Player με aes ebu

Re: Απάντηση: Player με aes ebu

Το 50 ειναι μια εξαιρετικη κατασκευη,δεν ειναι τυχαιο λοιπον που τοσα χρονια μετα κραταει πολυ υψηλη τιμη μεταπωλησης.Οταν το ακουσα στον Σαββα μου ειχε αρεσει πολυ.Τωρα δεν ξερω τι ουσιαστικο θα πετυχεις με την αλλαγη του βυσματος και αν το αντιστοιχο ανταπτορακι δεν θα σου κανει δουλεια.Προφανως και αναφερομουν στον Διονυση,εσυ εγραψες ξεκαθαρα για player.Αν θελεις κανε μια δοκιμη με το 66 που ειναι στον ΣΑββα η αν καταδεχθεις παρε το δικο μου SF T1 για να ακουσεις και την AES/EBU,οι χρεωσεις μου ανα ωρα δοκιμης ειναι λογικες,ο Σαββας ειναι στις 4.4449,23 ευρω!!!:smile::smile::smile:

Θα το κανονίσουμε Πέτρο, μιά μέρα μαζί με τον Τσάκωνα να έρθετε στη σοφίτα.
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την άποψή σου γιά το πόνημά μου...

Το 66άρι το ξέρω, το είχε ο Ακριβόπουλος, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω. Ήδη μου έδωσε μιά τιμή ο Θέμης, αλλά αν δεν γίνει δοκιμή πρώτα δεν...

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα (έχω το Benchmark dac1) ....τι μπορεί να περιμένει κανείς απο τη χρήση aes/ebu ? εννοώ σαν διαφορά στον ήχο...
Πάντως σε απλή σύνδεση..(coaxial ή optical) έχω παρατηρήσει διαφορές αναμεσα σε διάφορα transport...

θα έλεγα πολύ περισσότερα...
το πρωτόκολλο είναι ιδιαίτερα αυστηρό και πιό σταθερό.
Επίσης λιγώτερο εξαρτημένο από ποιότητα καλωδίων κλπ.

Οπτικη με coax στο δικό μου πάντως ήταν μεγάλη διαφορά...

Μα τι κάνεις ωρέ;

Με pc και dac παιδεύεσαι,flac κατεβάζεις,με πικάπ καταγίνεσαι,απο ακουστικά ακούς μέσω τριπάθιων,transport aes/ebu γυρεύεις..........

Με ζάλισες,που να σε παρακολουθήσω:flipout:

Διονυση λεω να του αλλαξουμε το nick σε multisonic.Δημητρη παρε το δικο μου 66 απο τον Σαββα μερικες μερες για να κανεις τις δοκιμες σου

Last edited:
Re: Απάντηση: Player με aes ebu

Μα τι κάνεις ωρέ;

Με pc και dac παιδεύεσαι,flac κατεβάζεις,με πικάπ καταγίνεσαι,απο ακουστικά ακούς μέσω τριπάθιων,transport aes/ebu γυρεύεις..........

Με ζάλισες,που να σε παρακολουθήσω:flipout:

δεν κάνω τίποτα παράνομο Διονύσιε...

ψάχνω

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον, καθώς και εγώ ανεκμετάλλευτη την έχω αφήσει την aes/ebu του dac-1 εδώ και χρόνια. Και ας φωνάζουν ορισμένοι φίλοι εδώ μέσα χρόνια για τα αγαθά της…

Πράγματι αν κάποιος (με benchmark dac) απο optical/coaxial πέρασε σε AES/EBU θα ήταν πολύ χρήσιμο/ευπρόσδεκτο να μας πει τι διαφορές άκουσε...

όσο είχα το benchmark το είχα δοκιμάσει εκτός από το 50es με ομοαξονική με ένα επαγγελματικό denon με aes/ebu...
Ήταν οριακά καλύτερο το denon αλλά ήταν εντελώς μα εντελώς χωρίς τηλεχειρισμό.

Επίσης το benchmark παίζει μιά χαρά με το tascam.

όσο είχα το benchmark το είχα δοκιμάσει εκτός από το 50es με ομοαξονική με ένα επαγγελματικό denon με aes/ebu...
Ήταν οριακά καλύτερο το denon αλλά ήταν εντελώς μα εντελώς χωρίς τηλεχειρισμό.

Επίσης το benchmark παίζει μιά χαρά με το tascam.

sorry λάθος....
αντικαταστήστε benchmark->behringer...

Κάτι τέτοια:

P1012663.jpg

βλέπω και γουστάρω:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Player με aes ebu

ισως τελικά δεν χρειαστεί καν player....

http://www.thomann.de/gr/neutrik_naditbncfx_aesebu_bncadapter.htm

ας είναι καλά ο Ακριβοτζών....

