Plasma ή LCD; Τελική ευθεία

Busoni

Supreme Member
5 July 2006
3,290
Αθήνα - Χολαργός
Είμαι στην τελική επιλογή TV με budget στα 700. Οι δυνατες επιλογές είναι:
1. Panasonic 37PX8E
2. Sony 32s3000
3. Samsung 32R86B

Φυσικά προτιμώ 37", αν όμως δεν με ικανοποιεί η εικόνα της σε αυτά τα λεφτά προτιμώ να παω σε 32" καλύτερη εικόνα παρα να συμβιβαστώ στην εικόνα για τις περισσότερες ίντσες(βλ. 37PFL3312...). Η Panasonic απλά ειναι ενα επίπεδο πάνω σε κίνηση, μάλλον λόγω των 100Hz. Σε HD και SD περιεχόμενο επίσης με ικανοποιεί. Το μόνο μείον ειναι το ελαφρύ σκοτείνιασμα στην εικόνα που με χαλάει λίγο, κυρίως σε σήμα TV. Mπορώ να το κάνω λιγότερο αισθητο; Στα μαγαζιά άλλωστε ούτε τις ρυθμίζουν, ούτε εχουν καλό τηλεοπτικό σήμα.

Κι αλλη μια ερώτηση....Τι διαφορα εχει η 37PX8E από την 37PX80E;

Όταν είδα τον τίτλο το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό ήταν πως θα αρχίσει πόλεμος πάλι -bye-

Ευτυχώς σε αυτή την κατηγορία τιμής οι πλάσμα δεν έχουν αντίπαλο οπότε προβλέπεται εύκολη επικράτηση της Panasonic που εκτός από μεγαλύτερη είναι και ποιοτικότερη. Στο σπίτι όχι απλά δεν θα είναι αισθητό το σκοτείνιασμα, αλλά θα βλέπεις και με μικρότερη φωτεινότητα από αυτή στα μαγαζιά χωρίς πρόβλημα.

Για το τελευταίο ερώτημα:

#932-#933 Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

Last edited:
Απάντηση: Re: Plasma ή LCD; Τελική ευθεία

Όταν είδα τον τίτλο το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό ήταν πως θα αρχίσει πόλεμος πάλι -bye-

Ευτυχώς σε αυτή την κατηγορία τιμής οι πλάσμα δεν έχουν αντίπαλο οπότε προβλέπεται εύκολη επικράτηση της Panasonic που εκτός από μεγαλύτερη είναι και ποιοτικότερη. Στο σπίτι όχι απλά δεν θα είναι αισθητό το σκοτείνιασμα, αλλά θα βλέπεις και με μικρότερη φωτεινότητα από αυτή στα μαγαζιά χωρίς πρόβλημα.

Για το τελευταίο ερώτημα:

#932-#933 Panasonic TH-42PX80E: Ξανατριπλάρει και ξανασκοράρει!!!

+1

Tην Panasonic θα διαλεγα.

Ειναι πολυ καλη επιλογη για τα λεφτα της ειδικα σε SD.

Βεβαια εχει λιγο ξεπερασμενο σχεδιασμο και σε HD ειναι απλως λιγο πανω του μετριου αλλα στα λεφτα αυτα μην εχουμε απαιτήσεις.

Tην Panasonic θα διαλεγα.

Ειναι πολυ καλη επιλογη για τα λεφτα της ειδικα σε SD.

σε HD ειναι απλως λιγο πανω του μετριου αλλα στα λεφτα αυτα μην εχουμε απαιτήσεις.

αφου μπορεις και διακρινεις διαφορες σε hd στις 37" και σε μια λογικη αποσταση για παραδειγμα δυο μετρων...τι να πω?
οτι εγω δεν βλεπω τιποτα.
εδω κανανε τεστ σε προβολεις 720p και 1080p και τα αποτελεσματα ειναι γνωστα.

Είμαι στην τελική επιλογή TV με budget στα 700. Οι δυνατες επιλογές είναι:
1. Panasonic 37PX8E

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23804&page=152

post # 1.519

czoun: Φίλε Messenger......μόλις γύρισα από έναν φίλο μου, με τον οποίο όπως είχα αναφέρει το πρωί, θα πηγαίναμε στο MEDIA στο ποτάμι για την 37ΡΧ8....ο οποίος διέθετε μόνο 650 για αγορά τηλεόρασης.....

...δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό που θα κάνω, αλλά θα σας περιγράψω την εξέλιξη της αγοράς της 37ΡΧ8....

czoun: Καλημέρα, ενδιαφέρομαι για την αγορά της 37ΡΧ8, που έχετε 649 στο φυλλάδιο, είναι ετοιμοπαράδοτη...???

ΠΩΛ: Μάλιστα, μετρητά....κάρτα....δόσεις....?????

czoun: Μετρητά, τυλίξτε μία να την πάρουμε γιατί έχει EURO το βράδυ...αλλά....μισό λεπτό....τώρα που είπατε δόσεις...... το Π***** την έχει ίδια τιμή..... 649 ...εως 24 άτοκες δόσεις....άστο θα την πάρω από εκεί...εκτός αν μου κάνετε κάτι καλύτερο...

ΠΩΛ: Μισό λεπτό να πάρω το Δ/ντή.......μπλα, μπλα,....ψου, ψου, ψου, (με το Δ/ντή)....κατεβείτε στο Ισόγειο και ζητήστε τον Κο ΤΑΔΕ....

Κατεβαίνω λοιπόν στο Ισόγειο και βρίσκω τον Κο ΤΑΔΕ....(ευγενέστατος και γάτα)...

Δ/ντής: Που τη βρήκες 649 με 24 άτοκες.....????

czoun: Π*****......

Δ/ντής: Είσαι σίγουρος....????

czoun: Άνοιξε το ΙΝΤΕΡΝΕΤ...και μπες στην ιστοσελίδα....

Δ/ντής: (Ανοίγει....κοιτάει)......609 μετρητά μου λέει..... είσαι....????

czoun: Τύλιξε μία να φύγουμε....

Την πήραμε λοιπόν 609 ...πήγαμε στο σπίτι του φίλου...και την εγκαταστήσαμε.....με όλες τις απαραίτητες συνδεσμολογίες των περιφερειακών συσκευών....συμπέρασμα....?????

ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΒΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΟΝΤΕΛΟ 2008...... 37" ΜΕ 609 .......ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΔΩΡΟ!!!!!
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23804&page=153

post # 1.546

czoun: Προσωπική μου άποψη είναι ότι...σε καμία περίπτωση...δεν πρέπει να έχουμε ως παράδειγμα την απόδοση μιας τηλεόρασης, όπως την βλέπουμε στα stand των καταστημάτων...οποιαδήποτε τηλεόραση επιλέξουμε...από την πιο φτηνή, έως την πιο ακριβή....στο σπίτι μας θα παίζει 100% καλύτερα...τώρα θα μου πεις ότι δεν έχουμε και άλλο μέτρο σύγκρισης...συμφωνώ...αλλά το παραπάνω πρέπει να το έχουμε πάντα ως υποσημείωση...

Α) Οι διαφορές μεταξύ της ΡΧ8 και της ΡΧ80...σε τηλεοπτικό σήμα...για μένα δεν ήταν τόσο αισθητές...να λάβεις υπόψη σου....ότι η ΡΧ8 του φίλου είχε 3 ώρες λειτουργίας και η δικιά μου έχει 900...δεδομένου ότι με την πάροδο του χρόνου η εικόνα βελτιώνεται..τότε και οι διαφορές θα ελλατώνονται...νομίζω ότι ο φίλος μου, δεν θα μπορούσε να πάρει τίποτα καλύτερο σε 37"...η τιμή των 609 (για μένα)....είναι ξεφτίλα για αυτό που σου προσφέρει η τηλεόραση.

Β) Οι προτιμήσεις του καθενός μας διαφέρουν στο τρόπο που θέλουμε να βλέπουμε τηλεόραση...για μένα ...σωστός τρόπος είναι να βλέπουμε και να ρυθμίζουμε την τηλεόραση μας....όπως μας ικανοποιεί.....βέβαια υπάρχουν και κάποια πρότυπα για αυτές τις ρυθμίσεις.....και αυτά όμως είνα μία γενική γραμμή....οι περισσότεροι μόλις τα εφαρμόσουν, απογοητεύονται και δεν δίνουν ένα χρονικό περιθώριο στα μάτια τους να συνηθίσουν....για φαντάσου να ήταν όλες οι τηλεοράσεις στα stand ρυθμισμένες κοντά στο D65...πόσοι θα μιλάγαν για φωτεινή και λαμπερή εικόνα...????

