Plex media center

Τα κατάφερα, έβαζα λάθος την local ip. (όλο αυτό το έκανα με teamviewer) Το πρόβλημα είναι ότι εδώ που είμαι τώρα έχω σύνδεση Forthnet με ένα technicolor router και πρέπει να κάνω και εδώ forward την θύρα...

Ναι, αλλά θέλω να δουλεύει και vice versa το σύστημα, γι' αυτό ψάχνομαι. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και προπάντων για την αμεσότητα!

Απλά να ρωτήσω, αν κάποιος βλέπει στον χώρο που βρίσκεται ο server μία ταινία σε Smart Hub Tv, μπορεί παράλληλα να βλέπει και κάποιος άλλος κάποια άλλη ταινία σε απομακρυσμένη τοποθεσία?

ναι απλα παιζει ρολο το upload και ο αλλος να βαλει λιγοτερο bitrate και μα βλεπει transconding την ταινια

Ναι μπορεί, φτάνει να αντέχει ο σέρβερ.

Τι εννοεις vice versa? 2 σέρβερ σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες;

Τι εννοεις vice versa? 2 σέρβερ σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες;

Ναι. Για να στο εξηγήσω απλά, εγώ είμαι στο πατρικό μου και θέλω να δω τις ταινίες που έχω στην Αθήνα. Αλλά τυγχάνει να έχω και εγώ κάποιες ταινίες που θέλει να δει η γυναίκα μου. Συνεπώς θέλω να μπορώ να μετατρέψω το laptop σε server!

Άσχετο αλλά ξεκίνησα την μετατροπή της βιβλιοθήκης μου (των HD τουλάχιστον) σε x265. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και από πλευράς χώρου και απο πλευράς ποιότητας. Πχ τελείωσα χθες το boardwalk empire που ήταν 97GB και το τελικό αποτέλεσμα είναι 34GB!! Τεράστια διαφορά και πραγματικά δεν είναι εύκολο να δεις διαφορές σημαντικές από το αρχικό. Απλά είναι αρκετά time consuming ακόμη και σε πολύ δυνατό μηχάνημα....

Οταν κάνει streaming δεν είδα να έχει κάποιο ζόρι με transcoding (ούτε στην τιβι ούτε στο κινητό ούτε στον υπολογιστή, βασικά δεν είδα καν να ενεργοποιείτε...)

Δυστυχώς το pi δεν υποστηρίζει x265 :( όντως έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν τέτοια encodes, αλλά τα αφήνω να περνούν

Ναι. Για να στο εξηγήσω απλά, εγώ είμαι στο πατρικό μου και θέλω να δω τις ταινίες που έχω στην Αθήνα. Αλλά τυγχάνει να έχω και εγώ κάποιες ταινίες που θέλει να δει η γυναίκα μου. Συνεπώς θέλω να μπορώ να μετατρέψω το laptop σε server!

Αν είστε με την γυναίκα σου στον ίδιο χώρο, δεν υπάρχει λόγος να στήσεις σέρβερ για μερικές ταινίες. Κάνεις share το φάκελο και τελείωσε η υπόθεση. Αν πάλι θες streaming μέσω ιντερνετ... τότε οκ.. υπάρχει θέμα.

Αν είστε με την γυναίκα σου στον ίδιο χώρο, δεν υπάρχει λόγος να στήσεις σέρβερ για μερικές ταινίες. Κάνεις share το φάκελο και τελείωσε η υπόθεση. Αν πάλι θες streaming μέσω ιντερνετ... τότε οκ.. υπάρχει θέμα.

Streaming μέσω server, καθότι το πατρικό μου είναι 300 χλμ μακρυά. Το πρόβλημα που διαπιστώνω είναι ότι έχω θέμα με τη σύνδεση στο πατρικό μου, αλλά αυτό το θέμα το έχω γενικώς μόνο τα βράδια. Τη μέρα η σύνδεση στρώνει...

Κάτσε ρε συ γιατί μπερδευτηκαμε. Εσύ είσαι στο πατρικό σου και θες να δεις ταινίες που είναι στο σπίτι σου. Ή γυναίκα σου είναι σπίτι σου και θέλει να δει υλικό που έχεις μαζί σου στο λάπτοπ;

Καλησπέρα,

Ασχολούμαι την τελευταία εβδομάδα με το Plex και μπορώ να πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος. Έχω όμως κάποιες απορίες. Διάβασα σε κάποια post ότι όταν είναι συνδεδεμένο σε τοπικό δίκτυο δεν χρειάζεται να κάνει transcoding. Εμένα και όταν βλέπω ταινία με τον client στην Sony W828 κάνει transcoding αλλά και όταν ανοίγω μια ταινία με τον Plex Media Server στο Pc πάλι κάνει transcoding. Αυτό είναι φυσιολογικό ή έχω κάνει κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις. Επίσης, ξέρω ότι ο media player της τηλεόρασης δεν υποστηρίζει υπότιτλους μέσω DLNA όταν είναι σε αρχείο SRT. Αυτό σημαίνει ότι και με τον client του Plex δεν θα γλιτώσω το transcoding που κάνει για να τους εμφανίσει?

