Plex media center

Στα settings του Server είναι αυτό ή στου client στην LG;
Θα το δω το βραδάκι όταν γυρίσω σπίτι.

Thanks!

Στα settings του server είναι. Απ' ό,τι καταλαβαίνω, μάλλον πρέπει να υποστηρίζει html5 o server για να μπορούν να παίξουν οι υπότιτλοι ως ξεχωριστό αρχείο, χωρίς transcoding...

Δεν μπορώ να βρω άκρη. Οχι με τους υπότιτλους, δεν πρόλαβα να φτάσω καν εκεί. Με την βιβλιοθήκη.
Φτιάχνω library "Movies" πχ όπου έχω Movies φάκελο, από κάτω έτη (2014, 2015 κλπ) και μέσα σε αυτά τα αρχεία όπως..έρχονται. Δείχνει να σκανάρει αλλά δε βλέπω τίποτα. Ούτε στην TV ούτε στην library του plex server. Και να πεις δεν το είχα ξανακάνει; Στη Samsung με τις ίδιες συνθήκες όσον αφορά διάταξη φακέλων. Απλά τότε είχα έναν εξωτερικό δίσκο στο windows pc που έπαιζε το ρόλο του server. Εκεί τα βρήκε όλα κ αμέσως. Εδώ τι γίνεται;
Edit: την πρώτη φορά μετά από πολλά βγάλε βάλε στην library βρήκε και έφτιαξε. Τώρα που το ξανά έβαλα δεν βρίσκει τίποτα. Πρώτη φορά = πριν γράψω το μήνυμα εδώ πριν 2 μέρες.

Δεν μπορώ να βρω άκρη. Οχι με τους υπότιτλους, δεν πρόλαβα να φτάσω καν εκεί. Με την βιβλιοθήκη.
Φτιάχνω library "Movies" πχ όπου έχω Movies φάκελο, από κάτω έτη (2014, 2015 κλπ) και μέσα σε αυτά τα αρχεία όπως..έρχονται. Δείχνει να σκανάρει αλλά δε βλέπω τίποτα. Ούτε στην TV ούτε στην library του plex server. Και να πεις δεν το είχα ξανακάνει; Στη Samsung με τις ίδιες συνθήκες όσον αφορά διάταξη φακέλων. Απλά τότε είχα έναν εξωτερικό δίσκο στο windows pc που έπαιζε το ρόλο του server. Εκεί τα βρήκε όλα κ αμέσως. Εδώ τι γίνεται;
Edit: την πρώτη φορά μετά από πολλά βγάλε βάλε στην library βρήκε και έφτιαξε. Τώρα που το ξανά έβαλα δεν βρίσκει τίποτα. Πρώτη φορά = πριν γράψω το μήνυμα εδώ πριν 2 μέρες.

Έχεις κάνει login με λογαριασμό; Έχεις δηλώσει ποιός φάκελος θα είναι library;

το synology που τρεχει τον plex server εχει υποπολλαπλασια ισχυ απο το windows pc που ειχες. Υπαρχει περιπτωση να "παλευει" με το scan. Αν δεις το cpu του να ειναι ψηλα (99% θα ειναι βασικα :) ), τοτε σημαινει οτι γινεται δουλεια και απλα αααααααργεειιιιιι. Ειδικα αν η library σου ειναι μεγαλη, τοτε αργει πολυ. Αν θελεις, για να εισαι σιγουρος οτι δεν υπαρχεικαποιο αλλο προβλημα, φτιαξε εναν αλλον φακελο με 2-3 ταινιες και δειξε αυτον στον plex server και δες αν θα δουλεψει.

επισης, η διαταξη φακελων που εχεις φτιαξει δεν ειναι σωστη. Το plex θελει

/Movies (ή οπως αλλιως το ονομασεις) και μεσα σε αυτο (κατα προτιμηση) σε, καθε φακελο ξεχωριστα, μια μια ταινια.
Για σειρες ειναι

