playstation 3 και προβολέας

grscarface

New member
2 January 2008
51
Kαλή χρονιά σε όλους

Έχω τον Hitachi PJTX100 εδώ και δυο χρόνια και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. πρόσφατα αγόρασα το playstation 3 αλλά το αποτέλεσμα τόσο στη τηλεόραση crt sony 29 όσο και στο projector δεν είναι τόσο καλό.
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη συνδεσμολογία , αυτή τη στιγμή η έξοδος που παίρνω από το προβολέα μου είναι μια απλή βίντεο που μέσω ενισχυτή av παίρνω εικόνα και ήχο για το playstation.Τη component την πάω κατευθείαν στο dvd.
Πιστεύετε ότι θα είχα μεγάλη διαφορά αν έπαιρνα από την dvi έξοδο του προβολέα κατευθείαν σε hdmi sto ps3. Και αυτό το ρωτάω γιατί θα πρέπει να φτιάξω καλώδιο τουλάχιστον 10 μέτρων και φαντάζομαι θα έχει κάποιο σοβαρό κόστος.
Αν κάποιος ξέρει θα παρακαλούσα να μο απαντήσει ή να προτείνει κάποια άλλη λύση.
Ευχαριστώ

Πιστεύετε ότι θα είχα μεγάλη διαφορά αν έπαιρνα από την dvi έξοδο του προβολέα κατευθείαν σε hdmi sto ps3.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ !!!

Είτε παίρνεις ένα έτοιμο καλώδιο hdmi-hdmi και πάιζεις με αντάπτορα από την πλευρά του προβολέα, ειτε παίρνεις καλώδιο hdmi-dvi

Θα προτιμούσα την πρώτη λύση, καθώς ο επόμενος προβολέας που θα πάρεις θα έχει hdmi και έτσι δεν θα χρειαστείς άλλο καλώδιο.

Τα καλώδια αυτά δεν φτιάχνονται. Αγοράζονται έτοιμα. Δεν είναι δα και αστρονομικό το κόστος για 10 μέτρα.

Επανέρχομαι, γιατί αφού από το προβολέα έχω τραβήξει 10 μετρο component , υπάρχει κάποιος τρόπος (με αντάπτορα ενοώ) να το συνδέσω στο playstation3.?
Κάπου στο φόρουμ είδα ότι το component υποστηρίζει μέχρι και 1080ι ανάλυση οπότε ίσως μια hdmi σε dvi να μην κάνει και τη τεράστια διαφορά και γλιτώνω εκτός από τα 125 και το μανίκι να το στριμώξω στο ήδη υπάρχων κανάλι.
Γνώμες?

Γνωμη μου παρε ενα hdmi καλωδιο, να εισαι αρχοντας, και απο πλευρας συνδεσεων, αλλα και για ψυχολογικους λογους.

Μπορεις να μπαινοβγαζεις το component που εχεις απο το dvd στο Ps3, αλλα γρηγορα θα βαρεθεις την ολη διαδικασια.

Σε σχεση με την συνδεση που εχεις κανει τωρα, το component θα σου φανει τελειο.
Ψαξε λιγο παραπανω και βρες ενα καλωδιο φθηνο (20-30ευρω-κοιτα και στο πλαισιο!!!) και λογικα θα κανεις δουλεια σου. Εγω δοκιμασα το Ps3 με ενα των 20ευρω και δουλεψε μια χαρα (ασχετα ενα μετα αγορασα ενα πολυ καλυτερο).

αν είχε εξόδους ήχου 5,1 δεν θα μπορούσα να το συνδέσω με τον ενισχυτή μου (πιονεερ 917) για να ακούω τα νέα format ήχου. Με το hdmi δεν περνάει ήχος.

ναι συμφωνώ και με τους δύο, αλλά μιλάω για Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio.
αφενός το hdmi δεν το δέχεται ο ενισχυτής μου και αφετέρου αν δε κάνω λάθος η optical δεν τα δέχεται αυτά τα σήματα.

κάπου σαν να διάβασα ότι αν έχει η πηγή 5,1 εξόδους ήχου θα μπορέσω να πάρω ασυμπίεστο ήχο στον ενισχυτή (linear pcm 5.1)

σορρυ για το off topic

Last edited:
Ναι, το έχουμε πει από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε το PS3. Αν έβγαζε και αναλογικές 5.1 για τα νέα φορμά ήχου, κλέφτες θα γίνονταν οι κατασκευαστές των motherboard και καρτών ήχου; :flipout:

Απαντώντας στο αρχικο post....
Εχω και εγώ τον ιδιο pj και προσφατα πηρα ps3.

Ο pj είναι συνδεμένος με τον ενισχυτή μεσω component 10m καθώς ο ενισχυτής δεν έχει ψηφιακή έξοδο εικόνας. Το ps3 αρχικα το σύνδεσα στον ενισχυτή με το composite καλώδιο που έχει από τη μαμά του (απαράδεκτο!) και φυσικά δεν έμεινα ικανοποιημένος από την εικόνα (576i).

Μετά από λίγες μέρες αγόρασα component καλώδιο και σύνδεσα το ps3 με τον ενισχυτή για να πάρω εικόνα στον pj 576p, 720p και 1080i. Τώρα πλέον ο pj δείχνει σε 1080i και η εικόνα είναι εκπληκτική. Έχω παίξει παιχνίδια και demos και έχω δει trailers ταινιών και το blue-ray του hi-tech. Ομολογώ πως δεν περίμενα τέτοια εικόνα από περασμένης γενιάς pj.

Δεν έχω δει εικόνα του pj με ψηφιακό σήμα για να συγκρίνω αλλά αν θέλεις να κρατήσεις το κόστος χαμηλά πιστεύω πως το component θα σου δώσει πολύ καλή ποιότητα εικόνας.

Απαντώντας στο αρχικο post....
Εχω και εγώ τον ιδιο pj και προσφατα πηρα ps3.

Ο pj είναι συνδεμένος με τον ενισχυτή μεσω component 10m καθώς ο ενισχυτής δεν έχει ψηφιακή έξοδο εικόνας. Το ps3 αρχικα το σύνδεσα στον ενισχυτή με το composite καλώδιο που έχει από τη μαμά του (απαράδεκτο!) και φυσικά δεν έμεινα ικανοποιημένος από την εικόνα (576i).

Μετά από λίγες μέρες αγόρασα component καλώδιο και σύνδεσα το ps3 με τον ενισχυτή για να πάρω εικόνα στον pj 576p, 720p και 1080i. Τώρα πλέον ο pj δείχνει σε 1080i και η εικόνα είναι εκπληκτική. Έχω παίξει παιχνίδια και demos και έχω δει trailers ταινιών και το blue-ray του hi-tech. Ομολογώ πως δεν περίμενα τέτοια εικόνα από περασμένης γενιάς pj.

Δεν έχω δει εικόνα του pj με ψηφιακό σήμα για να συγκρίνω αλλά αν θέλεις να κρατήσεις το κόστος χαμηλά πιστεύω πως το component θα σου δώσει πολύ καλή ποιότητα εικόνας.

Η σύνδεση component είναι μια καλή επιλογή αλλά αισθητά υποδυέστερη από μία ψηφιακή DVI ή HDMI. Υπάρχουν αρκετά φθηνά καλώδια HDMI στην αγορά και το αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει την μικρή αυτή επένδυση.

Αν συγκρίνετε Α-Β θα καταλάβετε τη διαφορά.

Προσπαθώντας να βοηθήσω κι εγώ το φίλο, να μοιραστώ την δικιά μου εμπειρία. Έχω projector με 1080i κι επειδή είχα εγκατεστημένη, βάση καλώδια κλπ ήθελα να αποφύγω το HDMI. Στην αρχή περιορίστηκα στο component το οποίο είτανε τελείος λάθος όπως αποδείκτηκε. Αυτή τη στιγμή έχω κάνει την εξής συνδεσμολογία, κι αν κάποιος έχει αντίρρηση ή καλύτερη πρόταση ας διορθώσει. Έχουμε λοιπόν: PS3 ----> HDMI από ένα σε δύο εξόδους adaptor (κόστος 27 από Κατουμάς) ----> ΗDMI σε ΤV και ΗDMI σε projector. Ήχο πέρνω από το οπτικό που βγάζει το PS3 και έχω ορίσει από το μενού του να βγάζει PCM. Tώρα, για να παίξει είτε TV είτε projector, πρέπει πριν ανοίξω το PS3 να έχω ήδη ανοίξει είτε το ένα είτε το άλλο για να "lockarei" το σήμα, κι είμαι μια χαρά (δεν γίνεται να παίζει κι από τις δύο πηγές ταυτόχρονα). Κόστη συνολικά περίπου 80-90 για όλα τα καλώδια. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ακριβό HDMI, γιατί σε όλα τα forums του εξωτερικού λένε ότι άμα lockarei το σήμα δεν έχει διαφορά (αλήθεια?). Δεν έχω δει τι μπορεί να γίνει με πραγματικά ακριβό καλώδιο, όμως επειδή παίζω σε 130'' βαμένο τοίχο, φαντάζομαι δεν θα δω και καμμία ιδιαίτερη διαφορά. Τέλος, για τον ήχο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, γιατί όσοι έχουν HDMI μέσω ενισχυτή (έχω DENON 3806), αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ότι κλειδώνει ο ήχος και δεν μπορείς να βάλεις τα διάφορα surround εφέ που θέλεις. (π.χ. σε άλλες ταινίες βάζω wide screen, σε άλλες dolby prologic II X, και σε άλλες το αφήνω κατευθείαν από την πηγή.)
Επαναλαμβάνω, αν κάποιος γνώστης νομίζει ότι έχω κάνει κάποιο λάθος στην πρότασή μου να την διορθώσει, γιατί μέχρι εκεί ξέρω.

Έχουμε λοιπόν: PS3 ----> HDMI από ένα σε δύο εξόδους adaptor (κόστος 27 από Κατουμάς) ----> ΗDMI σε ΤV και ΗDMI σε projector.

Φίλε emperor, μήπως θα μπορούσες να διευκρινίσεις λίγο περισσότερο την παραπάνω φράση σου?
Εννοείς ότι υπάρχει adaptor που κάνει split τη μία HDMI σε δύο με κόστος 27 γιούρια από το Ράδιο-Κατουμάς????
Αν ναί, θύμισέ μου σε παρακαλώ πολύ που είναι το Ράδιο-Κατουμάς.
Ευχαριστώ!

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.