Plex media center

Μάλιστα.Χρήσιμο! Πάντως το audio format είναι ανεξάρτητο των καναλιών. Υπάρχει πχ 5.1 true hd.

Το kodi είναι ανώτερο εδώ γιατί σε Android, που ενδιαφέρει εμένα, δίνει hd pass through.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

Δεν το ξέρω το θέμα. Δεν το έψαξα ποτέ για Android, , και μου φαίνεται περίεργο από την στιγμή που το υποστηρίζουν σε Linux.

Εγώ προσωπικά παίζω σε 4 ηχεία full range. Προτιμώ του sound mapping που δυστυχώς δεν το βρίσκω διαθέσιμο στο plex media player. Δηλαδή το κάθε κανάλι σε πιο ηχείο θα πάει, αν και αυτό που κάνει αυτόματα είναι πολύ κοντά σε αυτό που θέλω

Δεν υπάρχει τρόπος από τη μεριά του client να εμφανίζονται πρώτα οι φακελοι και μετά τα αρχεία;
To sort by folder ισχύει μόνο για την αρχική δομή των shares.
Μετά ισχύει η ταξινόμηση κατά όνομα με αποτέλεσμα οι υποφάκελοι να γίνονται δύσκολο να βρεθούν, ειδικά αν έχουμε πολλά αρχεία μέσα στον πχ Photos\Family\...

Παιδιά καλησπέρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Επειδή πλέον χρησιμοποιώ πολύ την εφαρμογή σε 2smart tv και με έχει βολέψει αφάνταστα, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αξίζει η αγορά της pro έκδοσης και τι ουσιαστικό μπορεί να μου προσφέρει? αν κάποιος φίλος την έχει αγοράσει και έχει εμπειρία της χρήσης της, θα μπορούσε να μας παραθέσει την εμπειρία του...σας ευχαριστω για άλλη μια φορά και καλό καλοκαίρι σε όλους.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ηpro έκδοση δεν έχει τίποτα περισσότερο από σκληρό δίσκο. Άνετα κανείς τη δουλειά σου με την απλή έκδοση και δικτυακά shares ή USB HDDs

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Καλημέρα παιδιά
Εχθές κατέβασα το plex sto λαπτοπ και το αντίστοιχο client στην samsung smart tv (f6400) . δοκίμασα να δώ κάποιες σειρές 720p μαι μια ταινία 1080p αλλά όλες ανα 10-15 δευτερόλεπτα κολλάνε είτε στιγμιαία είτε για 2-3 δεύτερα και συνεχίζουν. Να πω ότι γραμμή ΟΤΕ 24 αρα και ταχύτητα μου είναι 11/0,7. Απλώς να πω ότι ιντερνετ η τηλεόραση παίρνει ενσύρματα με αυτό TP-LINK TL-PA4010KIT AV500.
από ρυθμίσεις δε πείραξα τίποτα, μονο δοκίμασα direct play kai direct stream αλλά καμία διαφορά
υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω η φταεί κάτι άλλο ?
ευχαριστώ

Τα βιντεο που θελεις να δεις ειναι στο λαπτοπ ή σε καποιο αλλο σημειο (π.χ. nas);
Το direct play / direct stream το επελεξες απο τον client της τηλεορασης ετσι;
Το λαπτοπ ειναι συνδεδεμενο με wifi ή με ethernet στο δικτυο;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

quality εχεις βαλει original ετσι;

Τα βιντεο που θελεις να δεις ειναι στο λαπτοπ ή σε καποιο αλλο σημειο (π.χ. nas);
Το direct play / direct stream το επελεξες απο τον client της τηλεορασης ετσι;
Το λαπτοπ ειναι συνδεδεμενο με wifi ή με ethernet στο δικτυο;

quality εχεις βαλει original ετσι;

το plex όπως και τα βίντεο είναι στο λαπτοπ στο υπόγειο. Η τηλεόραση είναι στο ισόγειο και συνδέεται με ethernet μέσω του tp-link. direct play / direct stream και auto τα επέλεξα από την τηλεόραση.
quality που στο σερβερ η στο client? δε πείραξα πάντως τίποτα όσον αφορά quality ,οτι έχει default

Υποθετω οτι το λαπτοπ ειναι συνδεδεμενο με ethernet πανω σε switch / router / powerline. Αν το λαπτοπ ειναι με wifi, δοκιμασε πρωτα να το συνδεσεις ενσυρματα.
Γενικα οταν εχουμε τετοιου ειδους προβληματα (και αν εμφανιζονται σε >1 αρχεια) τοτε ειτε φταιει η ταχυτητα του δικτυου ειτε η χαμηλη υπολογιστικη δυναμη του plex server. Απο τη στιγμη που παιζεις με direct play, θεωρητικα, δεν πρεπει να γινεται transcoding οποτε ο παραγοντας cpu φευγει απο τη μεση. Η συνδεση με powerline "αντεχει" το bitrate των αρχειων βιντεο που πας να παιξεις;

Για να βεβαιωθεις οτι το cpu δεν αποτελει προβλημα κανε το εξης. Οταν παιζεις βιντεο στην τηλεοραση ανοιξε windows task manager. Αν το επιπεδο χρησης cpu ανεβαινει (θα χτυπαει 90-100%) τοτε γινεται transcoding και ισως δεν αντεχει to laptop την ολη φαση.

