Playstation 3 πρόβλημα στο drive

HoSe_is_Insane

New member
21 October 2010
8
Καλησπέρα σας. Το πρόβλημα έχει ως εξής.

Έπαιζα στο b-spec(gran turismo 5) ένα πρωτάθλημα, όταν τελείωσαν και οι 14 γύροι της πίστας δεν έβγαλε την επιλογή για να πατήσω conti αλλά ότι και αν πατούσα (χ,ο, ps button) δεν ανταποκρινόταν. Έβγαλα (eject) το gt5 από το ps3 και δοκίμασα να το ξαναβάλω. Τότε δεν το διάβαζε καν! Άφησα το ps3 για 20 λεπτά να κρυώσει , και δοκίμασα ξανά. Μπήκε στο παιχνίδι και μόλις το φόρτωσε ξανά κόλλησε (αυτή την φορά πάγωσε η εικόνα). Φτου και από την αρχή. Έβγαλα το cd και δοκίμασα ξανά. Δεν το διάβαζε. Ξανά και ξανά και ξανά. Είτε δεν διάβαζε το cd, είτε το διάβαζε, έμπαινε στο παιχνίδι και κόλλαγε μόλις τερμάτιζε το αυτοκίνητο.(κάθε φορά που έμπαινα στο παιχνίδι δοκίμαζα το συγκεκριμένο event).

Επίσης πρέπει να αναφέρω 2 πράγματα.
1) Όταν κόλλησε την πρώτη φορά έστειλα λίγα μηνύματα μέσο PSN και κάποιοι με ρώτησαν για την θερμοκρασία... Επειδή είμαι κρυωμένος δεν μύρισα ότι το ps3 μύριζε σαν καμένο. Δεν ήταν έντονη η μυρωδιά του καμένου αλλά (σύμφωνα με τα λεγόμενα της αδερφής μου) μύριζε λίγο.Πάντως όταν το ακούμπησα έκαιγε αρκετά! Το έβγαλα από το ράφι για να παίρνει αέρα αλλά τα προβλήματα συνεχίστηκαν. Και αυτό περίεργο καθώς από την αρχή το Ps3 ήταν σε εκείνο το σημείο χωρίς προβλήματα
2) Λίγη ώρα πριν γίνει αυτό, έπεσε δίπλα στο ps3 ένα μπολάκι με ξηρούς καρπούς. Το μεγαλύτερο τμήμα του ps3 καλυπτόταν από το ράφι, όμως ένα μικρό τμήμα αυτού ήταν εκτεθειμένο. Εγώ σκούπισα όπως μπορούσα τα "ψίχουλα" αλλά δεν αποκλείω το γεγονός κάποια από αυτά να πέρασαν "μεσα" στο ps3.

To ps3 είναι αγορασμένο νομίζω πριν 3 χρόνια. Είναι πρώτης γενιάς με 40gb σκληρό.

Μπορείτε να κάνετε μια εικασία εσείς? Είναι πρόβλημα software ή hardware?
Αύριο πρωί πρωί θα πάω να ρωτήσω σε μια αντιπροσωπεία αν επισκευάζουν ps3

Το καλύτερο είναι ότι πριν λίγες μέρες έδωσα το ps2 σε έναν φίλο μου .Μαζί του ήταν (μέσα σε κάτι κούτες) και το ps1,αγορασμένο το 1998. Το δοκίμασα επίτηδες να δω αν παίζει...και έπαιζε!!! Έκανα έναν γύρο στην grand valley sto gran turismo 2....

Re: Play station 3 πρόβλημα στο drive

Καλησπέρα!

Δυστυχώς δεν είναι τόσο ανθεκτικά όπως οι παλαιότερες κονσόλες μας.

Χρειάζεται αντικατάσταση το ματάκι κεφαλής "KES400A" (Blue Ray Laser).

Last edited:
Re: Play station 3 πρόβλημα στο drive

eBay, με χρεωστική κάρτα και PayPal

Από Ελληνικά μαγαζιά δεν αξίζει... πολύ ακριβά.