Plasma προτάσεις?

Alastor

New member
26 November 2010
29
Καλησπέρα σε όλους,

Δυστυχώς πήγα να πάρω την LCD LE40C630 αλλά τα κομμάτια τελείωσαν και δεν είπαν τίποτα από το public.gr που την είχα παραγγείλει.
Ρώτησα τον φίλο Yperion και μου άνοιξε τα μάτια καθώς προτείνει ανεπιφύλακτα να πάρω Plasma οθόνη και όχι LCD καθώς για την χρήση που την θέλω η Plasma θα έχει καλύτερη απόδοση.

Χρήση:
Συγκεκριμένα η Οθόνη θα είναι συνδεδεμένη στο PC και από εκεί θα βλέπω κυρίως HD ταινίες και όχι μόνο ή θα παίζω σπάνια κανά παιχνίδι.

Έτσι λοιπόν ο φίλτατος Yperion μου πρότεινε την P42S20E αλλά πάει πολύ ακριβά για το budget μου.
Η ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Μοντέλα LG 42PJ550 ή TX-P42U20E θεωρούνται καλά για αγορά; Μήπως κάποιος γνώστης έχει καμία καλύτερη πρόταση; Το budget πάει μέχρι 550 ευρώ.

2. Συμφωνείτε με τον φίλο Yperion με την άποψη να πάω για Πλάσμα αντί για LCD; Εγώ προσωπικά βλέποντας και άλλα posts θαρρώ ότι είναι πολύ τεκμηριωμένος στις απόψεις του και έχει πολλά δίκια σε αυτά που μου είπε.

3. Αυτό με τις 200 ώρες που πρέπει να στρώσει μία Πλάσμα τι είναι; Πως μπορώ να το κάνω πιο γρήγορα ή και να το αποφύγω; Στο Forum διάβασα για ένα DVD "στρωσίματος" αλλά δυστυχώς δεν βρήκα κάτι να κατεβάσω. Τι ακριβώς κάνει αυτό και πως πρέπει να το δουλέψω;

4. Οποιαδήποτε βάση τοίχου κάνει; Φαντάζομαι που οι Πλάσμα είναι πιο βαριές δεν παίζει πρόβλημα με το κρέμασμα από τον τοίχο...

Χίλια ευχαριστώ για τις απόψεις και ιδιαίτερα ανθρώπους σαν τον Yperion που ανοίγουν μάτια στους ανίδεους σαν και εμένα.

Να είστε καλά!

Κοίτα εγώ έχω τη U20 στις 50'' αλλα όπως μπορείς να δεις και στο αντίστοιχο thread υπάρχει μείζον θέμα με έλλειψη ενός χαρακτηριστικού που αναγράφεται στη συσκευασία αλλα δεν το έχει η TV (IFC pro)
Έχουμε ήδη επικοινωνήσει με τη μαμα panasonic η οποία ενώ παραδέχθηκε το πρόβλημα δεν έχει απαντήσει ακόμα στο τί θα γίνει.
Προς το παρόν λοιπόν και μόνο γι' αυτο δε θα σου πρότεινα την συγκεκριμένη panasonic αν και προσωπικά τη θεωρώ πολύ ανωτερη απο πολλές ακριβοτερες LCD.
Γενικά σε lcd δε θα πήγαινα με τίποτα.
Την LG δεν την έχω δει, αλλα σ' αυτά τα λεφτά δεν έχεις και πολλές επιλογές.
Αν σε παίρνει το budget βέβαια δες και την panasonic S20. Μη θέτεις όρους "μέχρι 550 euro και ό,τι πάρω". Ή πάρε κάτι σωστό ή κάνε οικονομία και περίμενε.