Το λάπτοπ είναι συνδεδεμένο με ethernet .
αν αντέχει η συνδεση poweρline το bitrate των αρχείων πώς θα το δω?
το μεσημέρι που θα γυρίσω θα δω και για τη cpu που είπες (το λαπτοπ είναι 5 ετίας και φορά έναν ι5 )

Απο τη στιγμη που μιλαμε για ι5 θεωρω οτι ειναι αδυνατο (ακομα και αν γινεται transcoding) να φταει το cpu του λαπτοπ.
Εχεις δοκιμασει αλλη φορα να δεις ταινια στην τηλεοραση σου μεσω δικτυου; ή τις αλλες φορες εβαζες δισκο usb πανω;
Αν ειναι η πρωτη φορα που δοκιμαζεις δικτυακα, τοτε μαλλον φταιει το δικτυο δηλαδη δεν εχει αρκετο bandwidth to powerline για να περασει το bitrate του αρχειου. Αν δοκιμασεις μικροτερα αρχεια (π.χ. καποιο επεισοδιο τηλεοπτικης σειρας, που συνηθως ειναι χαμηλοτερης ποιοτητας απο 1080p-dts) και δουλευει τοτε φταιει το δικτυο.

Για να ελεγξεις την ταχυτητα δικτυου, θα πρεπει να βγαλεις το καλωδιο ethernet απο την τηλεοραση, να βαλεις εκει ενα 2ο λαπτοπ και να δοκιμασεις να κανεις copy-paste το αρχειο που ηθελες να δεις. Αν δεις ταχυτητες "μικρες" π.χ. 1ΜΒ/sec τοτε δυσκολα θα μπορεις να δεις 1080p ταινια. Θυμασαι τη ταινια που δοκιμασες να παιξεις τι μεγεθος ή ποιοτητα (1080ρ, 720ρ) ειχε (επισης τι ηχο ειχε; dts, dts-hd, ac3;)

έβαλα σειρές 720p(GOT, Vikings) και ταινία 1080p με dts (batman v superman)
θα δοκιμάσω και κάνα απλό avi να δούμε αν το πάιζει
απο ρυθμίσεις έχει να πειράξω κάτι?
έχω δέυτερο λαπτοπ θα δοκιμάσω αυτό που είπες

το μονο που θα ειχε νοημα να πειραξεις ειναι να ριξεις την ποιοτητα, ωστε (αν οντως φταιει το δικτυο) να πεσει το bitrate, αλλα ετσι προφανως θα χασεις ποιοτητα. Εχω εμπειρια απο powerline οποτε πιστεψε με σε καταλαβαινω απολυτα. Πριν να αρχισεις σκεψεις για αλλαγη των powerline, δοκιμασε να αλλαξεις τις πριζες στις οποιες βαζεις τα powerline. Αλλαζοντας την πριζα στην παρα-διπλανη της κερδισα διπλασια ταχυτητα!Δοκιμασε συνδυασμους εκει που ειναι η τηλεοραση, αλλα και εκει που ειναι το λαπτοπ.

Εγώ πάντως με power line ,στη smarτ, δεν έχω απόλυτος κανένα πρόβλημα...

Στάλθηκε από το A0001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ πάντως με power line ,στη smarτ, δεν έχω απόλυτος κανένα πρόβλημα...

Στάλθηκε από το A0001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ta powerline ειναι πολυ ιδιαιτερη τεχνολογια και εξαρτωνται απο το ηλεκτρολογικο δικτυο του σπιτιου. Αλλος μπορει να πιανει μεγιστη θεωρητικη ταχυτητα και αλλος ουτε το 1% αυτης

Καλησπέρα
Τελικά ήταν η θέση του powerline. To είχα σε πολυμπριζο και ενώ το άλλαζα θέσεις δεν είχα σκεφτεί να το βάλω μόνο του. Το έκανα και παίζει μια χαρά
Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Παιδιά καλησπέρα. Έχω το ακόλουθο πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας. Αγόρασα μια νεα smart tv και αφού έκανα εγκατάσταση την εφαρμογή συνδέθηκα στο λογαριασμό μου και προσπάθησα να δώ το υλικό μου. Θέλω εδώ να τονίσω ότι όλες οι ταινίες είναι σε εξωτερικό σκληρό και έχουν σωθεί σε δύο φακέλους, ενας για τις ταινίες και ένας για τις σειρές. Αυτούς τους δύο λοιπόν φακέλους τους βλέπω στην τηλεόραση όμως το πρόβλημα είναι ότι μου δείχνει μόνο τις πρόσφατα ανεβασμένες ταινίες π.χ. 10, ενώ τις υπόλοιπες δεν μπορώ να τις δώ, στην βιβλιοθήκη της εφαρμογής. Μάλιστα γράφει recently added και ενώ προσπάθησα μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής στην τηλεόραση να δώ αν μπορώ να τα βλέπω όλα δεν έβγαλα άκρη. Από την άλλη βέβαια αν πάω στην επιλογή search της εφαρμογής και γραψω ταινία που δεν την βλέπω στην βιβλιοθήκη αλλά υπάρχει στο σκληρό την βρίσκει, αλλά που να θυμάμαι απέξω όσε τις ταινίες έχω?Υπάρχει κάποια λύση? Σας ευχαριστώ

Αν μπεις στη βιβλιοθηκη σου απο εναν web browser, φαινονται ολες οι ταινιες κανονικα ή και εκει βλεπεις μονο τα recently added?

Και στο pc, αλλά και στην άλλη τηλεόραση με xbox όμως τις βλέπω όλες κανονικά

Στάλθηκε από το SM-P605 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk