Ο Τάσος επιβεβαιώνει για το LPCM που έλεγα. Λογικά Τάσο το LPCM θα πρέπει να είναι καλύτερο του bitstream μιας και στελνει το HD signal έτοιμο στον προ. Παρατηρησες διαφορές?
Εκανα πολλές φορές αλλαγές real time κατά την διάρκεια της ταινίας από το γρήγορο menu του PS3 μεταξύ PCM και bitstream.
Τώρα να σας πω την αλήθεια; δεν τρελάθηκα. Τουλάχιστον στο δικό μου setup στον δικό μου χώρο, δεν παρατήρησα μεγάλες διαφορές. Λίγο θα έλεγα στην διασπορά του περιφερειακού ήχου αλλά και πάλι μπορεί να είναι ψυχολογικό επειδή έβλεπα τι παίζει.
Σε blind test θα μπερδευόμουν.
Λοιπόν.
Η δοκιμή έγινε με το Die Hard 4.0 που έχει DTS-HD
Το PS3 ρφυθμισμένο να βγάζει ήχο από HDMI και όχι από οπτική
Η πρώτη δοκιμή έγινε με ρύθμιση Linear PCM. Το info του PS3 πάνω δεξιά έγραφε μεταβαλλόμενο bitrate μέχρι και 5.7 Mbps !!! Ο ενισχυτής στην οθόνη έγραφε PCM Multichannel, πράγμα που σημαίνει ότι την αποκωδικοποίηση την κάνει το PS3 και στέλνει έτοιμο αποκωδικοποιημένο το σήμα στον ενισχυτή.
Η δεύτερη δοκιμή έγινε με ρύθμιση του HDMI στο bitstream. Το info πάνω δεξιά έγραφε σταθερό bitrate 1.5Mbps και ο ενισχυτής έγραψε στην οθόνη DTS όπου και άνοιξε και η ανάλογη ένδειξη.
Λογικά αν θα έπαιρνε DTS-HD σήμα θα έγραφε η οθόνη DTS-HD και όχι σκέτο DTS έτσι δεν είναι; Αυτό μου δίνει την εντύπωση ότι έκανε downconvert σε απλό DTS.
Μάλλον μούφα το update. Δεν κάνουμε δουλειά έτσι...μου φαίνεται πρέπει να αγοράσουμε κάνα desktop player να δούμε άσπρη μέρα.
Υ.Γ. Εννοείται ότι από το menu της ταινίας είχε επιλεχθεί ο DTS-HD ήχος.
Λοιπόν.
Η δοκιμή έγινε με το Die Hard 4.0 που έχει DTS-HD
Το PS3 ρφυθμισμένο να βγάζει ήχο από HDMI και όχι από οπτική
Η πρώτη δοκιμή έγινε με ρύθμιση Linear PCM. Το info του PS3 πάνω δεξιά έγραφε μεταβαλλόμενο bitrate μέχρι και 5.7 Mbps !!! Ο ενισχυτής στην οθόνη έγραφε PCM Multichannel, πράγμα που σημαίνει ότι την αποκωδικοποίηση την κάνει το PS3 και στέλνει έτοιμο αποκωδικοποιημένο το σήμα στον ενισχυτή.
Η δεύτερη δοκιμή έγινε με ρύθμιση του HDMI στο bitstream. Το info πάνω δεξιά έγραφε σταθερό bitrate 1.5Mbps και ο ενισχυτής έγραψε στην οθόνη DTS όπου και άνοιξε και η ανάλογη ένδειξη.
Λογικά αν θα έπαιρνε DTS-HD σήμα θα έγραφε η οθόνη DTS-HD και όχι σκέτο DTS έτσι δεν είναι; Αυτό μου δίνει την εντύπωση ότι έκανε downconvert σε απλό DTS.
Μάλλον μούφα το update. Δεν κάνουμε δουλειά έτσι...μου φαίνεται πρέπει να αγοράσουμε κάνα desktop player να δούμε άσπρη μέρα.
Υ.Γ. Εννοείται ότι από το menu της ταινίας είχε επιλεχθεί ο DTS-HD ήχος.
Επιβεβαιώνω τα γραφόμενα του Τάσου.
Ακριβώς την ίδια συμπεριφορά και στον δικό μου Pioneer LX70.
Με 1,5 Μbps τι beatstream και TrueHD και παπαριές Μαρίτσα μου συζητάμε;
Ήταν αργά και δεν μπορούσα να δώσω ένταση στον ήχο αλλά δεν κατάλαβα καμία διαφορά.
Yπομονή παιδιά.. Το Panasonic BD-50 ερχεται οσωνούπω
Μπορεί έτσι να αποφασίσει και η Sony να δωσει το σωστό upgrade....
Στρατηγέ μου το 1,5 Mbps είναι επειδή το DTS-HD MA είναι συμπιεσμένο ! Γι αυτό και το LPCM ως ασυμπίεστο ανεβαίνει στα 5+ Mbps ...
Για τις διαφορές τα έγραψα και πιο πάνω...
Φίλιππος
Nαί βρέ Φίλιππε αλλά όταν στο HTPC αλλάζω τον ήχο καί πάω στα 3,5 Mbps και πάνω η διαφορά είναι τεράστια. Στο PS3 - με μιά μικρή επιφύλαξη λόγω έντασης - είναι μιά η άλλη... Έτσι έπρεπε;
Βρε παιδιά πάλι για firmware μιλάμε...? Αφού το chipακι δεν το υποστηρίζει, πως να το κάνουμε. Πολύ θα χαρώ να μπορεί να γίνει αλλά πολύ φοβάμαι πως δεν... Εκτός εάν υπάρχει κάποιος να αποδείξει ΤΕΧΝΙΚΑ ότι γίνεται.
:SFGSFGSF:Να σας πώ κάτι? τι το PS3 τί ο ενισχυτής κάνει την αποκωδικοποίηση δεν θα καταλάβετε μία! Ψυχολογικό είναι μόνο...
+1000:worshippy:Να σας πώ κάτι? τι το PS3 τί ο ενισχυτής κάνει την αποκωδικοποίηση δεν θα καταλάβετε μία! Ψυχολογικό είναι μόνο...
Να σας πώ κάτι? τι το PS3 τί ο ενισχυτής κάνει την αποκωδικοποίηση δεν θα καταλάβετε μία! Ψυχολογικό είναι μόνο...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.