Πλεον ειναι επισημο...η Ελλάδα είναι μια Μπανανία...

Τελευταίοι στο ένα, τελευταίοι στο άλλο ... δυστυχώς πάμε από το κακό στο χειρότερο. Αυτή είναι η πραγματικότητα ...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1050822&rss=yes

===============

Τελευταία στην ευρωζώνη η Ελλάδα στις δαπάνες για έρευνα και τεχνολογία

Καμία αξιόλογη αύξηση των δαπανών σε έρευνα-ανάπτυξη δεν έχει γίνει την τελευταία δεκαετία

Στην τελευταία θέση της ευρωζώνης βρίσκεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2007 (έκθεση «Επιστήμη, Τεχνολογία και Καινοτομία»), οι δαπάνες διαμορφώθηκαν στο 0,57% του ΑΕΠ (έναντι 0,58% το 2001).

Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση άγγιξε το 1,85% του ΑΕΠ.

Στις πρώτες θέσεις της κατάταξης είναι οι Σουηδία (3,60%), Φινλανδία (3,47%), Αυστρία (2,56%) και Γερμανία (2,55%).

Ο επίσημος στόχος της ΕΕ είναι η αύξηση των δαπανών έως το 3% του ΑΕΠ μέχρι το 2010, σύμφωνα με την Στρατηγική της Λισαβόνας.

Στον τομέα έρευνας και τεχνολογίας απασχολούνται 35.600 άτομα ή το 1,4% της συνολικής απασχόλησης (έναντι 1,6% στην ΕΕ).

Περίεργο πράμα όμως. Να μην υπάρχει μία, έστω μία, χώρα "διαφανής" και "καθαρή"...

Τι σου είναι βρε παιδί μου η εξουσία...

Last edited:
Re: Απάντηση: Πλεον ειναι επισημο...η Ελλάδα είναι μια Μπανανία...

Περίεργο πράμα όμως. Να μην υπάρχει μία, έστω μία, χώρα "διαφανής" και "καθαρή"...

Τι σου είναι βρε παιδί μου η εξουσία...

Το θέμα δεν είναι να βρεθεί το τέλειο κράτος. Τέτοιο δεν υπάρχει. Το θέμα είναι το δικό μας κράτος να μην γίνει ένα από τα χειρότερα. Δυστυχώς προς τα κει βαδίζουμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πλεον ειναι επισημο...η Ελλάδα είναι μια Μπανανία...

Το θέμα δεν είναι να βρεθεί το τέλειο κράτος. Τέτοιο δεν υπάρχει. Το θέμα είναι το δικό μας κράτος να μην γίνει ένα από τα χειρότερα. Δυστυχώς προς τα κει βαδίζουμε.

Φίλε Νίκο αν όπως είμαστε σήμερα, είμασταν η πιο "καθαρή" χώρα σε όλους τους τομείς θα είσουν ευτυχής? -bye-

Η Ελλαδα πιστευω ειναι μια χωρα που εχει πολλες ομορφιες,φυσικα τοπια,το δικο της ιδιαιτερο πολιτισμο,παραδοσιακα μερη με τεχνη,μουσικη,ωραια φαγητα,υπαρχουν πολλοι τροποι να διασκεδασεις στην πολη,να ασχοληθεις με ωραια πραματα,να επισκεφθεις ομορφα μερη,επισης μπορεις να βρεις απο προιοντα πλεον σχεδον οτι θες κτλ.Βασικα υπαρχουν πιστευω πολλα εφοδια για να ζησει καποιος μια ισσοροπημενη και ποιοτικη ζωη.
...

Εσεις τι θελετε απο την Ελλαδα?

Εγω θελω να βγαινω απο το σπιτι μου,να κανω μια δουλεια που μου αρεσει και να την κανω καλα,τα αφεντικα(αν εχω)να μου φαιρονται καλα,θελω να οδηγω και να σεβομαι τους αλλους και αυτοι εμενα,θελω η πολη που ζω να ειναι καθαρη και να μη τη βρωμεζω(και τη φυση),θελω να φαιρομαι και να μου φερονται ευγενικα,θελω να ασχολουμαι με οτι μου αρεσει και με κανει να νιωθω καλα.

