Plasma, LED ή Projector?

Age4greeks

New member
2 June 2008
14
Γεια σας συνφορουμίτες. Σκοπεύω να αγοράσω ένα από τα παραπάνω αλλά έχω αδυναμία στο να επιλέξω τι είναι το καλύτερο για την περίπτωση μου. Θέλω λοιπόν να προβάλω σε κλειστό χώρο καφετέριας ως επι το πλείστον αγώνες ποδοσφαίρου.
Τα δεδομένα είναι τα εξής:

1)Ο χώρος είναι τετράγωνος και περίπου 80τετρ.μέτρα
2)Το φυσικό φως είναι σχετικά λίγο στις απογευματινές ώρες (τεχνητό φως από καθόλου ως πάρα πολύ)
3)Οι επιθυμητές ίντσες είναι από 55'' και πάνω για τηλεόραση, ενώ για προτζέκτορα όσο πάει.
4)Μέγιστο κόστος 1500 ευρώ.
5)Σκοπεύω να ενισχύσω την εικόνα με sound bar.
Το ζητούμενο είναι, η όσο γίνετα ποιοτικότερη εικόνα για να γουστάρεις τρελά όταν θα βλέπεις το παιχνίδι.
Θα ήθελα πολύ τις απόψεις σας. Ευχαριστώ.

...πλάτος τοίχου 5+ μέτρα, ύψος οροφής κοντά στα 3,5 μέτρα, απόσταση προβολέα 4-5 μέτρα. Να μην πάω για τηλεόραση 60'' δηλαδή; στον προβολέα δεν θέλω να μπλέξω με το κομμάτι διάρκεια ζωής της λάμπας.

Πόση απόσταση θα έχει ο πρώτος στη σειρά από την οθόνη και πόση ο τελευταίος πίσω?

Μην ανησυχείς για τη λάμπα.....3000 ώρες είναι πολλές ώρες!!

Μου αρέσει που δίνεις προσοχή στην λεπτομέρεια, χίλια ευχαριστώ φίλος. Λοιπόν, ο 1ος θα είναι κοντά στα 2-2,5 και ο τελευταίος 8-9 μέτρα.

Δώσε αν μπορείς 2-3 μοντέλα γιατί ενώ με τις τηλεοράσεις είμαι λίγο ψαγμένος από προτζέκτορες δεν γνωρίζω τίποτα...:(

Έχω την εντύπωση Γιάννη, πως η πρώτη ερώτηση που θα έπρεπε να του κάνεις είναι πως πάει ο χώρος του από ανακλάσεις φωτός. Κοινώς αν υπάρχει πολύ άσπρο και δεν μπορεί να προβεί σε αλλαγές…

Χμ, όπως είπα στο πρώτο ποστ, το φυσικό φως είναι λίγο τις ώρες που είναι να λειτουργεί το μηχάνημα αλλά οιγύρω τοίχοι είναι βαμμένοι άσπροι. Φαντάζομαι ότι παίζει κάποιο ρόλο στην ποιότητα της εικόνας ε;

Απάντηση: Re: Plasma, LED ή Projector?

... οι γύρω τοίχοι είναι βαμμένοι άσπροι. Φαντάζομαι ότι παίζει κάποιο ρόλο στην ποιότητα της εικόνας ε;

Tωρα θα σε αρχισει ο Χατζηγεωργιου στα VITEX και στα benjamin moore.
Oλα τα λεφτα θα πανε στον διακοσμητη στο τελος.! :p
Αν μπορουσες να βαψεις τοιχους καλυτερα θα ηταν.

Για ηχεια θα ελεγα οτι soundbar σε τοσο μεγαλο χωρο δεν...καλυτερα θα ηταν δυο ηχεια βασης αν σε παιρνει αισθητικα.

Δώστε αν μπορειτε ρε παιδια μερικα μοντελα για να αρχισω το ψαξιμο,ευχαριστω.

Μπορεις να βαλεις και τα δυο και τηλεοραση και προβολεα και αναλογα με την σοβαροτητα του αγωνα να παιζεις .
Μαζευτηκε κοσμος βαζεις προβολεα εμεις και εμεις τηλεοραση .
Απο προβολεα εναν φθηνο benq 1070 η εναν optoma hd 25 με κοστος κοντα στα 800 ευρω φωτεινοι αρκετα θα μπορεσουν να παιξουν σε φωτεινους χωρους οι λαμπες τους βγαζουν και αρκετες ωρες και ειναι και φθηνες ...
Και με τα υπολοιπα 700 τσιμπας μια καλη lcd μεταχειρισμενη και καθαρισες τον εσκισες τον ανταγωνισμο