Plex : πλήρης μετατροπή ενός mac σε media server

Απάντηση: Re: Plex : πλήρης μετατροπή ενός mac σε media server

Που;
Επίσης δεν μπορώ να το κάνω να δει το M2Tech HiFace....

Δεν το βλεπει μεσα στα settings του Plex ?

OK και με τα δυο... για το Μ2 τελικά δεν ήταν θέμα του plex...

Το πρόβλημα τώρα ειναι το γεγονός οτι λόγω του Μ2 υπάρχει μια καθυστέρηση στον ήχο σε σχέση με την εικόνα... όταν παίζω με το vlc μπορώ μέσω των ρυθμίσεων που εχει να κάνω τον ηχο να έρχεται πιο γρήγορα κ μάλιστα on the fly, έτσι βλέπω μια χαρά αλλά, με το plex ή το xbmc δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια δυνατότητα...

OK και με τα δυο... για το Μ2 τελικά δεν ήταν θέμα του plex...

Το πρόβλημα τώρα ειναι το γεγονός οτι λόγω του Μ2 υπάρχει μια καθυστέρηση στον ήχο σε σχέση με την εικόνα... όταν παίζω με το vlc μπορώ μέσω των ρυθμίσεων που εχει να κάνω τον ηχο να έρχεται πιο γρήγορα κ μάλιστα on the fly, έτσι βλέπω μια χαρά αλλά, με το plex ή το xbmc δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια δυνατότητα...

Ναι για ταινια δεν γινεται να δεις με το Μ2 λογω καθυστερησης στον ηχο.
Το Μ2 αγνοει τα εσωτερικα ρολογια οποτε συγχρονιζει μονο του με αποτελεσμα να εχεις αυτην την καθυστερηση.
Για αυτον τον λογο πηρα οπτικο καλωδιο για τις ταινιες.

Φοβερό πρόγραμμα. Τελικά δεν θα πάρω media player.
Προς το παρόν έχω ένα πρόβλημα. Έβαλα να δω CNN live news και ενώ έχει κανονικά ήχο δεν έχει εικόνα, όσο και να περίμενα.
Κάποια λύση??????

Έχω την τελευταία έκδοση του Plex Media Server Version 0.9.1.13-a1a039b

Βγήκε update για το Plex και μου δείχνει με εικόνα και ήχο κανονικά κανονικά live streaming CNN..!!!!!

Όσο για το WiFi που ρωτάς θα το ψάξω λίγο και ελπίζω να έχω μία απάντηση

PLEX FOR EVER. MEDIA PLAYERS ARE DEAD...

Δεν ξερω αν εχει αναφερθει, εγω μολις τωρα το ανακαλυψα στο plex, παιζει Blu Ray Rip !!!
Εχω πολλα bluray ριπαρισμενα στον server μου , και μεχρι τωρα τα μετετρεπα σε ασυμπιεστες ματροσκες για να μπορουν να παιχτουν και στον mac.

Mολις ομως διαπιστωσα, οτι το plex μπορει και αναγνωριζει τη δομη των bluray, και επιλεγοντας μια ταινια και πατωντας P (play) , παιζει τη ταινια κατευθειαν (χωρις μενου ).
Μπορεις ακομη να επιλεξεις και υποτιτλους....

Μετα απο αυτο οι μερες του HTPC στο σαλονι μου, ειναι μετρημενες.... θα ψαξω για ενα mac mini και θα του βαλω το plex να ησυχασω !!!

Last edited:
Προσωπικα μου εχει λυσει τα χερια το plex.
Εδω και κανα χρονο , εχω καταργησει τα παντα απο media players/pc στο σαλονι αφου με το mac mini - plex - amarra - pure music τα εχω ολα σε ενα.

(Ωχ πολυ καλα λογια λεμε και θα μας την πεσουν οι μουτζαχεντιν apple haters :argh:)

Να κάνω και εγώ κάποιες ερωτήσεις...

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ τον XBMC μέσω Apple TV 2.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα, μιας και βλέπω όλα τα είδη αρχείων με υπότιτλους και τα φορτώνω κατευθείαν από Time Capsule.

Mε το Plex για Apple TV υπάρχει η δυνατότητα χειρισμού χωρίς να ανοίξω υπολογιστή?
Επίσης αν γίνεται το παραπάνω, τότε πως ενεργοποιώ από το Apple remote τους υπότιτλους?

