Πλατό+Phono μέχρι 1000 euro

GiannisH

Senior Member
19 January 2015
333
Αθήνα
€‹Χαιρετώ την παρέα. Είμαι αρκετά παλιός στο χώρο που για λόγους άσχετους με το χόμπι, είχα αποσυρθεί από την ενεργό δράση για πάνω από 5 χρόνια. Ήρθε όμως η ώρα της επαναδραστηριοποίησης και οι διακόπτες τέθηκαν πάλι σε θέση Οn. Έλεγχος συστήματος και τα όποια μικρά προβληματάκια βαίνουν προς επιδιόρθωση. Σέρβις για το dvd που δεν κλείνει το συρτάρι παρά μόνο με το χέρι, έλεγχος στον προβολέα που βγάζει κάθετες γραμμές όταν ζεσταίνεται. Αναμένοντας την λυπητερή, καθαρίζοντας κοντρόλ, επαφές, καλώδια, ταχτοποιώντας cd, dvd, βιντεοκασέτες(τόσο παλιός) και αντικρίζοντας καμιά 50αριά παλιούς δίσκους πάρθηκε η απόφαση για απόκτηση αναλογικής πηγής. Όχι τόσο για την αξιοποίηση των έτσι κι αλλιώς λίγων παλιών δίσκων, αλλά περισσότερο για την χαρά της ανανέωσης, της νέας προσέγγισης και της διαφορετικής ακουστικής εμπειρίας.
Πριν από χρόνια θα ήξερα και τις επιλογές και τους πιθανούς συνδυασμούς, αφού παρακολουθούσα τον ειδικό τύπο και τις εκθέσεις και φυσικά έκανα και ακροάσεις. Τώρα όμως, μετά από τόση αποχή, νιώθω πως έχω μείνει πολύ πίσω και γι'αυτό θα ήθελα τις προτάσεις σας.
Το budget δυστυχώς μικρό, συνολικά 1000 ευρώ για πικάπ και phono. Κανονικά θα έπρεπε να είναι διπλάσιο-τριπλάσιο, αλλά λεφτά δεν υπάρχουν. Αναρωτιέμαι αν το ποσό θα πρέπει να μοιραστεί ή να δοθεί βάρος στο πλατό ή στο phono, έτσι ώστε να υπάρχει μια πιο καλή βάση τουλάχιστον στο ένα. Πιθανές δυνατότητες αναβάθμισης στο μέλλον καλοδεχούμενες.

Το υπάρχον σύστημα

Προενισχυτής-Επεξεργαστής : Primare P30
Τελικός : Primare Α30.5
DVD : Primare V20
Tuner : Micromega Minium
Video : Panasonic NV-HS900
Ηχεία Main : Sonus Faber Concerto Grand Piano
Ηχείo Center : Sonus Faber Solo
Ηχεία Rear : Sonus Faber Concertino
Subwoofer : Sonus Faber Gravis
Προβολέας : Optoma Themescene H78(DLP)
Οθόνη : Stewart Firehawk
Καλωδιώσεις : Nordost Red Dawn & Blue Heaven(Audio) & Monster(Video)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Γιάννης

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: isiou
Καλώς μας ήρθες.

Μπορείς κατ' αρχήν να βρεις εδώ κι εδώ κάποιες κατευθύνσεις για αυτό που ζητάς.

Re: Απάντηση: Πλατό+Phono μέχρι 1000 euro

Από την μέχρι τώρα περιήγηση στο φόρουμ και στο διαδίκτυο γενικότερα, έχω βάλει ως υποψήφια προς ακρόαση τα Pro-ject Debut και 1Xpression και κάποιο phono της ίδιας εταιρείας, Tube Box S ή DS. Ίσως και το Primare R-20 που έχει προσφορά ο Ορφέας. Θα περιηγηθώ λίγο ακόμη και βλέπουμε. Αν υπάρχει κάποια άποψη-εμπειρία για αυτά ή κάποια άλλη πρόταση θα ήμουν υπόχρεος.

Καλά τα πας, μια μονο ένσταση με το tube box. Δεν ειναι phono stage λυχνιας, εχει απλά ενα buffer λυχνίας στην εξοδο. Θα πήγαινα σε solid state για την κατηγορία τιμης που κινείσαι.

