Πλήρες HTPC ψυχαγωνίας

Έχεις δίκαιο, όμως έχω ήδη 3 χεριστήρια και να προσθέσω άλλη 1 ή 2 συσκευές δεν απλουστεύει τη ζωή.....
Γιαυτο σκεφτομαι να τα πετάξω όλα και να έχω 1 το πολύ 2 χειριστήρια και να κάνω σαφώς περισσότερα πράγματα.

Τότε θές πολύ-χειριστήριο :-)
Κάτι προγραμματιζόμενα Logitech λ.χ. τα έχεις δει?
Άσε που με το PC θα θές και πληκτρολόγιο/mouse :-( Να μπορείς να γράψεις εύκολα κάτι στο google ή να κάνεις ένα search.
Φυσικά η μικρή ανιψιά μου του έμαθε στο iPAd θεωρεί χαλασμένες όλες της τηλεοράσεις του πλανήτη, αφού αφήσει δαχτυλιές προσπαθώντας να τις ελέγξει. Την καταλαβαίνω :D

Με έξτρα κάρτες θα πηγαίνεις μετά για pc με μεγαλύτερο κουτί και τροφοδοτικό, ενώ αν τα σκέπτεσαι όλα USB (usb TV, usb Mouse, usb Τηλεκοντρόλ) θα πήξεις και στα καλώδια.

Κάποιες βασικές συνθέσεις σου έχουν προτείνει παραπάνω τα παιδιά. Για αυτό είπα να κουβεντιάσουμε γενικότερα τους στόχους σου :-)

Papavas από εμφάνιση και μόνο δε μπορώ να κρίνω της τουρμπίνες :D

Θα προτεινα να εγκαταλειψεις την ιδεα της δορυφορικης στο PC. Καλυτερα παρε ενα Dreambox κλωνο με 80 ευρω και χτιζεις πανω σε αυτον (cccam, κινητο πιατο κλπ)

Παρε και ενα stickακι USB για τα επιγεια ψηφιακα και εισαι αρχοντας - με τα αναλογικα δεν αξιζει να ασχοληθεις, οσο καλη ληψη και να εχεις.
Αυτο εδω πχ με 26 ευρω παιζει ΕΡΤ HD ανετα και πανευκολα μεσα απο Windows Media Center.

Θα προτεινα να εγκαταλειψεις την ιδεα της δορυφορικης στο PC. Καλυτερα παρε ενα Dreambox κλωνο με 80 ευρω και χτιζεις πανω σε αυτον (cccam, κινητο πιατο κλπ)

Παρε και ενα stickακι USB για τα επιγεια ψηφιακα και εισαι αρχοντας - με τα αναλογικα δεν αξιζει να ασχοληθεις, οσο καλη ληψη και να εχεις.
Αυτο εδω πχ με 26 ευρω παιζει ΕΡΤ HD ανετα και πανευκολα μεσα απο Windows Media Center.

στο ίδιο μήκος κύματος και εγώ για το κομμάτι της δορυφορικής. εναλλακτικά μπορείς να πάρεις και δέκτη combo πχ επίγειο και δορυφορικό και να τελειώνεις με το θέμα του τηλεοπτικού. φαντάζομαι θα σου δώσει περισσότερες δυνατότητες από μια κάρτα ενώ όλοι πλέον έχουν και pvr. και μετά στήνεις ένα htpc για τα υπόλοιπα.

Papavas από εμφάνιση και μόνο δε μπορώ να κρίνω της τουρμπίνες :D

ούτε εγώ - μόνο με το αυτί. αλλά μπορώ να καταλαβω ότι ο άνθρωπος απλά κεντάει.

http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=182706

Με μια pci κάρτα + HTPC δεν μπορω να το κάνω? Θέλω να πω θα έχω πολύ λιγότερες δυνατότηες από ένα Dreambox?

Τα επίγεια ψηφιακά είναι δευτερεύουσας σημασίας το πολύ να πάρω μια κάρτα CI και την κοτσάρω στην TV.

Νομίζω ότι βρήκα μια ενδιάμεση λύση .....AZBOX (δορυφορική+media player+web browser) είναι σωστή?

Όλοι οι σύγχρονοι δέκτες είναι και media players, αλλά με περιορισμούς σε σχέση με ένα htpc.

