Plex media center

Καλά που μου το είπες, ξέχασα να απαντήσω.

Κατι συγκεκριμένο δεν ξέρω. Εγώ απλά χρησιμοποιώ το 3d subtitler που κάνει εξαιρετική δουλειά. Είναι απλά ένα βήμα εξτρα, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Είμαι πάντως περίεργος τι θα κάνουν το 14, γιατί το 2013 έγιναν πολύ μεγάλες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα στο plex.
 
Και εγώ το 3d subtitler έχω αλλά δεν αναγνωρίζει τους υπότιτλους μιας που δεν είναι srt. Πως το δουλεύεις εσύ?
Και αναγκαστικά πάω τα 3d στον wd
 
Το 3d subtitler μετατρέπει τα srt σε idx (που είναι image based)

Δηλαδή βάζω τον υπότιτλο σε srt που θέλω να μετατρέψω (input file)
Font (εγώ διαλέγω Arial). Font Size (προσωπική επιλογή το 32 αλλά μέχρι το 34 πάει μια χαρά νομίζω στο μάτι)
Επιλέγεις το 3d type που είναι το βίντεο (SBS OU.. etc) και μετά η μόνη αλλαγή που κάνω είναι το Depth που προσωπικά μετά απο δοκιμές το έβαλα στο 2 (δηλαδή λίγο μπροστά) και border thickness στο 3 (και αυτό θέμα γούστου)
Επιλεγεις output size (ανάλογα με το βίντεο) , idx/sub σαν export option , save settings (για να μην τα περνάς κάθε φορά) και μετά από δίπλα πατάς το κουμπι Check input (και αν χρειάζεται διορθώνεις το ύψος των υποτίτλων). Αυτό ήταν

Πατάς convert... το αφήνεις και περιμένεις ... (αρκετά)

Προσοχή quality high γιατί η άλλη επιλογή απλά δεν βλέπετε :)

Μετά απλά αντιγράφεις το αρχείο στο φάκελο με το βίντεο και είσαι έτοιμος.
Προσωπικά κρατώ τα srt στο φάκελο με το 3dsubtitler για reference μήπως και μελοντικά χρειαστώ ξανά μετατροπή
 
Αυτά τα γνωρίζω, το θέμα είναι ότι ο plex δεν μου δείχνει "ενεργούς" υπότιτλους, στην Samsung . Δεν αναγνωρίζει, λογικά, το format idx/sub. Ποια έκδοση του plex έχεις?

Σε Android που το δοκίμασα τώρα τους δείχνει κανονικά.
 
Last edited:
Μολις τώρα δοκίμασα (χωρίς να ενεργοποιήσω το 3d βέβαια , αλλά βλέπω κανονικά τους υποτίτλους και στο πανω και στο κάτω μέρος της OU 3d ταινίας.

Plex server version 0.9.8.17.282.

O client ειναι στο ιδιο pc εδώ που δοκίμασα. Δεν ξέρω αν δουλεύει όταν κάνει transcoding.
 
Απάντηση: Re: Plex media center

Μολις τώρα δοκίμασα (χωρίς να ενεργοποιήσω το 3d βέβαια , αλλά βλέπω κανονικά τους υποτίτλους και στο πανω και στο κάτω μέρος της OU 3d ταινίας.

Plex server version 0.9.8.17.282.

O client ειναι στο ιδιο pc εδώ που δοκίμασα. Δεν ξέρω αν δουλεύει όταν κάνει transcoding.

Σε pc δεν με ενδιαφέρει. Σε Android αλλά και στο iPad τους εμφανίζει κανονικά SBS, στην Samsung όμως δεν......
 
Re: Απάντηση: Plex media center

Οχι στην τιβι. Στο μόνιτορ το δοκίμασα του pc.
Θα το δω και στην τιβι, αν και φαντάζομαι οτι μπορεί να έχει πρόβλημα μιας και ο client είναι αρκετά παλιός (για την ακρίβεια ο παλαιότερος client από όλες τις υποστηριζόμενες συσκευές).

Πχ στην Samsung δεν δουλεύει το σύστημα αν έχεις βάλει "require auth from local networks". Δεν παίζει τίποτα.
 
Στην Samsung δεν παίζει, το έψαξα... Ο plex υποστηρίζει προς το παρόν, μόνο για Samsung srt & smi. Όχι idx / sub.
Θα δω αν το 3D subtitler κάνει export σε smi για να δοκιμάσω.