Πληροφορίες ..για Σκόπελο.

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
30,387
Land of Dystopia
Πλησιάζει, ο καιρός που θα πάμε ολιγοήμερες διακοπές, μιας και έκλεισα για Σκόπελο, υπάρχει κάποιος που πρόσαφατα έχει επισκεφτεί τ νησί.
Οι εμπειρίες που έχω είναι του 95, φαντάζομαι ότι θα έχουν αλλάξει πολλά.
Παρακαλώ όσοι πιστοί προσέλθετε!!
Α, να ευχηθώ και στους υπόλοιπους καλό καλοκαίρι!!!:ernaehrung004:

Η Μηλιά είναι ακόμα εκεί ;-)
Καλό καλοκαίρι!

Πηγα περυσι...Στο συνολο περασαμε καλα με εξαιρεση τον τοπο διαμονης.Ειχαμε κλεισει δωματια στο Βλαχακη Ρηγινο,(τον βρηκαμεο απο νετ) και οι φωτο που ειχε δεν ανταποκρινονταν στην πραγματικοτητα.Αθλιο δωματιο,με ζεστο νερο οποτε το θυμοταν και αλλα τραγελαφικα.Σε βολτα που καναμε για αναζητηση αλλου καταλυματος,διαπιστωσαμε οτι τα ξενοδοχεια παραλιακα,απο κοντα σου εδιναν καλυτερες τιμες απο οτι στο νετ κ υπηρχε μεγαλη διαθεσιμοτητα για τελη Ιουλιου.
Στα γραφεια ενοικιασεως οχηματων ριξε ενα ψαξιμο οταν πας γιατι βρηκαμε αυτοκινητο με 70!ε την μερα αλλα και με 35ε!Κ φυσικα παιζει παζαρι αναλογα της μερες που θα κατσεις.Απο βενζινη υπολογιζε 1,05+ε/λιτρο
Οδικο δικτυο καλο και σημεια που προδιαθετουν εξερευνηση.
Γενικοτερα ησυχο νησακι,για βαβουρα κανεις μονοημερη Σκιαθο,οπου γινεται πανηγυρι!
Λιγο αρνητικο της υποθεσης οτι επειδη γυριστηκε εκει το Mama Mia,το εχουν παρει πατριωτικα το θεμα και υπαρχουν παγωτα,πιατα,μπλουζακια,χαρτοπετσετες,σκατολοιδια που επειδη εχουν αυτο το ονομα χρεωνονται αναλογα.
Απο παραλιες ομορφες και αν εχει διαθεση εξερευνησης,θα βρεις και ορμισκους που θα σαστε 2 σας...
Λιγο προσοχη στις σφιγκες και στις τσουχτρες(οι πρωτες μονιμο φαινομενο παντου-ακομη κ σε ταβερνες,οι δευτερες αν τυχει η θαλασσα),οποτε απαραιτητη αμμωνια κ συναφη...
Αν ενδιαφερεσαι να σου πω κατι συγκεκριμενο πες!

Επειδή θα πάω και εγώ, μπορείτε να προτείνετε συγκεκριμένες παραλίες (ήσυχες) και κάποια ταβέρνα με καλά θαλασσινά?

Από ταβέρνες με φρέσκο ψάρι τι παίζει γενικά?

Πέρασα πριν δύο χρόνια από Σκόπελο. Το νησί είναι σίγουρα ήρεμο και ότι πρέπει για οικογενειακή κατάσταση / ζευγάρι δεν ξέρω εάν θα είναι αντίστοιχα όμορφα για μπακουροπαρέα.
Προσωπικά εκτίμησα τις παραλίες τους. Δεν έψαξα για μπαρ και δεν έχω να σου πω για τη νυχτερινή ζωή που φαντάζομαι δεν ενδιαφέρει κιόλας – εάν ενδιαφέρει τότε ίσως καλύτερα να το συνδυάσετε με Σκιάθο.
Από φαι αν και δεν το ψάξαμε ιδιαίτερα πάντοτε μείναμε ευχαριστημένοι. Το ψάρι δυστυχώς είναι ακριβό σε όλο το Αιγαίο πλέον και δεν είναι εξαίρεση ούτε η Σκόπελος. Τις πίτες τους σίγουρα θα τις εκτιμήσεις*

Τη Σκόπελο τη συνδύασα με Αλόννησο. Και νομίζω ότι ήταν καλή κίνηση.

