plasma tv για gaming

pandomima

New member
15 July 2011
95
παιδια προτεινετε καμμια plasma tv για χρηση κυριως gaming;
σκεφτομαι για την lg 50PA5500 την panasonic TXP42ST50 και την samsung PS51E530

επειδη δεν γνωριζω απο πλασμα τηλεορασεις εχω διαβασει οτι χρειαζοντε στρωσιμο τις πρωτες 100 - 200 ωρες ισχυει;
και αυτο το "στρωσιμο" πως το πετυχαινουμε; πρεπει να παιζει καποιο υλικο με συνεχη κινηση;

υγ: η αποσταση θεασης μου ειναι γυρω στα 2μιση μετρα ισως και ελαχιστα παραπανω οποτε δεν ξερω αν ειναι υπερβολη οι 50 ιντσες.

Δυστηχως plasma και πολυωρο gaming δε συμβαδιζουν λογω αυξημενης πιθανοτητας burn in.

δηλαδη αν την στρωσεις την τηλεοραση 100 με 200 ωρες υπαρχει ακομα πιθανοτητα να παρουσιασει burn in;

Το είχα δοκιμάσει και εγώ με την Panasonic 42C3 και τώρα έχω 10 στάμπες από παιχνίδια. Από τις στάμπες αυτές κάποιες δημιουργήθηκαν μετά τις πρώτες 2000 ώρες αν σου λέει αυτό κάτι.

Βέβαια ήμουν συνειδητοποιημένος ότι μπορεί να πάθαινα burn in γι' αυτό και αγόρασα την φτηνότερη πλάσμα τότε (το 2011) για να μην κλαίω τα λεφτά μου.

καταλαβα οποτε να το ξεχασω αυτον τον συνδιασμο! plasma + gaming απλα διαβασα για την samsung PS51E530 πως εχει "game mode" και αυτο με μπερδευει λιγο..

Game mode έχουν όλες οι πλάσμα. Αν έπαιζες έως 1 ώρα την ημέρα άντε 2 το πολύ ίσως σου έλεγα να δοκιμάσεις αλλά με χρήση σχεδόν αποκλειστικά gaming θα έχεις πρόβλημα.

Δες την Samsung 46EH6030 , ή περίμενε 1.5-2 μήνες τα μοντέλα του 2013.

ενταξει αδερφε μαλλον θα περιμενω λιγο για τα μοντελα του 13 γιατι προς το παρον δεν εχω βρει καποια καλη led για την χρηση που την θελω!
οσο για την EH6030 την εχω δει απο κοντα καλη εικονα αλλα "χοντρουλα"! οπως και να χει ευχαριστω για την βοηθεια αδερφε!

θεωρω και γω με τη σειρά μου ότι gaming συμβαδιζει μονο με LED και LCD φυσικά

κοιταζω για την Panasonic TXL42E5 την προτεινετε για χρηση gaming; εχει μικρο lag; και επισης ειναι στα 50 πραγματικα hz;

υγ τα hz στο gaming ειναι στην ουσια αχριστα σωστα;

Θα διαφωνήσω καθέτως και οριζοντίως. 2 Plasma μέχρι τώρα με λιώσιμο στο gaming δεν κατάλαβαν τίποτα, και δεν έχουν ίχνος burn in αρκεί να έχεις ενεργοποιημένο το orbiter (αυτό που κάνει shift την εικόνα κάθε λίγο και λιγάκι μερικά Pixels).

Σαν απόδοση είναι ότι καλύτερο, αφού ο σχεδόν μηδενικός χρόνος απόκρισης δεν σου προκαλεί blurring στις γρήγορα κινούμενες οθόνες. Ειδικά στα fps είναι εντυπωσιακά καθαρή η εικόνα ακόμα και σε πολύ γρήγορες κινήσεις.

@sfortis ποιες plasma ειχες; επισης επειδη δεν γνωριζω το "orbiter" το εχουν ολες οι plasma; απο lg 50PA5500, panasonic TXP42ST50 καο samsung PS51E530 ποια προτινεις εσυ;

@sfortis ποιες plasma ειχες; επισης επειδη δεν γνωριζω το "orbiter" το εχουν ολες οι plasma; απο lg 50PA5500, panasonic TXP42ST50 καο samsung PS51E530 ποια προτινεις εσυ;

είχα 2 χρόνια την Panasonic P42U10 και τώρα (εδω και 1.5 χρόνο περίπου) την P50G30. Πραγματικά ευχαριστήθηκα το ps3 μου και στις 2. Orbiter / pixel shift κτλ έχουν όλες, αλλα καλό ειναι να το ελέγξεις στο μοντέλο που θα καταλήξεις.

