Πληροφοριες για Πραγα?

Πέτρος Μακρής said:
δεν καταλαβαινω αυτο που λετε για το φαγητο. εφαγα σε μερικα φοβερα εστιατορια. το καλυτερο ηταν ενα γκουρμε διπλα στο ποταμι. το ελεγαν κατι σαν ΚΑΜPΑ ή καπως ετσι.

αυτο ειναι. αν πας, ζητα τραπεζι διπλα στο ποταμι.

Απάντηση: Re: Πληροφοριες για Πραγα?

Δημοκηδής said:
Ήμουν την προηγούμενη εβδομάδα για επαγγελματικούς λόγους,

αν είσαι φαν της κλασσικής υπάρχουν εξαιρετικές (και με προσιτό εισιτήριο) παραστάσεις στο 'ρουντολφίνουμ', στην κρατική όπερα και στο κρατικό θέατρο (εξαιρετικές και οι αίθουσες).

αν δεν είσαι, υπάρχουν κάτι -tourist oriented- παραστάσεις στο δημαρχείο και σε κεντρικές εκκλησίες με πρόγραμμα τύπου ''μότσαρτ μπεστ, κλπ' όπου οι γενικώς μη σχετικοί με το άθλημα γνωστοί μου, λένε πως πέρασαν καλά.....

Όσο για φαγητό, πιστεύω ότι εάν βγείς λίγο από το 'κέντρο' τότε υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις, προτίμησε τα αυθεντικά εστιατόρια της αλυσίδας που λειτουργεί η ίδια η 'Πίλσεν ουρκέλ'....... Επίσης οι τιμές για φαγητό / μπύρα είναι πάμφθηνες σε σχέση με Αθήνα......

Σπύρο οι κακές γλώσσες είπαν οτι η Soprano ηταν λίγο ..καχεκτική και δεν μπορούσε να την αγκαλιάσει....ολόκληρη ο Mario Cavaradossi.:flipout: :ernaehrung004:

Από τις ομορφότερες πόλεις! Θα περάσετε σίγουρα υπέροχα!
Δεν έμειναν σπουδαία πράγματα να σου πω, απλά να τονίσω:
- οπωσδήποτε συμφωνία με τον ταξιτζή για την τιμή από πριν.
- δείπνο σε κάποιο από τα εστιατόρια δίπλα στο ποτάμι, καθότι και νιόπαντροι (υπάρχουν από απλησίαστα μέχρι πολύ λογικά με εξαιρετικό φαγητό)
- Κάρλοβυ Βάρυ ασυζητητί, νομίζεις ότι βρίσκεσαι στη Disneyland
- για σουβενίρ ξύλινα παιχνίδια (πολύ φτηνά) ή απίστευτες μαριονέτες (τουλάχιστον 200 ευρουλάκια για μια καλή)
- υπάρχει και μουσείο Barbie, αν αρέσει στη γυναίκα σου.
- προσοχή στους λογαριασμούς, σε κλέβουν με την πρώτη ευκαιρία!

Κανόνισε από τώρα το επόμενο ταξίδι, γιατί δε θα θέλεις να γυρίσεις.
Να ζήσετε!

Εγω λεω να παρεις μαζι σου και μια μεγαλυτερη καρτα (πχ 512). Που να κουβαλας δισκους.... (μπαι δε γουει δεν υπαρχει κανενα προβλημα στο αεροπορτο)

Μια κάρτα 1 GB είναι αρκετή συνήθως (κοντά 700 φωτογραφίες στα 5 ΜΡ). Επίσης για τα ταξί αν θυμάμαι καλά αυτά με τα 3 Α στο πλάι (ΑΑΑ) είναι τα μόνα που έχουν ταξίμετρο και οι οδηγοί μιλάνε σχεδόν όλοι αγγλικά.

Σπύρο οι κακές γλώσσες είπαν οτι η Soprano ηταν λίγο ..καχεκτική και δεν μπορούσε να την αγκαλιάσει....ολόκληρη ο Mario Cavaradossi.

Εδώ όντως ίσχυε το αντίθετο από το ελληνικό για την φωνάρα και το το άλλο...