Η Αλόννησος είναι ακόμα πιο ήσυχη. Έχει εξίσου όμορφες παραλίες και σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις ταξίδι στο ‛θαλάσσιο πάρκο’. Φροντίστε να μάθετε τις μέρες που είναι επισκέψιμο το πάρκο για τους τουρίστες (δεν θυμάμαι ημέρες) και να κάνετε εκδρομή με κάποιο από τα καΐκια /ιστιοφόρα που πηγαίνουν προς τα εκεί. Είναι πανέμορφα! Στην Αλόνισο το φαι ήταν και πιο καλό και ποιοι οικονομικό. *Και οι πίτες του καλύτερες από τις Σκοπελίτικες…

Να προσθέσω ότι αν και κατακαλόκαιρο ήταν εύκολο να βρει κανείς εισιτήρια με φερυ και αμάξι για να μετακινηθεί ανάμεσα στα νησιά Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο. Δεν θυμάμαι ονόματα από ταβέρνες αλλά κάτι θα προσθέσω αφού δω καμία φωτογραφία / χάρτη κ.ο.κ.

μερικες φωτο απο παραλιες της σκοπελου απο περυσι που πηγα! συμβουλη ...πατε για μπανιο νωρις και 9 αν γινετε! μονοι σας..ηρεμα και απιστευτα νερα!

Σερραίε, πολύ καλές οι φωτό!
Θα κουβαλάω, αρκετό υποβρύχιο εξοπλισμό, και αυτό το 9:00, είναι ότι πρέπει.
Προτιμήθηκε περισσότερο για πολύ καλό οδικό δίκτυο, οι εμπειρίες μου λίγο ξεθωριασμένες, μιας και η τελευταία φορά που πήγα ήταν το 95.
Δεν ξεχνώ την παραλία του Πάνορμου βέβαια.

μερικες ακομα απο το χωριο γλωσσα που εμεινα...πολυ γραφικο χωριο με σοκακια για βολτα και ωραιες παραλιες απο την εκει πλευρα του νησιου...ενα χαρακτηριστικο των σπιτιων ειναι οπως φαινεται στην φωτο-4 οτι της τουαλετες τις εχουνε στο μπαλκονι!!!

μερικες φωτο απο παραλιες της σκοπελου απο περυσι που πηγα! συμβουλη ...πατε για μπανιο νωρις και 9 αν γινετε! μονοι σας..ηρεμα και απιστευτα νερα!
Αναγνώρισα Λιμνονάρι και Μηλιά, αλλά θα ήταν ευκολότερο για όσους θέλουν να πάνε να πεις τα αντίστοιχα ονόματα και θα ... πληρωθείς! :smile:
Επειδή θα πάω και εγώ, μπορείτε να προτείνετε συγκεκριμένες παραλίες (ήσυχες) και κάποια ταβέρνα με καλά θαλασσινά?

Από ταβέρνες με φρέσκο ψάρι τι παίζει γενικά?
Τα ψαρικά τα τρως Αγνώντα και μακριά στο Λουτράκι, επίνειο Γλώσσας (βορειοδυτικά). Αλλά όχι φτηνά, μέσες τιμές, ~ 30 ευρώ το άτομο. Τα καλύτερα είναι Αλλόνησο, όπου συνιστώ ανεπιφύλακτα να πας, έστω για μια μέρα. Υπάρχει πρωινό καράβι.
Παραλίες άκουσες 2-3 πιο πάνω. Καλύτερη είναι η Μηλιά. Αν θες λίγο φασαρία στο μπάνιο και το ανάλογο ... θέαμα :rolleyes: πας Στάφυλο, ή, μόνο με το πόδι (~ 600 μέτρα), στο διπλανό του Βελανιό. Εκεί που γυρίστηκε το Mama Mia, παραλία Καστάνη είναι απλά απόμερη, όχι τίποτε ιδιαίτερο. Υπάρχει και μια παραλία αντίθετα από τις άλλες, το Γλυστέρι, όπου δεν πας. Μόνο για μασαμπούκα (κρεατικά).

Βάνε κέρμα να πω κι' άλλα! :flipout:

Ο aviastos τα λέει όμορφα :-)
Δε κάνω ψαροτουφεκο αλλά είδα αρκετούς να ασχολούνται με το άθλημα – μόνο αυτό έχω να προσφέρω.

Απάντηση: Re: Πληροφορίες ..για Σκόπελο.

Για ψαροντούφεκο, κανα καλό σημείο, υπάρχει ?
Εντελώς βόρεια, Περιβολιού, Παλιοφάναρο, αλλά με χωματόδρομο :bigcry:, και βορειοανατολικά απ' τη Χώρα, στο Γλυστέρι στα βράχια, που είναι κοντά, ένα τέταρτο δρόμος.

Εντελώς βόρεια, Περιβολιού, Παλιοφάναρο, αλλά με χωματόδρομο :bigcry:, και βορειοανατολικά απ' τη Χώρα, στο Γλυστέρι στα βράχια, που είναι κοντά, ένα τέταρτο δρόμος.

Πολύ καλά σημεία. Βαθειά νερά και μπόλικες έδρες. Όλη η βορειο-ανατολική πλευρά (και πολύ πέρα από τη χώρα) είναι "φωτιά" αλλά δύσκολη στην πρόσβαση. Όποιος πάει με κανα σκαφάκι είναι "άρχοντας".
Επίσης πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Το καλό ψάρι στη Σκόπελο έχει πάει αρκετά βαθιά. Ετοίμασε τα πνευμόνια σου για 10+ αν θέλεις κάτι αξιοπρεπές.