Γ) Γενικά δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε τηλεοράσεις με διαφορετική τιμή και διαφορετικές διαστάσεις ....στη περίπτωσή σου ρωτάς για .....37ΡΧ8 - 609 / 37ΡΧ80 - 840 / 40ΖF355 - 1.530 ....

.....ανάμεσα σε 37ΡΧ8 και 37ΡΧ80 με τη διαφορά στα 230 , θα μου ήταν πολύ δύσκολο να αποφασίσω, αλλά μάλλον θα πήγαινα σε 37ΡΧ8...

....για 42ΡΧ8-870 και 42ΡΧ80-990 , ασυζητητί θα πήγαινα σε 42ΡΧ80...

...ενώ ανάμεσα σε οποιαδήποτε 37" τηλεόραση της αγοράς και την 40ZF355, θα προτιμούσα την 40ZF....αρκεί να μην έσκαγα για το 1.500άρι

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ....-bye-

Παίδες ευχαριστώ... Με βγάζετε από μεγάλο μπέρδεμα.
Η TV θα παει στο σπίτι των γονέων, οπότε το HD δεν είναι πρώτο μέλημα.
Είδα το Spiderman από συμβατικό DVD, κάνοντας δοκιμές, κι εμεινα πολύ ευχαριστημενος.... Καμία σχέση δεν ειχε η εικόνα με τις LCD της ιδιας κατηγοριας τιμης.

Οπότε αυριο με βλέπω να εκταμιεύω υπέρ της Panny ;)

Υ.Γ Υπάρχει κανενας οδηγος για ρυθμίσεις χρωματων, tweaks κλπ ή θα τα βγάλω πέρα και μόνος μου;

@ czoun :grinning-smiley-043

Στα Καρφουρ λέω στην υπάλληλο να μου βαλει τηλεοπτικό σήμα σε μια TV... Kαι μου απαντα: "Αυτή είναι η ανάλυσή της, στο σπίτι σου θα παίξει καλά"...Και της είπα οτι αν γινόταν να τις παίρνω στο σπίτι μου δεν θα εμπαινα στον κόπο να την ρωτήσω. Η συμπεριφορά των υπαλλήλων στις πωλήσεις LCD ταιριάζει περισσότερο σε πώληση κομοδίνων...

αφου μπορεις και διακρινεις διαφορες σε hd στις 37" και σε μια λογικη αποσταση για παραδειγμα δυο μετρων...τι να πω?
οτι εγω δεν βλεπω τιποτα.
εδω κανανε τεστ σε προβολεις 720p και 1080p και τα αποτελεσματα ειναι γνωστα.

Να πω τι εννοω.

Αν δει καποιος PX70 να παζει BluRay και στη συνεχεια M86 (που εχει παρομοια τιμη) τοτε η εικονα της δευτερης τον κερδιζει αμεσως λογω του sharpness που εχει η εικονα της δευτερης.

Αυτο δεν εχει να κανει μονο με την αναλυση αλλα με τον πιο αναλογικο χαρακτηρα των πλασμα που εχουν μια ταση να κανουν την εικονα πιο soft.

Re: Απάντηση: Re: Plasma ή LCD; Τελική ευθεία

Να πω τι εννοω.

Αν δει καποιος PX70 να παζει BluRay και στη συνεχεια M86 (που εχει παρομοια τιμη) τοτε η εικονα της δευτερης τον κερδιζει αμεσως λογω του sharpness που εχει η εικονα της δευτερης.

Αυτο δεν εχει να κανει μονο με την αναλυση αλλα με τον πιο αναλογικο χαρακτηρα των πλασμα που εχουν μια ταση να κανουν την εικονα πιο soft.

Φίλε Rivers αυτο ίσως ειναι και θέμα γούστου... Για παράδειγμα, έβλεπα μια Samsung PS50C96H να παίζει BluRay δίπλα σε 42αρες Τοshiba, LG και Samsung LCD. Ναι μεν ηταν πιο soft η εικονα της plasma οθονης, νομιζω ομως οτι εδειχνε πιο φυσικη. Αυτο το σουπερ-γυαλιστερο HD στις LCD καμια φορα δείχνει λιγο ψεύτικο, πάντα κατα την γνώμη μου.

