Πληροφοριες για Πραγα?

Aχ τι μου θύμισες τώρα βρε Παναγιώτη.... από τα μέρη που έχω ερωτευτεί... Πραγα και Καιρο. Πήγα πέρσι τα Χριστούγεννα. Να πάτε οπωσδήποτε, αλλά... το ονειρικό θα είναι να πάτε όταν είναι χιονισμένη. Συνεπώς...

1. Χιονισμένη,
2. Να μείνετε στο Hilton. Το καλύτερο της πόλης, με πολύ καλή εξυπηρέτηση σε σχέση με τα υπόλοιπα Hilton. Ευκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης αφού βρίσκετε δίπλα στο μετρό και σε πέντε λεπτά...τσουπ στο κέντρο.
3. Υπάρχουν και πιο μικρά ρομαντικά ξενοδοχεία εντός κέντρου.. αλλά χειρότερης ποιότητας.
4. Οπωσδήποτε να γυρίσετε όλο το κέντρο... επίσκεψη στον Αγιο Βίτο, την γέφυρα του Καρόλου, και καφέ εκεί που τον έπινε κι ο Κάφκα.
5. Φαγητό μόνο στο εστιατόριο... Στρατιώτης Σβέικ έτσι για την εμπειρία. Τις υπόλοιπες ημέρες να φάτε στο ξενοδοχείο εκτός κι αν σας αρέσουν τα πολύ περίεργα... πχ. αγριόπαπια & άνοστος πουρές.
6. Σουβενίρ από τις υπαίθριες αγορές της πόλης. Φημισμένα κρύσταλα και ξύλινες πανάκριβες μαριονέτες. Δεν υπάρχει τίποτε στο αεροδρόμιο.
7. Οπου και να κάτσεις για καφέ, λέει. Αλλά οπωσδήποτε καφέ και τσάι στο παλιό δημαρχείο.
8. Κάνει ψόφο αν πάτε χειμώνα. Και μιλάμε για ψόφο. Γάντια, Κασκόλ, Δερμάτινα μπουφάν, σκούφους και καπέλα.... όλα απαραίτητα.
9. Περί εκδρομής στο Κάρλοβυ-Βάρυ που θεωρείται στάνταρ.... Εγώ δεν πήγα γιατί ήθελα να ευχαριστηθώ την Πράγα. Αλλοι που πήγαν τους άρεσε. Πάντως δεν πρόκειται για τίποτε παραπάνω από ενα μικρό χωριό.

Ελπίζω να σε κάλυψα!

Απίθανη πόλη.
Εναλλακτικά και πιό προσιτά (γύρω στα 140 ) να μείνετε στο Maria Prag.
Κοντά στο κέντρο και καταπληκτικό ξενοδοχείο και ολοκαίνουργιο.
Πάρτε μετρό γιά τις γύρες.
Φάτε οπωσδήποτε κότσι στην ξύλινη πιατέλα σε ένα εστιατόριο δεν θυμάμαι που ακριβώς αλλά είναι στο στενό (σε ένα από αυτά) πριν μπεις στην πλατεία.
Πάτε οπωσδήποτε στο νησί.
Καρλοβι βάρι δεν πήγα. Το θεώρησα υπερβολικό.
6 μέρες στην Πράγα δε μου εφτασαν.
έχω κάπου φωτο, θα τις βάλω

Δεν σας ειπα οτι εχω κλεισει πακετο απο ενα ταξιδιωτικο γραφειο.

Θα παμε 5 μερες και θα μενουμε στο ξενοδοχειο Holiday Inn.
Φευγουμε 24 Οκτωβριου και γυρναμε 28, ελπιζω να εχει ριξει χιονι.

Το προγραμμα περιλαμβανει εκδρομη στο Καρλοβυ βαρυ αλλα και μια προαιρετικη στη νοτια Τσεχια στο Τσεσκε Κρουμλωβ.

Κατ' αρχας να ζησετε!
Οπου και να πατε θα περασετε καλα.

Last edited:
Φίλε Πάνο καλύετερη επιλογή δεν βρίσκω για γαμήλιο.
Θα περάσεις καλά και θα ευχαριστείς εάν μείνεις κοντά στην πόλη ή κοντά σε σημείο που έχει στάση μετρό.
Εγώ έμεινα στο Χίλτον, προσπάθησε να επιλέξεις μεγάλο ξενοδοχείο, το οποίο παρουσιάζει ανέσεις ( θα με θυμιθείς ), βόλτα στου γοτθικού ρυθμού εκκλησίες που βρίσκονται σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου από το ιστορικό κέντρο, να πάρεις το καραβάκι που διαχίσζει το ποτάμι, καφέ κοντά στην γέφυρα του Καρόλου, να αγοράσεις πολύ καλές πορσελάνες, και οπωσδήποτε να δείς μαύρο θέατρο. Μπύρα να πείς την παραδοσιακή Pilsener Urquet ( υπάρχει κι εδώ ), όλα τα ταξί είναι σκοντα οκταβια κι αν είσαι τυχερός μπορείς να πέσεις σε ταρίφα που ξερει και ελληνικά, αγοράσεις μαριονέττες στα λαικής τέχνης μαγαζιά θα ακούσεις λαϊκή ελληνική μουσική κυρίως Πασχάλη Τερζή και Αντζελα, προσοχή στα τράμ δεν σταματάνε όταν διασχίζεις τις ράγες τους.
Κάρλοβυ -Βάρυ είναι άλλο πράγμα βρίσκεσαι σε παραμύθι να περάσεις από τα ιαματικά ζεστά νερά, δυστυχώς όμως την περιοχή λυμαίνεται η Ρώσσικη Μαφία, που ελένχει σχεδόν τα πάντα από καφέ και εστιατώρια μέχρι...... περίπτερα.
Αντε να πας και περιμένουμε φωτογραφίες με την σύζυγο!!!

Υπάρχει ένα μειονέκτημα, όμως το φαγητό είναι μάπα. Την έβγαζα στα TGFridays!!!
Στο Κάρλοβυ-Βαρυ τα πράγματα είναι κάπως πιο υποφερτά ένεκα Ρώσικης Μαφίας!!!!

Λοιπόν, έχω πάει 2 φορές Πράγα, αλλά ήταν και τις δύο καλοκαίρι. Για μέσα στην πόλη θα σας πούνε από το γραφείο τα βασικά. Στο κάστρο μην ξεχάσετε να πάτε και στο Golden Lane (ή αλλιώς συνοικία των αλχημιστών). Επίσης ενδιαφέρον είναι το μουσείο τεχνολογίας (έχει και επίδειξη tesla coil) αλλά δεν νομίζω πως ταιριάζει με γαμήλιο ταξίδι.
Από εκδρομές μπορεί κανείς να κάνει πολλές. Στο κλασσικό Κάρλοβυ-Βάρυ δεν έχω πάει γιατί βρήκα άλλες εκδρομές πιο ενδιαφέρουσες
1. Τερεζίν - Δεν προτείνεται για γαμήλιο ταξίδι μιας και ήταν το κέντρο διαμεταγωγής αιχμαλώτων πολέμου προς Άουσβιτς, Τρεμπλίνκα κλπ. Κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας.
2. Καρλσταϊν - Κάστρο μεσαιωνικό, πολύ καλά διατηρημένο μέσα στο δάσος ανάμεσα σε λόφους. Για χειμώνα δεν ξέρω τι καιρό θα κάνει
3. Κούτνα όρα - Όμορφη μικρή πόλη κοντά στην Πράγα. Πιο γνωστό αξιοθέατό της μια εκκλησία που είναι διακοσμημένη εξολοκλήρου με σκελετούς. Λίγο μακάβριο, αλλά είναι απίστευτο τι έχουν φτιάξει με τα κόκκαλα (είναι κανονική χριστιανική εκκλησία). Επίσης είναι ένας μεγάλος καθεδρικός στην ίδια πόλη και μετά πάτε στο πιο παλιό νομισματοκοπείο της περιοχής.
4. Τσέσκυ Κρούμλοφ. Είχα σκοπό να το επισκευτώ τη δεύτερη φορά αλλά δεν υπήρχαν θέσεις από κανένα τοπικό τουριστικό γραφείο για τις ημέρες που ήμουν στην Πράγα. Έχω ακούσει ότι είναι τρομερά ρομαντική πόλη που έχει κρατήσει το μεσαιωνικό της χαρακτήρα και έχει το μεγαλύτερο κάστρο μετά την Πράγα.
5. Επίσης μόλις 2 ώρες μακριά είναι η Δρέσδη με το τρένο. Και είναι μια πανέμορφη και ρομαντική πόλη...Βασικά θα προτιμούσα μια εκδρομή εκεί από οποιαδήποτε άλλη στην Τσεχία.
Αν σας αρέσει η τζαζ θα περάσετε τέλεια μιας και καθημερινά παίζουν Live πολλά σχήματα. Επίσης και clubακια έχει αρκετά. Θυμάμαι τώρα το κλασσικό δίπλα από τη γέφυρα του Καρόλου από την πλευρά της πλατείας. Έχει δύο στη σειρά ένα πενταόροφο και δίπλα τελείως στο ποτάμι το άλλο που λέω. Επίσης έχει πολλά dark/goth clubs αλλά δεν νομίζω να ενδιαφέρουν.
Το φαγητό δυστυχώς είναι απογοήτευση. Το μόνο που το σώζει είναι φαγητό γερμανικής μπυραρίας που σερβίρουν αρκετά μέρη. Κλασσική μπυραρία για επίσκεψη η U-Fleku που υπάρχει από το 1499 και έχει καρφωμένη και μια μπάλα από κανόνι από τους πολέμους του Ναπολέοντα. Έχει καταπληκτική μαύρη μπύρα ενώ μερικά (το τονίζω το μερικά) πιάτα που προσφέρει είναι αρκετά καλά. Αν θυμιθώ κάτι ακόμα θα το γράψω.

