Πλεον ειναι επισημο...η Ελλάδα είναι μια Μπανανία...

Re: Απάντηση: Πλεον ειναι επισημο...η Ελλάδα είναι μια Μπανανία...

Μα τι σχεση εχει το Μπαχρειν και τα εμιρατα με εμας? Αυτοι δε χρειαζονται καν κυβερνηση.

Εδώ είμαι κι εγώ! (μετά την πρόσκληση του φίλου Dalanik -bye-) καί το σχόλιο σου περί Μπαχρέιν.

Γιά τα Εμιράτα δυστυχώς δεν μπορώ να πώ τίποτα μιάς καί οι γνώσεις μου είναι ελάχιστες. Μπορώ όμως να σου πώ τι σχέση μπορούμε να έχουμε με το Μπαχρέιν επειδή βρίσκομαι στη χώρα σχεδόν 2 χρόνια καί εσύ θα βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

Ναί μεν υπάρχει βασιλικό καθεστώς αλλά η κυβέρνηση (που παίρνει τις περισσότερες αποφάσεις) είναι εκλεγμένη από τους πολίτες. Υπ´ όψιν τα έσοδα της χώρας από πετρέλαιο καί φυσικό αέριο είναι πολύ μικρά συγκριτικα με τις γειτονικές χώρες.

Πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, η κυβέρνηση αυτή έχει μειώσει τις περιπτώσεις της δημόσιας διαφθοράς στο ελάχιστο. Καί εξηγώ: βεβαίως καί υπήρξαν πολλά παραδείγματα πριν από 10 - 20 χρόνια, αλλά με τις δικλείδες ασφαλείας που έχουν φτιάξει, είναι σχεδόν αδύνατον να ¨τα πάρει¨ κάποιος ή κάποιοι, είτε πρόκειται γιά ένα αυτοκινητόδρομο 50 χιλιομέτρων είτε γιά ένα Αιρμπας 330 ή είτε γιά οποιοδήποτε έργο ή αγορα πάνω από 100.000 ευρώ. Επειδή εργάζομαι σε μιά εταιρεία που πρέπει να ακολουθήσει αυτή την διαδικασία, σε πληροφορώ ότι αν κάποιος σκεφτεί να την κάνει, θα το σκεφτεί όχι μόνο 2 αλλά 102 φορές!
Κάποιος έκανε το λάθος πήρε μία πένα MontBlancσαν δώρο καί ............. πάπαλα!

Ο δε μέσος όρος διεκπαιραίωσης των υποθέσεων είναι περίπου 2 – 3 μήνες.

Η κυβέρνηση επίσης παρέχει κατοικίες (στις ασθενέστερες τάξεις), ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση καί ακόμα επιδοτεί – γιά όλους – τα βασικά είδη διατροφής, βενζίνη κλπ. Βέβαια ο βασικός μισθός είναι χαμηλός, αλλά η φορολογία ειναι 0%.

Οσον αφορά τις επαφές του πολίτη (καί των ξένων) με το δημόσιο. Οι περισσότερες γίνονται πλεόν ηλεκτρονικά. Ακόμα καί e-αστυνομικό τμήμα σκέφτονται να δημιουργήσουν σύντομα. Στις περιπτώσεις που έπρεπε να έλθω σε επαφή με τις δημόσιες υπηρεσίες, σε πληροφορώ ότι ήταν όσο πιό απλές μπορούσαν να γίνουν, γρήγορες καί το κυριότερο ήταν ότι είχες την αίσθηση ότι οι υπάληλλοι πραγματικά ήθελαν να τελειώσουν την υπόθεση σου όσο πιό γρήγορα μπορούσαν.
Ενα απλό παράδειγμα: γιά να πάρεις το δίπλωμα οδήγησης του Μπαχρέιν, πρέπει να προσκομίσεις το δίπλωμά σου πχ. από την Ελλάδα καί ένα γράμμα (στα Αραβικά) από την εταρεία σου. Κάποιος από το γραφείο, έκανε λάθος καί αντί γιά επιβατικό έγραψε ότι ζητούσα άδεια γιά ανυψωτικό τροφοδοσίας αεροσκαφών (λόγω επαγγέλματος). Μετά λοιπόν από την εξέταση όρασης, είδαν ότι το δίπλωμα μου ήταν για επιβατικό καί βέβαια μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να μου εκδώσουν διπλωμα Δ+ Οταν τους είπα ότι ήταν λάθος, πήραν επί τόπου τον διοικητή της τροχαίας, διόρθωσαν το γράμμα καί μου έδωσαν το δίπλωμα. Καί γιατί το έκαναν? Επειδή η τροχαία είναι 15 χιλ. από το κέντρο καί θεώρησαν ότι ήταν ανθρώπινο λάθος καί ...................... ότι θα ήταν κρίμα να κάνω άλλα 30 χιλ γιά τους ξαναφέρω το διoρθωμένο γράμμα.