Για στάκα... που πάνε τα περιβόητα διακριτά ρολόγια του AES/EBU και κολοκύθια τούμπανα, αν είναι απλά θέμα μιας μετατροπής επαφών και προσαρμογής φορτίων; :grandpa: Μη μου πεις πως εξάγει και το ρολόι από το SPDIF! :flipout:

δεν ξέρω μάνα μου...
και αντίστοιχο βγάζει και η canare...

τα φορτία πάντως είναι σίγουρα προσαρμοσμένα,
με μετασχηματιστές...

Αυτό το συγκεκριμένο το έχω και εγώ. Κάνει καλή προσαρμογή μεν αλλά δεν το θεωρώ λύση αλλά μπάλωμα. Απλά μου επιτρέπει να βάζω ένα απλό spdif coaxial στην είσοδο του dac-1. Εκεί έχω συνήθως συνδεδεμένο το dvd/divx player και το θέμα είναι περισσότερο πρακτικό παρά ποιοτικό.

Λυση πρωτη για AES/EBU :
Κρατας το καταπληκτηκο τρανσπορτ που εχεις 50es και προσθετεις εαν monarchy antijitter device με εξοδο aes/ebu + τις υπολοιπες και συνδεσε με τα 110ohm στο dac που εχεις !
Το εχω στο δικο σετ με PIONNER PD-S6 - MONARCHY ANTIJITTER - EAD9000IIIBAL ME KIMBER ILLUMINATI ORCHID ΜΕ εξαιρετικα αποτελεσματα !
Ως δευτερη λυση υπαρχει και το TRICHORD TRANSPORT με το γνωστο αναποδο συρταρι της pionner με aes/ebu + bnc + coxial σε καλη τιμη πλεον !

Καλημερα σας!

Λυση πρωτη για AES/EBU :
Κρατας το καταπληκτηκο τρανσπορτ που εχεις 50es και προσθετεις εαν monarchy antijitter device με εξοδο aes/ebu + τις υπολοιπες και συνδεσε με τα 110ohm στο dac που εχεις !
Το εχω στο δικο σετ με PIONNER PD-S6 - MONARCHY ANTIJITTER - EAD9000IIIBAL ME KIMBER ILLUMINATI ORCHID ΜΕ εξαιρετικα αποτελεσματα !
Ως δευτερη λυση υπαρχει και το TRICHORD TRANSPORT με το γνωστο αναποδο συρταρι της pionner με aes/ebu + bnc + coxial σε καλη τιμη πλεον !

Καλημερα σας!

καλή σου μέρα.
δώσε μας κανένα καλό λινκ...

Εχω ένα με ανάποδο συρτάρι στο χειρουργείο αυτή τη στιγμή.
Αλλά δεν ξέρω αν μετά τις επεμβάσεις θα φτάσει τις δυνατότητες του 50αριού...

Συγνώμη κιόλας αλλά ας το ξεδιαλύνουμε…

Τα αγαθά του aes/ebu είναι στο ίδιο το πρωτόκολλο (που δεν είναι το consumer spdif) και η μεταφορά του από ‛καταλληλότερο’ καλώδιο.

Παρεμβάλλοντας το DIP ή reclocker ή οτιδήποτε άλλο εμένα μου γεννά τα παρακάτω ερωτήματα:

Μιλάμε για κανονικό aes/ebu? Δηλαδή ο ενδιάμεσος θα μετατρέψει το consumer σε aes/ebu? Το βέλτιστο σε αυτή την περίπτωση δεν είναι να έχουμε εξαρχής κανονικό aes/ebu και πουθενά consumer?

Όσο καλός και εάν είναι ο reclocker/dip whatever και αυτός δεν εισάγει κάποιο jitter? Μάλιστα εφόσον το dac που χρησιμοποιούμε έχει reclocker / whatever γιατί να προσθέσουμε ένα ενδιάμεσο στάδιο?

Γενικά νομίζω ότι ορθά η όλη συζήτηση ξεκίνησε για Transport τύπου tascam etc.

Η διατυπωση μου για το monachy εχει να κανει με την διατηρηση του 50es ως τρανσπορτ και μιας και δεν εχει aes/ebu βαζωντας εαν DIP θα βοηθουσε πολυ στον καλυτερο χρονισμο των data και την πραγματικη επιθυμητη εξοδο 110ohm προς το dac! To Dac μου EAD9000iii εχει led για τα errors που εαν παιξω απευθειας στο dac δεν σταματαει να αναβει!! Κατι που εξαφανιζετε οταν παιξω μεσω του DIP !
Αλλωστε σαν δευτερη λυση προτεινα το τρανσπορτ της trichord research που το ειχα και ηταν εξαιρετικο και ειχε aes/ebu.