Plasma & HTPC γίνεται;

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Με βάση τους κινδύνους που υπάρχουν για τις τηλεοράσεις πλάσμα από τις στατικές εικόνες μπορούμε να πούμε οτι είναι παρακινδυνευμένο να χρησιμοποιηθεί TV Plasma ως οθόνη για HTPC;
Ποιά ακριβώς λειτουργία μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την τηλεόραση;
Τα παιχνίδια;
Η αναπαραγωγή Video;
Οι ρυθμίσεις πιθανόν για το HTPC;(το περιβάλλον των Windows)
To σερφάρισμα στο Internet;
Ή μήπως τίποτα από τα παραπάνω;
Είναι απαγορευτικό το ζευγάρωμα του HTPC με μια τηλεόραση plasma ή όχι;

Να βάλει σε κίνδυνο? Δεν νομίζω τίποτα απο αυτά.
Το htpc μου βλέπει κανονικά τoν Denon 2308 που έχω συνδέσει το hdmiout (και πάνω σε αυτόν την πλάσμα) και βλέπει τα σωστά τι υποστηρίζει και τί όχι. Δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα

το μοναδικο που μπορω να σκεφτω εχει να κανει με το burn in κιαυτο γιατι το gui (των windows,linux η οτι αλλο)του υπολογιστη ειναι στατικο στην οθονη στα ιδια σημεια συνεχεια.δεν ξερω ομως κατα ποσο αληθευουν αυτα που λενε για το burn in στις plasma.

Για μισό λεπτό.
Αν ανοίξεις μια σελίδα στο internet και παραμείνεις εκεί για κανένα μισάωρο για να τη διαβάσεις ας πούμε δεν υπάρχει κίνδυνος;

Απάντηση: Re: Plasma & HTPC γίνεται;

το μοναδικο που μπορω να σκεφτω εχει να κανει με το burn in κιαυτο γιατι το gui (των windows,linux η οτι αλλο)του υπολογιστη ειναι στατικο στην οθονη στα ιδια σημεια συνεχεια.δεν ξερω ομως κατα ποσο αληθευουν αυτα που λενε για το burn in στις plasma.

Με τα λογότυπα των καναλιών δεν είναι το ίδιο;

Re: Απάντηση: Re: Plasma & HTPC γίνεται;

Με τα λογότυπα των καναλιών δεν είναι το ίδιο;
το ιδιο ειναι και μαυτα ναι.ετσι κιαλλιως δε μιλαμε για μισαωρο ομως,αμα ηταν να καιγονται ετσι σε μιση ωρα,θαχε γεμισει ο τοπος πεταμενα πλασματα:D
η σελιδα που θα ανοιξεις δεν ειναι προβλημα εκει θα κουνας πανω κατω με σκρολ κτλπ.οι μπαρες ομως με το μενου του εξπλορερ π.χ αν εισαι στο ιντερνετ 2,3 ωρες καθημερινα,η το σταρτ και η τασκμπαρ δεν ξερω κατα ποσο μπορει να επηρεασουν...

Last edited:
υποθετω πως αν η φωτεινοτητα ειναι χαμηλωμενη δε θαχει προβλημα.ετσι κιαλλιως για να πω την αληθεια δεν πιστευω οτι ειναι τοσο ευαισθητες.απλα για το "φυλαγε τα ρουχα σου"λεω τωρα.

Oι πλασμα 42" εχουν αναλυση 1024x768 που αντιστοιχει σε καδρο 4:3 και απο οτι εχω διαβασει πολλοι παραπονιουνται οτι βγαινει παραμορφωμενη η εικονα απο PC.

Δεν το εχω δει με τα ματια μου ομως για να ξερω ακριβως τι γινεται.

Δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Εγω και με την πρωτη πλασμα LG42αρα που ειχα συνδεσει το κομπιουτερ με dvi,αλλα και με την KURO 428XD με hdmi που εχω τωρα,σερφαρω κανονικα στο ιντερνετ,με αναλυση 1024Χ768 και δεν εχω προβλημα.Εξαλλου μιση ωρα να διαβαζεις μια σελιδα,το βλεπω πολυ.Αν τωρα το εχεις αφησει και ασχολεισαι με κατι αλλο,εχω βαλει και την προστασια οθονης στο τριλεπτο και ειμαι οκ.