Παναγιώτη να ζήσετε ευτυχισμένοι.
Η Πράγα είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου.
Τα παιδιά την περιέγραψαν άψογα.
Στη περιπτωσή σας παίζει τρελά το εστιατόριο που φαίνεται από την Γέφυρα του Καρόλου προς το Κάστρο δεξιά 2 γέφυρες πάνω.
Φαίνεται σαν Αστεροσκοπείο. Το πρώτο συνθετικό του είναι Pavillon.
Θεωρείται ακριβό για τους ντόπιους και τρελά προσιτό για εμάς.
Από εκεί φαίνεται όλη η Πράγα φωτισμένη. Μαγικό και το δάσος που βρίσκεται πίσω του. Να πάτε με ταξί.
Να σκεφτείς ότι 6 άτομα με δύο πρώτα ο καθένας, δύο σαλάτες, τα ακριβότερα πιάτα τους, 4 μπουκάλια κρασί (ακριβό) και στο τέλος γλυκά ,πληρώσαμε 150 ευρώ.
Στην κεντρική πλατεία ,όπως βλέπεις το ρολόϊ φάτσα, δεξιά στη γωνία υπάρχει ένα εστιατόριο στο οποίο γίνεται κόλαση. Εάν δεν έχει αλλάξει ο Μετρ πιάστου κουβέντα για μπάλα. Είναι φανατικός οπαδός της Μπάνικ Οστράβας.
Όταν του είπα ότι ξέρω την ομάδα και ότι είχαν παίξει και στο Ουέφα με το Αμβούργο (τα ήξερα από το στοίχημα), προσκύνησε. Μιλάμε για τρελή περιποίηση.

Επίσης στην Εβραίκή συνοικία υπαρχουν κοσμηματοπωλεία με προσιτές τιμές.
Κατέβα σε ότι κελάρι δεις φωτισμένο. Υπάρχουν wine bars σε δεύτερα και τρίτα υπόγεια. Μεσαιωνικής αισθητικής. Κάρλοβυ Βάρυ οπωσδήποτε. Παραμύθι.
Λουκάνικα στο δρόμο και ζεστό κρασί είναι must.

Θα σου έλεγα και για το Venus όπου εξετάζεις ανατομικά τις ντόπιες αλλά δεν θέλω να σου δημιουργήσω αμφιβολίες τώρα που είσαι νιόπαντρος.
Εξάλλου και εγώ πήγα με καθαρά επιστημονική ματιά.
Σου εύχομαι καλό ταξείδι και είμαι σίγουρος ότι θα το χαρείται και οι δύο.

Υ.Γ. Προσέξτε γιατί παρόλο που είναι φθηνή πόλη, προσπαθούν να σε κλέψουν στους λογαριασμούς. Κυρίως στα μπαρ. Τσέκαρε πάντα τους λογαριασμούς. Πάντα βάζουν παραπάνω πράγματα. Λες και είναι έθιμο.

επισης
1.μην αλλαξεις λεφτα στον δρομο επ ουδενι λογω
2.στο ρολοι των Αποστολων στην κεντρικη πλατεια οπου καθε ωρα μαζευεται ο κοσμος να προσεχεις το πορτοφολι σου

Α, ναι για τα ανταλλακτήρια ούτε λόγος. Οι τιμές που γράφουν απέξω είναι παραπλανητικές και ισχύουν για αλλαγές πάνω από 500-1000 ευρώ. Γενικά -όπως πάντα- συμφέρει η χρήση πιστωτικής που χρησιμοποιεί την επίσημη ισοτιμία και η ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ τράπεζας εκεί είτε από πιστωτική είτε από χρεωστική. Από χρεωστική κοστίζει 4.5 ευρώ (προμήθεια τράπεζας) ανά ανάληψη.

εγω αλλαξα 200 σε μικρο ανταλλακτηριο και πηρα 5600 κορωνες και αλλαξα παλι 200 σε western union και πηρα 4500 κορωνες
κοιτα στα ανταλλακτηρια ποιοα τιμη σε συμφερει αλλα μην αλλαξεις στο δρομο

Λοιπον η ωρα εφτασε.
Στις 5 το πρωι φευγουμε για Πραγα.

Σας ευχαριστω ολους σας για την βοηθεια και υποσχομαι πολλες φωτογραφιες με την επιστροφη

Καλο ταξιδι, να προσεχετε (γενικα) και ο διαδοχος να μην καθυστερησει...