κανουμε μια γρηγορη συγκριση...
Samsung PS C7000:
Θετικα:
+Design
+Media play (MKV,DTS,AC3,AVI)
+Γενικα η Samsung υποστηριζει καλυτερα τα προιοντα της (firmware ktl.)
+Internet (εχω ακουσει οτι εχει καλυτερες υπηρεσιες)
+3D, 2D -> 3D (μικρο + εδω...)
Αρνητικα:
-Εικονα μαλλον χειροτερη σε σχεση με G20 (αυτο μενει να δουμε αν ειναι πολυ μεγαλο η πολυ μικρο πλην...)

Τα αντιθετα πανε για G20. Με λιγα λογια ολα εξαρτωνται απ'την διαφορα στην ποιοτητα της εικονας γιατι στα αλλα ειναι καλυτερη η C7000. Δυστηχως ο μονος τροπος για να κρινεις αντικειμενικα αν η C7000 αξιζει τα επιπλεον features για χαρη της ποιοτητας εικονας ειναι να την δεις μαζι με G20 στις ιδιες συνθηκες πραγμα που ειναι δυσκολο αν ειναι να προλαβω μουντιαλ (:award:) οποτε θα βασιστω στις μετρησεις και τις γνωμες.
Ευπροσδεκτος να προτεινει και κατι αλλο οποιος θελει.

ps soundholics εχεις κανει παραγγελια? σου χουν πει ποτε θα την φερουν την TV?

Για όποιον,τυχόν,ενδιαφέρεται entry level PJ350 παίζει καθημερινά BR ντοκυμαντέρ από το βασίλειο των ζώων στα ELECTOWORLD Συγγρού και Γλυφάδας.Για την ιστορία η τιμή της στα 444 ευρώ και μάλιστα σε 40 άτοκες δόσεις.Μέτρια εικόνα (πολύ χαμηλή φωτεινότητα-αντίθεση,με πέπλο θολούρας, και ελάχιστη πληροφορία) σε σχετικά φωτεινό-βέβαια-περιβάλλον. Οι αντίστοιχες Χ10 και φετινές Χ20,αν μη τι άλλο, θα είναι ανθεκτικότερες σε burn-in, IR και 13 γενιάς........

και εγω ειμαι αναμεσα στισ 2 ποια ειναι γνωμη σας αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι το σαλονι μου ειναι πολυ φωτεινο και η tv παιζει ολη μερα κυριως τηλεοπτικο σημα.θα εχω προβλημα με τον εντονο φωτισμο?

Εγω μετα απο πολυ σκεψη και ψαξιμο στο φορουμ κατεληξα στην PS50C7000 στα 1440 ευρω..Η αληθεια ειναι οτι δεν την εχω δει ζωντανα, αλλα ειδα την PS50C6500 που δεν ειναι 3D. Την ειδα πλαι στην G20 αλλα και την VT20 στο PUBLIC πειραια..Η εικονα της C6500 μου μοιαζει αρκετα καλη,με ικανοποιει πιστευω.Υπαρχει ισως μια διαφορα με την G20,οχι τοσο μεγαλη ομως. Η 2D εικονα της VT20 υπερτερει, αλλα εκει που κυριαρχει ειναι στο 3D, συγκριτικα με τις 3D της Samsung! Ωστοσο η τιμη της την κανει απλησιαστη. Θα επαιρνα την C6500, μιας και δεν με τρελαινει το θρι-ντι,αλλα για 200 ευρω παραπανω που κοστιζει η 7000,χαλαλι- αν και πρεπει να συνυπολογισω αλλα 200 για δυο ζευγη γυαλιων, τουλαχιστον! Αλλα το θρι-ντι μπορει να περιμενει..

Εγω μετα απο πολυ σκεψη και ψαξιμο στο φορουμ κατεληξα στην PS50C7000 στα 1440 ευρω..Η αληθεια ειναι οτι δεν την εχω δει ζωντανα, αλλα ειδα την PS50C6500 που δεν ειναι 3D. Την ειδα πλαι στην G20 αλλα και την VT20 στο PUBLIC πειραια..Η εικονα της C6500 μου μοιαζει αρκετα καλη,με ικανοποιει πιστευω.Υπαρχει ισως μια διαφορα με την G20,οχι τοσο μεγαλη ομως. Η 2D εικονα της VT20 υπερτερει, αλλα εκει που κυριαρχει ειναι στο 3D, συγκριτικα με τις 3D της Samsung! Ωστοσο η τιμη της την κανει απλησιαστη. Θα επαιρνα την C6500, μιας και δεν με τρελαινει το θρι-ντι,αλλα για 200 ευρω παραπανω που κοστιζει η 7000,χαλαλι- αν και πρεπει να συνυπολογισω αλλα 200 για δυο ζευγη γυαλιων, τουλαχιστον! Αλλα το θρι-ντι μπορει να περιμενει..

Καλορίζικη, να βλέπεις και να ακούς μονο καλά πράγματα σε/από αυτή.
Για παράδοση πότε σου είπαν?

ps soundholics εχεις κανει παραγγελια? σου χουν πει ποτε θα την φερουν την TV?

Δεν έχω κάνει ακόμη παραγγελία.
Περιμένω να την δω με τα δικά μου μάτια, πριν προχωρήσω και ελπίζω να γίνει πριν ξεκινήσει το mundial :-)
εσύ την έχεις παραγγείλει?
Τι ξέρουμε από ημέρες παραδοσης?