/TV
/TV/GoT
/TV/GoT/S1

Κατι

που ειχα αναρτησει παλαιοτερα

Σημαντικο ειναι η ρυθμιση του PLEX στον υπολογιστη,

1, Server/Agents, το "Local Media Assets" να ειναι επανω
2, Server/Languages, "Prefer Audio-English", "Prefer Subtitles Ελληνικα", "Subtitle Mode-Manually", για το τελευταιο βρηκα οτι δουλευει καλυτερα ετσι, απλα επιλεγεις μετα τον υποτιτλο
3, Σωσε και τα αρχεια υποτιτλων σε UTF-8, μπορει να βοηθησει
4, Εαν εχεις "MKV" ταινια και ειναι 3D θα πρεπει η ταινια και το αρχειο υποτιτλων να ειναι μεσα σε φακελλο με το ονομα της ταινιας για παραδειγμα, εαν δεν ειναι 3D δε χρειαζεται
5, Να επιλεξεις "MOVIES" οταν δημιουργεις βιβλιοθηκη για ταινιες και οχι κατι αλλο, αντιστοιχα,
6, το "TV Shows" για σειρες και τηλεοπτικες εκπομπες.

Αυτα ολα ισχυουν εαν εχεις PLEX εφαρμογη στην SAMSUNG, το ιδιο θα ισχυει και για την LG λογικα.

Παραδειγμα,

F:\Movies Series\Plex\Movies --- δε χρειαζεται φακελλος, ταινια και αρχειο υποτιτλων να εχουν ιδιο ονομα
F:\Movies Series\Plex\Movies 3D --- εδω θελει οπωσδηποτε φακελλο και μεσα η ταινια με τους υποτιτλους που πρεπει να εχουν το ιδιο ονομα με το αρχειο της ταινιας
F:\Movies Series\Plex\Series --- δε χρειαζεται φακελλος, ταινια και αρχειο υποτιτλων να εχουν ιδιο ονομα
F:\Movies Series\Plex\TV Shows

Εαν δε κανω λαθος οι οδηγιες πρεπει να ισχυουν ακομη!

Ναι λογαριασμό έχω φτιάξει χρόνια πριν. Τον έβαλα στον Plex server και στην LG έκανα link, αυτά είναι εντάξει.
Οσον αφορά την διάταξη των φακέλων, στην προηγούμενη -προ 3-4 ημερών- προσπάθεια τις ταινίες τις είδε και είδε και τις οποίες σειρές είχα στον USB που είχα συνδεδεμένο πάνω στο Synology. Με αρκετά βάλε-βγάλε αλλά οκ τις είδε. Οι σειρές ήταν κάτω από τον φάκελο TV.SERIES οι πιο πολλές χύμα χωρίς φακέλους και τις έβγαλε κανονικά. Επίσης άφησα χθες αρκετή ώρα το Synology ανοιχτό χωρίς να κάνω κάτι μήπως κ ήθελε χρόνο. Θα ξαναδοκίμασω με λιγότερες μήπως είναι αυτό.
Ευχαριστώ όλους!

Ξερω οτι γενικα δεν χρησιμοποιουμε πολυ plex για μουσικη. Ηθελα απλα να χρησιμοποιησω τον ενσωματωμενο dlna server για να σερβιρω μουσικη στον ενισχυτη μου. Απο οτι βλεπω ομως, εχει transcoding preferences και στη μουσικη και δεν υπαρχει πουθενα επιλογη "direct play" ή κατι τετοιο. Αυτο σημαινει οτι την μουσικη την κανει υποχρεωτικα transcode και χανω σε ποιοτητα;

Λιγο το reddit λιγο οι δοκιμες και βγηκε ακρη. FLAC μου φαινεται οτι σερβιρει αυτουσια ο plex dlna server. Ακουσα καποια τετοια αρχεια απο τον yamaha μου και στο audio info του ενισχυτη εβγαζε FLAC, ενω το audio transcoding preference ηταν 320kbit. Ο ενισχυτης εδειχνε 44.1 συχνοτητα. Αυτο σημαινει οτι το plex δεν τα "ακουμπησε" αυτα τα αρχεια;

Κάτι που θα ήθελα είναι στις συλλογές να μου δείχνει με κάποιο τρόπο και τις ελλείψεις. Πχ αν έχω 15 ταινίες James Bond να μου έχει και τις υπόλοιπες με θαυμαστικό.

Επίσης να δείχνει και βιογραφίες ηθοποιών και γενικά συντελεστών.

