Player με aes ebu

θα κοιτάξω να δοκιμάσω σε πρώτη ένα τασκάμιον γνωστών υπόπτων...

Έχω και δίνω άψογο CD Recorder SONY 66 PRO (AES/EBU IN/OUT).
Με μερικές ώρες ηχογραφήσεως για back up.
Θ.Ζ.

Δημητρη,το66 οπως ξερεις κανει και πολλες αλλες δουλειες,τωρα αν θες να το ακουσεις κανε βολτα απο τον Σαββα,ο <προσφυγας> βρισκεται εκει.Αλλη προταση ειναι το παλαιολιθικο Sonic Fronties S.F T1,που εχει οτι εξοδο θελεις εκτος απο την Ι2S.Xθες πουληθηκε στο ebay ενα Parasound 2000,περιπου 350 ευρω ,αλλα δεν το προλαβα με AES/EBU.Επισης το Sony 5000 αν δεν κανω λαθος εχει aes/ebu.Και εγω ψαχνω εδω και καιρο για transport με aes/ebu,οποτε αν δω κατι στο λεω

βρε σεις αφού με ξέρετε....

εντάξει έχω παίξει λαχείο, αλλά σιγά μην πέσει.-bye-

μη μου προτείνετε τρελλά πράγματα..
που ούτως ή άλλως δεν θα καταλάβω καθότι κουφός...

Re: Απάντηση: Player με aes ebu

Υπάρχει κι αυτό,αλλά κοστίζει κάπου στα 2000(είναι η έκδοση προ του minerva).

http://www.weiss.ch/dac2/dac2.htm

Διονύση το DAC2 είναι ακριβώς το Minerva και έχουν τουλάχιστον από μένα
την ίδια τιμή (2600 ευρω), ενώ έξω ακριβαίνουν το δεύτερο.
Θ.Ζ.

Ναί Θέμη,διάβασα ότι στην Αμερική το minerva κοστίζει περίπου τα διπλά...

Για να καταλαβω ο Δημητρης ψαχνει player-transport με aes/ebu ,τα dac που κολλανε?μηπως δεν καταλαβα καλα?

:flipout:

Δεν ξέρω Υπέρηχα αν τα αντιγραφικά με σκληρό όπως ας πούμε το Alesis, μπορούν να αναπαράγουν και από τον HDD.
Αν γίνεται θα είναι ένα κάργα ενδιαφέρον τρανσπόρτ...

Last edited:
Re: Απάντηση: Player με aes ebu

Μητσο γκρινιάρη-bye- για δές αυτό

http://images.google.gr/imgres?imgu...hi+end+audio&ndsp=20&hl=el&sa=N&start=80&um=1

Το έχει πάρει ένας στην δουλιά κι ισχυρίζεται,ότι είναι πρώτο.Εγώ δεν το έχω ακούσει τι κάνει.

αυτό είναι dac...
γιά την ώρα έχω 4....-bye-

τράνσπορτ θέλω...(αν και από αυτά έχω....ουκ ολίγα)

η όλη ιστορία πάει στον απώτερο στόχο της aes/ebu τροφοδοσίας του dac, (behringer και πλέον benchmark).

Επίσης άλλη εναλλακτική είναι η αντικατάσταση του rca coax του 50es με bnc, γιά να δεχθεί πρεσσαριστό bnc έτοιμο ομοαξονικό καλώδιο).
Αν και μιά πρώτη ματιά στα ενδότερα του 50αριού χτες, με απογοήτευσε, γιατί θέλει ...μεγαλούτσικη επέμβαση γιά να αλλαχτεί το rca....

Φυσικά γιά άλλη μιά φορά το 50άρι με εντυπωσίασε (κυριολεκτικά) γιά άλλη μιά φορά.
Και λέω γιά άλλη μιά φορά, γιατί πλέον έχω μάθει 5 πράγματα περισσότερα και εκτιμώ αλλιώς αυτά που βλέπω....

Το 50 ειναι μια εξαιρετικη κατασκευη,δεν ειναι τυχαιο λοιπον που τοσα χρονια μετα κραταει πολυ υψηλη τιμη μεταπωλησης.Οταν το ακουσα στον Σαββα μου ειχε αρεσει πολυ.Τωρα δεν ξερω τι ουσιαστικο θα πετυχεις με την αλλαγη του βυσματος και αν το αντιστοιχο ανταπτορακι δεν θα σου κανει δουλεια.Προφανως και αναφερομουν στον Διονυση,εσυ εγραψες ξεκαθαρα για player.Αν θελεις κανε μια δοκιμη με το 66 που ειναι στον ΣΑββα η αν καταδεχθεις παρε το δικο μου SF T1 για να ακουσεις και την AES/EBU,οι χρεωσεις μου ανα ωρα δοκιμης ειναι λογικες,ο Σαββας ειναι στις 4.4449,23 ευρω!!!:smile::smile::smile:

η όλη ιστορία πάει στον απώτερο στόχο της aes/ebu τροφοδοσίας του dac, (behringer και πλέον benchmark).

....

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα (έχω το Benchmark dac1) ....τι μπορεί να περιμένει κανείς απο τη χρήση aes/ebu ? εννοώ σαν διαφορά στον ήχο...

Πάντως σε απλή σύνδεση..(coaxial ή optical) έχω παρατηρήσει διαφορές αναμεσα σε διάφορα transport...

Πολυ σωστα ακουσες διαφορες γιατι απλα υπαρχουν και μαλιστα μεγαλες,σε μενα παντως η AES/EBU κλειδωνει και επιρρεαζεται λιγοτερο απο αλλους παραγοντες .Μια αυθαιρετη ,δικη μου,εξηγηση ειναι οτι εχει καλλιτερα χαρακτηριστικα προσαρμογης η απλα το πρωτοκολλο της ειναι πιο σωστο,η κορυφαια Ι2S ,λογικα θα ειναι ακομη καλλιτερη ,αλλα που να βρεις συνδυασμο trans+dac που να εχει και τις δυο