Plasma πάνω από 50" (θέαση στα 3μέτρα)

Nektarios80

New member
8 October 2009
33
Ήρθε η ώρα αγοράσω μία νέα τηλεόραση, η Panasonic 50U10 με υπηρέτησε πολύ καλά όλους αυτούς τους μήνες (από τον Φεβρουάριο) και έμεινα πολύ ευχαριστημένος με το value-for-money performance της. Με έκανε να αγαπήσω τις plasma, να σέβομαι την σωστή εικόνα, όπως και με έκανε να ριχτώ στις θεάσεις HD ταινιών μετά μανίας!

Όμως από την άλλη με απογοήτευσε με το μαύρο της που χάλασε, με την έλλειψη AR filter που δείχνει ξεπλυμένη, με χάλασε επίσης που δεν μπορώ να διορθώσω τα χρώματα (το τρίγωνο) της που είναι λάθος και επίσης μου φαίνεται "μικρή" πια γιατί παρακολουθώ από τα 3 μέτρα σχεδόν και γιαυτό ψάχνω για κάτι μεγαλύτερο.

θέλω λοιπόν η νέα μου τηλεόραση να έχει τα εξής:

• Να είναι καλύτερη από την U10 σε όλα τα επίπεδα, ειδικά στην εικόνα
  • Να είναι πάνω από 50" για καλή θέαση στα 3 μέτρα
  • Όσο το δυνατόν φθηνή
  • Να έχει Color management
  • Καλό μαύρο (καλύτερο από της U10 μου που είναι στα 0.061cd/m2)
  • Να μην ανεβαίνει το μαύρο της μετά από καιρό και να μην έχει floating blacks! (αχ παλιο πανασόνικ τι μας έκανες)
  • Να έχει καλό AR filter που να κρατάει το μαύρο της και την ημέρα. Δεν ζητάω να κάνει παπάδες αλλά βλέποντας την U10 δίπλα στην G20 σε ένα μαγαζί με φως η πρώτη ήταν αισχρά ξεπλυμένη, ενώ η g20 κρατούσε το μαύρο της πολύ καλά και η εικόνα της ήταν καλή παρόλο τον φωτισμό του καταστήματος και τότε κατάλαβα πως το AR είναι πολύ σημαντικό.
Έχω υπόψην μου τις:

• LG60pk950
  • Samsung PS58C7000 (άκουσα πως αυτή δεν έχει color management επειδή είναι european model, ισχύει; )
Δυστυχώς οι Panasonic με απογοήτευσαν λόγω floating και rising blacks και η top performer τους η VT20 είναι ακριβή και είναι μόνο 50άρα και δεν το συζητώ καν για την 65άρα τους που η τιμή της είναι στον θεό!

Το budget μου φτάνει ακόμα και πάνω από 3.000, σε περίπτωση που χρειαστεί και τα αξίζει, αλλά στην ουσία κοιτάω για μία μέχρι 2.000.

Τι μου προτείνετε λοιπόν και τι με συμβουλεύετε;

Της panasonic; Μοντέλα νέα που δεν θα ξέρουμε ακόμα τι παίζει με τα rising και floating blacks; Να τα πληρώσω full price; Ούτε με σφαίρες! Ειδικά μετά τα νέα πως ακόμα και η VT20 έχει rising blacks το θεωρώ μεγάλη κοροϊδία, μη πω τίποτα χειρότερο, εκμέρους της panasonic και ποτέ μου δεν θα ξανααγοράσω κάτι από αυτούς εάν δεν είναι χιλιο-τεσταρισμένο πως δεν έχει τέτοια προβλήματα. Συνεπώς στην καλύτερη περίπτωση, τα νέα της μοντέλα θα τα αγόραζα μετά από ένα χρόνο και βάλε.

Η VT20 rising blacks;Έστω ότι έχει...μετρημένο μαύρο κάτω από 0.002 nits...πόσο να ανέβει..και εάν ανέβει,είσαι σε θέση να το καταλάβεις;

Τα μοντέλα που σκέφτεσαι πάντως, δεν ξέρω αν σε καλύπτουν ως προς την επιθυμία σου για καλύτερο μαύρο από την U10, ακόμα και μετά την αύξηση.

Διατηρώ βέβαια μια επιφύλαξη, λόγω μεγέθους, πως ίσως μπορεί να είναι οριακά καλύτερο, μέχρι τις 50άρες πάντως, η LG ξεκινάει από 0,04cd/m2 και ανεβαίνει στα 0,12cd/m2 μέχρι τις 1000 ώρες, ενώ η Samsung ξεκινάει με 0,06cd/m2 στα 60Hz και 0,09/0,1 στα 96/100Hz και είναι άγνωστο αν υπάρχει κάποια μεταγενέστερη αύξηση...

@Andreas Dermitzakis: Στα 0,009 ξεκινάει η VT20...

@Andreas Dermitzakis: Στα 0,009 ξεκινάει η VT20...

Δικό μου λάθος,αλλά,βάση του full hd πχ λένε πεύτει κάτω από 0.02 Nits ''Απίστευτη στην διαχείριση της κλίμακας του γκρι. Η βεντούζα μηδένισε, πράγμα που σημαίνει ότι η στάθμη μαύρου πέφτει κάτω από τα 0,02 nits. Μπορεί να είναι 0,01 μπορεί λιγότερο μπορεί περισσότερο.

Το σίγουρο είναι ότι το μαύρο πέφτει σε αβυσσαλέες στάθμες, τέτοιες που το μάτι δεν καταλαβαίνει τις διαφορές. Ποια η διαφορά του 0,01 από το 0,015... καμία.''