Το Plex το έχω εγκατεστημένο σε Pc με i5 επεξεργαστή και 8GB RAM. Τον επιβαρύνω πολύ με το transcoding που γίνεται? Το ρωτάω γιατί θέλω να χρησιμοποιώ τον client στη Sony για να βλέπω τα πάντα και φοβάμαι μήπως δεν είναι σωστό να κάνει το Pc κάθε μέρα transcoding οτιδήποτε θέλω να δω. Ελπίζω να είναι κατανοητές οι ερωτήσεις μου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

Αν ο client κανει transcoding ή οχι εξαρταται απο το ποιος ειναι ο client και τι video/audio codecs, containers αλλα και υποτιτλους υποστηριζει και οχι απο το αν ειναι στο τοπικο δικτυο ή οχι. π.χ. το raspberry pi παιζει τα παντα χωρις transcoding, η smart tv που εχω θελει direct stream (μια "ελαφρια" μορφη transcoding για idx, pgs υποτιτλους), τo chromecast θελει transcoding π.χ. οταν υπαρχει dts ηχος. Για τους srt υποτιτλους παλι εξαρταται απο τον client. Η δικια μου τηλεοραση τους υποστηριζει σε direct play (χωρις transcoding δηλαδη), αλλιως θα αναγκαστει το plex να τους "καψει" μεσα στο video (παλι, ελαφρια μορφη transcoding). Παντως μην μπλεκεις plex και dlna server/clients, ειναι διαφορετικα πραγματα, με το πλεξ να εχει πολυ περισσοτερες δυνατοτητες. Απλα στην προσπαθεια τους να καλυψουν οσους περισσοτερους χρηστες μπορουν, το plex εχει και ενσωματωμενα dlna server. Απο τη στιγμη ομως που η τηλεοραση σου εχει plex client, δεν χρειαζεται να ασχοληθεις με dlna.

Οταν λες "ανοιγω ταινια στο pc του plex media server" τι εννοεις; αν την παιζεις απο το web player τοτε μπορει και να χρειαζεται transcoding, αν και συνηθως παιζει τα παντα direct play. Μηπως εχεις χαμηλη επιλογη ποιοτητας; Δοκιμασε να βαλεις original, να τσεκαρεις τα κουτακια direct play, direct stream και να βαλεις το burn in subtitles στο automatic. Το plex home theater (ή οπως αλλιως λεγεται ο desktop client τωρα) δεν θα πρεπει να χρειαζεται ποτε transcoding, εκτος αν εχει γινει καμμια χαζομαρα στα settings.

Το cpu σου ειναι μια χαρα και μην αγχωνεσαι, αντεχει οτι και να του ριξεις. Οταν κανει transcoding συνεχεια απλα αυξανεται η καταναλωση ρευματος γιατι χρειαζεται resources. Θεωρητικα θα μπορουσε να πει κανεις οτι ζοριζεις τον σκληρο δισκο, μιας και το transcoding δημιουργει συνεχεια temp αρχεια ωστε να "ταισει" με υλικο τον client. Προσωπικα δεν δινω σημασια παντως.

Φίλε μου σου είναι εύκολο να μου ανεβάσεις τις ρυθμίσεις που πρέπει να έχω μήπως έχω κάνει καμία βλακεία? Επίσης ξέρεις που αποθηκεύονται τα temp αρχεία να τα σβήνω από μόνος μου? Αν τα αφήνω μετά από πόση ώρα σβήνονται?

Τα temp σβήνουν αμέσως μετα που τελειώνει η αναπαραγωγή του αρχείου. Από το web ui πήγαινε settings-player kai νομίζω playback μετά. Βάλε όλα τα quality στο original και τσεκαρε direct play, direct stream.

Τελικα

ποσταρα στο forum τους και διαπιστωθηκε οτι το προβλημα ηταν απο εμενα, "Timeouts" για τη ακριβεια.

Τσεκαρα στο web interface του router και ειδα οτι ειχε ανεβει για καποιο λογο το Downstream του Noise Margin, μου εκαναν μια επανεκκινηση και το εβαλαν στο 9.

Αμεσως λυθηκε το προβλημα!

Τελευταια ειχα παρατηρησει ενα ανεβοκατεβασμα στη ταχυτητα μερικες φορες και σε γενικες γραμμες αλλα αφου δουλευαν ολα μια χαρα δεν ειχα δωσει και πολυ σημασια.

Eχω το ιδιο προβλημα. Χωρις να κατεβαζω ή να ανεβαζω κατι (υπηρχε και τοτε αλλα μολις το σταματαγα, εφτιαχναν οι υποτιτλοι) "τρωει" υποτιτλους εντελως ή τους δειχνει μετα απο καμποση ωρα και φυσικα δεν προλαβαινεις να τους δεις διοτι ειναι για κλασματα του δευτερολεπτου. Θα τους παρω τηλ. αυριο να δοκιμασω αυτο με το noise margin διοτι με το ZTE της HOL εχω διαβασει οτι το προτεινουν (απο 11 σε 9) και οι αλλοι.

Streamαρεις από σέρβερ εντός τοπικού δικτύου ή από ίντερνετ; Οι υπότιτλοι τι αρχείο είναι;

Μια επανεκκίνηση του ρουτερ ποτέ δεν κάνει κακό βεβαίως.

Παιδιά μια ερώτηση. Έχω το plex server στο pc μου και στέλνω παντού άψογα. Και σε ένα android tv που έχω και στη samsung smart tv λαό σε ένα Mac mini. Αλλά στο playstation 4 στην εφαρμογή ενώ τρέχουν όλα κανονικά μου ρίχνει πολύ τη ποιότητα του βίντεο. Ενώ έχω επιλεγμ να τρέχει το πρωτότυπο στο τοπικό δίκτυο. Και στον σερβερ και στο playstation 4 ο ίδιο. Το έχει δοκιμάσει καπιος στη κονσόλα της Sony?

Ναι το είχα δοκιμάσει μια φορά και είχα δει ότι πρέπει να κάνει transcoding κάθε φορά γιατί για κάποιο λόγο δεν επιτρέπει το PlayStation να κάνει direct stream οπότε το παράτησα