Plex media center

Ποια είναι τα ελάχιστα χαρακτηριστικά για να τρέξει ο plex server σε Linux;

Ο γαμπρός μου έχει ένα παλιό laptop. Δε θυμάμαι χαρακτηριστικά αλλά τρέχει Vista. Οπότε είναι από το '06 και μετά. Επειδή με πρηζει κάθε μέρα να του κατεβάζω ταινίες να βλέπει και γεμίζω το δικό μου υπολογιστή θέλω ανέξοδα να μεταφέρω τον plex server στο laptop. Οι ταινίες που του κατεβάζω είναι DVD rip x264.

Γνωρίζει κανείς γιατί το Plex στη Samsung δεν μου εμφανίζει tv shows?

Έχω το Walking dead και το Breaking bad σε μορφή avi και δεν τα βλέπει...

Έχω φτιάξει έναν φάκελο Movies και εκεί εμφανίζονται όλες οι ταινίες του σκληρού μου, χωρίς να κάνω τίποτα ιδιαίτερο.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε με τα Walking Dead που δεν μπορώ να τα κάνω με τίποτα να εμφανιστούν στο Plex. Θα δοκιμάσω το βράδυ να κάνω ότι προτείνεις nvianitakis. Thanx

Τις σειρές τις έχεις σε χωριστό φάκελο;

Όχι, στον ίδιο. Συγκεκριμένα έχω δηλώσει τον φάκελο C:\Downloads σαν default φάκελο και ότι κατεβαίνει, εμφανίζεται κατευθείαν στο Plex

Κακώς. Χωρια σειρές, χωρια ταινίες. Το γράφει και στο FAQ. Κάθε σειρα σε δικο της φάκελο και κάθε season σε δικό της φάκελο

Κακώς. Χωρια σειρές, χωρια ταινίες. Το γράφει και στο FAQ. Κάθε σειρα σε δικο της φάκελο και κάθε season σε δικό της φάκελο

Έφτιαξα και νέο φάκελο, τον ονόμασα Series, έριξα μέσα και την πρώτη season του Walking Dead, αλλά δεν είδε τίποτα...

Είμαι στη δουλειά τώρα, δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς που έχω φτιάξει τον φάκελο Series, αλλά γύρω στις 11 που θα είμαι σπίτι θα ποστάρω σχετικά. Μην λέω και αρλούμπες δηλαδή και σπαταλάω τσάμπα το χρόνο σας. Ευχαριστώ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σύμφωνα με το support του Plex πάντως, κακώς έχω ονομάσει έναν φάκελο Movies και τα έχω πετάξει όλα μέσα. Πρέπει να φτιάξω έναν φάκελο Media και από κάτω να δημιουργήσω φακέλους για /Movies, /Music, /TV Shows. Ίσως εκεί είναι και το λάθος μου.

Τέλος, αξίζει το Plex Pass κατά τη γνώμη σας? Σαν τιμή δεν είναι κάτι τραγικό τα 25 περίπου το χρόνο

Δοκιμασα το Plexpass για 2 μηνες (βασικα 1 ηθελα αλλα εκανε renew πριν προλαβω να το κοψω:D) και πιστευω οτι αυτην τη στιγμη μαλλον δεν αξιζει.

1. plexsync . Εξαιρετικο, αλλα δεν το χρειαζονται ολοι. Επισης δεν δουλευει απροβληματιστα, τουλαχιστον σε android που το δοκιμασα.
2. camera upload. Εχει επισης αρκετο ενδιαφερον αλλα με καλυπτει σε αυτο το κομματι το dsphoto (τρεχω πλεξ σε hp n54l πανω απο xpenology/dsm)
3. multi-user support. Επισης καλη φαση, αλλα δεν το χρειαζονται ολοι.

Αυτο που με ψιλοφοβιζει με το plex ειναι οτι πιστευω οτι μολις φτασουν εκδοση 1.0 θα το γυρισουν σε τελειως συνδρομητικο. Ισως για καποιον (συμπεριλαμβανω και τον εαυτο μου) ο οποιος το χρησιμοποει συχνα, να συμφερει να σκασει τα 75 απο τωρα για lifetime subscription. Το λατρευω παντως και το χρησιμοποιω πιο πολυ και απο το xbmc. Το κακο του ειναι τα hardware requirements. Πιστευω οτι χρειαζεται να φτιαξει κανεις ειδικο μηχανακι για να το εκμεταλλευτει και να το χαρει, ειδικα σε περιπτωση πολλαπλων users που στρημαρουν ταυτοχρονα. Το n54l μου νομιζω ειναι το απολυτο minimum.

Αυτο που με ψιλοφοβιζει με το plex ειναι οτι πιστευω οτι μολις φτασουν εκδοση 1.0 θα το γυρισουν σε τελειως συνδρομητικο.

Αυτή θα είναι και η ταφοπλακά του, αν συμβεί. Όσο αναπτύσσεται το XBMC δωρεάν, ένα συνδρομητικό plex, θα αποτελούσε ανοησία ολκής IMHO.

Αυτο που με ψιλοφοβιζει με το plex ειναι οτι πιστευω οτι μολις φτασουν εκδοση 1.0 θα το γυρισουν σε τελειως συνδρομητικο. Ισως για καποιον (συμπεριλαμβανω και τον εαυτο μου) ο οποιος το χρησιμοποει συχνα, να συμφερει να σκασει τα 75 απο τωρα για lifetime subscription.

Αυτο ακριβως

προβληματιζει και εμενα, μαλλον ετσι οπως τα λες θα γινει, ευχομαι οχι ή εκτος εαν αρχισουν ξαφνικα να πεταγονται διαφημισεις!

Θα ζοριστουν, αλλα ταφοπλακα δεν νομιζω. Προσφερει αλλωστε αρκετα διαφορετικα πραγματα απο το xbmc. Αν και το μοντελο freemium ειναι της μοδας, οποτε οι φοβοι μου μαλλον δεν θα αποδειχτουν αληθινοι. Ειναι εντυπωσιακο παντως οτι εχουν καταφερει να εχουν clients σε αρκετες smart tvs. Ειναι software που δεν το λες τελειως plug 'n play.. θελει καποιο χρονο στο σεταρισμα.

Προσωπικά έχω lifetime plex pass. Οι λόγοι αρκετοί και διαρκώς αυξάνονται. Στην αρχή ήταν απλά για support μια εφαρμογής που την χρησιμοποιώ τόσο πολύ και θέλω να την δω να αναπτύσσεται κι αλλο.
Μετά ήρθε το multi user, με κάθε χρήστη να έχει δικό του watch list και μου έλυσε τα χέρια. Μετά το chromecast support, που για πολλούς μήνες ήταν μόνο premium feature. Εδώ και ένα μήνα, αυτόματη προσθήκη trailers & extras από licensed online source.

Όταν κάποια στιγμή θα αποκτήσω και upload της προκοπής θα είναι το δικό μου προσωπικό home media club και το media library sharing θα έχει μεγαλύτερο νόημα (Όχι ότι τώρα δεν δουλεύει. Μια χαρά δουλεύει)