Plex media center

Streamαρεις από σέρβερ εντός τοπικού δικτύου ή από ίντερνετ; Οι υπότιτλοι τι αρχείο είναι;

Μια επανεκκίνηση του ρουτερ ποτέ δεν κάνει κακό βεβαίως.

Ειχα παει στο 'add PMS στο client της TV και εδωσα στο 'Connect to a Local Plex Media Server την τοπικη διευθυνση του pc μου και συνδεθηκα. Direct play. SRT ειναι τα subs. Μα δεν ειχα προβλημα πριν. Αναρωτιωμουνα αν επαιζε ρολο οτι ειναι τo bitrate του αρχειου (20000 Kbps) αλλα δεν ηταν καθως εβαλα και ενα αλλο αρκετα μικροτερο και κολλαγαν παλι. Εκανα μια επανεκινηση του υπολογιστη και αλλαξα κατι στο firewall του ρουτερ ( εβαλα low το firewall level ΙPv4- βλακειες ουτε ηξερα τι εκανα εκει :) ) και επαιζε κανονικα μετα. Τωρα δεν ξερω αν επαιξε κατι απο αυτα ρολο.

Eπανεκινηση στο ρουτερ κανω αλλα οχι πολυ συχνα. Αστειος ο λογος αλλα επειδη δεν εχω static ip θα πρεπει να ξαναρυθμιζω (ουσιαστικα απλα μεταφερω το ανοιγμα στο αναλογο καινουργιο adrress που εχει παρει το pc μου) τη θυρα του utorrent και να δηλωνω το καινουργιο address στο plex για το Local connection.

Ουσιαστικος λογος ειναι οτι επειδη προσπαθησα να κανω static ip με τα βηματα απο το portforward, δουλεψε για λιγο αλλα καποια στιγμη δεν μπορουσα να browsarω και το γυρισα στο "obtain an IP automatically".

Last edited:
Ναι το είχα δοκιμάσει μια φορά και είχα δει ότι πρέπει να κάνει transcoding κάθε φορά γιατί για κάποιο λόγο δεν επιτρέπει το PlayStation να κάνει direct stream οπότε το παράτησα

Εχω καιρο να δω μεσω PS4, αλλα νομιζω οτι εχουν βαλει υποστηριξη για Direct Play/stream. Τουλαχιστον ετσι λεει απο το update του Οκτωβριου:

• Video playback: Local and Online video playback qualities default to "Original". This will help you Direct Play and Direct Stream more easily. If you have playback problems please consider reducing the quality to a stable level.
  • Video playback: User selectable "Maximum H.264 Level" makes it easier to direct play and direct stream videos with AVC levels higher than the recommended 4.0 value. Most devices are fine set to low to mid level 4.1, some devices go much higher. Your individual mileage may vary based on specific video and device combinations. Try 4.1 for starters. If you experience odd video playback behavior please reduce H.264 level to default before playback quality.

Τελικα τους πηρα τηλ. Το εριξαν το noise margin στα 9 απο τα 11. Δυστυχως ειδα ελαχιστη διαφορα απο πριν. Απλα δεν κοβει τοσους πολλους υποτιτλους οσο εκοβε πριν. Τι να πω; Ψιλοσπασιμο η κατασταση.

Για το απο πανω ποστ μου να διευκρινισω οτι ειμαι local connection στην τηλεοραση αλλα οχι με ethernet καλωδιο παρα μεσω wifi.

Οτιδηποτε συμβουλες ευπροσδεκτες.

ΥΓ: Απο περιεργεια διοτι δεν το ειχα χρησιμοποιησει αρκετη ωρα για να δω ταινια (ουτε προκειται) αλλα οταν παιζεις ταινια απο τo web player του plex στο pc ισχυει οτι κανει και εκει streaming? Αναρωτιεμαι διοτι γιατι πρωτη φορα σημερα ζοριστηκε να παιξει ενα αρχειο και μου εβγαλε αυτο το μηνυμαUntitled.png

και γιατι υποθετω οτι μιας και τα αρχεια ειναι εντελως local (στο σκληρο του pc) οτι δεν θα κολαγε να τα παιξει.

Αυτο το πραγμα ειναι τελειως κουφο. Θα καταλαβαινα να σου εβγαζε "The server cannot handle transcoding" (ή καπως ετσι βγαζει το μηνυμα), αλλα "the connections is not fast enought", εντος του ιδιου pc;;;;;

Δες εδω για μερικες προτασεις...
https://www.reddit.com/r/PleX/comments/3r4ks9/your_connection_to_the_server_is_not_fast_enough/

για αρχη να λυσουμε το θεμα τουλαχιστον του plex web που δεν δουλευει σωστα ακομα και οταν παιζει "δικα του" αρχεια.