Στις plasma υπάρχει το λεγόμενο Image retention. (που στις panasonic απ' ότι λένε είναι λιγότερο). Κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας δηλαδή και μέχρι να στρώσει ο φώσφορος καλό είναι να μην υπάρχουν στατικές εικόνες γιατι μετά μπορεί να βλέπεις ειδωλα..
Στατική εικόνα είναι ακόμα και το σηματάκι κάποιου καναλιού τηλεόρασης, ή οι μαύρες μπάρες σε wide format πάνω και κάτω κατά τη θέαση ταινίας.

Πολλοί προτείνουν τη χρήση αυτού του προγράμματος που ουσιαστικά κάνει εναλλαγές χρωμάτων κάθε λίγα δευτερόλεπτα ομοιόμορφα σε όλη την οθόνη.
Η άλλη λύση είναι να ξεκινήσεις να τη χρησιμοποιείς απ' την αρχή κανονικά για τηλεοπτικό σήμα αλλα να χρησιμοποιείς κάποια μεγέθυνση απ' το μενού της TV ώστε το σηματάκι του καναλιού να βγαίνει εκτός ορατού πλαισίου.

Το πρόγραμμα πάντως λέτε burnin και μπορείς να το κάψεις σε ένα δισκάκι dvd αφού το κατεβάσεις απο δω:
http://www.eaprogramming.com/

Για τις βάσεις υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές ανάλογα με τις διαστάσεις της οθόνης που αναγράφονται και στο manual της. Περισσότερα ίσως απο άλλους που τις χρησιμοποιούν γιατί εγώ προτιμώ να μην την κρεμάω στον τοίχο.

[FONT=&quot]Η πρόταση του Yperion είναι η καλύτερη στα χρήματα αυτά .αν και βλέπω της τιμές λίγο ανεβασμένες. Εγώ την πέτυχα με λίγο παζάρι στα 600.τωρα για το budget σου αυτές που αναφέρεις είναι μονόδρομος. φυσικά με κάποιους συμβιβασμούς ,δηλαδή η [/FONT][FONT=&quot]LG[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]είναι HD Ready ” (1366 x 768),και η [/FONT][FONT=&quot]Panasonic[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]txp[/FONT][FONT=&quot] 42-[/FONT][FONT=&quot]u[/FONT][FONT=&quot]20 έχει[/FONT][FONT=&quot]i[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ανάλυση 1920 x 1080 αλλά είναι 400[/FONT][FONT=&quot]hz[/FONT][FONT=&quot].. -- η επιλογή πλάσμα είναι το αυτονόητο .όσο αφορά για βάσεις υπάρχουν κανένα πρόβλημα....[/FONT]

{Αν σε παίρνει το budget βέβαια δες και την panasonic S20. Μη θέτεις όρους "μέχρι 550 euro και ό,τι πάρω". Ή πάρε κάτι σωστό ή κάνε οικονομία και περίμενε.} +1000