Αν μπορείς να πας στην P50ST50 πήγαινε! Το μέγεθος μετράει. Οι panasonic έχουν παράδοση στο πολύ χαμηλό input lag που σε ενδιαφέρει στα παιχνίδια.

και εγω για την panasonic σκεφτομουν αλλα 50 ιντσες στα 2μιση μετρα δεν ειναι παρα πολλες;

και εγω για την panasonic σκεφτομουν αλλα 50 ιντσες στα 2μιση μετρα δεν ειναι παρα πολλες;

μονολεκτική απάντηση: ΟΧΙ! :)

Ειμαι στα 3 μέτρα και θα ήθελα 65άρα !

Απάντηση: Re: plasma tv για gaming

Θα διαφωνήσω καθέτως και οριζοντίως. 2 Plasma μέχρι τώρα με λιώσιμο στο gaming δεν κατάλαβαν τίποτα, και δεν έχουν ίχνος burn in αρκεί να έχεις ενεργοποιημένο το orbiter (αυτό που κάνει shift την εικόνα κάθε λίγο και λιγάκι μερικά Pixels).

Δηλαδή πόσο % της χρήσης είναι gaming?

To pixel orbiter πάντως δεν σώζει από το burn in , απλώς κάνει το αποτύπωμα που θα δημιουργηθεί πιο αχνό , επίσης με σήμα 1080p που έχουμε 1:1 pixel mapping δεν λειτουργεί.

παιδια τελικα το μπερδεμα γινεται ολο και μεγαλητερο μια που διαβαζω κατι θετικο και μια που διαβαζω το αρνητικο!! μαλλον θα μεινω με μια παλια sony που εχω :P

Last edited:
Μακάρι να μην έχεις πρόβλημα ποτέ.

Αλλά και να έχεις το burn in δεν είναι και κάτι τόσο τραγικό όσο νομίζουν μερικοί. Το αποτύπωμα φαίνεται μόνο υπό συνθήκες.

Αν θέλεις μπορείς να διαβάσεις και ένα poll εδώ...

http://www.avsforum.com/t/1405166/do-you-have-image-burn-in-with-your-panasonic-plasma

Re: Απάντηση: Re: plasma tv για gaming

Δηλαδή πόσο % της χρήσης είναι gaming?

To pixel orbiter πάντως δεν σώζει από το burn in , απλώς κάνει το αποτύπωμα που θα δημιουργηθεί πιο αχνό , επίσης με σήμα 1080p που έχουμε 1:1 pixel mapping δεν λειτουργεί.

60-70%, 30-40% ταινίες, 1-2% TV.

Εβαλα πριν λίγες μέρες τα test patterns και δεν είδα αποτύπωμα, μονο ελάχιστο IR απο την προηγούμενη εικόνα που έπαιζε! Το orbiter λειτουργεί εάν το βάλεις στο ENABLED αντί για AUTO. ;)

επίσης υπάρχει και ένας βασικός και απαράβατος κανόνας των PLASMA. Οσο πιο πολύ ψείρας είσαι ,τόσο πιο πολύ burn-in παθαίνεις !

@Yperion μακαρι δεν λες τιποτα! αλλα το κακο ειναι πως εχω το μεγαλο ελλατωμα να ειμαι ψειρας οπως ειπε και ο @sfortis αρα οποια tv και να παρω ειτε led ειτε plasma δυστιχως καπου θα πεσει το ματι μου.. απλα θελω τουλαχιστον να μην ειναι τοσο εντονο ειτε το burn in οσον αφορα την plasma ειτε το clouding και το bleeding οσον αφορα την led που ισως επιλεξω..απλα ειναι θεμα τυχης

παντως εαν κανει δουλεια οντως το ¨οrbiter" στις plasma τοτε ισως κινιθω προς τα εκει..
+ για τους λογους οτι θα εχω πολυ καλητερο μαυρο πολυ καλητερη αντιθεση μιδαμινο lag

αυτα ειναι που με ενθαρρυνουν καπως στις plasma σε συγκριση με τις led
αλλα και παλι θελει σκεψη

Last edited: