Πληροφορίες για epson home cinema 2030 και οθονη προβολής

TrObAs

Established Member
26 January 2011
183
Καλημέρα ,

έχω ρίξει λίγο ψάξιμο για αγορά προβολέα μετά από μια 46αρα οθόνη που πήρα πριν ένα χρόνο. Είδα ότι ο epson home cinema 2030 φαίνεται μια αρκετά ενδιαφέρουσα λύση και πολύ οικονομική για προβολέα . Λόγο μικρού μεγέθους του δωματίου ως προς την απόσταση του προβολέα (3 μέτρα είναι περιπου ολο το ´βαθος του δωματίου)
είδα ότι το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να βγάλει μέχρι και 90-95 ινσες. Ακόμη διαβάζοντας review είδα ότι είναι μια πολύ καλή εναλλακτική για τον benq 1070. Γνωρίζω ότι μαλλον δεν εχει έρθει ακόμα Ελλάδα οπότε δεν περιμένω να τον έχει δει κάποιος για πιο σίγουρες πληροφορίες απλά θέλω την γνώμη σας σανπιο γνώστες του αντικειμένου.

Τέλος θα ήθελα και την γνώμη σας σχετικά με την επιλογή οθόνης αν μπορώ να φτιάξω και δική μου οθόνη με πανί ή να βάψω τοιχό ?

Ευχαριστώ

Για το θέμα της οθόνης, αν ο τοίχος σου είναι σε καλή κατάσταση (λείος, χωρίς ανωμαλίες, καλά στοκαρισμένος), μπορείς να βάψεις άφοβα κατευθείαν. Αν όχι, μπορείς να πας σε διάφορα υλικά για DIY οθόνη.

Re: Απάντηση: Πληροφορίες για epson home cinema 2030 και οθονη προβολής

Για το θέμα της οθόνης, αν ο τοίχος σου είναι σε καλή κατάσταση (λείος, χωρίς ανωμαλίες, καλά στοκαρισμένος), μπορείς να βάψεις άφοβα κατευθείαν. Αν όχι, μπορείς να πας σε διάφορα υλικά για DIY οθόνη.

Εντάξει ο τοίχος είναι σε καλή κατάστασηαπλά είναι βαμένος ενα όχι πολυ έντονο μπλέ. Τι χρώμα είναι καλύτερο για τοίχο και αντίστοιχα σε περίπτωση που πάω σε κατασκευή δικής μου οθόνης τι πανί είναι πιο καλό?

Ευχαριστώ

90-95 ιντσες λέω οσον αφορά το 3d δεν θα βλέπω με τον προτζεκτορα οπότε θα ρυθμιστεί για κανονικές ταινίες

Πολύ ωραία!! Θα ρίξω μια ματιά με τα ''φώτα'' του προβολέα στα διάφορα modes (ή αν βρω και κάποιο ριβιού με καλιμπραρισμένο το μηχάνημα) ώστε να σου προτείνω το κατάλληλο χρωματάκι.

Ωραία σε ευχαριστώ πολύ , όσον αφορά το προτζέκτορα είναι καλή εναλλακτική σε σχέση με τον benq 1070 ? Δεν περιμένω να έχει εικόνα μηχανηματος 3000 ευρώ αλλά να είναι αξιόλογη

έχει έρθει στην Ελληνική αγορά ο προβολέας?
Πόσο και από που?

Από όσο έψαξα όχι δεν εχει έρθει , σκέφτομαι την αγορά αυτού γιατί διάβασα πολυ καλά reviews μιας και στον benq φοβαμαι το rainbow effect συν ότι από όσο είδα έχει οικονομική λάμπα αν χρειαστεί αλλαγή αν είδα σωστά πρέπει να είναι κάπου στα 100 ευρώ εκτός και αν είδα λάθος.

Κι εγώ σε αυτόν ελπίζω, αφενός λόγω rainbow όπως παραθέτεις και αφετέρου λόγω προβολής σε μικρή οθόνη.
Επίσης έχει φίλτρα αέρα κλπ και όντας καπνιστής θα χρειαστούν. Αν και διαβάζω για ελάχιστο offset. Με σκουπόξυλο θα τον κρεμάσουμε από την οροφή :flipout:
Σίγουρα και τα 99 δολλάρια της λάμπας είναι στα θετικά.

Εδώ είναι το review που διάβασα αλλά ο προτζέκτορας δεν είναι το τελικό προϊόν είναι δοκιμαστικό κομμάτι

http://www.projectorcentral.com/epson_home_cinema_2030_projector_review.htm

Και εδώ είναι τα ανταλλακτικά που παίρνει φιλτρο λαμπα κλπ. και λέει η λάμπα έχει 99 δολάρια

http://www.epson.com/cgi-bin/Store/...es.do?sku=V11H561020&BV_UseBVCookie=yes#lamps

Εδώ είναι το review που διάβασα αλλά ο προτζέκτορας δεν είναι το τελικό προϊόν είναι δοκιμαστικό κομμάτι (οχι στο πρώτο)

http://www.projectorreviews.com/epson/home-cinema-2030/

Βέβαια στο review λεέι για λαμπα στα 299 δολλάρια , το άλλο όμως το λέει στην σελίδα της epson

(replacement cost for a genuine Epson lamp, is $299)