Ας πούμε ότι θέλεις να επενδύσεις στη χώρα καί να ανοιξεις μιά εταιρεία εισαγωγής solarium(ναί υπάρχουν καί τέτοιες εταιρείες :flipout:). Καί πάλι οι διαδικασίες είναι απλούστατες. Υπάρχει υπηρεσία που ανάλογα με το τι θέλεις να κάνεις θα σου πεί ποιά δικαιολογητικά πρέπει να φέρεις καί από τη στιγμή που τα προσκομίσεις παίρνεις αυτόματα το λεγόμενο CR (companyregistration) καί μπορείς να κάνεις έναρξη εργασιών.

Αν τυχόν αγοράσεις ακίνητο, ακόμα κι αν μένεις στο εξωτερικό, αυτόματα παίρνεις άδεια παραμονής (καί εργασίας αν το θελήσεις).

Θα μπορούσα να συνεχίσω γιά πολυ, αλλά αντί γι´ αυτό θα σου αναφέρω την προσωπική μου περιπέτεια με τους Ελληνες γραφειοκράτες: Θέλησα να κάνω αυτασφάλιση στο ΙΚΑ. Από τον Αυγουστο του 2008, έχω στείλει μαιλς και γράμματα στο ΙΚΑ, Προξενείο Μπαχρέιν, Πρεσβεία Κουβέιτ (εκεί ανήκει το Προξενείο του Μπαχρέιν) , Υπουργό Υγείας (λανθασμένα), Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Εργασίας καί Κοινωνικών Ασφαλίσεων σύν ..................... 3 αεροπορικά ταξίδια Μπαχρέιν – Αθήνα – Μπαχρέιν (με όλα τα σχετικά έξοδα). Μπορείς να μαντέψεις αν η υπόθεση αυτή έχει τελειώσει?

Ενα τελευταίο σχόλιο. Γιά πρώτη μου φορά ταξίδεψα στο εξωτερικό στα 23 μου. Από τότε, έζησα 10 – 11 χρόνια στη Σκανδιναυία, 3 στη Σαουδική Αραβία, σχεδόν 2 στην Αγγλία, καί 2 εξάμηνα στην Τουρκία καί στο Κατάρ ....... αλλά ειλικρινέστατα αν συγκρίνω τις εμπειρίες μου με αυτές τις χώρες ............... είμαστε ¨λιγουλάκι¨ πίσω ακόμα.

Ισως σε πικραίνω .............. αλλά να δείς πόσο πικραμένος είμαι εγω!

Μα συμφωνώ μαζί σου. Μπανανια είμαστε. Αυτό λέω εξ αρχής. Απλώς υπάρχουν αρκετοί ελληνες που είναι Ή ΝΙΏΘΟΥΝ βόλεμενοι!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πλεον ειναι επισημο...η Ελλάδα είναι μια Μπανανία...

Δεν ισχύει αυτό. Με 150.000 ευρώ αγοράζεις ένα μέτριο διαμέρισμα. Με τα αντίστοιχα 220.000 δολάρια σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ αγοράζεις ωραίο σπίτι με αυλή, κήπο, κλειστό πάρκινγκ και κάποια αρχιτεκτονική δομή, κάποια προσωπικότητα (όχι απλό άχρωμο κουτί).