Θελω οταν δινω λεφτα να αγορασω το οτιδηποτε να πιανουν τοπο και να ξερω οτι δε με εχουν περασει για μ.......α και οτι αυτο που περνω ειναι και οκ για την υγεια μου.

Θελω να νιωθω ασφαλης μεσα στην κοινωνια που ζω.Θελω να νιωθω οτι αν ειμαι σωστος δε θα με περασουν για βλακα και θα με εκμεταλευτουν,αλλα θα το σεβαστουν.
...

Τα διάβαζα αφηρημένος και για μιά στιγμή παραλίγο να με ρίξεις...
Μετά είδα οτι γεννήθηκες το 82...
Ούτε την αλλαγή του Αντρέα δεν πρόλαβες... οταν είχε βγει το βράδυ ο απλός κόσμος κλαίγοντας στους δρόμους γιατί "τώρα πια θα έφτιαχναν όλα"...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πλεον ειναι επισημο...η Ελλάδα είναι μια Μπανανία...

Φίλε Νίκο αν όπως είμαστε σήμερα, είμασταν η πιο "καθαρή" χώρα σε όλους τους τομείς θα είσουν ευτυχής? -bye-

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση! (Αν και βέβαια είναι καθαρά θεωρητική και δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα εδώ και 1000 χρόνια! ... και δυστυχώς το πρόβλημά μας δεν είναι στη θεωρία αλλά στη πράξη!...)

Για χάρη της συζήτησης όμως, να αναφέρω μια διεθνή κοινωνιολογική έρευνα για την οποία διάβασα 15 χρόνια πριν και μου έκανε μεγάλη εντύπωση (αν και δεν είχα ούτε έχω και σπουδαία άποψη για τους κοινωνιολόγους).

Είχαν βρει λοιπόν, ότι η "ευτυχία" είναι ανάλογη με το πόσο καλά είμαστε σε σχέση με το άμεσο περιβάλλον μας! Δηλαδή κάποιος που είναι ευγενής στους Μάο-Μάο και ζει σε μια καλύβα και τον δαγκώνουν κάθε βράδυ οι τερμίτες, όμως είναι σαφώς καλύτερα από τους υπόλοιπους Μάο-Μάο, ... μπορεί και να είναι πιο ευτυχής από έναν Αμερικανό της μέσης τάξης που έχει και το σπιτάκι του, και το εξοχικό του και τα πάρκα του και την άνετη και αξιοπρεπή ζωή του!

Βέβαια, σήμερα πρέπει να προσθέσουμε και ακόμη μια παράμετρο: λόγω των ταξιδιών, των σπουδών στο εξωτερικό, αλλά ακόμη και της τηλεόρασης και του ίντερνετ, ξέρουμε λίγο καλύτερα τι γίνεται παραπέρα, και έτσι οι προσδοκίες μας ίσως να μην περιορίζονται στο τι βλέπουμε στο άμεσο περιβάλλον μας. Δηλαδή αν ο Μάο Μάο του παραδείγματος έπαυε να είναι απομονωμένος, θα έπαυε να είναι και ευτυχισμένος. Για αυτό άλλωστε οι δικτατορίες μεταξύ άλλων περιορίζουν την μετακίνηση και την πληροφόρηση.

Και για να απαντήσω άμεσα στο ερώτημά σου: αν η Ελλάδα ήταν σε καλύτερη κατάσταση από όλες τις άλλες χώρες, σίγουρα θα με έκανε αυτό πολύ πιο περήφανο και ευτυχισμένο απ' ότι αν ήταν χειρότερη από όλες. Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση! Άλλωστε, ποιος ευχαριστήθηκε το μουντιάλ του 1994 περισσότερο απ' ότι το Ευρώ του 2004;

Last edited:
H εικονα που εχω εγω για το κρατος μας (για εμας δηλαδη) ειναι πως ειμαστε ενα μπουρδελο και μισο. Οταν βρεθεις στην αναγκη του κρατους, τοτε το καταλαβαινεις. Πας στην αστυνομια? Στο στρατο? Στις δημοσιες υπηρεσιες? Στα νοσοκομεια? Νομαρχιες? Πολεοδομιες? Αμ ο αλλος? Υπουργος απασχολησης και ειχε στο σπιτι του ανασφαλιστους Ινδους? Που αλλου θα γινοταν αυτο? Που αλλου δυο οικογενιες εναλλασσονται στην εξουσια εδω και 50 χρονια? Ο Γιωργακης θα γινει πρωθυπουργος, οπως και ο μπαμπας του, αλλα και ο παππους του!!!!!!!!!!!! Οι Γκαντι ειναι???? 'Η μηπως ειναι τοσο φοβερα χαρισματικος και ευφυης?

Last edited:
Όντως ο πλανήτης μας έχει γίνει ένα χωριό, η πληροφορία διαδίδεται εύκολα και είναι δύσκολο να νοιώσεις ευτυχής σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, ακόμα και αν είσαι από τους προνομιούχους.

Όσον αφορά την έρευνα να δώσω δύο-τρία στοιχεία από προσωπική εμπειρία, πηγές δυστυχώς δεν διαθέτω.

1) Το ποσοστό ιδιοκτησίας στη Ελλάδα είναι από τα μεγαλύτερα στο κόσμο.
2) Η Nr2 χώρα σε οικονομική ανάπτυξη (Η.Π. Αμερικής) έχει πιθανόν τους περισσότερους άστεγους και λαθρομετανάστες παγκοσμίως.
3) Η Nr1 χώρα σε συνθήκες εργασίας (Σιγκαπούρη) παρέχει τις λιγότερες ημέρες ξεκούρασης (διακοπές) στους εργάτες-μετανάστες και το πολίτευμά της δεν θα το χαρακτήριζα και τόσο δημοκρατικό.

...ο κατάλογος είναι μακρύς, πιστέψτε με!

Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πώ ότι εδώ είναι καλά, αλλά ότι όπου υπάρχει εξουσία εκλεγμένη κάτω από "ιδιέταιρες" συνθήκες δεν υπάρχει και προκοπή. Εννοώ προκοπή του μέσου πολίτη και όχι των στατιστικών κτλ.

Γνώμη μου είναι ότι τέτοιες στατιστικές δεν έχουν να προσφέρουν και τόσα πολλά αφού μάτια έχουμε και βλέπουμε... -bye-

edit. Πέτρο για μάθε πόσα χρόνια ήταν αρχηγός κράτους ο πρηγούμενος της Σιγκαπούρης και ποιός είναι τώρα... ´Εχει πολύ ενδιαφέρον! Ρίξτε και μια ματιά πρός άλλες αναπτυγμένες χώρες όπως UAE, Bahrein (που είσαι Σπαρτιάτη...), Brazil...

Ξαναλέω σκατά είμαστε αλλά η έρευνα δεν μου λέει τίποτα για το πού θα προτιμούσα να ζώ!

Last edited:
Γνώμη μου είναι ότι τέτοιες στατιστικές δεν έχουν να προσφέρουν και τόσα πολλά αφού μάτια έχουμε και βλέπουμε... -bye-

Ναι Νικο, αλλα οταν ολες σε βγαζουν μεσα στους τελευταιους, αυτο και δε λεει?

Ναι Νικο, αλλα οταν ολες σε βγαζουν μεσα στους τελευταιους, αυτο και δε λεει?

όχι και τελευταίοι Πέτρο μου...
σε πολλά είμαστε πρώτοι:eating:μην το ξεχνάς αυτό...

