Ξεκινησα να απανταω, αλλα στην πορεια εσβησα ολα το μηνυμα. Ειχα δημιουργησει βιβλιοθηκη για μουσικη και πιστευα οτι οταν γραφομουν plex pass, θα μου την αναβαθμιζε αυτοματα. Αμ δε, ομως... πρεπει να δημιουργησεις βιβλιοθηκη απο την αρχη και να επιλεξεις premium library για να δεις τα "καλα". Τεσπα, το εκανα, αλλωστε δεν ειχα χρησιμοποιησει και παρα πολυ την παλια μου βιβλιοθηκη οποτε δεν εχασα πολλα πραγματα (ratings, play counts). Παμε μια γρηγορη κριτικη
Θετικα
1. εντυπωσιακο! φωτογραφιες απο καλλιτεχνες, συντομη βιογραφια, popular tracks, music videos
2. αυτοματη κατηγοριοποιηση βασει genre και με δυνατοτητα ρυθμισεις το ποσο λεπτομερης θα ειναι η κατηγοριοποιηση (εγω το εχω βαλει στο coarse, που εχει μονο 10 κατηγοριες)
Αρνητικα
1. μπλεκουμε (αναμενομενο) με τα ελληνικα. Ειδικα οσοι απο εσας (και εγω) εχουν greeklish, καταλαβαινετε οτι υπαρχει θεμα. Υπαρχει ομως η επιλογη να κρατησει και να κατηγοριοποιησει βασει των embedded tags οποτε αν εχετε φτιαξει ηδη τη βιβλιοθηκη σας θα μεινουν ανεπηραστα τα genres (και ισως και artists/album? δεν το δοκιμασα και δεν ξερω). Το προβλημα δεν υπαρχει με ολους τους καλλιτεχνες, αλλα ειναι κατι που εμφανιζεται.
2. το μεγαλο αρνητικο για εμενα παραμενουν τα ratings. Το εφτιαξαν στο web player, αλλα στο κινητο ακομα δεν μπορεις να κανεις sort by rating.
3. θεωρω οτι το ui για μουσικη στο κινητο δεν ειναι πολυ βολικο. Δεν μπορεις να κανεις view list, παρα μονο poster, οποτε ναι μεν ειναι ωραιο, αλλα απο την αλλη αν θες να ψαξεις γρηγορα δεν μπορεις. Βεβαιως μπορεις να κανεις sort βασει genre / play count οποτε καπως σωνεται
Συμπερασμα
Αν ειστε ηδη συνδρομητες και δεν εχετε στησει καποιο αλλο συστημα για streaming μουσικης, τοτε μαλλον θα μεινετε ευχαριστημενοι. Δεν θεωρω οτι αξιζει προς το παρον κανεις να γινει συνδρομητης μονο για τη μουσικη. Τα θεματα του κινητου πιστευω θα λυθουν, αλλωστε ειναι καθαρα θεματα ui. Φανταζομαι οτι αρκετοι θα θελησουν το sort by play count / rating στο κινητο, μιας και φανταζομαι οτι οι πιο πολλοι θα θελουν να χρησιμοποιουν το κινητο σαν remote και να πετανε τη μουσικη στο ηχοσυστημα ειτε μεσω chromecast ειτε μεσω bluetooth. Δεν φανταζομαι πολυ κοσμο να θελει να ασχοληθει ειτε μεσω plex home theater ειτε με το web ui για αυτο το πραγμα.