O κουμπαρος μου αγορασε παντως πριν κανα μηνα, στο Flushing (ΝΥ) ενα σπιτι, 140 περιπου μετρα, 35ετιας, 620.000 ντολαρς

Απλώς οι Αμερικανοί λειτουργούν αλλιώς με τα σπίτια. Ποτέ δεν τα αποπληρώνουν τελείως, και εύκολα μετακινούνται σε ακριβότερα αν αυξηθεί ο μισθός τους. Προτιμούν να πληρώνουν συνεχώς δόσεις γιατί βολεύει με τις φορολογικές απαλλαγές.

Περισσότερο δηλαδή έχει σχέση με το οικονομικό σύστημα παρά με οτιδήποτε άλλο. Δεν υπάρχει καμιά σύγκριση από πλευράς ουσίας. Ακόμη και τα σπίτια των φτωχών μαύρων στα γκέτο των ΗΠΑ έχουν κήπο. Εδώ για να αγοράσεις σε πόλη σπίτι με κήπο θέλεις ... άστα να πάνε...

...

btw, ξερετε τι λενε οι αμερικανοι για εμας τους Ελληνες ?

Ο Ελληνας οταν χτιζει σπιτι, χτιζει λες και θα ζει για παντα, και οποτε τρωει, τρωει λες και θα ειναι τ τελευταιο του γευμα ... :flipout:

To IKA ειναι κρατος εν κρατει δεν υπολογιζει τιποτα και κανεναν, το μονο που το νοιαζει ειναι να την βγαζει καθαρη και οχι να κανει κατι για επιχειρησεις ή τους εργαζόμενους με λιγα λογια θα την χαρακτηριζα μια κακοβουλη επιχειρηση, εγω αναρωτιεμαι αν τελικα θα υπαρχει για πολυ ακομα αυτη η υπηρεσια γιατι σε λιγο καιρο μας βλεπω στις ιδιωτικες ασφαλειες.

Μακαρι να μην εκαιγε τοσο κοσμο το ΙΚΑ με τα λαθη που κανουνε συνεχως οι υπαλληλοι του, δυστυχως εφοσον εχεις σχεσεις με το ΙΚΑ εισαι ομηρος τους και δεν μπορεις να κανεις και παρα πολλα για να βρεις το δικιο σου.

Last edited:
To IKA ειναι κρατος εν κρατει δεν υπολογιζει τιποτα και κανεναν, το μονο που το νοιαζει ειναι να την βγαζει καθαρη και οχι να κανει κατι για επιχειρησεις ή τους εργαζόμενους με λιγα λογια θα την χαρακτηριζα μια κακοβουλη επιχειρηση, εγω αναρωτιεμαι αν τελικα θα υπαρχει για πολυ ακομα αυτη η υπηρεσια γιατι σε λιγο καιρο μας βλεπω στις ιδιωτικες ασφαλειες.

Μακαρι να μην καιγανε τοσο κοσμο με τα λαθη που κανουνε συνεχως οι υπαλληλοι στο ΙΚΑ, πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι το κανουν αυτο το πραγμα, δεν κρατανε αποδειξεις και μετα σου ζητανε τα πληρωμενα δευτερη φορα και τριτη φορα π.χ. λεω εγω :( κα το θεμα ειναι πως δεν μπορεις να κανεις τιποτα απο τα πληρωνεις τα "σπασμενα" των υπαλληλων!

και χρωσταει τα περισσοτερα στο κρατος ...

Οταν παει καποιος στα Σκοπια ή σε αλλες χωρες και λεει πως θελει να ανοιξει εργοστασιο π.χ. το κρατος σου βρισκει την εκταση σου βαζει καποιους αστειους ορους αποπληρωμης με λιγα λογια στο χαριζει και μετα σου λεει χτισε οτι θες και με τον μισο φορο απ'οτι θα πληρωνε εδω περα.Γιατι νομιζετε εχουν γεμισει τα Σκοπια και αλλες χωρες εκει πανω με δικες μας επιχειρησεις?Εδω προσπαθησανε να ανοιξουν εργοστασιο αυτοκινητων και τους το εκλεισε το ιδιο το κρατος.