Ριξε μια ματιά και στο ifi iphono. Eίναι στον προυπολογισμό σου έχει άπειρες ρυθμίσεις και σε πρόσφατη συγκριτική δοκιμή που του έκανα με το Creek αλλα και το πολύ ακριβότερο clearaudio balance+ ήταν αυτό που ξεχώρισε..

To iFi phono το ειχα για μια δοκιμη, ειναι απρόσμενα καλο ακομα και με καποιες πολυ απαιτητικές κεφάλες που εχω, τον οποίων το ρευμα εξόδου το ψαχνεις με μικροσκόπιο. Οι ρυθμίσεις ειναι σημαντικό να υπάρχουν και σε αυτη την τιμή ειναι απο τα πλέων ευέλικτα.

Αφηνει δε αρκετά χρήματα για ενα συμπαθητικό πικαπ και κεφαλή.

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και βλέπω μόνο θετικά σχόλια στο διαδίκτυο, αν και πιο σημαντική είναι η δική σας προσωπική εμπειρία. Βλέπω τιμή στην Ελλάδα 399 ευρώ http://www.ifi-audio.com/en/index.html Ευχαριστώ πολύ!

Να προσθέσω ότι το SRM ATHENA είναι πλήρως αναβαθμιζόμενο πλατώ και οι μέχρι στιγμής αναβαθμίσεις είναι: Εξωτερικό Τροφοδοτικό, 2 επιλογές πλατώ περιστροφής δίσκου τύπου σάντουιτς με διαφορετική μάζα και βάση στήριξης. Έπονται και άλλες αναβαθμίσεις από την SRM. Όλες οι αναβαθμίσεις γίνονται από τον χρήστη σε σημαντικά προσιτές τιμές. Σημαντικό κομμάτι του πακέτου και μεγάλο πλεονέκτημα είναι ο βραχίονας REGA/MOTH RB202 ή RB303.

Παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις, είμαι λίγο στον πάγο τώρα λόγω αναμονής της λυπητερής από την επισκευή του προβολέα. Όλα όσα προτάθηκαν μπαίνουν στις επιλογές για ακρόαση. Και πάλι ευχαριστώ.

Μια και ο προβολέας επισκευάστηκε και δεν χρειάζεται αγορά νέου, διπλασιάζουμε το budget και ανοίγουμε τα φτερά μας για κάτι πιο δυνατό και ανάλογο του υπόλοιπου συστήματος. Κανένα Clearaudio Concept ή κάτι ανάλογο, ακολουθεί η ωραία αυτή περίοδος του ψαξίματος και των ακροάσεων...

Μοίρασμα εντυπώσεων. Όπως είπα στο εισαγωγικό ποστ, ήμουν για χρόνια εκτός δράσης. Μπαίνοντας στο φόρουμ και διαβάζοντας, είδα πόσο πίσω έχω μείνει ως προς τις εξελίξεις. Computer audio, music servers, download alboums, τέρμα τα πολλά έξοδα για αγορά δίσκων, cd κλπ κλπ. Γλυκάθηκα. Το συζήτησα με τον Γιάννη τον Μιχαηλο, παλιό φίλο και εξαιρετικό επαγγελματία και στήσαμε σήμερα μια ακρόαση. To setup ήταν ενισχυτικό Primare, ηχεία Duevel Bella Luna, server Naim, phono Primare R 32, πλατώ Clearaudio Concept με ΜΜ κεφαλή. Το αναλογικό επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία. Από τις πρώτες νότες. Όγκος, μέγεθος σκηνής, χαμηλές, φυσικότητα. Συνεχίζω αναλογικά λοιπόν και σε πρώτη φάση "καπαρώθηκε" το phono της Primare και είναι πλέον στην κατοχή μου, μια και γλυτώνω αρκετά χρήματα καθότι demo.
Επόμενη κίνηση, ακρόαση Clearaudio Concept vs Αmazon model 3. To δεύτερο είναι φυσικά υπερδιπλάσιας τιμής, λόγω και του Morch UP-4 βραχίονα που φοράει, αλλά στην πράξη η διαφορά θα είναι αρκετά κάτω από χιλιάρικο, λόγω demo. Το κακό είναι ότι δεν έχω αρκετά λεφτά και απ'ότι φαίνεται θα πονέσω...

Σήμερα στήσαμε ένα Amazon model 1 με morch dp 8 precision και Stradivari... Έπρεπε να έβλεπες τι έκανε στο ψηφιακό...
Απο Δευτέρα σου στήνω και το model 3!