Αυτο το πραγμα ειναι τελειως κουφο. Θα καταλαβαινα να σου εβγαζε "The server cannot handle transcoding" (ή καπως ετσι βγαζει το μηνυμα), αλλα "the connections is not fast enought", εντος του ιδιου pc;;;;;

Δες εδω για μερικες προτασεις...
https://www.reddit.com/r/PleX/comments/3r4ks9/your_connection_to_the_server_is_not_fast_enough/

για αρχη να λυσουμε το θεμα τουλαχιστον του plex web που δεν δουλευει σωστα ακομα και οταν παιζει "δικα του" αρχεια.

Thanks. Ειδα μια προτροπη εκει για να ξετικαρω το DLNA. Το εκανα αλλα δεν ειδα αλλαγη. Αυτο ομως χρειαζεται να ειναι τικαρισμενο; Εηρεαζει το παιξιμο ταινιων στην TV μου;

Οσο για το web player απ'οτι βλεπω τρωει τρελο ζορι η μνημη γι'αυτο βγαζει το μηνυμα που ποσταρα απο πανω

Attachments

• plex.png
    plex.png
    40.1 KB · Views: 160
Μαλλον το web player ζοριζει το pc σου γιατι εχει quality κατι αλλο και οχι direct play. O dlna server δεν πρεπει να χρειαζεται, απο τη στιγμη που η τηλεοραση σου εχει plex client. Ο dlna server θα ηταν χρησιμος, αν η τηλεοραση σου ειχε εναν "απλο" media player που εβλεπε πολυμεσα μονο μεσω dlna.

Τωρα μου ηρθε φλασια...μηπως πας να παιξεις κανενα αρχειο με codec h265; και για αυτο παθαινει κοκομπλοκο το pc;

Ευχαριστω.

h264 ειναι αλλα το bitrate ειναι αρκετα υψηλο στην συγκεκριμενη ταινια (20 kpbs). Ισως γι'αυτο μαλλον. Εβαλα αλλες ταινιες και δεν ετρωγαν ζορι. Βεβαια την ιδια ταινια αν την παιξω με kmplayer για παραδειγμα, δεν τρωει ζορι το pc.

στα settings στο tab 'player' το local quality ειναι στο original.

Oσο για τους υποτιτλους, ανοιξα θεμα και στο plex support αλλα τζιφος. O αλλος (O Orca μαλιστα που εχει κανει το coding στη samsung για το plex) μου ελεγε οτι μπορει να εχω low end TV. UE48H6400 ειναι αρα δεν παιζει αυτο.

Κατι μου λεει οτι μπλοκαρει το ρουτερ ισως επειδη ειναι wifi. Θα βαλω ενα ethernet να δοκιμασω.

Σκέφτομαι την αγορά ενός Apple TV 4 για τη χρήση plex. Το έχει δοκιμάσει κάποιος να μου πει εντυπώσεις;

Το ξέρω αυτό. ΔΕ το αγοράζω μόνο για plex. Απλά θέλω να μάθω πως τρέχει εδώ το plex. Γιατί για παράδειγμα στο ps4 είναι απαράδεκτο

Καλησπέρα,
Είμαι ψιλοάσχετος στο θέμα Plex και μπήκα εδώ για ένα πρόβλημα που έχω συναντήσει.
1) Έχω το Plex εγκατεστημένο στον υπολογιστή και στο Playstation 4. Έχω ένα αρχείο βίντεο mkv το οποίο γράφει στον τίτλο (οπως το κατέβασα για ήχο AC3 2.0). Στις ιδιότητες όταν το κοιτάω απο την βιβλιοθήκη του Plex μου γράφει ότι ο ήχος είναι AC3 4.1. Τεσπα το πρόβλημά μου είναι το εξής όταν πάω να το παίξω στο Playstation δεν έχει καθόλου ήχο ενώ όταν το παίζω στον υπολογιστή μέσω Plex δουλεύει μια χαρά και ο ήχος. Τι μπορεί να συμβαίνει? Σε ταινία με AC3 5.1 την παίζει μια χαρά το πρόβλημα είναι στα συγκεκριμένα αρχεία με AC3 4.1
2) Έχω εγκαταστήσει τα plugins για υπότιτλους που έφτιαξε ένας φίλος εδώ αλλά και ενεργοποίησα το opensubtitle.org αλλά δεν κατεβάζει υπότιτλους με την καμία
3) Τέλος μου τρώει κολλήματα όταν στριμάρω 1080p αλλά και 720p με πάνω απο 2.4 Mbps ταχύτητα από το pc στο Playstation 4. Η σύνδεση είναι ασύρματη. Μπορώ να κάνω κάτι (εκτός του να την κάνω ενσύρματη)? Κάπου διάβασα αν αλλάξω την ρύθμιση του router απο 802.11b/g/n σε 802.11n σκέτο. Ισχύει?