Μα τι σχεση εχει το Μπαχρειν και τα εμιρατα με εμας? Αυτοι δε χρειαζονται καν κυβερνηση. Παντως δεν καταλαβαινω τι θες να πεις. Μηπως πως ειναι λογικο να βγει ο γιος-εγγονος πρωθυπουργος? Αυτο επρεπε να συμβει μονο στην εξαιρετικη περιπτωση που θα ηταν χαρισματικος. Ειναι τετοιος ο Γιωργακης? Εδω θα ειμαστε και θα δεις τι "αετο" θα κανουμε πρωθυπουργο...

Μη το κομματικοποιούμε. Έχω δηλώσει εξάλλου ότι δεν ψηφίζω και είμαι ανένταχτος.
Ίσως να βοηθούσε να με καταλάβεις αν σε ρώταγα που αλλού θα ήθελες να ζούσες και γιατί δεν το κάνεις... :grinning-smiley-043-bye-

edit (πάλι) Τα κράτη που ανέφερα πρίν είναι αρκετά ψηλότερα από μας στις περισσότερες κατηγορίες και πίστεψέ με δεν θα ήθελες να ήσουν "μέσος" πολίτης εκεί!

1) Το ποσοστό ιδιοκτησίας στη Ελλάδα είναι από τα μεγαλύτερα στο κόσμο.

Από τη δική μου πείρα:

Το παραπάνω, δεν ξέρω καν αν είναι αληθινό, υποψιάζομαι ότι είναι μύθος. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ και την Σουηδία ελάχιστοι μένουν με νοίκι. Αν πρόκειται για "αποπληρωμένες" ιδιοκτησίες, ίσως και να ισχύει, αλλά δεν σημαίνει τίποτα απολύτως.

Από την άλλη, σε όλη τη δυτική ευρώπη και τη βόρειο αμερική, κανείς δεν θα αγόραζε διαμέρισμα σε πολυκατοικία και θα το θεωρούσε "σπίτι"! Ακόμη και σε φτωχά κράτη, αλλά και στην Ελλάδα πριν από 80 χρόνια και κάτι, το σπίτι ήταν αληθινό σπίτι. Οι ιδιοκτήτες διαμερίσματος δεν έχουν σπίτι!...

Το θέμα "σπίτι" στην Ελλάδα το θεωρώ την απόλυτη καταστροφή. Και μάλιστα δεν διορθώνεται με τίποτα!...

όχι και τελευταίοι Πέτρο μου...
σε πολλά είμαστε πρώτοι:eating:μην το ξεχνάς αυτό...

Χεχε, σωστα. Σε καποια πραγματα ειμαστε πολυ καλοι. Οπως πχ, στη μεταθεση των ευθυνων ή στην εξαφανιση των αρμοδιων οταν τους ψαχνεις.

Από τη δική μου πείρα:

Το παραπάνω, δεν ξέρω καν αν είναι αληθινό, υποψιάζομαι ότι είναι μύθος. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ και την Σουηδία ελάχιστοι μένουν με νοίκι.

Πρίν λίγα χρόνια μια στατιστική έδειξε οτι γύρω στο 80% των Ελλήνων είναι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας. Μπορεί να κάνω λάθος όμως έτσι θυμάμαι αλλά το βλέπω και γύρω μου.

Για την Σουηδία δεν γνωρίζω όμως για την Αμερική το αποκλείω να έχουν τέτοια υψηλά ποσοστά ιδιοκτησίας.

Πιθανόν να μην σημαίνει τίποτα αυτό αλλά το θεωρώ σημαντικό στοιχείο ευμάρειας μιας και η αξία ενός σπιτιού, διαμερίσματος ή ότι άλλο δεν είναι εύκολη υπόθεση στην αναπτυγμένη Ευρώπη και Αμερική. -bye-

Last edited:
Μη το κομματικοποιούμε. Έχω δηλώσει εξάλλου ότι δεν ψηφίζω και είμαι ανένταχτος.
Ίσως να βοηθούσε να με καταλάβεις αν σε ρώταγα που αλλού θα ήθελες να ζούσες και γιατί δεν το κάνεις... :grinning-smiley-043-bye-

edit (πάλι) Τα κράτη που ανέφερα πρίν είναι αρκετά ψηλότερα από μας στις περισσότερες κατηγορίες και πίστεψέ με δεν θα ήθελες να ήσουν "μέσος" πολίτης εκεί!

Δεν το κομματικοποιω. Επειδη ερχονται εκλογες το ανεφερα.

Κοιτα, πουθενα δεν εχω ζησει αρκετα ωστε να ξερω πως εκει θα επελεγα να ζω αν εφευγα απο την Αθηνα. Το να φυγεις δεν ειναι τοσο ευκολο παντως. Δεν αφηνεις μονο μια χωρα, αφηνεις και ανθρωπους. Η πρωτη απαντηση που μου ερχεται παντα σε αυτο το ερωτημα ομως, ειναι η Βαρκελωνη. Συνδιαζει τα καλα της Αθηνας και της Θεσσαλονικης, εχει ζωη, εχει θαλασσα, εχει την ομαδα, ειναι και πανεμορφη. Μαλλον εκει... (ειναι και απεναντι απο την Ιμπιζα...χεχε).

...
Η πρωτη απαντηση που μου ερχεται παντα σε αυτο το ερωτημα ομως, ειναι η Βαρκελωνη. Συνδιαζει τα καλα της Αθηνας και της Θεσσαλονικης, εχει ζωη, εχει θαλασσα, εχει την ομαδα, ειναι και πανεμορφη. Μαλλον εκει... (ειναι και απεναντι απο την Ιμπιζα...χεχε).

Γνωρίζεις φυσικά ότι οι Ισπανοί έχουν αντίστοιχα προβλήματα με εμάς... -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πλεον ειναι επισημο...η Ελλάδα είναι μια Μπανανία...

Πιθανόν να μην σημαίνει τίποτα αυτό αλλά το θεωρώ σημαντικό στοιχείο ευμάρειας μιας και η αξία ενός σπιτιού, διαμερίσματος ή ότι άλλο δεν είναι εύκολη υπόθεση στην αναπτυγμένη Ευρώπη και Αμερική. -bye-

Δεν ισχύει αυτό. Με 150.000 ευρώ αγοράζεις ένα μέτριο διαμέρισμα. Με τα αντίστοιχα 220.000 δολάρια σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ αγοράζεις ωραίο σπίτι με αυλή, κήπο, κλειστό πάρκινγκ και κάποια αρχιτεκτονική δομή, κάποια προσωπικότητα (όχι απλό άχρωμο κουτί).

Απλώς οι Αμερικανοί λειτουργούν αλλιώς με τα σπίτια. Ποτέ δεν τα αποπληρώνουν τελείως, και εύκολα μετακινούνται σε ακριβότερα αν αυξηθεί ο μισθός τους. Προτιμούν να πληρώνουν συνεχώς δόσεις γιατί βολεύει με τις φορολογικές απαλλαγές.

Περισσότερο δηλαδή έχει σχέση με το οικονομικό σύστημα παρά με οτιδήποτε άλλο. Δεν υπάρχει καμιά σύγκριση από πλευράς ουσίας. Ακόμη και τα σπίτια των φτωχών μαύρων στα γκέτο των ΗΠΑ έχουν κήπο. Εδώ για να αγοράσεις σε πόλη σπίτι με κήπο θέλεις ... άστα να πάνε...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πλεον ειναι επισημο...η Ελλάδα είναι μια Μπαναν

...
Ακόμη και τα σπίτια των φτωχών μαύρων στα γκέτο των ΗΠΑ έχουν κήπο. Εδώ για να αγοράσεις σε πόλη σπίτι με κήπο θέλεις ... άστα να πάνε...

Δεν επιμένω αλλά επειδή έχω δεί τα σπίτια των μαύρων σε γκέτο έχω να σου πώ ότι η τρύπα πάει σύννεφο...

Επίσης οι τιμές για ένα αξιοπρεπές διαμέρισμα στην Αθήνα ξεπερνούν τα 250.000 €, δυστυχώς.

Για την ποιότητα ζωής δεν διαφωνώ καθόλου. Σε μπουντρούμια ζούμε...-bye-