Ήμουν την προηγούμενη εβδομάδα για επαγγελματικούς λόγους,

αν είσαι φαν της κλασσικής υπάρχουν εξαιρετικές (και με προσιτό εισιτήριο) παραστάσεις στο 'ρουντολφίνουμ', στην κρατική όπερα και στο κρατικό θέατρο (εξαιρετικές και οι αίθουσες).

αν δεν είσαι, υπάρχουν κάτι -tourist oriented- παραστάσεις στο δημαρχείο και σε κεντρικές εκκλησίες με πρόγραμμα τύπου ''μότσαρτ μπεστ, κλπ' όπου οι γενικώς μη σχετικοί με το άθλημα γνωστοί μου, λένε πως πέρασαν καλά.....

Όσο για φαγητό, πιστεύω ότι εάν βγείς λίγο από το 'κέντρο' τότε υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις, προτίμησε τα αυθεντικά εστιατόρια της αλυσίδας που λειτουργεί η ίδια η 'Πίλσεν ουρκέλ'....... Επίσης οι τιμές για φαγητό / μπύρα είναι πάμφθηνες σε σχέση με Αθήνα......

Φίλε Πάνο τώρα όπως κατάλαβες πας οπλισμένος από τις εμπειριες μας.
Προσοχή στο φαγητό είχα τελικά δίκιο προτίμησε παραδοσιακές ταβέρνες στις οποίες πολλές φορές υπάρχουν τοπικές ατραξιόν με τραγούδια και χορούς ζωντανά και που ξέρεις μπορεί να βρεθείς να χορεύεις με καμία Τσέχα.
Οι γυναίκες κατά γενική ομολογία δεν είναι τίποτα το συνταρακτικό προτιμώ την Μεσογειακή ομορφιά ( εντάξυ υπάρχουν κι ορισμένες εξαιρέσεις ), αλλά ευτυχώς εσύ πια θα ανήκεις στο κλάμπ των παντρεμένων.

Οπωσδηποτε Χριστουγγενα (ειναι μαγικα)!
Οπωδηποτε να πας την εκδρομουλα στο ΚαρλοΒιβαρι (πρεπει να ειναι ενα απο τα ομορφοτερα χωρια του κοσμου)!
Οπωσδηποτε να πας στην Οπερα!

Για παρε ματι:

550491

550492

ΥΓ Προσοχη στους ταριφες!

δεν καταλαβαινω αυτο που λετε για το φαγητο. εφαγα σε μερικα φοβερα εστιατορια. το καλυτερο ηταν ενα γκουρμε διπλα στο ποταμι. το ελεγαν κατι σαν ΚΑΜPΑ ή καπως ετσι.

Μπυρα με ζωντανη μουσικη απεναντι απ το ρολοι το βραδακι,
δεν ειχα προβλημα με το φαγητο
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΑΡΙΦΕΣ αν δεν κανεις συμφωνια απο πριν σε κατακλεβουν.
Κατα τη γνωμη μου το Καρλοβυ Βαρυ δεν αξιζει σε σχεση με Πραγα!
παρ ολο που ειμεινα στο Πουπς θεωρειται απ τα καλυτερα ξενοδοχεια της ευρωπης!

ναι και τρεις ακόμα,
μια πανοραμική από τον πύργο του ρολογιού, το ρολόι και την αίθουσα συναυλιών του δημαρχείου...

Attachments

• 47-51s.JPG
    47-51s.JPG
    91.5 KB · Views: 13
  • IMG_3506s.JPG
    IMG_3506s.JPG
    96.9 KB · Views: 11
  • IMG_3585s.JPG
    IMG_3585s.JPG
    105.9 KB · Views: 15
αν είσαι φαν της κλασσικής υπάρχουν εξαιρετικές (και με προσιτό εισιτήριο) παραστάσεις στο 'ρουντολφίνουμ', στην κρατική όπερα και στο κρατικό θέατρο (εξαιρετικές και οι αίθουσες).

Για κλασσικη δεν το βλεπω, αν και μου αρεσει, λογω του ετερου ημισυ, παντως θα επιμεινω.

Για το φαγητο απ οτι καταλαβαινω οι αποψεις διιστανται, οποτε θα δοκιμασω, μιας και μου αρεσει να δοκιμαζω καινουργιες γευσεις, και θα σας πω και εγω την αποψη μου.

Παντως σιγουρα με την επιστροφη μου θα ανεβασω φωτογραφιες.

Παρεπιπτοντως επειδη θα παρω μαζι μου εναν φορητο σκληρο δισκο για να αποθηκευω τις φωτογραφιες γνωριζετε αν υπαρχει προβλημα για τον σκληρο να περασει απ τα μηχανηματα του αεροδρομιου?

θεωρητικά δεν έχεις πρόβλημα, στις βαλίτσες σίγουρα.

καλά πόσες θα βγάλεις?

καλυτερα στη βαλιτσα ο σκληρος.
μια φορα περασα εναν δορυφορικο δεκτη και τον κοιταγανε 10 λεπτα.
με λαπτοπ δεν εινια θεμα ,αλλα οτιδηποτε αλλο το ψαχνουν πολυ.