Το ξέρω αυτό. ΔΕ το αγοράζω μόνο για plex. Απλά θέλω να μάθω πως τρέχει εδώ το plex. Γιατί για παράδειγμα στο ps4 είναι απαράδεκτο

Καλημέρα, χρησιμοποιώ το plex στο appletv4 εδω και 2 μήνες. Σε άλλο χώρο το χρησιμοποιώ μέσω macmini (PHT). Αν εξαιρέσεις το θέμα του transcoding, που χρειάζεται οπωσδήποτε το appletv θα έλεγα ότι παίζει απροβλημάτιστα για μένα. Χωρίς σπασίματα με πολύ καλή ποιότητα. Αρνητικό θα μπορούσα να πω ότι δεν μπορείς να συγχρονίσεις υπότιτλους, όπως μπορώ στο PHT και ένα μικρό bug που έχει ότι καμιά φορά δεν μπορείς να κάνεις forward η backward στο video, το οποίο λύνεται με restart της εφαρμογής. Απο την άλλη το χειριστήριο του apple tv νομίζω δίνει διαφορετική εμπειρία ακόμα και στη χρήση του plex.

Καλημέρα, χρησιμοποιώ το plex στο appletv4 εδω και 2 μήνες. Σε άλλο χώρο το χρησιμοποιώ μέσω macmini (PHT). Αν εξαιρέσεις το θέμα του transcoding, που χρειάζεται οπωσδήποτε το appletv θα έλεγα ότι παίζει απροβλημάτιστα για μένα. Χωρίς σπασίματα με πολύ καλή ποιότητα. Αρνητικό θα μπορούσα να πω ότι δεν μπορείς να συγχρονίσεις υπότιτλους, όπως μπορώ στο PHT και ένα μικρό bug που έχει ότι καμιά φορά δεν μπορείς να κάνεις forward η backward στο video, το οποίο λύνεται με restart της εφαρμογής. Απο την άλλη το χειριστήριο του apple tv νομίζω δίνει διαφορετική εμπειρία ακόμα και στη χρήση του plex.
Μόλις το πήρα και εγώ φίλε μου και από ότι βλέπω είναι όλα μια χαρά. Αυτό το γρι περίγραμμα που έχει στου υπότιτλους μπορούμε να το βγαμο κάπως;

Αυτο είναι ρύθμιση του apple tv. Πας στις γενικές ρυθμίσεις του appletv, όχι στο plex, εκεί για τους υπότιτλους και τους φτιάχνεις όπως θες. Αν έχεις πρόβλημα πες μου αυριο το πρωι να το κοιτάξω και να σου πω που ακριβως...

Παιδιά καλησπέρα και από εμένα, εγώ έχω το plex στον υπολογιστή και στο xboxone και η λειτουργία του είναι τέλεια. Απλώς έχω δυο αποροίες και θα ήθελα την βοηθειά σας;

1.Όταν δώ μια ταινία και την σβήσω από τον υπολογιστή, το εξώφυλο και ο τίτλος αυτής συνεχίζουν και παρμένουν στην βιβλιοθήκη μου, με αποτέλεσμα να τις συναντώ ξανά στην τηλεόραση όταν ανοίγω την εφαραρμγή. χωρίς φυσικά να μπορώ να τις δω.
2.Επίσης έχω επιλέξει ως περιοχή για να βλέπω τις ταινίες στην τηλεόραση, το σημείο που τις κατεβάζω στον υπολογιστή (desktop) και κάθε φορά που θέλω μια νέα να μπεί στην βιβλιοθήκη κάνω ενημέρωση αυτής και τις παίρνει. το θέμα τώρα είναι ότι στην βιβλιοθήκη βλέπω την ίδια ταινίες, ως τίτλο, δυο και τρείς φορές και όπως είπα και π´ριν δεν μπορώ να το σβήσω. Καμία καλή ιδέα?