Υ.Γ. Μην αρχίσετε τα flames plasma vs. LCD....απλα καταθέτω την γνώμη ενος άπειρου, υποψήφιου αγοραστη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Plasma ή LCD; Τελική ευθεία

Αυτο το σουπερ-γυαλιστερο HD στις LCD καμια φορα δείχνει λιγο ψεύτικο, πάντα κατα την γνώμη μου.

Υ.Γ.

επειδη την m86 ηταν υποψηφια για αγορα περισυ,ακριβως αυτο ηταν που δεν μου αρεσε.
μπορει να φαινεται εντυπωσιακο στην αρχη αλλα βλεποντας την για λιγο μου φανηκε και εμενα ψευτικο.
σε αλλους αυτο αρεσει.

υ.γ ο εχθρος ειναι εδω και πρεπει να τον καταστρεψουμε :violent-smiley-008::violent-smiley-030::rifle::behead::hanged::flipout:

Περί ορέξεως......κολοκυθόπιτα!!!!

Καλό και σωστό είναι αυτό που μας ευχαριστεί....για αυτό υπάρχει πληθώρα επιλογών...για να ικανοποιούνται όλοι.

Μετρήστε άλλον ενα πανευτυχή κάτοχο της PX8E... Aπο το απόγευμα που παίζει κάθομαι και την απολαμβάνω, παρόλο που δεν ειμαι τηλεορασάκιας. DVD και HD δεν παίξαμε ακόμα κι εκεί περιμένω μεγαλύτερη έκπληξη.

Όσοι σκέφτεστε για 37", πηγαίνετε με κλειστα μάτια στην PX8E... Ακόμα και για +100 ευρώ από την τιμή της παίζει καταπληκτικά. A, στο σπίτι παίζει όντως ασύγκριτα καλύτερα από τα μαγαζια. Οι ενδοιασμοί που είχα για το "σκοτείνιασμα" σε σχέση με τις LCD έχουν πάει περίπατο... ;)

Re: Απάντηση: Re: Plasma ή LCD; Τελική ευθεία

Να πω τι εννοω.

Στο plaisio στουρναρη η px80 ειχε καλυτερη ποιοτητα στα hd videos που παιζανε απο τις πιο ακριβες lcd των 2000 ευρω.
κανε μια βολτα να το δεις και απο κοντα απο μονος σου

Ευρωπαϊκή καταναλωτική στάση απέναντι στις τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης έκθεση έρευνας
This report presents research into consumer attitudes to plasma and LCD TVs. Η παρούσα έκθεση παρουσιάζει την έρευνα για τις στάσεις των καταναλωτών για το πλάσμα και LCD τηλεοράσεις. Built around a side-by-side comparison of a range of Plasma and LCD models at locations in the UK, France, Germany, Italy, Spain, Sweden, Holland and Russia the findings provide the first authoritative analysis of how end users rate the two technologies. Είναι χτισμένο γύρω από ένα side-by-side σύγκριση του φάσματος των Plasma και LCD μοντέλα σε τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία και Ρωσία τα ευρήματα παρέχουν την πρώτη εμπεριστατωμένη ανάλυση του τρόπου με τον οποίο οι τελικοί χρήστες ποσοστό των δύο τεχνολογίες. The study was commissioned by Panasonic and Pioneer. Η μελέτη ανατέθηκε από την Panasonic και Pioneer.

Δημοσιεύθηκε από Synovate 2007

http://www.google.com/translate?u=h...acts.eu/facts/size/&hl=el&ie=UTF8&sl=en&tl=el

να τα βλεπουνε μερικοι που αμφισβητουνε την τεχνολογια των plasma
Φυσικα αυτα ειναι γνωστα αν απευθυνεις σε ειδικα καταστηματα και ρωτησεις ανθρωπους που ασχολουνται με αντικειμενο και δεις απο κοντα τις τηλεορασεις.
Οι περισσοτεροι εχουν αγνοια και ψωνιζουνε με βαση την διαφημιση και οτι τους λενε οι περισσοτεροι πωλητες μεγαλων αλυσιδων χωρις να κανουνε λεπτομερη ερευνα αγορας γιαυτο βλεπουμε μια τεχνολογια σαν την lcd να υπερτερει σε ΠΩΛΗΣΕΙΣ της plasma εστω και αν ειναι πολυ χειροτερη.
Το μαρκετιγκ κανει θαυματα :BDGBGDB55: