Plasma η led lcd για το σαλόνι

steliostdm

New member
7 November 2010
8
Ήρθε η ώρα για την αγορά της τηλεόρασης στο σαλόνι μετά από την 7ετη συμβίωση με μια CRT sony 32FQ85 λόγω βλάβης (τέταρτη σε 7 χρόνια) η όποια σαν εικόνα στα αναλογικά με είχε αφήσει ικανοποιημένο αλλά τώρα με το ψηφιακό σήμα βλέπω ότι ο ανταγωνίσιμος έχει φύγει μπροστά έχοντας μια 26 lcd στο υπνοδωμάτιο.
Όπως και η περισσότερη εδώ στο forum βλέπω ότι έχουμε περίπου τα ίδια ερωτήματα τα όποια είναι plasma vs lcd και ποια είναι η ιδανική θέση απόσταση για τον χώρο που έχω.
Διαβάζοντας τις απαντήσεις που βλέπω στο forum συμπεραίνω ότι η τηλεόρασης plasma έχουν πιο κινηματογραφική εικόνα με τους οποίους συμβιβασμούς συνεπάγεται και η lcd είναι ένα γενικής χρήσης monitor.
Τώρα για την απόσταση εξαρτάται κυρίως και το υλικό που θέλεις να βλέπεις για το εάν θα ακολουθήσεις τα διάφορα standard που υπάρχουν THX κλπ.
Έχοντας μια 10+ στον χώρο που λέγεται home cinema καθώς επίσης και στον χώρο της τεχνολογίας λόγω δουλειάς θα ήθελα να μοιραστούμε κάποιες απόψεις και να ζητήσω την γνώμη σας πάνω σε αυτό.
Η δική μου εμπειρία μέχρι τώρα μου έχει δήξει ότι η tv και γενικά τα consumer προϊόντα δεν σου αλλάζουν την ζωή που είχες μέχρι να το αποκτήσεις αλλά απορροφούνται μέσα σε αυτή.
Δηλαδή δεν είδα ποιο πολλές ταινίες επειδή αγόρασα το home cinema, απεναντίας μετά την γέννηση των παιδιών μου μπορώ να πω ότι βλέπω πολύ λιγότερες από ότι έβλεπα πριν λόγω ελεύθερου χρόνου. Τα παιδιά δεν τους ενδιαφέρει η κινηματογραφική εικόνα μιας plasma όταν βλέπουν τον σφουγγαράκι στο nickelodeon, αλλά τους ενδιαφέρει να μπορούν να το δουν το πρωί σε ένα φωτεινό δωμάτιο χωρίς αντανακλάσεις.
Έχοντας διαβάσει πολλές απαντήσεις που έχουν δώσει για την τεχνολογία των plasma, και έχοντας κατανόηση τα υπέρ και τα κατά θέλω να ρωτήσω τα εξής για το στρώσιμο μιας plasma tv
Διαβάζοντας ότι χρειάζεται στρώσιμο τις πρώτες 100 ώρες, να παίζει σε zoom χωρίς να δείχνει το λογότυπο σε τηλεοπτικό σήμα παρατηρώ ότι πχ στον κανάλι του antenna χάνεις το 30% της εικόνας. Επίσης πως θα βλέπω ταινίες χωρίς υπότιτλους;
Εγώ και η γυναικά μου πριν με την crt έβλεπα το τηλεοπτικό σήμα με την σωστές πάντα αναλογίες, βάζοντας μαύρες μπάρες στα κανάλια με 4:3 σήμα. Δεν θέλω να έχω το νούμου όταν θα λείπω σε ποια αναλόγια βλέπουν τα παιδιά, και δεν θέλω μουρμούρα από το έτερων ήμισυ ότι πρέπει να τα βλέπουμε όλα σε zoom.
Επίσης 100 ώρες δια του 3 που θα παίζει η τηλεόραση συνήθως μας κάνει ένα μήνα. Βλέπω να πέφτει πολύ κρεβατομουρμούρα και ερώτηση του τύπου τη καλή αγορά είναι αυτή που έκανες.
Συνοψίζοντας θέλω μια ΤV για απόσταση 2.2 εως 2.5 μέτρα σε σαλόνι σε αρκετά φετινό χώρο το πρωί που θα βλέπω 90% τηλεοπτικό σήμα και 10% ταινίες για μένα.
Στο 90% είναι μισό παιδικά προγράμματα και 50% από όλα και εάν γίνεται και αναλογία 4:3 για την σύζυγο. Επίσης επειδή είμαι κομπιουτερακιας θα ήθελα και ένα internet browser.
Σε διαστάσεις είμαι μεταξύ 42 ή 46 ξέροντας ότι το 46 είναι ιδανικό για ταινίες η blue ray αλλά είναι μόνο το 10% της χρήσης που θα κάνει, φοβάμαι σε τηλεοπτικό ο “χατζηνικολάου “ θα είναι κουραστικώς σε αυτή την διάσταση από τα 2.2 μέτρα.
Τέλος το 3D δεν με ενδιαφέρει αλλά εάν η επόμενη αγορά τηλεόρασης θα είναι τα επόμενα 10 χρόνια, η άποψη μου είναι άστο να υπάρχει και μην το χρησιμοποιείς.
Είμαι μεταξύ της Panasonic 46gt30 και της Samsung 46d7000 αλλά λόγω της χρήσης του ιντερνετ ( η μόνη που παίζει flash περιεχόμενο)και της γενικής χρήσης που θέλω μάλλον με κερδίζει η δεύτερη αλλά το κόστος ξεφεύγει πολύ. Το όριο είναι 1200ευρώ.

Ευχαριστώ που συμμεριστήκατε τις απόψεις μου.