Τελος παντων εγω παλι θεωρω πως η ελλαδα εχει περισσοτερο πολιτισμο απο αλλες χωρες, βασιζομενος πως εδω εχεις ελευθερια και μπορεις να διαμορφωσεις ελευθερα την γνωμη σου, στις αλλες χωρες που αναφερθηκε ο φιλος μας φοβασαι για την ζωη σου.Στην αμερικη π.χ. σε σκοτωνουν ετσι για πλακα μη μιλησω για τα εμιρατα και το μπαχρειν...Ασε που οι μισοι ξενοι ειναι ρομποτακια..

Last edited:
Οταν παει καποιος στα Σκοπια ή σε αλλες χωρες και λεει πως θελει να ανοιξει εργοστασιο π.χ. το κρατος σου βρισκει την εκταση σου βαζει καποιους αστειους ορους αποπληρωμης με λιγα λογια στο χαριζει και μετα σου λεει χτισε οτι θες και με τον μισο φορο απ'οτι θα πληρωνε εδω περα.Γιατι νομιζετε εχουν γεμισει τα Σκοπια και αλλες χωρες εκει πανω με δικες μας επιχειρησεις?

Δίναμε κι εμείς τέτοια "αποικιοκρατικά" προνόμοια, και ορισμένα ακόμη τα πληρώνουμε. Η Ελλάδα των εποχών αυτών είμαι σίγουρος ότι θα "καμάρωνε" σε περίοπτη θέση της περίφημης κατάταξης "ανταγωνιστικότητας".

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η εκλογίκευση ενός εξοντωτικού και παραλόγου συστήματος, όχι η παλινδρόμηση σε εποχές υποτέλειας.

Οκ φιλε μου κατι θα ξερεις παραπανω εσυ, για πες μου πως πανε οι εξαγωγες μας?

Δεν είπα ότι πάμε καλά. Αλλά η λύση δεν είναι να δώσουμε γη και ύδωρ. Που δίνουμε και σήμερα κανονικότατα, σε τελική ανάλυση, αλλά όχι με πανυγηρικό τρόπο.

Ποια ειναι η λυση? Να παιρνουμε δανεια απο την Ε.Ε ?
Ξερεις γιατι μας γονατισε το ευρω??Αν ειχαμε αρκετες εξαγωγες, η ισοτιμα θα ηταν προς το συμφερον μας.

Βασικα δεν μπορω να μιλησω εδω γιατι και πως αλλα εξωτερικοι παραγοντες εχουν συμφερον να διαλυσουν την οικονομια της Ελλαδας, μπορω να φερω πολλα παραδειγματα, παλια ημασταν η πρωτη ναυτιλιακη δυναμη στον κοσμο και τωρα φτιαχνουμε βαρκακια..θες να συνεχισω?

Last edited:
Δεν είπα ότι πάμε καλά. Αλλά η λύση δεν είναι να δώσουμε γη και ύδωρ. Που δίνουμε και σήμερα κανονικότατα, σε τελική ανάλυση, αλλά όχι με πανυγηρικό τρόπο.

Χμμμμ..... Δηλαδή ο παρακάτω τρόπος δεν είναι "πανηγυρικός"; Εμένα μου φαίνεται μάλλον πιο αξιοπρεπές να δίνεις γη για να φτιαχτεί και κανένα εργοστάσιο, από το να παίρνεις δάνεια μέχρι να χρεοκοπήσεις...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1050796

Στα 60,2 δισ. ευρώ ο κρατικός δανεισμός, έντοκα γραμμάτια 3,5 δις τον Οκτώβριο

Κεφάλαια ύψους 60,2 δισ. ευρώ έχει δανειστεί το ελληνικό δημόσιο από την αρχή του 2009, έναντι του αρχικού στόχου της κυβέρνησης για 40,7 δισ. ευρώ, καθώς το ταμειακό έλλειμμα έχει εκτοξευθεί στα 18,5 δισ. ευρώ.

Απάντηση: Re: Πλεον ειναι επισημο...η Ελλάδα είναι μια Μπανανία...

Εδώ είμαι κι εγώ!

Γειά σου Σπαρτιάτη :grinning-smiley-043 -bye-
Θαυμάσια τα στοιχεία που μας έδωσες.
Θα ήταν χρήσιμο να γράψεις λίγα λόγια για τις πιο καλές / κακές εμπειρίες σου από τα μέρη που έζησες.

Έχει ενδιαφέρον για παράδειγμα το πως διασκεδάζουν τα "σαουδαράβικα σεντόνια" Πέμπτη βράδυ σε μεγάλα ξενοδοχεία στο Μπαχρέιν αλλά και ποιά είναι η θέση της γυναίκας σε χώρες σαν το Μπαχρέιν...

Στο Ντουμπαι είναι ακόμα πιο έντονα τα πράγματα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι δια νόμου η εργασία εκτός κτηρίων διακόπτεται αν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 42 βαθμούς, αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια...! Καλά καταλάβατε λένε ψέματα για την θερμοκρασία! Μου έχει συμβεί τουλάχιστον τις μισές φορές που βρέθηκα εκεί.

Επίσης είναι καλύτερο να μην έχεις μπλεξίματα με το νόμο. Θα έχεις ακούσει για το Criminal Investigation Department...

Κατά τα άλλα η οργάνωση του κράτους σε αυτές τις χώρες όντως δεν συγκρίνεται με το δικό μας. Πρέπει όμως να συνυπολογίσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των εργατών δεν είναι ντόπιοι αλλά Ινδοί, Πακιστανοί και άπο άλλες αραβικές και αφρικανικές χώρες. Η αναλογία στα Εμιράτα είναι περίπου 60-40 (ίσως και περισσότερο) υπέρ των "ξένων".

Σπαρτιάτη αν είχες ακριβώς την ίδια δουλειά (συνθήκες εργασίας και μισθό)στην Ελλάδα, που θα διάλεγες να μείνεις? -bye-

...παλια ημασταν η πρωτη ναυτιλιακη δυναμη στον κοσμο και τωρα φτιαχνουμε βαρκακια...

Συμφωνούμε σε όλα μόνο που το παράδειγμα δεν ήταν σωστό! Εκτός αν εννοείς το επισκευαστικό και κατασκευαστικό κομμάτι της ναυτιλίας οπότε πάω πάσο! -bye-

Re: Απάντηση: Re: Πλεον ειναι επισημο...η Ελλάδα είναι μια Μπανανία...

Σπαρτιάτη αν είχες ακριβώς την ίδια δουλειά (συνθήκες εργασίας και μισθό)στην Ελλάδα, που θα διάλεγες να μείνεις? -bye-

Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων θα διάλεγε τη χώρα που μεγάλωσε. Επίσης η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί το φαγητό της μάνας του το καλύτερο. Η συνήθεια είναι μεγάλο πράγμα. Δεν είναι κακό βέβαια. Αντικειμενικά όμως δεν λέει και τίποτα.

Ας πούμε, πιστεύεις ότι πολλοί Αμερικανοί θα προτιμούσαν την Ελλάδα με ίδιες συνθήκες δουλειάς; Γιατί; Για να ζουν στο καθαρό αέρα της Αθήνας και να απολαμβάνουν τις εξόδους και τα διόδια τα "τριήμερα";

Το πρόβλημα όμως είναι: πόσο εφικτό είναι να βρεις ίδιες συνθήκες εργασίας + μισθό το ίδιο; Νομίζω ότι το θέμα είναι ότι δεν είναι εφικτό παρά μόνο για ελάχιστους.

Σαφώς η οικογένεια, οι φίλοι, οι συνήθεια όπως λές παίζουν πρωταρχικό ρόλο.

Από την άλλη όμως δεν είναι και λίγοι οι ξένοι από αναπτυγμένες χώρες που συνειδητά μετοίκησαν στον τόπο μας. Οι δε Αλβανοί, Πολωνοί και άλλοι που οι χώρες τους είναι σε κάποιους τομείς καλύτερες από εμάς δεν βλέπω να γυρίζουν πίσω ποτέ...