φιλε μου τη u20 την εχω σπιτι μου και την pj550 την αγορασα για τους γονεις μου οποτε μπορω να σου μιλησω και για τις 2 τηλεορασεις αφου τις εχω "δουλεψει" και τις 2.
Η U20 οπως ειπε κι ενας φιλος πιο πανω ειναι πολυ καλη τηλεοραση για τα λεφτα της, με το μειζον μειονεκτημα του ifc pro που διαφημιζεται και δεν υπαρχει στην τηλεοραση.
Η PJ550 μπορει να ειναι HDready ομως πιστεψε με στις 42'' δεν προκειται να καταλαβεις διαφορα σε σχεση με τη U20 που ειναι FullHD. Εχει πολλες ρυθμισεις για να φτιαξεις την εικονα ετσι οπως τη θελεις εσυ από πλευρας χρωματων, φωτεινοτητας κτλ συν τη θυρα usb στην οποια αναπαραγει και mkv με καποιους περιορισμους (δεν παιζει ηχο dts).
Σε επιπεδο εικονας δινω ενα κλικ ως προς τη φυσικοτητα των χρωματων στην πανασονικ, αλλα δεν την εχω περιεργαστει και παρα πολυ την lg γιατι εχω βαλει ρυθμισεις που αρεσουν στους γονεις μου αφου ειναι στο σπιτι τους. Παντως η διαφορα για την οποια σου μιλαω ειναι ελαχιστη και ειναι καθαρα υποκειμενικη.
Τωρα αυτα για τα 400Ηz και τα 600Ηz ειναι λιγο διαφημιστικα τρικ και μη σε απασχολουν. Οσο για συγκριση πλασμα και lcd απλα δεν υφισταται. Οι δυο αυτες τηλεορασεις ειναι οι πρωτες πλασμα που ηρθαν στην κατοχη μου και δε νομιζω να αλλαξω παλι σε lcd το προσεχες διαστημα!
Στο δια ταυτα ειμαι ευχαριστημενος και με τις δυο τηλεορασεις. Σιγουρα αν μπορουσα να παω στη S20 που σου ειπαν τα παιδια δε θα το συζητουσα, αλλα επειδη κι εμενα το μπατζετ μου ηταν περιορισμενο, θεωρω οτι και οι δυο τηλεορασεις ειναι πολυ καλες για τα λεφτα τους. Ειδικα τα 399 ευρω του public για την PJ550 μου φαινονται τζαμπα γι' αυτα που προσφερει η τηλεοραση, οπως και τα 420 ευρω που ειχα παρει εγω τη U20 στις αρχες καλοκαιριου.

υγ: οσο για το στρωσιμο: στη δικια μου τη u20 επειδη κι εγω ειχα φοβηθει ως πρωτη μου πλασμα εκανα κανονικα στρωσιμο τις πρωτες 200 ωρες, όμως στην pj550 επειδη οπως σου ειπα την πηρα για τους γονεις μου, οι οποιοι δεν ειναι και πολυ γνωστες της τεχνολογιας, δεν εκαναν καθολου στρωσιμο και η τηλεοραση δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα. Επομενως μη σε φοβιζει κατι τετοιο. Οι συγχρονες πλασμα εχουν ξεπερασει αυτες τις ασθενειες του παρελθοντος πλεον.

Last edited:
Καλησπέρα σε όλους,

Δυστυχώς πήγα να πάρω την LCD LE40C630 αλλά τα κομμάτια τελείωσαν και δεν είπαν τίποτα από το public.gr που την είχα παραγγείλει.

Να ρωτήσω κάτι: Ολοκλήρωσες παραγγελία όταν η τηλεόραση που σε ενδιέφερε εμφανιζόταν διαθέσμη στο public.gr;
Αν ναι, πρόσεξε μήπως σου είπε κάποιος από την τηλεφωνική εξυπηρέτηση ότι δεν είναι διαθέσιμη και σου έρθει αύριο - μεθαύριο στο σπίτι, ενώ έχεις ήδη... παραγγείλει δεύτερη.
Παρήγγειλα το μεσημέρι του Σαββάτου μια 26C450. Σήμερα το μεσημέρι μου λένε από το κατάστημα "δεν είναι διαθέσιμη, θα σας ενημερώσουμε αν υπάρξει έστω και εκθεσιακή ή θα σας κάνουμε μια άλλη πρόταση στα χρήματα που διατίθενται. Πάντως θα σας ενημερώσουμε με mail".
Και το απόγευμα κατά τις 5:00, χτυπάει το κουδούνι και ήταν από τη μεταφορική με την tv στα χέρια!
Με τις προσφορές που έκαναν, παίζει δηλαδή και να έχουν χάσει τη μπάλα...