Συμφωνώ, η VT20 γενικώς τα σπάει και το μαύρο της όσο και αν ανέβει πάλι θα είναι κορυφαίο, έλα μου όμως που θέλω πάνω από 50 ίντσες είπαμε.

Βέβαια υπάρχει και η 65άρα, αλλα 5.000 ευρώ όμως για τηλεόραση δεν τα δίνω που να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα!

Δηλαδή ρε παιδιά, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την U10 με καλό μαύρο και χωρίς rising blacks; Τα νούμερά σου JL για την samsung είναι σωστά; Εγώ έχω διαβάσει για 0,06fl (0.02cd/m2) με 0,09fl (0.03cd/m2) σε 60hz...

Η αυξηση του επιπεδου του μαυρου δεν υπαρχει σε ολες τις πλασμα? Ειτε Panasonic ειτε Samsung ειτε LG?

Και αλλωστε το 0.009 της V20 γινεται συμφωνα με μετρησεις μετα την αυξηση 0.012 οποτε και παλι ειναι καλυτερο απο οποιαδηποτε τηλεοραση κυκλοφορει (πλην Kuro).

Φίλε Νεκτάριε η μόνη Plasma ΤV που έχει καλύτερο μαύρο απο την Panasonic (που έχεις) είναι .....η Panasonic

Αλλά εσύ δεν θέλεις Panasonic Δύσκολα μας βάζεις :huh2:

Re: Απάντηση: Plasma πάνω από 50" (θέαση στα 3μέτρα)

Τα νούμερά σου JL για την samsung είναι σωστά; Εγώ έχω διαβάσει για 0,06fl (0.02cd/m2) με 0,09fl (0.03cd/m2) σε 60hz...

Τα νούμερα, προέρχονται από το flatpanelshd, cnet και μετρήσεις κατόχων στο γερμανικό φόρουμ και αφορούν τις διαστάσεις των 42" και 50". Στις μεγαλύτερες διαστάσεις (58"-60"-65"), οι Plasma συνήθως μετράνε 20-30% μικρότερο MLL σε όλους τους κατασκευαστές.

Τώρα, όσον αφορά Samsung Plasma με 0,02cd/m2 μαύρο, μόνο σε τεστ του hitech έχω δει... :BDGBGDB55: Αν όντως αποτελούσε πραγματικότητα, δε νομίζω να ασχολούνταν κανείς με τις Panasonic...

στη θέση σου, θα κρατούσα την 50U10 για θέαση TV & HD σειρών,
και θα κοίταζα την αγορά προβολέα.
Με bugdet 2-3000 παίρνεις μηχάνημα που παίζει παπάδες..
Ανοίγεις ίντσες (ακόμα και σε τοίχο) και χάνεσαι στο FullHD έργο. :grandpa:

Κι όλα αυτά, ειδικά τη στιγμή που όπως έχουν πει τα παιδιά,
δεν υπάρχει κάτι 'ιδιαίτερο'´στην αγορά, που να αξίζει να ξηλωθείς.

+1 για τον Προβολέα.
Καλύτερη από Panasonic δεν θα βρεις.
Υ.Γ. είδες καθόλου την VT20 γενικότερα?

Εγω θα αναφερθώ στο μη τεχνικό κομμάτι του θέματος:
Ήρθε η ώρα αγοράσω μία νέα τηλεόραση, η Panasonic 50U10 με υπηρέτησε πολύ καλά όλους αυτούς τους μήνες (από τον Φεβρουάριο).

όόόόόόόλους αυτούς τους ολόκληρους 9 μήνες????
Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως είτε έχεις λεφτά για πέταμα
είτε έκανες μια αποτυχημένη -για τα γούστα σου- αγορά...
Άν είναι λοιπόν να πάρεις τώρα μια 60άρα και μετά απο μερικούς μήνες
να σου φαίνεται κι αυτή μικρή, χτύπα μια 100αρα! Πιο φτηνά θα σου βγεί...

Γιατί αρπάζεσαι; Οι λόγοι που την αλλάζω δεν είναι αυτοί που νομίζεις, πίστεψέ με δεν είχα σκοπό να την αλλάξω. Απλά για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους μου την ζητήσανε και συνάμα έχω την ευτυχής ευκαιρία να αγοράσω ό,τι TV θέλω με ένα καλό budget.

Στην τελική λογαριασμό θα σου δώσω τι θα κάνω; Για κάνε μας την χάρη σε παρακαλώ πολύ.

Eγω επιστρεφω σε οτι ειχα πει.

Η φετινη γενια Panasonic ειναι απλη βελτιωση των περυσινων (εκτος V20/VT20).
μα ετσι δεν γινεται παντου και παντα?βελτιωμενα μοντελα βγαζουν

Απάντηση: Re: Plasma πάνω από 50" (θέαση στα 3μέτρα)

Εγω θα αναφερθώ στο μη τεχνικό κομμάτι του θέματος:

όόόόόόόλους αυτούς τους ολόκληρους 9 μήνες????
Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως είτε έχεις λεφτά για πέταμα
είτε έκανες μια αποτυχημένη -για τα γούστα σου- αγορά...
Άν είναι λοιπόν να πάρεις τώρα μια 60άρα και μετά απο μερικούς μήνες
να σου φαίνεται κι αυτή μικρή, χτύπα μια 100αρα! Πιο φτηνά θα σου βγεί...

Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά δεν χρειάζεται να κριτικάρουμε τις αποφάσεις των άλλων μελών με ειρωνεία, ο καθένας μπορεί να αγοράσει ό,τι θέλει, όποτε θέλει και για όποιον λόγο θέλει...

...αυτά εκ της Διαχείρισης και επανερχόμαστε στο πραγματικό θέμα της συζήτησης.