Μην παρεξειγηθώ. Εχω απογοητευθεί πλήρως από το κράτος/κυβερνήσεις/εξουσία της πατρίδας μας σε προσωπικά αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος ζητήματα και δεν είμαι από τους βολεμένους.
Ότι κατάφερα (λίγο ή πολύ) το κατάφερα μόνος μου και με πολύ κόπο και συνεχίζω να μοχθώ με όλες τις τρικλοποδιές που μας βάζουν.

Αλλά το να λέμε ότι είμαστε η χειρότερη χώρα μεταξύ των αναπτυγμένων και αναπτυσόμενων το θεωρώ υπερβολή.

Έχω ταξιδέψει σε 43 χώρες και περισσότερες από 100 πόλεις. Αν εξαιρέσεις κάποιες μεμονομένες περιπτώσεις πόλεων όπως το Σαν Φραντζίσκο, το Μπέργκεν, το Μπιλμπάο και λίγες ακόμη δεν θα άλλαζα την Ελλαδίτσα μας παρα μόνο για λόγους επιβίωσης.

Φυσικά δεν μπορεί να είμαι αντικειμενικός και ο καθένας αποζητά κάτι διαφορετικό από τη ζωή του. Αυτή είναι η γνώμη μου και μόνο.

ΥΓ. Να προσθέσω ότι οι Έλληνες είμαστε ιδιαίτερα αγαπητοί σε όλες τις χώρες που επισκέφτηκα. Μουσουλμάνοι, Άραβες, Καθολικοί, Βουδιστές, Ινδουιστές, Αριστεροί, Δεξιοί όλοι εκτιμούν τους Έλληνες και όχι μόνο για την αρχαία Ιστορία μας. Είμαστε καλοδεχούμενοι παντού, αντίθετα με κα´ποιους άλλους που είναι πρώτοι στις λίστες...

Re: Απάντηση: Re: Πλεον ειναι επισημο...η Ελλάδα είναι μια Μπανανία...

Γειά σου Σπαρτιάτη :grinning-smiley-043 -bye-
Θαυμάσια τα στοιχεία που μας έδωσες.
Θα ήταν χρήσιμο να γράψεις λίγα λόγια για τις πιο καλές / κακές εμπειρίες σου από τα μέρη που έζησες.

Καλησπέρα σου Dalanik -bye-,

Βλέπω ότι είσαι καλά ενημερωμένος γιά το τι συμβαίνει στα μέρη μου, αλλά τις καλές καί κακές εμπειρίες μου θα τις γράψω άλλη φορά, μιάς καί θα πάρει αρκετό χρόνο. Λες να ανοίξουμε κανένα καινούργιο νήμα?

Οσο γιά τα Σαββατοκύριακα εδώ είναι γεγονός ότι έρχονται πολλοί γείτονες όχι μόνο από την Σαουδική Αραβία αλλά καί από το Κουβέιτ, Ντουμπάι καί Κατάρ. Η διαφορά είναι ότι το αλκοόλ επιτρέπεται σε όλα τα πεντάστερα ξενοδοχεία καί είναι ελεύθερη η πρόσβαση όχι όπως πχ.στο Κατάρ όπου μονον μη Μουσουλμάνοι επιτρέπεται να εισέλθουν. Γεγονός είναι επίσης ότι υπάρχουν κι´ άλλες μορφές διασκέδασης, νυκτερινά κέντρα κλπ κλπ ............... καί ο νοών νοείται. Οπως ανέφερα στο προηγούμενο ποστ, τα έσοδα του Μπαχρέιν από το μαύρο χρυσό είναι περιορισμένα, με αποτέλεσμα να προσπαθούν να αναπτύξουν αυτού του είδους τουρισμό .................. με τα καλά καί άσχημά του.

Σχετικά με την εξωτερική εργασία τα πράγματα είναι πιό διαφορετικά εδώ. Δηλαδή από περίπου τον Ιούνιο μέχρι τέλη Αυγούστου απαγορεύεται η εξωτερική εργασία από τις 11 – 12 έως καί τις 4 – 5 το απόγευμα – αν θυμάμαι καλά – Στις κατασκευές οι εργάτες είναι ώς επί το πλείστον από το Νεπάλ, Πακιστάν καί Μπάγκλαντές, ενώ πολλοί Φιλιπινέχοι εργάζονται σε ξενοδοχεία καί εστιατόρια ενώ οι Ινδοί σε γραφεία. Θα βρείς βέβαια όλες τις εθνικότητες. Απο την Ελλάδα υπάρχουν οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ, Πουλιάδης καί από Κυπρο η εταιρεία Ζαχαριάδης (όλες κατασκευαστικες).

Εχω ακούσει διάφορες ιστορίες από το Ντουμπάι καί Αμπου Ντάμπι σχετικά με το Criminal Investigation Department αλλά πίστεψε με ότι τα πράγματα είναι πολυ πιό χαλαρά εδώ. Πχ. στο Κατάρ εάν είχες εμπλακεί σε αυτοκινηστικό ατύχημα με θάνατο, ακόμα κι αν ήσουν αθώος, σε κρατούσαν φυλακισμένο μέχρι να δικαστείς (έως καί 6 μήνες) πράγμα που δεν συμβαίνει εδώ.

Θα διαφωνήσω με το ποσοστό που αναφέρεις γιά το Μπαχρέιν (ίσως καί γιά το Ομάν), επειδή η πλειοψηφία των ντόπιων εργάζονται εν αντιθέσει με τους Σαουδάραβες (καί το Κατάρ). Ισως να μην το ξέρεις αλλά υπάρχουν ακόμα σωματεία καί αν θελήσω κι εγώ – σαν αλλοδαπός - μπορώ να γίνω μέλος. Καί μπορώ να σου πώ ότι έχουν αρκετή δύναμη καί μάλιστα μπορούν άνετα να κάνουν πορείες διαμαρτυρίας. Οσο γιά τις γυναίκες εργάζονται κανονικότα. Συγκεκριμένα στο τμήμα που δουλεύω (5 άτομα) υπάρχουν 2 γυναίκες και μπορώ να σου πώ παράγουν πραγματικό έργο. Συμπηρωματικά μπορώ επίσης να σου πω ότι στα κεντρικά γραφεία σε σύνολο 1000 – 1200 ατόμων τουλάχιστον το 40% είναι γυναίκες καί πολλές σε διευθυντικές θέσεις.

Τέλος στην ερώτηση σου γιά το πού θα έμενα αν τυχον όλα ήταν ίδια, ασφαλώς καί θα διάλεγα Ελλάδα. Μόνο καί μόνο ότι θα ήσουν κοντά στους γονείς καί αδελφό φτάνει. Το υπόλοιπα τα ξεχνας πολύ γρήγορα.

Προς το παρόν όμως μάλλον με βλέπω άλλα 2,5 χρονάκια, μιας καί κουβεντιάζουμε γιά καινούργιο συμβόλαιο.

Έτσι είναι φίλε.
Για τις συνθήκες εργασίας και τους ξένους έλεγα για τα UAE. Όπως έγραψα και πρίν οι αντιθέσεις εκεί είναι κραυγαλέες...

Καλά να είσαι και σου εύχομαι να σου έρθουν όλα βολικά! :grinning-smiley-043-bye-

ΥΓ Να ανοίξεις ένα νήμα οπωσδήποτε γι' αυτά. Θα έχει πολύ ανδιαφέρον να συζητήσουμε για άλλα ήθη και έθιμα αλλά ακόμα και την κουλτούρα άλλων λαών.

Ναι αναφερομουνα στο ναυπηγοεπισκευαστικο κομματι, φυσικα πρεπει να ξερεις πως οι ελληνες εφοπλιστες κρατανε οικονομιες αλλων κρατων στα χερια τους.

Απάντηση: Re: Πλεον ειναι επισημο...η Ελλάδα είναι μια Μπανανία...

Ναι αναφερομουνα στο ναυπηγοεπισκευαστικο κομματι, φυσικα πρεπει να ξερεις πως οι ελληνες εφοπλιστες κρατανε οικονομιες αλλων κρατων στα χερια τους.

Πολύ σωστά!