Καταρχάς παιδιά σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας. Αν και με βάζετε στην πρίζα να πάω να τα σκάσω να πάρω την S20 ίσως περιμένω λίγο μήπως πέσει καμία προσφορά. Συμβουλή και του Yperion.

vaflas said:
Αν σε παίρνει το budget βέβαια δες και την panasonic S20. Μη θέτεις όρους "μέχρι 550 euro και ό,τι πάρω". Ή πάρε κάτι σωστό ή κάνε οικονομία και περίμενε.
Αυτή σου η ατάκα είναι όλα τα λεφτά...

safer97 said:
Η PJ550 μπορει να ειναι HDready ομως πιστεψε με στις 42'' δεν προκειται να καταλαβεις διαφορα σε σχεση με τη U20 που ειναι FullHD. Εχει πολλες ρυθμισεις για να φτιαξεις την εικονα ετσι οπως τη θελεις εσυ από πλευρας χρωματων, φωτεινοτητας κτλ συν τη θυρα usb στην οποια αναπαραγει και mkv με καποιους περιορισμους (δεν παιζει ηχο dts).
Όντως δεν είχα προσέξει ότι είναι HD Ready. Με χαλάει λίγο γιατί στα επόμενα χρόνια που πραγματικά τα πάντα θα παίζουν με HD δεν θα έχω αυτό που θέλω από θέμα εικόνας. Ίσως μία επένδυση παραπάνω αξίζει...

alex75 said:
Να ρωτήσω κάτι: Ολοκλήρωσες παραγγελία όταν η τηλεόραση που σε ενδιέφερε εμφανιζόταν διαθέσμη στο public.gr;
Αν ναι, πρόσεξε μήπως σου είπε κάποιος από την τηλεφωνική εξυπηρέτηση ότι δεν είναι διαθέσιμη και σου έρθει αύριο - μεθαύριο στο σπίτι, ενώ έχεις ήδη... παραγγείλει δεύτερη.
Παρήγγειλα το μεσημέρι του Σαββάτου μια 26C450. Σήμερα το μεσημέρι μου λένε από το κατάστημα "δεν είναι διαθέσιμη, θα σας ενημερώσουμε αν υπάρξει έστω και εκθεσιακή ή θα σας κάνουμε μια άλλη πρόταση στα χρήματα που διατίθενται. Πάντως θα σας ενημερώσουμε με mail".
Και το απόγευμα κατά τις 5:00, χτυπάει το κουδούνι και ήταν από τη μεταφορική με την tv στα χέρια!
Με τις προσφορές που έκαναν, παίζει δηλαδή και να έχουν χάσει τη μπάλα...
Ωχ!!! Ακριβώς όπως τα λες έγιναν φίλε μου. Λες να σκάσουν μύτη με την οθόνη; Πάντω για να είμαι καλυμένος ζήτησα και μου έστειλαν e-mail όπου απάντησα επίσημα να μου ακυρώσουν την παραγγελία. Οπότε τα έχω γραπτώς και στο φινάλε δεν δέχομαι και την παραλαβή της οθόνης.
Αλλά αυτά με τις internet παραγγελίες συμβαίνουν μόνο στο Ελλάντα!!!

:offtopic:Συγνώμη φίλε μου που σου χαλάω τη ροή στο θέμα σου :slapface:, αλλά πάνω σ' αυτό που σημείωσα πιο πάνω να προσθέσω και το εξής: Ενώ παρέλαβα την tv, τώρα είδα στο mail μου, μήνυμα από την αλυσίδα που... ζητά κατανόηση γιατί ο όγκος παραγγελιών λόγω των προσφορών είναι μεγάλος και ενδέχεται μερικές να εξυπηρετηθούν και πέρα από τον αναγραφόμενο χρόνο παράδοσης.
Το αναφέρω για να επιβεβαιώσω πόσο καλά έκανες που ζήτησες εγγράφως την υπαναχώρηση και για να το δουν άλλα μέλη του φόρουμ σε περίπτωση που κανείς περιμένει και έχει ανάλογη ενημέρωση από την τηλεφωνική εξυπηρέτηση.
Αναγνωρίζω πάντως ότι έστω κι έτσι, η επικοινωνία με τον πελάτη είναι στα συν τους.