Sent from my iPhone using Tapatalk

δες στο category να τραβαει metadata απο imdb ή καποιο αλλη βαση δεδομενων των ταινιων

Απάντηση: Re: Plex media center

δες στο category να τραβαει metadata απο imdb ή καποιο αλλη βαση δεδομενων των ταινιων

Εμφανίζει αυτές που έχω ΟΚ. Αλλά θέλω να μου δείχνει και αυτές που δεν έχω. Πχ τώρα μου λείπει το Dr. No και το Thunderball. Να μου τις εμφάνιζε και αυτές αλλά με κάποια σήμανση ώστε να ξέρω ότι λείπουν.

Re: Απάντηση: Re: Plex media center

Εμφανίζει αυτές που έχω ΟΚ. Αλλά θέλω να μου δείχνει και αυτές που δεν έχω. Πχ τώρα μου λείπει το Dr. No και το Thunderball. Να μου τις εμφάνιζε και αυτές αλλά με κάποια σήμανση ώστε να ξέρω ότι λείπουν.

αυτο το πραγμα το εχω δει μονο σε σειρες, οπου σου δειχνει τα επεισοδια που λειπουν.

Οπότε να κάνω ένα feature request και στο forum του plex. Δε λέω για κάτι πιο προχωρημένο όπως ολόκληρη φιλμογραφία αλλά τουλάχιστον κάτι πιο λογικό.

https://youtu.be/YQIcfi4de2M

Κωδικός για 3 μήνες δωρεάν Plex pass.
O τύπος είναι πορωμενος με Plex και έχει και διαφημίσεις από την εταιρεία.
Γενικά έχει φτιάξει αρκετά βίντεο για Plex το οποίο τρέχει σε unraid που είναι ο κύριος του σέρβερ (dual Xeon)
Έχει και ένα windows i7 που έχει και αυτό Plex και το έχει για δοκιμές.

Απάντηση: Re: Plex media center

To ενεργοποιησα για 3 μηνες δωρεάν.Ηθελα να το δοκιμασω.Για να δουμε θα μου φανει χρησιμο; Ευχαριστω για την πληροφορηση.

Re: Απάντηση: Re: Plex media center

To ενεργοποιησα για 3 μηνες δωρεάν.Ηθελα να το δοκιμασω.Για να δουμε θα μου φανει χρησιμο; Ευχαριστω για την πληροφορηση.

περιμενω να ακουσω εντυπωσεις.
προσωπικα θεωρω οτι δεν ειναι αναγκαιο, αλλα σιγουρα βελτιωνει την εμπειρια χρησης
Νομιζω οτι (μεχρι στιγμης) τα πιο χρησιμα χαρακτηριστικα του ειναι
- camera upload
- sync με φορητες συσκευες
- photo tagging
- trailers & extras
- εχει και για μουσικη μερικα, αλλα επειδη δεν ασχολουμαι με τοπικα κατεβασμενη μουσικη, δεν τα εχω ψαξει.

Παντως θεωρω οτι οι 3 μηνες φτανουν για να δεις αν σε ενδιαφερει ή οχι. Απο εκει και περα νομιζω καλυτερα ειναι να πας σε lifetime παρα να δινεις χρηματα για συνδρομη. Εγω πηρα lifetime, δεν υπηρχε περιπτωση να τους δινω συνεχεια συνδρομη.
-

Γεια σας,

βασικα μου αρκει η δωρεαν εκδοση για αυτα που κανω αλλα ενεργοποιησα και εγω τη PLEX PASS για δοκιμη, ευχαριστω για τη πληροφορια!

Θα ηθελα το lifetime με μια καλη εκπτωση, δυστυχως οταν ηταν στα 72 Eurο, εαν θυμαμαι καλα, δε μπορεσα να την παρω!

Θα ηθελα το lifetime με μια καλη εκπτωση, δυστυχως οταν ηταν στα 72 Eurο, εαν θυμαμαι καλα, δε μπορεσα να την παρω!

Τι θυμηθηκες τωρα!!! Πανε αυτα εδω και πολυ καιρο. Τωρα που βλεπω την εχει στα 120 ευρω (τοσο την ειχα παρει και εγω) με 20% εκπτωση απο το 150 ευρω που ειναι κανονικα.
Θεωρητικα, καποια στιγμη θα τις κοψουν τις lifetime και θα εχουν μονο περιορισμενου χρονου.