Είμαι λίγο άσχετος, και για μένα ήταν αποκάλυψη:) ..... ουσιαστικά όμως δεν ήξερα ότι έχουν και web browser και media player και youtube εφαρμογές.... δηλ ουσιαστικά ενας boxee box αλλα με δορυφορική σύνδεση.

Απάντηση: Re: Πλήρες HTPC ψυχαγωνίας

Είμαι λίγο άσχετος, και για μένα ήταν αποκάλυψη:) ..... ουσιαστικά όμως δεν ήξερα ότι έχουν και web browser και media player και youtube εφαρμογές.... δηλ ουσιαστικά ενας boxee box αλλα με δορυφορική σύνδεση.

Με τόσα που κυκλοφορούν πίστεψε με όλοι άσχετοι νοιώθουμε όταν βγούμε έστω και λίγο έξω από τα νερά μας.

Να ξέρεις ότι και οι MPEG4 δέκτες για επίγεια έχουν usb θύρα, και γράφουν&παίζουν video. Αλλά και πάλι όχι όλα απαραίτητα όπως στην περίπτωση των PC. (συζητάμε για συσκευές με κόστος ~50ευρω)
Ενώ και οι browsers που έχουν τα αντίστοιχα set top box (για δορυφορική, σύγχρονα blu ray players) είναι περιορισμένοι και δύσχρηστοι.
Στην αγορά θα έχεις παρατηρήσει ότι οι νέες TV έχουν και αυτές usb από όπου μπορείς να παίζεις video (πάλι με περιορισμούς) και σύννομα οι TV (του χρόνου?φέτος?) θα έχουν λειτουργικό σύστημα αντίστοιχο των μοντέρνων κινητών τηλεφώνων (AppleTV, Android)

Άποψη μου,
Συνέχισε να διαβάζεις
Κάνε βόλτα από ειδικευμένα μαγαζιά
Μη βιάζεσαι

Ένα HTPC θεωρώ ότι είναι η καλύτερη λύση για γενικές απαιτήσεις – τα πάντα όλα – λίγο Gaming, κανονικός browser, εύκολη αναβάθμιση, ταινίες με xbmc, μουσική flac , τα πάντα!
Μη σταματάς να το σκέπτεσαι, τελικά να δεις πάλι εκεί θα καταλήξεις, απλά δεν είναι απαραίτητο να κάνει τα πάντα. Θα κάνει είδη πολλά ακόμα και εάν δεν έχει δορυφορική.

Αλλά την αμεσότητα/κατανάλωση/μέγεθος του μικρού dreambox (οχι HD) – που έχει πολλούς περιορισμούς βεβαία – το παίρνεις σήμερα πολύ οικονομικά.

Ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη απάντηση..... Την επιλογή του HTPC δεν την απαρνήθηκα (ακόμα:) ) ... είχα την εντύπωση ότι αν αγόραζα μια σχετικά ακριβή κάρτα πχ HAUPPAUGE WINTV HVR-4000 θα έφτανε τις δυνατνότητες ενός hd δεκτη (dreambox κλπ).... διορθώστε με αν κάνω λάθος. Επιπλέον θα ήθελα ο HTPC να έχει πλήρες browser για να βλέπω διάφορες ταινίες online (flash player) καθώς να παίζει και το ρόλο του NAS κάποια στιγμή.

HAUPPAUGE WINTV HVR-4000
Γενικά Χαρακτηριστικά:
4 σε 1 TV Tuner.
Ψηφιακός δέκτης επίγειου σήματος(DVB-T).
Αναλογικός δέκτης τηλεόρασης και ραδιοφώνου.
DVB-S για ψηφιακή σύνδεση με δορυφόρο.
DVB-S2 για ψηφιακή σύνδεση με δορυφόρο υψηλής ποιότητας (hi-definition).
DVB-T για ψηφιακό ραδιόφωνο επίγειου σήματος.
Auxiliary audio/video είσοδος για σύνδεση με αναλογικές συσκεύες.

Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/15620-HAUPPAUGE-WINTV-HVR-4000
Και μη ξεχάσεις να ρωτήσεις τα παιδιά των δορυφορικών αν στην ίδια τιμή υπάρχει ανταγωνισμός σε άλλη κάρτα ή και ολόκληρος δέκτης. Πάντα σε αυτή ή χαμηλότερη τιμή δηλαδή.