Γνωρίζω και εγώ καλά τα μέρη μιας και πήρα σκοπελίτισσα!
Πηγαίνω εκεί κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι η Σκόπελος είναι εξαιρετικό μέρος για διακοπές. Καθαρά διακοπές όμως, για ξεκούραση και χαλαρές, όμορφες εξόδους χωρίς να γίνεται το κεφάλι σου "κουδούνι". Το ποτό δεν πρόκειται να σου λείψει, αν θες όμως ξεφάντωμα καλύτερα αλλού...

Οικογενειακώς και ξεφάντωμα, ακούγεται πολύ κακός συνδυασμός, ειδικά μετά την έλευση των τέκνων.
Θα μένω κοντά στο λιμάνι, και το βόρειο κομμάτι μου ακούγεται καλά.

Υποθέτω, ότι η βορειο-ανατολική πλευρά, έχει πάγκους με αβυσσαλέα κατακόρυφα κομμάτια και όπως μπορώ να φαντασθώ γιαυτό αναφέρεσαι σε συνοδεία βάρκας.

Βέβαια, λόγω σχετικής εμπειρίας, θα εκτιμηθεί η μορφολογία του βυθού μια μέρα νωρίτερα, ώστε να προετοιμασθώ για το τι αρματωσιά θα πάρω.

Τα 10 μ. ακούγονται λογικά, αλλά εάν δώ και τίποτε καλύτερο στα 13-15μ, ίσως επιχειρήσω.

Βασικά θέλω να κυνηγήσω άσπρα, άλλωστε για αυτό λόγο το μουλινέ και το καρτέρι θα χρειαστούν, τώρα εάν δώ κάτι καλύτερο.....θα προσπαθήσω.

Περιμένω και ένα φιλαράκι, οπότε το συντροφικό ψάρεμα, κάνει την προσπάθεια περισσότερο ασφαλή.

Last edited:

Οικογενειακώς και ξεφάντωμα, ακούγεται πολύ κακός συνδυασμός, ειδικά μετά την έλευση των τέκνων.
Θα μένω κοντά στο λιμάνι, και το βόρειο κομμάτι μου ακούγεται καλά.

Υποθέτω, ότι η βορειο-ανατολική πλευρά, έχει πάγκους με αβυσσαλέα κατακόρυφα κομμάτια και όπως μπορώ να φαντασθώ γιαυτό αναφέρεσαι σε συνοδεία βάρκας.

Βέβαια, λόγω σχετικής εμπειρίας, θα εκτιμηθεί η μορφολογία του βυθού μια μέρα νωρίτερα, ώστε να προετοιμασθώ για το τι αρματωσιά θα πάρω.

Τα 10 μ. ακούγονται λογικά, αλλά εάν δώ και τίποτε καλύτερο στα 13-15μ, ίσως επιχειρήσω.

Βασικά θέλω να κυνηγήσω άσπρα, άλλωστε για αυτό λόγο το μουλινέ και το καρτέρι θα χρειαστούν, τώρα εάν δώ κάτι καλύτερο.....θα προσπαθήσω.

Περιμένω και ένα φιλαράκι, οπότε το συντροφικό ψάρεμα, κάνει την προσπάθεια περισσότερο ασφαλή.

Πολύ σωστός. Θα τα βρεις τα "άσπρα" σου αλλά θέλουν υπομονή. Υπάρχουν αλλά ίσως σε παιδέψουν λίγο να τα βρεις. Τα μέτρα τα έχεις απ'ότι βλέπω οπότε... καλά ψαρέματα φίλε μου!

Αν όλα πάνε καλά θα είμαι και εγώ εκεί κατά τις 8 Αυγούστου...

Re: Απάντηση: Re: Πληροφορίες ..για Σκόπελο.

Πολύ σωστός. Θα τα βρεις τα "άσπρα" σου αλλά θέλουν υπομονή. Υπάρχουν αλλά ίσως σε παιδέψουν λίγο να τα βρεις. Τα μέτρα τα έχεις απ'ότι βλέπω οπότε... καλά ψαρέματα φίλε μου!

Αν όλα πάνε καλά θα είμαι και εγώ εκεί κατά τις 8 Αυγούστου...

Επειδή, είμαι και λίγο προληπτικός, ποτέ τέτοιου είδους ευχές δεν τις ήθελα.
Πάντως ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Φέτος, θα είναι η πρώτη φορά, που λέω, να ξανα-δοκιμάσω το βαθύ καρτέρι, μιας και με βοηθάει το γεγονός ότι έκοψα το ρημάδι, βέβαια, θέλει καλούς υπεραερισμούς και σχετικές ασκήσεις άπνοιας.-bye-