Όντως δεν είχα προσέξει ότι είναι HD Ready. Με χαλάει λίγο γιατί στα επόμενα χρόνια που πραγματικά τα πάντα θα παίζουν με HD δεν θα έχω αυτό που θέλω από θέμα εικόνας. Ίσως μία επένδυση παραπάνω αξίζει...

Σε καταλαβαινω φιλε μου. παντως σου ξαναλεω πως στις 42'' διαφορα απο HD ready σε Full HD δεν καταλαβαινεις. Ειναι καθαρα ψυχολογικο το θεμα.

:offtopic:Συγνώμη φίλε μου που σου χαλάω τη ροή στο θέμα σου :slapface:, αλλά πάνω σ' αυτό που σημείωσα πιο πάνω να προσθέσω και το εξής: Ενώ παρέλαβα την tv, τώρα είδα στο mail μου, μήνυμα από την αλυσίδα που... ζητά κατανόηση γιατί ο όγκος παραγγελιών λόγω των προσφορών είναι μεγάλος και ενδέχεται μερικές να εξυπηρετηθούν και πέρα από τον αναγραφόμενο χρόνο παράδοσης.
Το αναφέρω για να επιβεβαιώσω πόσο καλά έκανες που ζήτησες εγγράφως την υπαναχώρηση και για να το δουν άλλα μέλη του φόρουμ σε περίπτωση που κανείς περιμένει και έχει ανάλογη ενημέρωση από την τηλεφωνική εξυπηρέτηση.
Αναγνωρίζω πάντως ότι έστω κι έτσι, η επικοινωνία με τον πελάτη είναι στα συν τους.

Όχι καλά κάνεις. Ο στόχος της κοινότητας είναι η γνώση και όχι τι οθόνη θα πάρω εγώ. Πρέπει να υπάρχουν αυτές οι κοινότητες για να ξέρει και ο κόσμος τι να κάνει και το πως να κινείται.
To public φαίνεται να έχει καλή εξυπηρέτηση πελατών. Από την άλλη το ίδιο e-mail έχω και εγώ που σημαίνει ότι είναι μία έτοιμη φόρμα e-mail για τις καθυστερημένες παραγγελίες. Μπορεί να είναι και αυτοματοποιημένο κιόλας που λέει ο λόγος.

Η συμβουλή μου είναι η εξής και επειδή τα βλέπω και στην εργασία μου. Τα πάντα να τα ζητάτε και να τα στέλνετε με e-mail. Δηλαδή και στο τηλέφωνο να μιλήσετε στείλτε ένα e-mail "...σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας". Είναι σημαντικό μέχρι κάποιο σημείο να είστε κατοχυρωμένοι ότι έχετε ενημερώσει.

safer97 said:
Σε καταλαβαινω φιλε μου. παντως σου ξαναλεω πως στις 42'' διαφορα απο HD ready σε Full HD δεν καταλαβαινεις. Ειναι καθαρα ψυχολογικο το θεμα.
Ναι το πιστεύω...αλλά ξέρεις πως μας έχουν κάνει, καταναλωτικά όργια...δεν μπορώ. Θέλω Full HD :D :D :D

εγω ειχα δοκιμάσει στο wd live να παίξω ένα video σε ανάλυση υψηλότερη απ' τα 1920Χ1080 που υποστηρίζει η οθόνη και απλά δεν το έπαιζε.

Δεν ξέρω δηλαδή τί αντίστοιχο θα γίνονταν αν πηγαινα να παίξω ταινία fullHD σε ανάλυση χαμηλότερη σε hd ready TV.
Σε κάθε περίπτωση δε θα έπαιρνα με τίποτα HD ready εκτός αν σκόπευα να τη χρησιμοποιήσω μόνο για απλη TV

Eξαρτάται από την απόσταση παρακολούθησης... Το "σκαλοπάτι" από τα 1024 εικονοστοιχεία στην οριζόντια διάσταση των HD-Ready Plasma 42", σε αποστάσεις κάτω από 2,5-3 μέτρα, διακρίνεται μια χαρά...