Στην αρχή έβαλα το Plex και δεν μπορούσα να αλλάξω υπότιτλους από το Apple TV και επίσης έπρεπε να τρέχει και στο Mac το πρόγραμμα. Μπορεί να κάνω και λάθος...
Αν πάντως δεν έχει τις παραπάνω δυνατότητες τότε ο νικητής είναι το XBMC.

Nα πω ότι το interface βρίσκεται στα ίδια επίπεδα και στα δύο προγράμματα.

Δεν ξερω για apple tv, σε mac και iphone, πρεπει να τρεχει το plex server σε υπολογιστη (μπορει να ειναι και σε PC )...
Kai ta 2 ειναι παρομοια... μικρες διαφορες οσον αφορα τις δυνατοτητες.

Δεν ξερω για apple tv, σε mac και iphone, πρεπει να τρεχει το plex server σε υπολογιστη (μπορει να ειναι και σε PC )...
Kai ta 2 ειναι παρομοια... μικρες διαφορες οσον αφορα τις δυνατοτητες.

Αυτό είχα καταλάβει και εγώ. Ότι πρέπει να τρέχει το πρόγραμμα στον υπολογιστή.
Συμπέρασμα για AppleTV 2: XBMC!!!

Γεια σας παιδιά,

Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχω ένα HTPC στο σαλόνι. To hardware αποτελείται απο ένα Asus M3N78-EM motherboard με HDMI έξοδο, onboard κάρτα ήχου 5.1 ALC1200 HD και onboard κάρτα γραφικών nVidia 8300GT. Έχει επίσης 4GB μνήμη στα 800MHz και όλο το πάρτυ γίνεται σε μία LCD Philips 42 ιντσών. Λοιπόν, επειδή μετέτρεψα ένα άλλο PC που έχω σε Hackintosh (με απλά λόγια μετατροπή ενός PC σε fully working Mac) και επειδή έχω τρελαθεί με τη σπιρτάδα του Plex και γενικότερα με την απόδοσή του, λέω να μετατρέψω το μέχρι πρότινως Windows 7 Media Center PC --> σε Mac OS X Snow Leopard με Plex.

Kαι μου γεννιούντε οι εξής ερωτήσεις :

1. To Plex παίζει υπότιτλους .srt ?
  2. Μπορούμε να του αλλάξουμε τα codecs για καλύτερη εικόνα?
  3. Πώς μπορούμε να κάνουμε calibrate τα χρώματα?
  4. Πώς μπορούμε να κάνουμε upscale την εικόνα ωστε να "γεμίζει" η εικόνα την οθόνη και να μην την βγάζει σε 16:9 ?

Σίγουρα θα έρθουν και άλλες ερωτήσεις !

Thanks!!!

Last edited:
το plex παιζει υποτιτλους Ελληνικους.

Δεν μπορεις ν αλλαξεις codecs.

Για calibration στο mac μπορεις να παρεις αυτο ...http://spyder.datacolor.com/product-mc-s3elite.php

Αλλα καλυτερα να φτιαξεις την τηλεοραση - προβολεα , και οχι τη πηγη.

Τελος, τι εννοεις upscale ... οτι αναλυση εχει το μεσο προβολης (τηλεοραση - προβολεας κλπ) , πρεπει να εχει και ο υπολογιστης στην εξοδο του.

Τελος, τι εννοεις upscale ... οτι αναλυση εχει το μεσο προβολης (τηλεοραση - προβολεας κλπ) , πρεπει να εχει και ο υπολογιστης στην εξοδο του.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σου. το ξέρω πως "έτσι πρέπει να είναι", απλά (προσωπικά) δεν μου αρέσει μία ταινία να την βλέπω με τα μαύρα πλαίσια πάνω και κάτω. Μέχρι τώρα, στα Windows 7 με χρήση FFDShow μπορούσα και έκανα resize και η εικόνα ήταν παραπάνω απο φυσιολογική (δεν τραβιόταν) και γέμιζε όλη την οθόνη. Αυτό μπορεί να γίνει στο Plex ? Είναι πολύ σημαντικό για μένα.!!

καλησπερα, κατεβασα και την εφαρμογη για το iphone αλλα δεν εχω υποτιτλους οταν παιζει απο το κινητο. ξερετε αν μπορουμε να τους ενεργοποιησουμε?