εγω ειχα δοκιμάσει στο wd live να παίξω ένα video σε ανάλυση υψηλότερη απ' τα 1920Χ1080 που υποστηρίζει η οθόνη και απλά δεν το έπαιζε.

Δεν ξέρω δηλαδή τί αντίστοιχο θα γίνονταν αν πηγαινα να παίξω ταινία fullHD σε ανάλυση χαμηλότερη σε hd ready TV.
Σε κάθε περίπτωση δε θα έπαιρνα με τίποτα HD ready εκτός αν σκόπευα να τη χρησιμοποιήσω μόνο για απλη TV

Φίλε μου μια χαρά παίζουν οι 1080 ταινίες σε 720 TV
Πολύ σωστά ειπώθηκε πρίν ψυχολογικό είναι το θέμα
Στις 42 μόνο αν την κάνεις μόνιτορ και κάτσεις μπροστά θα καταλάβεις διαφορά
Εδώ στις 50 από τα 2,8' δεν παίρνεις χαμπάρι

Καλημέρα,

Αυτό όμως που είπε ο Vaflas δεν ισχύει; Αν δεν υποστηρίζει την ανάλυση δηλαδή που μπορεί να μην παίζει.

Φίλε μου μια χαρά παίζουν οι 1080 ταινίες σε 720 TV
Πολύ σωστά ειπώθηκε πρίν ψυχολογικό είναι το θέμα
Στις 42 μόνο αν την κάνεις μόνιτορ και κάτσεις μπροστά θα καταλάβεις διαφορά
Εδώ στις 50 από τα 2,8' δεν παίρνεις χαμπάρι
Λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου από την εμπειρία μου και μόνο.
Στα 2,8μ που βλέπω, πριν τη 46αρα που έχω τώρα, είχα 42αρα ( Panasonic 42PZ85e ). Όταν τη πήρα μου έλεγαν γνωστοί οτι και που τη πήρες fullhd σε 42 ίντσες, από την απόστασή που βλέπω δε θα καταλαβαίνω τη διαφορά από DVD SE BLURAY. Έλα όμως που η διαφορά ήταν πάντα τεράστια, εκτός και αν η σύγκριση ήταν με άριστο DVD και χάλια BLURAY, αλλά και πάλι φαινόταν η διαφορά. Είχαμε κάνει και τη σύγκριση με ίδιο player σε τηλεόραση φίλου hdready από ίδια απόσταση και με ίδιο υλικό. Η διαφορά της θέασης ήταν εμφανέστατη και δέν μιλώ για τις διαφορές της εικόνας από διαφορετικές τηλεοράσης.
Δε το είχα μετανιώσει ούτε μια φορά που τα είχα δώσει παραπάνω για να είναι fullhd. Η διαφορά παύει να φαίνεται μετά τα 3+μέτρα, καρατσεκαρισμένο στις 42 ίντσες.

Παιδιά δεν χρειάζεται περισσότερο κουβέντα. Πάω για FULL HD. Καμία πρόταση εκτός από την αρχική του Yperion της Panasonic έχετε; Φύγαμε από το topic και θέλω να σας δείξω ξανά τον δρόμο :D

Παιδιά δεν χρειάζεται περισσότερο κουβέντα. Πάω για FULL HD. Καμία πρόταση εκτός από την αρχική του Yperion της Panasonic έχετε; Φύγαμε από το topic και θέλω να σας δείξω ξανά τον δρόμο :D
Για τα χρήματα που φαίνετε οτι θέλεις να διαθέσεις σε αυτές τις ίντσες, πιστεύω οτι σου έχει κάνει ίσως τη καλύτερη πρόταση. Για να βρείς αντίστοιχα καλή εικόνα σε lcd σε αντίστοιχες ίντσες, θα χρειαστείς πολύ περισσότερα χρήματα.

Οπότε θέλοντας και μη όλοι λέτε να σκάσω της 700άρα ε; Αααα ρε κακές παρέες... :D